Ministrul sanatatii din Lituania: EUTANASIA AR FI O SOLUTIE PENTRU SARACI

1-08-2014 1 minut Sublinieri

lrytas.ltsursa foto

Eutanasia ar putea fi de ajutor pentru saracii care nu au acces la ingrijire paleativa, a sugerat noul ministru al sanatatii din Lituania. Rimantė Šalaševičiūtė si-a depus juramantul in aceasta luna, dar a facut deja valuri prin suportul aratat legalizarii eutanasiei.

Fara a aduce alte precizari, ea a declarat mass-mediei ca Lituanua nu este un stat welfare care sa furnizeze ingrijire paleativa pentru toti si ca eutanasia ar putea fi o solutie pentru oamenii care nu vor sa-si chinuiasca apropiatii cu spectacolul suferintei lor.

Ministrul a comentat si pe marginea eutanasiei copiiilor. Ea a precizat ca aceasta optiune a fost aprobata in Belgia dupa o lunga dezbatere. Ar putea fi o optiune si pentru Lituania, tot dupa o dezbatere publica.

Šalaševičiūtė va avea de infruntat o opozitie dura in campania sa de introducere a eutanasiei in Lituania. Multi doctori si Biserica Catolica se opun. Dr Andrius Narbekovas, care este atat cleric, cat si doctor, precum si membru in comisia de bioetica a Ministerului Sanatatii, a declarat:

“Ministerul Sanatatii ar trebui sa protejeze sanatatea si viata, in loc sa caute modalitati prin care sa ia viata. Este de la sine inteles ca asta e profitabil si eficient din perspectiva costurilor… Dar o societate democratica ar trebui sa inteleaga foarte clar ca ar trebui sa aiba grija de cei bolnavi, nu sa-i omoare”.

traducere “Cuvantul Ortodox”


Categorii

1. DIVERSE, Eutanasie, Traduceri

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Ministrul sanatatii din Lituania: EUTANASIA AR FI O SOLUTIE PENTRU SARACI

  1. Serios duduie?
    Eutanasia “AJUTOR” pentru săraci…!
    Măi ce au ajuns ăştia,(saracii) … mai prejos decât maidanezii, de mila cărora se dau de ceasu morții vedetele lumii (şi nu numai). Chinuie… oamenii (bogați) cu spectacolul suferinței lor.
    Ministrul SANATĂȚII… ? Ministrul CRIMEI, nu al sănatății.
    În acest minister s-au ucis şi se ucid pruncii prin avort, de acum şi săracii… şi în curând şi bătrânii…
    De ce sunt săracii săraci ??? Pentru că sunt bogații bogați (de pe urma săracilor).
    Măi… şi Hitler ăsta,… să ucidă evreii… A greşit!. E clar!. Şi-a meritat soarta, îşi merită oprobiul. Nu evreii dom-le!!!.Săracii… trebuia. Era bine. O făcea mai devreme…, că… iaca, tot la asta s-a ajuns până la urmă.
    Crematoriile… în Lituania, sub şefia… (e greu de scris numele neo-hitleristei). Dar…, dacă tot vorbim de economii… saracii sunt prea mulți, iar cheltuieli vor fi mari… munți de cadavre… . N-ar fi mai economic să eutanasiați bogații duduie ???. (Mai puțini…, cheltuieli mai puține… şi rămâne “ceva” de pe urma lor, că de pe urma săracilor… tot atât cât rămâne de pe urma maidanezilor)
    Ce mai înzeamnă omul astăzi ? (dacă-i sărac)
    TRĂIASCĂ BOGAȚII !!!(şi susținătorii eutanasiei) . Eutanasi săracilor!!!

  2. Eutanasia se face pentru prelevarea organelor .Cred ca acesta este scopul.Dar faptul ca se vrea mai mult in tarile sarace este pentru reducerea populatiei Planetei.Daca ar fi sa se puna in practica inseamna un fel de Aushvitz subtil.Oricum este o crima eutanasia.Nu mai au loc bogatii de saraci si s-ar vrea recurgerea la un plan diabolic.

  3. Saracii saraci.Tot ei sa fie eutanasiati.Domnul a dat cele 10 porunci , iar una dintre ele spune ,,Sa nu ucizi.” Iisus spune:,,Eu sunt calea , adevarul si viata”.Daca bolnavul nu vrea sa fie eutanasiat , inseamna ca-si pune speranta in Domnul spre vindecare, iar cel care face crima de a eutanasia ii ia aceasta speranta.Daca porunca de a nu ucide nu este respectata de mai marii care conduc lumea , nu au nici un Dumnezeu, sunt insuflati de altcineva.Eutanasierea saracilor si a copiilor , a depresivilor cum am vazut in alt articol pare un fel de selectare a populatiei, caci si in tarile sarace doar nu vor fi omorati cei bogati.Sunt si in tarile sarace destui bogati.Este subtila crima in cazul eeutanasierii, cica s-ar vrea cu acordul bolnavului,dar nu stim daca exista acest acord si apoi cel care face eutanasierea nu face o crima?

  4. s-a gandit psihopata si a gasit ea solutia. E infricosator cati dezaxati ajung in posturi de conducere.

  5. Nazisti au fost condamnati pentru astfel de actiuni. Inclusiv in lucrarile recente istorice,euthanasia nazista e condamnata.Un ticalos dublu standard.
    Nu cred ca se vor ajunge la astfel de propuneri in Romania dar din pacate mai mult din considerente ipocrite. O eutanasie mascata,neexplicita se practica totusi prin restrangerea /accesul greu la tratamente.
    E plin sinaxarul de sfinti care exact asta au facut,au ingrijit bolnavi,s-au rugat pentru ei si au incercat a le usura suferinta.
    Oameni fara Dumnezeu pentru care a fi crestin e cel mult o chestiune folclorica

  6. ” s-a gandit psihopata si a gasit ea solutia. E infricosator cati dezaxati ajung in posturi de conducere.”

    Asa sint selectati in primul rind.Apoi asa isi pot mentine postul.Dupa chipul stapinilor lor.

    ” Nu cred ca se vor ajunge la astfel de propuneri in Romania…”

    Pai Romania nu este in UE,care la rindul ei este in US,care la rindul ei este in Israel ? Nu aceasta este soarta ” palestinienilor ” de pretutindeni ? Daca asa or sa vina directivele ( si or sa vina ),cine s-ar mai putea opune ?

  7. “Dar acesta este ceasul vostru si stapanirea intunericului”.Zile grele ne-au ajuns.Ea este in fata,si ca sa-si tina postul e instare de orice blasfemie,imoralitate si decadere din omenesc.Sa le lumineze Dumnezeu vietile si inimile si sa-i aduca pe calea cea dreapta,pe toti cati gandesc ca ea.Samanta deavolilor prinde repede,sper sa nu gaseasca si la noi pamant de insamantat.DOAMNE AJUTA!

  8. paranoici si satanisti au inceput a ocupa functii cheie, precum aceasta cucoana

  9. Lituania este un experiment la scara mica pentru ce se pregateste pentru UE si intreaga lume: ateismul feminist.

    49% of Lithuanian citizens responded that “they believe there is a God” and 12% answered that “they do not believe there is any sort of spirit, God, or life-force”.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Lithuania

    Countries that allow euthanasia have already fallen pretty far, allowing for children and people with mental illnesses to be killed. But new Lithuanian health minister Rimantė Šalaševičiūtė might have just become the lowest of the low with her new recommendation. According to Šalaševičiūtė, taking care of terminally ill people is just too gosh darn expensive, especially if they’re poor. So the solution is clearly to just kill off the poor people!
    http://liveactionnews.org/tag/rimante-salaseviciute/

    Dalia Grybauskaite este din 12 iulie 2009 si până în prezent președinta Lituaniei. În anul 2013 i s-a decernat Premiul Carol cel Mare.
    A părăsit guvernul în 2004, pentru a deveni primul comisar european lituanian, atunci în tandem cu Viviane Reding, la portofoliul Educației. Câteva luni mai târziu, Dalia Grybauskaitė a ales să ocupe portofoliul Programării Financiare si al Bugetului.
    În 1983, ea și-a încheiat studiile la Leningrad și s-a întors la Vilnius, unde a lucrat câteva luni ca secretară la Academia de Științe, înainte de a fi numită director al departamentului agriculturii la școala superioară a Partidului Comunist al Uniunii Sovietice din Vilnius. A fost membru în Partidul Comunist al Uniunii Sovietice.
    În 1991, Dalia Grybauskaitė și-a completat formarea printr-un curs special dedicat cadrelor oferit de Edmund A. Walsh School of Foreign Service de la Universitatea Georgetown.
    Jucătoare de baschet, în tinerețe, are centura neagră la karate. Dalia Grybauskaitė nu este căsătorită și nu are copii.
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Dalia_Grybauskait%C4%97

    26 Mai 2014
    Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a câştigat al doilea mandat în fruntea ţării
    Preşedintele Lituaniei are o putere semnificativă în conducerea statului. El desemnează miniştrii guvernului, numeşte judecătorii Curţii Supreme de Justiţie şi directorul Băncii Naţionale şi nu în ultimul rând, deleagă persoana care reprezintă interesele ţării la Comisia Europeană.
    http://www.antena3.ro/externe/presedintele-lituaniei-dalia-grybauskaite-a-castigat-al-doilea-mandat-in-fruntea-tarii-254707.html

    Feminismul ateist este cea mai eficienta arma a uraciunii pustiirii!

  10. Feminismul ateist a intrat si in armata lituaniana:

    Peste 100 de femei si-au terminat stagiul militar in 2012, 10 dintre ele intr-o companie mixta, majoritar formata din barbati!
    In articol este si o poza a companiei mixte, format din barbati si femei!

    More than 100 women have completed basic military training organised by the Lithuanian Armed Forces and fulfilling the mandatory initial military service, said the Defence Ministry.
    According to the press release, the highest ever number of women were involved in the training in the summer of 2012, when a single company included 10 young women.
    http://www.lithuaniatribune.com/48612/female-soldiers-complete-mandatory-military-service-in-lithuania-201348612/

    Lituania se pregateste sa mobilizeze barbatii si femeile cu varste intre 18 si 55 de ani!

    Lithuanian Min of Defence updates mobilization plans
    According to the press release, general mobilization would mean that all members of the mobilization reserve aged between 18 and 55 – male and female – have to report to their territorial mobilization and assembly division.
    http://www.lithuaniatribune.com/67152/lithuanian-min-of-defence-updates-mobilization-plans-201467152/

  11. Cinismul nu are nicio legatura cu sexul. Afirmatia individei dovedeste cruzime, lipsa de respect fata de semeni si de empatie. Sufera in mod evident de un sindrom complex paranoiaco-narcisic si singura modalitate de a o inlatura din sistem este publicarea dosarului sau medical real.
    In tot cazul,toate guvernele care au adoptat astfel de legi au avut sustinerea corpului medical si a presei. In multe cazuri “sociale”, medicii pun diagnostice false in scopul aplicarii procedurii de eutanasiere a batranilor din azilele destinate saracilor. Spre pilda, coma de gradul 1 in care o parte a functiunilor intelectuale si motorii nu este alterata este reconsiderata la gradul 2 sau 3 si astfel, “pacientul” se transforma in “client” si trecut in categoria “insolvabil”.

  12. @clement

    Cinismul persoanei in cauza are legatura cu cinismul persoanei care a numit-o pe acel post si i-a trasat aceasta sarcina, presedinta tarii!

    There is a tradition that the president invites the winner’s party leader to discuss about possible government formation. That was a tradition because Dalia Grybauskaite instead of meeting the social democratic party leader she met conservative leader whose party finished second in elections. It is not known why she did that, maybe the obligation to console her beloved backbone of authoritarianism, or even to discuss how to erupt a political crisis in Lithuania.
    Apparently the political crisis was on the agenda. The second day of the election she stated that “The Labour party cannot participate in government formation”. The party which had won the most mandates by proportional representation system and in the end finished as the third most popular party – cannot be in government because the president is opposed to this idea. As a result, the social democratic party is not able to form a majority government, unless they go into coalition with conservatives. Such cynicism and elections results voodooing should not be tolerated in any democratic country.
    http://lukasmikelionis.wordpress.com/2012/12/13/how-demo-has-vanished-from-democracy-in-lithuania

  13. După 63 de ani de căsătorie au dorit să-şi pună capăt zilelor. Au fost convinşi de proprii fii să aleagă eutanasia

    Soţii François şi Anne Schiedts din Bruxelles (Belgia), şi-au pus capăt zilelor prin eutanasie, cu acordul copiilor, la vârsta de 89 respectiv 86 de ani, după 63 de ani de căsătorie fericită…
    Nici unul dintre cei doi nu era bolnav în stare terminală, chiar dacă el se trata de 20 de ani de tumoare la prostate, în timp ce ea era oarbă la un ochi şi aproape surdă. Dar nu acesta este motivul pentru care cei doi bătrâni au ales să se sinucidă: “Vrem să plecăm împreună pentru că ne este frică de viitor”…
    “în ultimul moment ne-am informat proprii copii”. Unul dintre ei, Jean-Paul, de 55 de ani, în loc să-i împiedice, le-a recomandat eutanasia…
    A mai rămas doar găsirea medicului dispus să ucidă cuplul de bătrâni. Fiul s-a angajat să-l caute…Jean-Paul a găsit disponibilitate în Flandra, o parte din Belgia, unde se pot verifica 82 % din cazurile de eutanasie, de când a fost legalizată în 2002. “Ne-am gândit la alt medic. Încă de la prima conversaţie telefonică am găsit o lume diferită. O voce prietenoasă şi caldă mi-a spus că ar putea să ne ajute”…
    În scurt timp, totul a fost aranjat. “fără fiul şi fără fiica noastră nu am fi reuşit”, a comentat François şi Anne, exprimându-şi recunoştiinţa...
    Fiul, la rândul său, şi-a exprimat satisfacţia în faţa jurnalistului, atunci când şi-a auzit părinţii vorbind despre moarte “ca despre o vacanţă frumoasă”, reiterând că “eutanasia este soluţia cea mai bună”, deoarece dacă unul (dintre cei doi) moare, cel care rămâne ar trăi într-o lume foarte tristă şi într-o dependenţă totală de noi”. Şi copiii nu ar fi în măsură să-i viziteze în fiecare zi. “Mai bine eutanasia pentru toţi, pentru că dacă laşi destinul să-şi urmeze cursul, unul dintre cei doi rămâne singur”. Înainte de a muri părinţii, Jean-Paul a spus că se simte “trist”, întrucât “ în fond ne pierdem tatăl şi mama”. Dar tatăl a ţinut să-l liniştească definitiv: “N-am ştiut că suntem iubiţi atât de mult”.

  14. Pingback: RASISM SOCIAL CU CARDURI ELECTRONICE. Oamenii strazii din Marsilia, obligati sa poarte SEMN DE IDENTIFICARE – un triunghi galben cu informatii personale despre identitatea si BOLILE acestora - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare