BISERICA ORTODOXA UCRAINEANA a cerut gruparilor inarmate “ilegale” din estul Ucrainei sa depuna armele. Mitropolitul Onufrie s-a intalnit cu presedintele Porosenko/ Delegatia romana si mesajul Patriarhului Daniel la intronizarea primatului ortodox de la Kiev

20-08-2014 4 minute Sublinieri

poroshenko_onufry

  • theorthodoxchurchinfo:

Biserica Ortodoxa Ucraineana face apel catre persoanele inarmate din Estul Ucrainei sa depuna armele

Moscova, 18 august Interfax – Biserica Ortodoxa Ucraineana a Patriarhiei Moscovei si-a exprimat ingrijorarea cu privire la intensificarea violentei in estul Ucrainei si a facut apel catre membrii grupurilor armate ilegale sa se predea.

Intr-o declaratie publicata pe site-ul sau, Consiliul Episcopilor din Biserica Ortodoxa Ucraineana a spus ca:

“Activitatile militare continua pe teritoriul Ucrainei de azi. In fiecare zi auzim de victime noi atat in randul militarilor din Ucraina cat si din randul populatiei civile din regiunile Donetk si Lugansk. Facem apel la toti cei care au pus mana pe arme in mod ilegal sa renunte la ele si sa caute modalitati de solutionare a conflictului pe cale pasnica”.

Autorii documentului au declarat ca sunt ingrijorati de faptele de violenta in care au fost implicate clericii, raportate in mod regulat in zona de lupta si au cerut autoritatilor sa investigheze in mod impartial toate aceste cazuri.

In acelasi timp, Consiliul Episcopilor considera ca este necesar sa se intensifice eforturile de a solicita ajutor umanitar “pentru civilii rezidenti, militari si alte persoane care au suferit in regiunile Donetk si Lugansk.”

In document se mai specifica: “Cerem, de asemenea ierarhilor din eparhii sa acorde sprijinul spiritual necesar persoanelor care s-au mutat din regiunile din est, care si-au gasit refugiu in eparhiile lor.”

Presedintele Ucrainei s-a intalnit cu Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Site-ul oficial al Presedintelui Ucrainei a informat ca la data de 16 august presedintele Ucrainei Petr Poroshenko s-a intalnit cu Mitropolitul Onufrie (Berezovski), care a fost ales Intaistatator al Bisericii Ucrainene pe 13 august 2014.

Domnul Poroshenko l-a felicitat pe Mitropolitul Onufrie pentru castigarea pozitiei de Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Presedintele a spus: “Ne rugam ca Biserica sa reziste si sa aduca pacea, mila si valorile crestine in tara noastra. Statul si eu, ca presedinte al sau, va sprijinim ferm in lucrarea pe care o faceti in numele lui Dumnezeu. Ochii mei si inima mea, precum si usile mele vor fi mereu deschise pentru dumneavoastra.”

Mitropolitul Onufrie a multumit sefului statului pentru felicitari si a subliniat ca responsabilitatea principala a Bisericii de azi este reconcilierea intre oameni.

Ierarhul a tinut sa precizeze: “Noi acceptam pe toata lumea cu dragoste pentru ca toti suntem copiii lui Dumnezeu iar aceasta este misiunea principala a Bisericii”.

Dupa cum a mentionat Mitropolitul Onufrie al Kievului si Intregii Ucraine, Biserica trebui sa-i ajute pe toti cei care sufera azi. “Noi impartasim cu oamenii nu doar problemele lor spirituale ci si pe cele materiale. Noi impartasim soarta lor cu scopul de a le alina durerea.”

Mitropolitul Onufrie a tinut sa specifice ca Biserica incearca sa pastreze unitatea. Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a spus ca “Trebuie sa ne unim in Hristos”.

traduceri pentru Cuvantul Ortodox de L.F.

  • Basilica:

Participarea delegatului Patriarhiei Române la întronizarea noului Mitropolit Primat al Bisericii Ortodoxe din Ucraina

În data de 17 august 2014, la Kiev, Ucraina, a avut loc întronizarea noului Mitropolit Primat al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, în persoana Înaltpreasfinţitului Părinte Onufrie, Mitropolitul Cernăuţilor, după cum ne-a precizat Diac. Eugeniu Rogoti.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată la acest eveniment deosebit pentru Ortodoxia ucraineană de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, însoţit de diaconul Eugeniu Rogoti de la Sectorul relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe al Patriarhiei Române.

În ajunul zilei de întronizare, sâmbătă, 16 august 2014, în faţa catedralei Adormirea Maicii Domnului de la Lavra Pecerska, a avut loc slujba privegherii, la care au asistat şi delegaţii Bisericilor Ortodoxe Autocefale.

În dimineaţa zilei de 17 august 2014, pe podiumului amenajat în faţa Catedralei Adormirea Maicii Domnului de la Lavra Pecerska a avut loc Liturghia cu ceremonialul de întronizare a noului Mitropolit al Kievului şi întregii Ucraine.

La slujbă au participat, pe lângă noul mitropolit, ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, reprezentantul Patriarhului Moscovei fiind Înaltpreasfinţitul Părinte Ilarion de Volokolamsk, Preşedintele Departamentului pentru relaţii externe bisericeşti al Patriarhiei Moscovei, precum şi reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe Autocefale.

Din partea Bisericilor Ortodoxe Surori la eveniment au participat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Emanuel al Franţei, de la Patriarhia Constantinopolului; Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Atanasie de Cirene, de la Patriarhia Alexandriei; Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Timotei de Vostra, de la Patriarhia Ierusalimului; Preasfinţitul Părinte Episcop Antonie de Moraviţa, de la Patriarhia Serbiei; Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon al Târgoviştei, de la Patriarhia Română; Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Naum de Ruse, de la Patriarhia Bulgară; Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serghie de Nekresk şi Mitropolitul Grigorie de Poti, de la Patriarhia Georogiei; Preasfinţitul Părinte Procopie de Hristianopole, din Biserivca Ortodoxă Greacă; Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Abel de Lublin, din Biserica Ortodoxă a Poloniei şi Arhimandritul Serafim Şemiatovski, din Biserica Ortoodă a Ţintururilor Cehiei şi Slovaciei.

După încheierea Liturghiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Agatanghel al Odesei, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Lazăr al Crimeii au adresat felicitări din partea Sinodului episcopilor ucraineni noului Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, înmânându-i cârja arhierească a mitropoliţilor Kievului şi instalându-l pe un jilţ arhieresc. S-a dat citire mesajelor de felicitare ale Preşedintelui Ucrainei Petro Poroşenko şi primarului Kievului.

Ulterior, reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe Autocefale Surori au dat citire mesajelor Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe. Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon al Târgoviştei, după citirea mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a înmânat Mitropolitului Kievului icoana Sfântului Apostol Andrei, cârja arhierească, realizată la Atelierele Patriarhiei Române, precum şi medalia jubiliară dedicată anului omagial al Sfinţilor martiri Brâncoveni.

Mesaj la întronizarea noului Mitropolit Primat al Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat Preafericitului Părinte Onufrie, Mitropolitul Kievului şi al întregii Ucraine, cu ocazia întronizării ca Mitropolit Primat al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Kiev, 17 august 2014:

Preafericirii Sale,

Preafericitului Părinte ONUFRIE,

Mitropolitul Kievului şi al întregii Ucraine

Preafericirea Voastră,

Preaiubit frate întru Hristos şi coliturghisitor,

Vă felicităm călduros cu prilejul întronizării Preafericirii Voastre ca Mitropolit al Kievului şi întregii Ucraine, spre binele tuturor ortodocşilor din Ucraina, pe care îi păstoriţi împreună cu Sfântul Sinod.

În acest moment binecuvântat, privind la chemarea sfântă (cf. 1 Corinteni 1, 9) pe care Hristos Domnul V-a adresat-o şi apreciind activitatea pe care aţi împlinit-o până în prezent, avem speranţa că veţi păstori cu multă dăruire de sine Biserica Ortodoxă din Ucraina, pe calea păcii, a comuniunii frăţeşti şi a cooperării practice pentru binele Bisericii şi al Ţării.

În efortul de renaştere al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, după deceniile de persecuţii comuniste împotriva Bisericii, o atenţie specială a fost acordată în ultimii ani cultivării relaţiilor cu Bisericile Ortodoxe surori, în special cu cele din imediata vecinătate, cum este Biserica Ortodoxă Română, în duhul Sfinţilor Petru Movilă şi Paisie Velicicovski. Delegaţii Patriarhiei Române care au participat la diferite evenimente importante din viaţa Bisericii Ortodoxe din Ucraina au fost primiţi cu multă bucurie de către ierarhii, clerul şi credincioşii ucraineni. De asemenea, credincioşii ortodocşi ucraineni care trăiesc azi în România se bucură de atenţia părintească a Patriarhiei Române şi de sprijinul frăţesc al eparhiilor ortodoxe române. Sperăm că şi în viitor va continua buna cooperare între Bisericile noastre, mai ales în domeniul teologiei şi al culturii ortodoxe.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, având drept călăuză Sfânta Scriptură şi învăţăturile Sfinţilor Părinţi, veţi putea îndruma cu multă râvnă şi înţelepciune, în dreapta credinţă, atât pe oamenii simpli, cât şi pe intelectuali, pe vârstnici şi pe tineri, pe toţi cei care au nevoie de sfatul şi binecuvântarea Preafericirii Voastre.

Cu multă bucurie, Vă dorim deplină sănătate şi mult ajutor de la Hristos Domnul, Capul Bisericii şi Mântuitorul lumii, în toată lucrarea pastorală a Preafericirii Voastre.

Întru mulţi şi fericiţi ani, Preafericirea Voastră!

Cu frăţească dragoste în Hristos,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

onufrie-kiev2


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi rusi, Patriarhul Daniel, Ucraina

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “BISERICA ORTODOXA UCRAINEANA a cerut gruparilor inarmate “ilegale” din estul Ucrainei sa depuna armele. Mitropolitul Onufrie s-a intalnit cu presedintele Porosenko/ Delegatia romana si mesajul Patriarhului Daniel la intronizarea primatului ortodox de la Kiev

  1. Pingback: ANGELA MERKEL LA KIEV: “Vreau sa gasesc o cale care sa nu ofenseze Rusia”/ Inalt oficial ucrainean: CONFLICTUL POATE FI REZOLVAT DOAR PE CALE ARMATA/ Show off separatist: PRIZONIERI UCRAINIENI UMILITI SI LUPTA PENTRU “IDEILE SOCIALISMULU
  2. Pingback: STRUCTURILE SCHISMATICE DIN UCRAINA PREGATESC REUNIFICAREA. Patriarhul Bartolomeu sprijina demersul, spre iritarea Patriarhiei Moscovei | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare