PREGATIRI DE RAZBOI (CIVIL?) SI DE CRIZA ALIMENTARA IN EUROPA. Germania adopta un nou plan de aparare civila, CEHIA recomanda si ea cetatenilor sa-si faca REZERVE DE HRANA si “să fie pregătiţi pentru cel mai rău scenariu”, propune ARMATA EUROPEANA, intentionandu-se inclusiv INARMAREA CIVILILOR/ In numele “securitatii digitale”, liderii UE doresc LIMITAREA CRIPTARII COMUNICATIILOR si sa controleze “instigarile la ura” pe internet

26-08-2016 5 minute Sublinieri

***

shutterstock_378203035-e1462058053300

  • Digi24:

Germania ar putea reintroduce serviciul militar obligatoriu

După numai cinci ani, armata ar putea redeveni obligatorie în Germania. Potrivit unei agenţii de presă locale, despre această măsură se vorbeşte într-un proiect de strategie privind apărarea civilă.

Autorităţile de la Berlin se gândesc să reintroducă serviciul militar obligatoriu din cauza noilor provocări de securitate cu care se confruntă Europa, în ultimii ani. Este vorba atât despre ameninţarea terorismului venit dinspre Orientul Mijlociu, cât şi despre tensiunile provocate de Rusia, pe flancul estic.

În document se precizează că „sprijinul civil pentru armată” este o opţiune serioasă, în situaţia în care Germania ar trebui să-şi protejeze frontierele externe, în cadrul unei misiuni a NATO.

Propunerea va fi discutată miercuri de guvernul german. Important de menţionat e că zilele trecute, autorităţile au cerut populaţiei să îşi facă provizii de alimente şi apă, pentru a fi pregătiţi, în cazul unui atentat sau al unei catastrofe naturale.

Germania se pregăteşte să se apere

Guvernul german a aprobat, pentru prima dată după 1995, un plan de apărare civilă. Germanii vor trebui să facă rezerve de apă şi alimente pentru situaţii de urgenţă. Ministrul federal de Interne a negat însă informaţiile apărute în ultimele zile în presă conform cărora va fi reintrodusă obligativitatea serviciului militar.

Noul plan de apărare civilă este un pas important în campania de pregătire a autorităţilor şi a cetăţenilor pentru noile ameninţări de securitate, a declarat Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, citat de DPA. Conform acestuia, noile reglementări vizează apărarea în caz de atacuri teroriste, cibernetice sau asupra infrastructurii.

„Sperăm că (planul – n.r.) va acoperi crizele majore”, a declarat de Maziere. Ministrul de interne a precizat că planul de apărare civilă oferă guvernului structura de intervenţie în situaţii de urgenţă, incluzând partea tehnică. Sunt acolo procedurile de securitate pe care ar urma să le respecte administratorii reţelei rutiere sau feroviare, operatorii de apă şi de energie electrică sau responsabilii din domeniul medical. Nu este uitată partea practică. Germanii trebuie să facă rezerve de apă şi de alimente greu perisabile.

Thomas de Maiziere a negat că planul prevede şi reintroducerea obligativităţii serviciului militar, la care Germania a renunţat în 2011. El spune însă că există prevederi prin care populaţiei i se va cere să îndeplinească „sarcini civile mărunte”, în sprijinul trupelor care vor interveni în caz de urgenţă. A dat şi exemple: să ofere combustibil sau găzduire.

Precedentul plan de apărare civilă a Germaniei fusese adoptat în 1995.

Mass-media din Cehia anunţă că guvernul a pregătit un raport prin care avertizează că rezervele alimentare din țară sunt insuficiente pentru a satisface cerea în cazul unei crize alimentare la nivel global.

BUCUREŞTI, 25 august – Sputnik. Guvernul ceh face apel la cetățeni să-şi îmbunătăţească “auto-suficiența” și “siguranța alimentară” prin stocarea mai multor alimente, informează presa cehă.

Potrivit Israeli News Live, modul în care guvernul ceh le spune cetățenilor săi să “fie pregătiţi pentru cel mai rău scenariu” se referă probabil la o criză a hranei şi a apei, sau la un atac terorist de proporţii, sau la un dezastru nuclear.

Astfel, președintele ceh Miloš Zeman face presiuni pentru schimbarea legii prin care cetățenii pot să deţină arme. Cehii ar urma să deţină arme mult mai uşor decât până acum. Guvernul ceh a pregătit astfel un studiu de impact asupra unei eventuale crize alimentare. Raportul indică faptul că rezervele alimentare actuale sunt insuficiente pentru satisfacerea cererii în cazul unei crize alimentare la nivel global.

După ce a fost anterior împotriva deţinerii de arme, Zeman spune acum că cetățenii ar trebui să se înarmeze” pentru a face față amenințării terorismului.

Vânzările de arme în Franța și Germania au crescut foarte mult în ultimul timp. Luna trecută, șeful poliției franceze a avertizat că țara este în pragul unui “război civil” care ar putea fi declanșat de mai multe atacuri teroriste. Anul trecut, șeful armatei elvețiene, André Blattmann, a avertizat că riscul de tulburări sociale în Europa a fost intensificat și că cetățenii ar trebui să se înarmeze.

Profesorul danez Helmuth Nyborg a afirmat, de asemenea, în aprilie că “războiul civil” ar putea fi rezultatul cel mai probabil al politicilor actuale de imigrare din cadrul UE.

Cehia susţine intensificarea cooperării militare la nivel european pentru a se ajunge la înfiinţarea unei armate a Uniunii Europene, i-a transmis joi premierul ceh, Bohuslav Sobotka, cancelarului Germaniei, Angela Merkel, informează site-ul agenţiei Reuters.

În opinia lui Bohuslav Sobotka, consolidarea securităţii şi intensificarea cooperării militare la nivel european, în plus faţă de Alianţa Nord-Atlantică, constituie o prioritate, dată fiind necesitatea protejării frontierelor externe ale Uniunii Europene şi pe fondul ameninţărilor provenind din Orientul Mijlociu.

Sobotka a declarat că Cehia intenţionează să creeze noi parteneriate militare cu ţări membre UE, reiterând ideea creării unei armate europene. “În mod clar, Cehia îşi poate imagina intensificarea cooperării în domeniul militar, prin integrarea unităţilor, prin manevre comune, prin dobândirea capacităţilor de organizare a unor operaţiuni de afirmare a politicii externe europene“, a spus Sobotka.

În urmă cu câteva zile, Bohuslav Sobotka a propus, în cadrul unei întâlniri cu diplomaţi, crearea unei armate a Uniunii Europene care să funcţioneze în paralel cu Alianţa Nord-Atlantică. “Sunt convins că, pe termen lung, nu ne vom putea descurca fără o armată comună europeană”, a afirmat Sobotka. “Sper că summitul european din toamnă va aduce propuneri concrete pe această temă”, a spus premierul Cehiei.

  • Hotnews:

Franta si Germania vor o limitare a criptarii comunicatiilor, pentru o lupta mai eficienta impotriva terorismului

Inalti oficiali din Franta si Germania se intalnesc pentru a discuta ce masuri pot fi luate pentru limitarea criptarii comunicatiilor pe internet, dupa ce pentru pregatirea ultimelor atacuri teroriste aplicatiile criptate au avut un rol esential. Interzicerea criptarii nu ar fi posibila si nici acceptabila, insa ideea de a limita criptarea i-a suparat pe multi, existand contradictii in declaratii si intre oficialii europeni, arata un articol din Fiinancial Times.

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, merge marti la Berlin pentru a discuta cu omologul sau german Thomas de Maizière pe problema criptarii si semnificatia ei in lupta contra terorismului. Serviciile secrete au folosit de mult timp interceptarea telefoanelor, insa aparitia aplicatiilor mobile cu un inalt grad de criptare le ofera teroristilor posibilitatea de a comunica aproape nestingheriti.

Dupa ce a iesit la iveala faptul ca celulele teroriste care au organizat atentatul din noiembrie anul trecut, de la Paris, au utilizat aplicatii precum Whatsapp si Telegram pentru a face planuri, dezbaterea s-a intetit. Se cauta moduri in care criptarea sa fie limitata fiindca, desi autoritatile franceze strang multi gigabytes de date, nu exista moduri in care ele se fie cu succes decriptate.

Oficialii francezi spun ca problema criptarii a devenit extrem de complicata si ca lupta cu terorismul se face “cu o mana legata la spate”.

Insa astfel de initiative impotriva criptarii comunicatiilor sunt puternic criticate de asociatiile de aparare a drepturilor consumatorilor si evident si de marile companii de tehnologie care vor sa furnizeze servicii cat mai sigure, criptarea avand un rol crucial.

Diverse declaratii ale oficialilor europeni pe tema criptarii se bat cap in cap. Este recunoscut faptul ca ea este necesara pentru increderea in retele si pentru pastrarea confidentialitatii informatiilor. Pe de alta parte, oficialii europeni spun ca teroristii profita de criptare si ca ceva trebuie facut.`

Comisarul european Gunther Oettinger: In retelele de socializare nu sunt controlate defaimarile si instigarile la ura. Se pune intrebarea daca nu este nevoie de un control

Comisarul european pentru economie si societatea digitala, Gunther Oettinger, a declarat vineri, la Bucuresti, ca in retelele de socializare nu sunt controlate defaimarile, minciunile, discursul instigator la ura si, in acest caz, se pune intrebarea daca nu este nevoie de un control, potrivit Mediafax.

Prezent la o conferinta organizata de Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala si Ministerul Culturii, Gunther Oettinger a vorbit despre securitatea digitala in contextul dezvoltarii infrastructurii digitale europene si a spus ca exista un pericol foarte mare ca fluxul de date sa fie intrerupt, sa fie distorsionat, sa fie distrus, datele sa fie furate si manipulate.“Razboaiele viitorului nu vor mai fi purtate cu tancuri sau cu sulite, ci se vor purta in retele. De aceea importanta sigurantei cibernetice este un foarte mare, a spus el, referitor la revolutia tehnologica digitala.

“Viitorul digital va cuprinde nenumarate platforme online si retele de socializare sau motoare de cautare. Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem astazi este -care este cadrul de reglementare necesar pentru acest viitor digital. (…) In zona digitala, in retelele de socializare nu sunt controlate defaimarile, minciunile, discursul instigator la ura si atunci intrebarea care se pune este ca oare nu este nevoie de un control al discursului propagat pe internet, oare nu cumva trebuie sa se verifice daca discursul propagat pe internet nu degenereaza, trebuie sa se gaseasca un discurs la aceasta intrebare“, a adaugat oficialul european.

Gunther Oettinger a vorbit si despre pirateria online, spunand ca operele pot fi furate de pe internet fara niciun fel de restrictii si descarcate fara niciun fel de raspundere. Oettinger a mai spus ca este necesara o legislatie noua pentru protejarea drepturilor de autor.

“Astazi la nivel european lucram la o legislatie noua in domeniul drepturilor de autor pentru ca suntem de parere ca numai impreuna, numai daca vom avea o legislatie, un cadru de reglementare agregat la nivel european vom putea sa respectam toate aceste reguli in relatia cu firme precum Google sau YouTube“, a spus comisarul.

Oficialul european a vorbit si despre potentialul “foarte mare” pe care il are Romania in domeniul digital si pe care il poate exploata: “Romania are in domeniul digital un potential foarte mare pe care il poate exploata cu celelalte state membre, cu Comisia Europeana pentru ca in final sa se creeze o valoare adaugata si va invit cu acest prilej sa fiti de partea noastra pe acest drum al digitalizarii.”

Oettinger spune ca pentru a ramane competitivi este necesara o strategie europeana, iar la nivelul UE exista viziunea crearii unei uniuni digitale, a unei piete unice: “Vrem, impreuna cu guvernele statelor membre si cu reprezentantii industriei sa colaboram pentru a crea robotii de maine in robotica, senzorii de maine in senzorica, elementele optice de maine in fotonica, vrem sa dezvoltam tehnologiile cuantice, iar in domeniul microelectronicii ne dorim nu numai sa importam, ci sa si dezvoltam pe cont propriu si sa producem in piata unica.”

Europe to Censor Free Speech by Computing Forever


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Germania, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Stat politienesc, Teroarea "terorismului", Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “PREGATIRI DE RAZBOI (CIVIL?) SI DE CRIZA ALIMENTARA IN EUROPA. Germania adopta un nou plan de aparare civila, CEHIA recomanda si ea cetatenilor sa-si faca REZERVE DE HRANA si “să fie pregătiţi pentru cel mai rău scenariu”, propune ARMATA EUROPEANA, intentionandu-se inclusiv INARMAREA CIVILILOR/ In numele “securitatii digitale”, liderii UE doresc LIMITAREA CRIPTARII COMUNICATIILOR si sa controleze “instigarile la ura” pe internet

  1. “Astăzi la nivel european lucrăm la o legislație nouă în domeniul…” … [aici puteți adăuga ce domeniu vă vine în gând].

    Domnul și Maica Domnului să nu ne lase.

  2. Al treilea razboi mondial este de fapt batalia finala de la Armagedon. Asta inseamna ca suntem foarte aproape de implinirea sorocului diavolilor si slujitorilor acestuia pe pamant.
    In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh!

  3. Oettinger: “Vrem, impreuna cu guvernele statelor membre si cu reprezentantii industriei sa colaboram pentru a crea robotii de maine in robotica”

    Ce a uitat sa spuna Oettinger: cea mai mare firma de roboti din Germania, Kuka tocmai a fosta cumparata de chinezi, ca si gigantul Osram.
    http://www.scmp.com/comment/insight-opinion/article/2006054/mideas-move-german-robot-maker-kuka-may-be-turning-point

    First Chinese household appliance corporation Midea took a majority stake in Kuka, then a Chinese consortium bought the lamps unit of lighting giant Osram. Combined, the two deals come to €5 billion, or $5.58 billion.
    Germany is now top of the list for Chinese overseas investments.
    https://global.handelsblatt.com/edition/484/ressort/companies-markets/article/made-in-germany-sold-to-china

    In the first quarter of this year alone, China engaged in more foreign investment than in all of 2015.
    https://global.handelsblatt.com/edition/499/ressort/opinion/article/kuka-sale-a-wake-up-call

    Germania este kaput, nu mai intru si in alte detalii.

  4. SUA se zvarcolesc pentru aruncarea lumii in haos, ultimele semne ale prabusirii hegemoniei lor globale. Merkel este pion al SUA. Se incearca pregatirea psihologica pentru declansarea unei noi “crize”, care apoi sa justifice chiar razboiul. Vor esua insa lamentabil.

  5. SUA ameninta Rusia si se pregateste de razboi in Europa, marind de 4 ori bugetul pentru European Reassurance Initiative.

    Ash Carter: U.S. Does Not Seek War With Russia, But ‘We Will Defend Our Allies’

    “Let me be clear. The United States does not seek a cold, let alone a hot war with Russia. We don’t seek an enemy in Russia. But also make no mistake, we will defend our allies, the principle international order and the positive future it affords us.”
    Carter noted that the U.S. hasn’t had to worry about deterrence in Eastern Europe for more than 25 years. “Unfortunately, now we do. That’s why the U.S. is strengthening its deterrent posture here in Europe.”

    Carter noted that the U.S. defense budget for Fiscal 2017 includes $3.4 billion for the European Reassurance Initiative, more than four times as much as the amount allocated last year.
    http://www.cnsnews.com/news/article/susan-jones/ash-carter-us-does-not-seek-war-russia-we-will-defend-our-allies

    “In February 2016, then-NATO Supreme Allied Commander, Gen. Philip Breedlove, stated at a hearing of the US House Armed Services Committee that ‘Russia has chosen to be an adversary and poses a long-term existential threat to the United States and to our European allies and partners’.

    “The crisis driven by Russia in Central and Eastern Europe, and in Ukraine specifically, will not just go away. In an informationally interconnected and economically interdependent world, the United States must take the lead in promoting international norms and consolidating geopolitical stability.”
    http://estonianworld.com/security/eastern-europeans-america-support-us-commitment-nato/

  6. Pingback: Seful diplomatiei Germaniei: PERICOLUL UNEI CONFRUNTARI MILITARE ESTE CONSIDERABIL. TRAIM O PERIOADA MAI REA DECAT RAZBOIUL RECE/ Rusia a adus rachete ce pot transporta focoase nucleare aproape de Tarile Baltice/ AMBASADORUL RUS DESPRE BRIGADELE MULTINATI
  7. Pingback: Seful diplomatiei Germaniei: PERICOLUL UNEI CONFRUNTARI MILITARE ESTE CONSIDERABIL. TRAIM O PERIOADA MAI REA DECAT RAZBOIUL RECE/ Rusia a adus rachete ce pot transporta focoase nucleare aproape de Tarile Baltice/ AMBASADORUL RUS DESPRE BRIGADA MULTINATION
  8. Gluma zilei: UE se pregateste de inarmare cu un buget de doua ori mai mare decat al Romaniei.
    The 2019 EU budget stipulated allocation of 245 million euros (about $287 million) for the European Defence Industrial Development Programme
    https://sputniknews.com/europe/201805231064722710-eu-spending-defense-industrial-budget/

    Pentru 2018, Romania are opt programe de investiţii, a căror valoare estimată depăşeşte 100 de milioane de euro
    http://www.mediafax.ro/social/buget-2018-ministerul-apararii-va-avea-18-1-miliarde-de-lei-in-plus-cu-11-29-fata-de-2017-16838375

  9. Marina germana face o incredibila demonstratie prin lansarea unei devastatoare rachete SM2 made in USA!
    German Navy Frigate SACHSEN SM2 Missile Accident
    https://www.youtube.com/watch?v=ydsm1uzkNu4

    Putin sa nu atace marina germana pana nu se auto-distruge.

  10. Maria Zaharova acuzată în Occident că difuzează informaţii false cand arata ca sunt foarte mici.
    https://blacknews.ro/acuzata-occident-difuzeaza-informatii-false-rusia-contraataca-activ-acuza-tarile-occidentale-dezinformare-afp/

    Trump, suparat pe insinuarile Zaharovei, isi arata muschii lui Putin: Pentagonul studiază relocarea unei mari părţi a trupelor din Germania, care numără aproximativ 35.000 de militari activi si transferul contingentului în Polonia
    Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Eric Pahon, a dezminţit orice idee de retragere, subliniind că ministerul „evaluează în mod regulat amplasarea trupelor şi analizele costuri-beneficii”. „Rămânem deplin angajaţi faţă de (Germania) aliatul nostru din NATO şi Alianţa NATO”, a adăugat el.
    https://blacknews.ro/pentagonul-studiaza-plecarea-trupelor-americane-stationate-germania-presa/

  11. Maria Zaharova avea dreptate cand arata ca vesticii sunt foarte mici: Parlamentul European a aprobat înființarea Fondului European de Apărare care este de 500 de milioane de euro pentru perioada 2019-2020.
    https://www.stiripesurse.ro/ve-ti-uria-e-i-pentru-romania-parlamentul-european-a-aprobat-infiin-area-fondului-european-de-apar_1274958.html

    Putin se cutremura de ras!

    Buget 2018: Ministerul Apărării va avea 18,1 miliarde de lei, iar valoarea estimată a investitiilor depăşeşte 100 de milioane de euro.
    http://www.mediafax.ro/social/buget-2018-ministerul-apararii-va-avea-18-1-miliarde-de-lei-in-plus-cu-11-29-fata-de-2017-16838375

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare