In timp ce SCOALA si BISERICA sunt demonizate si considerate ”ANACRONICE” si ”REPRESIVE”, institutiile de forta sunt SLAVITE APOTEOTIC. “War Boys”-ii Binomului ameninta cu APOCALIPSA din cauza limitarii constitutionale a interceptarilor SRI/ Campania caraghioasa de “umanizare” a SERVICIULUI SECRET pe FACEBOOK

1-03-2016 16 minute Sublinieri
Sursa: pagina de Facebook a SRI

Sursa: pagina de Facebook a SRI

Din ultimele mele cinci articole, trei au exprimat critici la adresa şefei DNA. Portaluri care îmi preiau articolele cu o fracvenţă măgulitoare (cel puţin 3 dintre ele cu audienţă semnificativă) au dovedit brusc exigenţe la care nu făceam faţă. Niciunul dintre articolele mele critice vizând-o pe marea doamnă a reeducării româneşti nu a fost propagat de acestea. Probabil erau prost scrise.

Azi, la bilanţul DNA, s-a produs un fel de elogiu în viaţă al respectivei eroine, începând cu o auto – apologizare şi finalizându-se cu focul de artificii al unui întreg aparat propagandistic. Ministrul Justiţiei, doamna Prună, ca şi cum tocmai ar fi ieşit bine stoarsă şi distilată din alambicul alcoolului nostru tradiţional, a ţinut să ofere un cadou instituţional, nu numai înainte de termenul acestuia de prezentare dar şi sfidând minima procedură a competiţiei. Domnia sa a anunţat încă de pe acum, încercând să forţeze mâini şi dezbateri, că o va propune pe doamna Kovesi pentru un nou mandat. URALE!

Eu, faţă de re-numirea doamnei Kovesi pe post de factotum al politicii româneşti, am două întrebări ca două veto-uri:

1. De ce este în folosul României ca Traian Băsescu să fie protejat, într-un mod atât de sfidător, de DNA?
2. De ce doamna Kovesi nu are curajul şi onestitatea de a-şi asuma declaraţiile din 2014 despre dosarul ICA, şi alege să ne prostească în faţă spunându-ne că A3 i-a trunchiat şi răstălmăcit acele declaraţii?

Apare din ce în ce mai evident, pe zi ce trece, că SUA a creat în România un kitsch al Statuii Libertăţii, cu numele propriu al acestei doamne procuror, şi ne obligă prin toate mijloacele sale de constrângere să îngenunchem în faţa acestui kitsch şi să-i dăm onoruri de viitor preşedinte.
Eu, unul, nu îngenunchez. Nici în faţa acestei construcţii artificiale, holograma vreunui înalt funcţionar de la Washington iubitor de români şi de interesele lor naţionale ca hiena de agonici nehotarati, şi nici în faţa fricii de a-i spune mârşăviei pe nume: trădare!

Atâta vreme cât Băsescu e în libertate, nu se poate vorbi de dreptate şi interes naţional ci de tradarea interesului national! Iar cei care se împăunează azi cu virtuţile luptei anticorupţie, lăsând liberi Blejnari, şi Blagi şi Udre şi Videni şi alte terminaţii otrăvite ale buruienii de parazitat buget naţional şi popor român, Traian Băsescu, nu sunt altceva decât unelte ale raptului. Complici, profitori, răufăcători.

Şi pentru că mascarada de la bilanţul DNA trebuia sa vibreze de culori şi reflexii halucinogene, a apărut şi mişculatorul şef, Florian Coldea, înfiretat şi vipuşcat ca mumia lui Lenin la marea îmbălsămare. Ca să nu mai vorbim de masa de prezidiu unde, lângă sfinxul Johannis turnat în spermanţet, stăteau naiadele de mucava ale justiţiei româneşti, parcă extrase din mitologia caricaturală a lui Ştefan Popa Popas: bretonata vanatoare de corupti Laura Kovesi şi superpensata vânătoare de rarinci, Livia Stanciu.
N-aveţi decât să nu mă publicaţi, voi protectori de Laure ori temători de ele. Eu tot voi spune în gura mare ceea ce cred:

Asta nu este dreptate, cu Băsescu-n libertate!
Binomul reformat, Băsescu judecat!

De la Stanga la dreapta: presedintele Klaus Iohannis, procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi, premierul Dacian Ciolos, ministrul Justitiei Raluca Pruna, Eduard Hellvig, directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI) si ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba participa la evenimentul organizat cu ocazia prezentarii Raportului de activitate al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pe anul 2015, in Bucuresti, joi, 25 februarie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

De la Stanga la dreapta: presedintele Klaus Iohannis, procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi, premierul Dacian Ciolos, ministrul Justitiei Raluca Pruna, Eduard Hellvig, directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI) si ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba participa la evenimentul organizat cu ocazia prezentarii Raportului de activitate al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pe anul 2015, in Bucuresti, joi, 25 februarie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

***

  • Ion Cristoiu:

O altă Zi a Tovarășei Elena Ceaușescu: Ziua Bilanțului DNA!

Joi, 25 februarie 2016, la Cercul Militar Național din București a avut loc Ședința de bilanț a DNA pe 2015.
Chiar din primul an de facultate la Filozofie, alături de raționamentul care deosebește un om de o capră – Toți oamenii sînt muritori. Socrate e om. Deci Socrate e muritor, am învățat că tot ce e făcut de mîna omului e supus greșelii. Prin urmare, ne spuneau profesorii, de la Senatul roman pînă la NASA orice instituție are în activitatea sa lucruri bune și lucruri rele, succese și insuccese, chestiuni care trebuie continuate și chestiuni care trebuie curmate sau măcar îmbunătățite.

Pentru aceasta, de a lungul vieții pe Pămînt oamenii și-au făcut bilanțuri.

Din cîte știu eu cel puțin, DNA e o instituție făcută de oameni, alcătuită din oameni și condusă de un om: Codruța Kovesi.
Această instituție a avut joi, 25 februarie 2016, ședința de bilanț pe 2015.

Bilanț înseamnă peste tot în lume, chiar și în jungla canibalilor, unde se raportează la finele anului numărul oamenilor care au avut carne macră și numărul celor care au avut carne ațoasă, un moment în care o instituție, un colectiv, o familie, un om, trage linie după o perioadă de timp și trece în revistă ceea ce a făcut bine, dar și ceea ce a făcut rău, lucrurile care trebuie continuate și lucrurile care trebuie îndreptate.

Oprindu-mă asupra Bilanțului DNA pe 2015 cu aceste adevăruri mă așteptam ca la Cercul Militar Național să descopăr o atmosferă de lucru.
Ca în cuvîntările lor, atît Codruța Kovesi, cît și invitații de onoare, să treacă în revistă nu numai succesele, dar și insuccesele, nu numai realizările, dar și eșecurile.

Merge totul ca pe roate la DNA? Nu există nimic de corectat? Nu neapărat în chestiunea scurgerilor ilegale din presă, a folosirii stenogramelor pentru a terfeli pe cineva, a dosarelor care stau la dospit, dar măcar în felul în care se desfășoară anchetele, se strîng probele, se fac rechizitoriile. Că doar n-o fi alcătuit DNA din supermeni sau din ceea ce proletcultismul numea personaje pozitive, model pentru masele muncitoare. Mă așteptam la o trecere în revistă și a lipsurilor. Mă așteptam ca măcar președintele României să atragă atenția asupra unor lucruri care trebuie îndreptate în activitatea unei instituții din cuprinsul acestei țări, ca toate instituțiile supuse legii că e loc de mai bine.

Mă așteptam la așa ceva deoarece m-am dezobișnuit de mult de atmosfera Congreselor PCR, dominată de succese mărețe, prefațată de cîntări în presă.
A fost așa ceva Bilanțul DNA?
Nici vorbă.

Bilanțul DNA a fost – cum ar i-a zis Hemingway unui volum de amintiri despre șederea sa la Paris, o sărbătoare continuă.
N-a fost vorba de bilanțul unei instituții.
A fost vorba de ridicarea în slăvi a unei instituții.
N-a fost vorba de bilanțul unei activități a unei instituții într-o democrație.
A fost vorba de sărbătorirea unei activități:
Lupta împotriva corupției în varianta cătușelor și arestărilor preventive.
N-a fost vorba de analiza rece a unei persoane care conduce DNA, om și prin urmare, supus greșelii.
A fost vorba de cîntarea Codruței Kovesi.

De la aniversările Tovarășei n-am mai întîlnit o asemenea ridicare în slăvi a unei ființe vii.
Președintele României, premierul, șeful SRI, ministra Justiției, ministrul de Interne, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, n-au venit la bilanțul unei instituții, una dintre instituțiile statului de drept.
Au venit să prezinte omagiile lor Codruței Kovesi.
Culmea a atins-o Raluca Prună, ministrul Justiției, care a folosit Bilanțul pentru a-i face un cadou Codruței Kovesi. Anunțul că a decis s-o reinvestească.

Vă vine să credeți?
Mandatul Codruței Kovesi se încheie la finele lui aprilie al acestui an.
Cu două luni înainte, în cadrul festiv, un ministru al unui Guvern tehnocrat face din decizia de reinvestire a Codruței Kovesi nu prilejul unei analize temeinice, în care să intre în balanță nu numai avantajul experienței, dar și nenorocita experiență americană cu Eduard Hoover, șeful FBI, care ajunsese să-i șantajeze pe președinți, și nevoia de a da speranțe și altor procurori că ar putea conduce ceva, nu numai Codruței Kovesi, care iată a fost șef într-una din 2006 pînă acum, de 10 ani adică și va mai fi încă trei, 13 ani deci. Nimeni nu spune că la finele acestei analize nu se putea conchide că Codruța Kovesi trebuie investită, deoarece fără ea România se duce la vale, în Marea Neagră, lac rusesc. Dar a face dintr-o decizie atît de importantă un moment de cadou festiv făcut Codruței Kovesi cu prilejul ședinței de Bilanț, asta ce dracu mai e? Unde e judecata de tip tehnocrat? Unde e dezbaterea de tip democratic?

A venit apoi, pentru a o concura pe Raluca Prună la răsturnarea lumii cu fundu-n sus, Livia Stanciu, președinta ÎCCJ. Din cîte știm noi, ÎCCJ e o instanță de judecată. În fața ÎCCJ se prezintă cu drepturi egale atît cel trimis de DNA în judecată cît și procurorul DNA. Livia Stanciu, care-și zice judecător, a venit la Bilanțul DNA pentru a face elogiul DNA și a se angaja că va sprijini lupta împotriva corupției. Noi înțelegem că Livia Stanciu e pe veci recunoscătoare Codruței Kovesi pentru că a scos-o din rahatul numit Cazul Rarinca. Dar peste tot în lume astfel de mișmașuri curvăsărești se fac mai cu perdea, nu așa, în direct, și la ore de vîrf. Păi dacă șefa ÎÎCJ și președinta completului de judecată decisiv de la ÎCCJ declară public că ea sprijină DNA cum să mai spere acuzatul trimis de DNA într-o judecată corectă, echitabilă?!

Așadar, potrivit ștabilor grăbiți să-i pupe mînușițele noii Tovarășe a României, 2015 a fost un an de mari victorii în lupta împotriva corupției.
E drept, în 2015 nu s-a dat gata nici o autostradă, sistemul de Sănătate a fost mai prost ca niciodată, România e țara membră a UE cu cele mai multe locuințe fără apă curentă, învățămîntul e la pămînt, o parte din români spală la fund babalîci italieni sau muncesc fără carte de muncă în Occident.

N-am avut nimic din ceea ce ar face mai bună viața omului simplu.
Am avut în schimb mari, nebănuite realizări la arestări preventive și trimiteri în judecată.
Desigur și acestea au fost necesare. Dar să faci din ele o sărbătoare la care să participe primii oameni în stat asta mi se pare o chestie halucinantă.

De ce am scris aceste lucruri?

  1. Urăsc sărbătoririle. Inclusiv acele în care ar putea fi vorba de mine.
  2. Activitatea DNA nu înseamnă Lupta împotriva corupției, iar lupta împotriva corupției nu poate fi confundată cu lupta pentru o României modernă, europeană.
  3. Activitatea DNA e una necesară. Nu e însă o activitate care poate fi sărbătorită cu șampanie de toți mai marii țării. În ce țară din lume se face din numărul de arestați, anchetați și condamnați un prilej de mîndrie națională?
  4. Codruța Kovesi e în momentul de culme al gloriei și puterii. Din prestația de pînă acum, îmi dau seama că s-a suit de mult în copac. Om mai bătrîn decît ea, om care l-a văzut pe Nicolae Ceaușescu ieșit din TAB, îmi permit să-i spun că din copac va trebui să cobori la un moment dat. Depinde cum cobori.
    Pe scară sau azvîrlită de acolo!
  5. Joi, 25 februarie 2015, Codruței Kovesi i-a fost dat să mănînce atîta miere că o clipă m-am gîndit s-o salvez dîndu-i o picătură de zeamă de lămîie. Să nu i se aplece!

Dacian Cioloș dă de înțeles că se confruntă, ca premier, cu o realitate gravă: Teama de DNA a dus la teama celor din administrația locală și centrală de a lua decizii!

[…]

Dacian Cioloș abordează o realitate cu care sunt sigur se confruntă deja ca premier:
Teama celor din administrație de a lua decizii de teama DNA.

Despre această teamă au vorbit în ultimul timp criticii Binomului SRI-DNA, care au semnalat că așa zisa Luptă împotriva corupției paralizează activitatea în administrația locală și centrală.
Efectul pervers al așa zisei Lupte a apărut din cauza folosirii abuzive, în scopuri politico- mafiote, de către Binomul SRI-DNA a două infracțiuni:
Abuzul în serviciu și Traficul de influență.

Pentru Binomul SRI-DNA abuz în serviciu a devenit orice decizie a unui funcționar socotită de Binom, numai și numai de Binom, ca fiind abuz în serviciu.
Dacă un primar face un podeț, vine DNA și-l acuză de abuz în serviciu, pentru că, potrivit DNA, podețul respectiv nu trebuia făcut și astfel primarul a adus un prejudiciu statului. Care prejudiciu e stabilit tot de DNA. Firește, cum e vorba de DNA, te-ai aștepta să vezi și ce mită a luat primarul pentru construirea podețului. Ei bine, primarul n-a luat nici o mită. După DNA primarul a comis o infracțiune de corupție, doar pentru că a făcut un pod fără aprobarea Binomului SRI-DNA.

Traficul de influență e și el interpretat de Binom în chip aiuritor. Normal ar fi ca trafic de influență să fie o intervenție din partea cuiva pe lîngă o autoritate în schimbul unui cîștig. Dar dacă un parlamentar, mergînd în colegiu, i se plînge un alegător că nu primește TVA deși are dreptul, și la întoarcerea în București, se interesează la ANAF de așa ceva, poate fi anchetat pentru trafic de influență. Ca să nu mai spun că Trafic de influență e și cînd cineva obține bani de la altcineva promițîndu-i că va interveni la Dumnezeu ca să-i dea o repartiție direct în Rai, fără a mai trece prin Purgatoriu. În loc de înșelăciune, tipul e anchetat pentru trafic de influență!

Ca urmare a acestei realități cumplite, care lasă impresia unei acțiuni antinaționale, sabotoare a Binomului SRI-DNA, nimeni nu mai are curajul unei inițiative, al semnării unei hîrtii. Mulți funcționari, chiar și cei de rang înalt, își spun că mai degrabă nu fac nimic decît să fie înhățați de DNA.

Treptat-treptat, o nemișcare absolută se instalează într-o țară care are nevoie de decizii, chiar și dintre cele greșite, numai să fie decizii, pentru că administrarea treburilor publice asta presupune:
Luarea de decizii fără altă teamă decît cea dată de judecata alegătorilor.
Peste un timp vom vedea cu toții ce preț înspăimântător va trebui să plătim ca Popor al unei țări în care nu s-a mai făcut nimic din cauza Binomului SRI-DNA.

Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu n-aveam voie să spunem că Partidul e de vină pentru nu știu ce nenorocire.
Da, nenorocirea exista, dar nu Partidul era de vină, ci felul greșit în care se aplicau de către unii Documentele de Partid.

După aproape trei luni de guvernare, Dacian Cioloș și-a dat seama că teama de DNA a produs o paralizie a administrației locale și centrale, paralizie care se răsfrînge negativ, pe zi ce trece, asupra Guvernării sale.

Postarea recunoaște această realitate, într-o premieră pe care nu șovăi s-o numesc istorică:
În sfîrșit, un premier tehnocrat și mai ales un om care nu are probleme cu corupția, semnalează crunta realitate care ne va duce la colaps național:
Teama de a lua decizii.

El însă, bietul, n-are curaj să pună punctul pe i și să arate că teama aceasta își are cauza în abuzurile Binomului SRI-DNA. Și atunci, ca pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, denunțînd o nenorocire, n-o pune pe seama Partidului numit Binom, ci pe seama lipsei „de claritate a legislației sau a procedurilor de lucru”.

Pe vremea lui Nicolae Ceașescu, chiar și cînd găseai aiurea cauzele unei nenorociri, era un curaj să dezvălui public o nenorocire. Nu de alta, dar sub conducerea Partidului, în România nu erau nenorociri.
Din acest punct de vedere, gestul lui Dacian Cioloș de a semnala teama de a lua decizii de teama DNA e de un curaj nebănuit.

***

MIRCEA BADEA si altii: Concluzii dupa bilantul DNA: “NOI CONDUCEM ROMANIA, INDIFERENT CU CINE VOTEZI”


Concluzii dupa bilantul DNA: “NOI CONDUCEM… de medialert

  • Luju.ro:

TARICEANU ACUZA DNA DE TRADARE NATIONALA – Presedintele Senatului: Dar firmele straine de ce nu sunt anchetate? Pentru ca ‎se bucura de protectia ambasadorilor, care, pe de o parte, protejeaza firmele straine, dar, pe de alta parte, vin sa dea lectii ca sa continue lupta impotriva coruptiei. Este o dubla masura... La bilantul ‎DNA am observat ca in sala erau ambasadori. Nu stiu ce cautau ambasadorii acolo”

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu acuza jocul dublu al procurorilor DNA si spune ceea ce multi politicieni romani constientizeaza, dar se tem sa o afirme public din diverse motive. Liderul ALDE acuza distrugerea sistematica a capitalului economic autohton de catre DNA, in beneficiul firmelor straine, protejate de ambasadele marilor puteri. Cu alte cuvinte, Calin Popescu Tariceanu acuza DNA de tradare nationala.

Declaratiile au fost facute, joi seara 25 februarie 2016, la cateva ore dupa bilantul triumfalist al DNA, in care liderii politici ai Romaniei si sefii din Justitie s-au inghesuit sa-i ridice osanale Laurei Codruta Kovesi. Invitat la TVR, presedintele Senatului a dezvaluit ca oamenii de afaceri roamnesti sunt nemultumiti ca firmele autohtone sunt vizate de anchetele DNA, in timp ce companii straine sunt ocolite de parchetul anticoruptie, condus de Laura Codruta Kovesi, ea insasi decorata de state straine. Tariceanu a oferit si o explicatie pentru ”dubla masura” cu care actioneaza procurorii DNA. In opinia presedintelui ALDE, parchetul Codrutei Kovesi nu se atinge de firmele straine intrucat acestea se bucura de protectia ambasadorilor, care insa nu se sfiesc sa dea lectii de anticoruptie:

Discut frecvent cu oameni din mediul de ‎afaceri romanesc, care mi-au spus urmatorul lucru: Domnule, este foarte bine ca ancheteaza firmele romanesti care sunt angrenate in fapte de coruptie, cu administratia sau altfel, cu politicieni. Dar firmele straine de ce nu sunt anchetate? Stiti de ce nu sunt anchetate? Pentru ca ‎firmele straine se bucura de protectia ambasadorilor, care, pe de o parte, protejeaza firmele straine, dar, pe de alta parte, vin sa dea lectii ca sa continue lupta impotriva coruptiei. Este o dubla masura”.

In acelasi context, Tariceanu a subliniat prezenta unor ambasadori sau reprezentanti ai Ambasadelor la bilantul triumfalist al DNA. Asta in timp ce nici el si nici alti membri ai conducerii Senatului nu au fost invitati: „La bilantul ‎DNA‬, nu cumva va imaginati ca cineva de la Senat‬ si-ar fi dorit sa fie sau ca avem vreun sentiment de oarecare frustrare, nu am fost invitati, cu toate ca Parlamentul este singura institutie democratica, dar am observat ca in sala erau ambasadori. Nu stiu ce cautau ambasadorii acolo”.

Tariceanu: „Nu am auzit in alte tari democratice, procuratura sa faca astfel de bilanturi publice, in care sa se laude cu numarul de dosare, de anchete, cu numar de arestari”

Presedintele Senatului a comentat si bilantul DNA, plin de festivism. Astfel, Calin Popescu Tariceanu a precizat ca din punctul sau de vedere a fost un eveniment deplasat, care nu se poate intalni in nicio alta tara democratica. Presedintele ALDE a tinut sa precizeze ca incurajeaza lupta impotriva coruptiei, dar numai cu respectarea drepturilor si libertatilor omului:

Acum, bilantul de astazi, din ce am vazut, a fost un bilant triumfalist. Nu gasesc justificat, nu am auzit in alte tari democratice, procuratura sa faca astfel de bilanturi publice, in care sa se laude cu numarul de dosare, de anchete, cu numar de arestari. Cred ca actiunea DNA nu trebuie sa se bazeze pe suportul publicului, pentru ca DNA trebuie sa se bazeze pe lege. Nu trebuie sa stea cu ochii la public, sa vada daca ii place sau nu. Suportul popular este pentru politicieni. (…) Din aceasta perspectiva, rezultatul de astazi este un bilant triumfalist, pe care il gasesc deplasat. Nimeni nu a vorbit despre faptul ca doamna procuror Kovesi a spus, in 2015, ca nu este de acord cu 120 de hotarari ale instantelor. Adica, punem sub semnul intrebarii justitia. Justitia nu este procuratura, ci sunt instantele. Si, daca un politician ar fi facut o astfel de declaratie, sunt convins ca ‎CSM‬-ul ar fi sarit in sus ca ars si ar fi sanctionat aceasta declaratie. (…)

Eu vreau foarte multa‪ ‎justitie‬, dar vreau o justitie corecta si echilibrata. Vreau ca actiunea procurorilor sa se bazeze pe lege si pe respectul cetateanului. Nu vreau ca aceste lucruri sa fie facute in desconsiderarea ‎drepturilor si ‎libertatilor‬ cetatenesti. Nu vreau sa permitem abuzurile si excesele”.

PRUNA PE LANGA LEGE – Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu ii cere premierului Ciolos s-o puna la punct pe fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna, dupa ce aceasta s-a antepronuntat in cazul reivestirii Codrutei Kovesi la DNA: „Sa ii atraga atentia sa intre in legalitate… Sa arate ca respecta legea… Este si un mesaj descurajant pentru ceilalti procurori vazand ca sunt anumite pozitii rezervate, din start, pentru persoane preferate”

Presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, o acuza pe fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna (foto), ca a incalcat legea atunci cand, fara a fi declansata o procedura transparenta si fara a exista o competitie corecta si serioasa, a anuntat ca o va propune pe Laura Codruta Kovesi pentru un nou mandat la sefia DNA. Liderul partidului ALDE face apel la premierul Dacian Ciolos sa intervina si sa ii ceara ministresei Pruna sa respecte legea.

Intr-o conferinta de presa sustinuta, luni 29 februarie 2016, presedintele Senatului a precizat ca antepronuntarea Ralucai Pruna in cazul reinvestirii lui Kovesi transforma numirea sefului DNA intr-o procedura care nu mai are nicio legatura cu criterii obiective, ci cu alte resorturi. In mod corect, Tariceanu a explicat ca antepronuntarea fostei asistente a Monicai Macoveu reprezinta un mesaj descurajant transmis celorlalti procurori, care astfel vad ca anumite pozitii sunt rezervate pentru persoane preferate.

Liderul ALDE a atras atentia ca acceptarea unui asemenea comportament din partea ministresei Justitiei reprezinta o greseala, in conditiile in care acaesta s-a angajat ca va face proceduri transparente si ca va respecta legea. In acest sens, Tariceanu ii aduce aminte Ralucai Pruna ca inclusiv Raportul MCV cere proceduri transparente pentru numirea sefilor marilor parchete, care sa dea sanse egale tuturor procurorilor, si nu anunturi festiviste facute in presa.

Iata declaratia lui Calin Popescu Tariceanu:

De la bun inceput, vreau sa fiu clar inteles: nu discut despre persoane. Discutam despre principiu si despre procedurile legale pe care ministrul, in acest fel, le-a incalcat si le-a desconsiderat. Procedurile legale, dupa cum am vazut si pentru procurorul general, prevad depunerea de candidaturi, de dosare si tot ceea ce tine ulterior, de evaluarea candidatilor. Nu este concurs, este o evaluare a candidatilor, urmand ca aceasta propunere sa o inainteze catre CSM si, ulterior, presedintele sa faca numirile. Din moment ce, inclusiv, in legatura cu cei doi procurori, ministrul s-a pronuntat la inceputul mandatului ca va respecta aceste proceduri, vedem acum dintr-o data ca sare peste ele.

Cred ca prima obligatie a ministrului Justitiei este sa arate ca respecta legea. Daca ea nu respecta legea, atunci avem asteptari mai mici de la toti ceilalti. Este un lucru pe care vreau sa il aduc in atentia opiniei publice, ca a nu stiu cata oara ministrul Justitei greseste! Cred ca este si o responsabilitate si a primului ministru sa ii atraga atentia ministrului Justitiei sa intre in legalitate. Altfel toata aceasta procedura se transforma in cu totul altceva. Nu vreau sa folosesc un epitet deranjant, dar este sigur ca criteriile obiective nu mai functioneaza, ci alte resorturi. Cred ca este si un mesaj descurajant pentru ceilalti procurori vazand ca sunt anumite pozitii rezervate, din start, pentru persoane preferate. Cred ca problema carierei profesionale trebuie sa se puna pentru toti si sa li se dea aceasta oportunitate.

Mi se pare ca este o greseala sa acceptam un astfel de comportament din partea tocmai a ministrului Justitiei, care s-a angajat la transparenta, la respectarea legalitatii. Credeam ca de la Bruxelles vine poate cu lucrurile un pic mai bine invatate. Nu numai atat. Inclusiv recomandarea facuta in MCV este pentru respectarea acestor proceduri in mod legal si nu pentru anunturile facute in mod festivist la conferintele de presa”.

SAH LA KOVESI – Senatorul Valer Marian o someaza pe ministresa Justitiei Raluca Pruna sa explice de ce dosarul privind posibile fapte de coruptie comise la Transgaz zace la DNA: „Functia de director general a fost detinuta de Florin Muntean, prieten apropiat al copresedintelui PNL Vasile Blaga si al tatalui actualului procuror sef al DNA, Ioan Lascu, iar una din functiile de director adjunct a fost detinuta de fratele actualului procuror sef al DNA, Sergiu Lascu” (Interpelarea)

18-dna-mai-7679-465x390

***

Citeam zielele trecute un comentariu despre modul în care noi, românii, n-am schimbat un regim rău cu unul bun, ci un regim cu un PR prost cu unul cu un PR excelent. Probabil că e mai degrabă expresia unei profunde dezamăgiri, decât a unei realități. ȘI totuși. Haideți să citim evenimentele din ultimele săptămâni în altă grilă. La unul dintre cele mai bune licee din București izbucnește un scandal. Am scris și cu alte prilejuri despre împrejurările cel puțin suspecte în care s-a încercat terfelirea imaginii unui profesor de matematică. Concomitent, un agent de circulație își descoperă talentele literare.

Profesorul sever și rigid versus polițistul bun și sensibil

În povestea care se țese nu odată cu ajutorul unor jurnaliști de moralitate îndoielnică avem următoarele personaje. Profesorul de matematică cu nume predestinat Severius Moldoveanu despre care lucrătorii din presă cu greu putem să-I numim jurnaliști – publică informații la a treia mână. Sursa informațiilor lor este un blog al unei mame a cărei fiică este colegă cu presupusul elev umilit, elev care nu depune nici o plângere. În fine, să nu ne împiedicăm în ”detalii”. Portretul este al unui individ sever, rigid și insensibil care dorește să umilească elevii. Presa, cum bine s-a afirmat de atâtea ori, nu se mulțumește să ne informeze. Dacă ne-ar informa am afla că există suspiciuni cu privire la sursele acestor informații. Dacă ne-ar informa poate ar cita-o pe și Emilia Șercan. Într-o ”postare-investigație” ea arăta cum Alexandru Cumpănașu, un acolit al lui Gabriel Oprea, publica pe site-ul fundației sale informația că ministerul educației va declanșa o anchetă la Vianu. Interesant este că o publica înainte ca ministerul însuși să facă acest anunț!Dar important este că lucrătorii din presă s-au străduit din răsputeri să imprime în mintea publicului imaginea profesorului rigid și sadic care mănâncă elevi pe pâine. Această imagine a fost întregită și de seria de articole în care sistemul de învățământ era atacat din toate direcțiie.

Totuși, povestea noastră trebuie să aibă și un personaj pozitiv. Cine să fie el? Nimeni altul decât cel mai bun scriitor, dintre polițiști, firește. Godină, Marian Godină! El și nimeni altul este cel care, de la nivelul său modest de agent de circulație, a pornit o revoluție. O revoluție care s-a terminat cu o lansare de carte în cadrul Biliotecii Central Universitare, cea condusă, poate nu întâmplător, de o absolventă a unei facultăți arondate SRI-ului – Mireille Rădoi, lansare la care a participat însuși premierul României Dacian Cioloș. Ce să mai, succes garantat! Un bun exemplu de: ”Așa da, băi stimați cetățeni”! Poza la gazeta de onoare!

Despre România ca stat polițienesc s-a mai scris. Mulți avertizează cu privire la avântul pe care l-au luat în ultima vreme instituțiile ”de forță” cum le place să se autodenumească pentru a evita termeni mai apropiați de realitate cum ar fi cel de ”instituții represive”. N-ar fi nici o problemă cu așa-numitele instituții de forță, doar că ele menite să conserve ordinea socială, oricât de nedreaptă ar fi ea. Și atunci? Cum ajunge o instituție hiper-conservatoare simbolul progresului social? Păi, simplu: cu eroi luminoși care luptă pentru dreptate, ca domnul Godină, nu cu profesori care chinuie elevii cu matematica!

O poveste relativ inocentă dacă n-ar avea urmări tragice. Se discută tot mai des despre desființarea instituției ”staliniste” care este inspectoratul. De notat că lucrătorii din presă de la Hotnews se referă cu același termen când vine vorba depsre liceele românești.Școala este deci o instituție retrogradă ”stalinistă” care trebuie radical reformată. Reformată în sensul că trebuie desființate inspectoratele – ultimele insule care garantau un statut independent al profesorului și un control al directorilor care și așa au ajuns un soi de patroni pe bani publici – în termenii noii limbi de lemn ”manageri de educație”. Vă vine să credeți sau nu, dar educația și școala sunt de fapt instituțiile retrograde și represive. În schimb poliția, cu al său Godină, reprezintă progresul, viitorul luminos! Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe dedicația pe care i-a scris-o domnul Godină domnului prim ministru că aflăm imediat că poliția română va angaja zece mii de oameni!

Pe scurt: avem un profesor de matematică presupus abuziv și un polițist scriitor de succes. Prin urmare, școala este rea și retrogadă, poliția bună, corectă și, iată, sensibilă! Concluzie: desființăm inspectoratele școlare și angajăm polițiști! Jos matematica, trăiască paza și protecția! Cu Godină înainte către progresul social, cu amenzi, cătușe și bastoane!

Sursa: pagina de Facebook a

Sursa: pagina de Facebook a SRI

Nota noastra

Operatiunea de PR a serviciilor nu se rezuma doar la ”umanizarea” acestora prin campanii penibile pe Facebook sau eroizarea unor politisti, ci si prin agitarea spectrului unor catastrofe nationale cu care suntem amenintati in cazurile in care institutiile ”strategice” isi vad limitata, intr-o maniera soft, aria de actiune.

Astfel, in urma deciziei recente a CCR de a introduce limitari in folosirea SRI in anchetele penale ale DNA, in locul unei dezbateri pe fond, am asistat la reprize de PR furios, disperat, dus pentru nobila cauza a institutiilor de forta. A se vedea, in acest sens, editorialul lui Dan Tapalaga de la HOTNEWS despre cum ne-am afla ”Pe marginea prapastiei” si al Ioanei Ene Dogioiu de la ZIARE.COM: ”Kovesi, cantecul lebedei? Un mare pericol”.

Prin urmare, nu ne aflam in pericol pentru ca totul este intors pe dos in aceasta tara, ci pentru ca puterea SRI este doar putin ingradita de unele proceduri si pentru ca s-a pus, pentru scurt timp, in discutie, mandatul sefei DNA! Culmea, in aceasta privinta, o atinge vechiul gurnalist CTP, pentru care DNA face ce nu s-a facut de 400 de ani in tarisoara noastra! In aceeasi categorie se inscriu, de asemenea, si discursurile ultra-festiviste de la bilantul DNA, in buna traditie a Congreselor PCR-ist staliniste. 

Observati superlativele isterice? ”Pe marginea prapastiei”, ”mare pericol”, ”unicat in 400 de ani”… Cei citati par a fi ca acei war boys” din Mad Max (Road Fury) care si-au luat narcoticul si intra in transa apoteotic-exaltata pentru a se arunca, in stil kamikaze, in lupta in numele stapanului absolut, Immortal Joe. Spre deosebire de distopia citata, Immortal Joe este inlocuit de institutiile de forta, care isi consolideaza dominatia prin prestatia febril-deliranta a agentilor razboaielor mediatice, care cauta sa creeze o stare de spirit asemanatoare, in duh, starii induse de Coma-Doof Warrior (prestatorul principal al rockului #colectiv din Fury Road, alt element cultural comun ce uneste lumea lui Immortal Joe cu cea a Noii Romanii Securistice).

Surprinde, asadar, faptul ca portaluri online si asa-zisi jurnalisti fac aceasta advocacy pentru SRI si/sau DNA fara nicio jena, la vedere, aratandu-ne noua, de fapt, care-i semnificatia mesajului primavaratic al SRI: intr-adevar, nu mai sunt acoperiti, pentru ca toti lucreaza, de acum, la vedere.  

ILoveSRI

war-boy


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Justitie, Mircea Badea, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Stat politienesc, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “In timp ce SCOALA si BISERICA sunt demonizate si considerate ”ANACRONICE” si ”REPRESIVE”, institutiile de forta sunt SLAVITE APOTEOTIC. “War Boys”-ii Binomului ameninta cu APOCALIPSA din cauza limitarii constitutionale a interceptarilor SRI/ Campania caraghioasa de “umanizare” a SERVICIULUI SECRET pe FACEBOOK

  1. Pingback: COLONIA MILITARISTĂ ROMÂNIA ŞI ACOPERIŢII “STORMTROOPERS”. Adevarul despre ce a ajuns tara noastra, spus verde-n fata de avocatul GHEORGHE PIPEREA: “Visul vechii Securităţi de a ajunge să ne fie din nou frică de ea e deja realita
  2. Ce a fost va mai fi, şi ce s-a făcut se va mai face; nu este nimic nou sub soare. ( eclesiastul)

  3. Consider ca invatamantul este distrus deja, printre putinele lucruri care mai ramasesera in picioare in tara asta.Daca directorul unei scoli a luat licenta cu 5 si a fost numita politic , cere un maldar de documente , ce invatamant sa se mai faca?Plus ca materiile sunt schimbate fara rationament, scoala romaneasca este distrusa si a devenit un fel de cobai la cheremul fiecarui ministru care se perinda an de an in fruntea Mimisterului Educatiei, fiecare ministru vrand propriul model de educatie ,dar uitand ca cel mai mult sufera copiii nostril .Nu se poate schimba mereu de an la an legea educatiei.Trebuie proiecte facute pe plan indelungat , caci vorbim de generatii de copii.

  4. Pingback: Ipoteze si scenarii privind DECIZIA CCR asupra INTERCEPTARILOR SRI. SFARSITUL BINOMULUI PENTRU CREAREA UNUI SUPER-DNA? | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: GUVERNUL TEHNOCRAT SALVEAZA ROMANIA… SECURISTA sau: Binomul a murit, traiasca SECURITATEA reinviata! Ordonanta de urgenta FLAGRANT ANTICONSTITUTIONALA si ANTIDEMOCRATICA care reglementeaza REGIMUL INTERCEPTARILOR dupa decizia CCR. “Ne intoarce
  6. Pingback: ROMANIA, STAT TOTALITAR. Dupa ce guvernul Ciolos a REACTIVAT SECURITATEA, Raluca Pruna, ministra Justitiei, explica: “DISCUTIA DESPRE DREPTURI E UN LUX TEORETIC” | Cuvântul Ortodox
  7. Pingback: ROMANIA, STAT TOTALITAR. Dupa ce guvernul Ciolos a reactivat, practic, Directia a VI-a a Securitatii, ministrul RALUCA PRUNA, cea “afiliata in idei cu Monica Macovei” si al carei TATA a fost SECURIST (!), explica: “DISCUTIA DESPRE DREPTU
  8. Pingback: Bestiar stalinist: UN ACTIVIST SECULARIST CERE SRI MONITORIZAREA ACTIVITATII “RADICALIZATE” A ORTODOXIEI | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: Ce face guvernul Ciolos cu banii europeni. SRI deruleaza un program de SUPRAVEGHERE si CONTROL SOCIAL al INTREGII POPULATII cu fonduri europene/ Cu putin timp inainte, ANAF venise cu un program BIG BROTHER de monitorizare a platilor cu cardul/ RALUCA PRUN
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare