REPORTAJ VIDEO despre GENOCIDUL ISIS impotriva CRESTINILOR si implicarea ortodoxa in usurarea durerilor palestinienilor din FASIA GAZA

20-08-2014 1 minut Sublinieri

Bine ati venit la “Ortodoxia in aceasta saptamana”, singurul buletin de stiri video online din lume axat pe evenimentele din viata Bisericii Ortodoxe.

Segmentul 1: Stiri din Orientul Mijlociu

Dupa executarea copiilor, crestinii isi pararesc locuintele

Povestea din aceasta saptamana. Potrivit Consiliului Mondial al Sirienilor, teroristii ISIS au executat cu brutalitate doi copii crestini si o mama saptamana trecuta in nordul Irakului. Temandu-se pentru viata lor, mai mult de 40.000 de familii siriene – cel putin 200.000 de fiinte umane – au fugit in toiul noptii parasindu-si casele, orasele si satele din regiunea Ninive.

Un alt dezastru umanitar fara precedent este acum in desfasurare in Irak.

In ultimele saptamani, mii de familii siriene au scapat in regiunea Mosul a provinciei Ninive, dupa ce teroristii ISIS au preluat controlul.

Dar acum, toate campiile din Ninive sunt parasite de crestinii lor nativi, care apartin bisericilor Siriana Ortodoxa, Siriana Catolica, Caldeana si Asiriana din regiune.

Aceasta este a doua regiune care a fost parasita de populatia nativa crestina pentru prima data in istoria sa veche de milenii. Astfel, o civilizatie antica, patrimoniul cultural al populatiei sunt distruse si sterse din viitorul Irakului.

“Este vorba de genocid, purificare etnica” – a spus Arhiepiscopul Ortodox Sirian Nikodimos Daoud al Mosul-ului intr-un interviu impresionant si de acum celebru acordat televiziunii MEMBRI TV.

In interviu, Arhiepiscopul spune ca a asteptat sa vorbeasca impotriva teroristilor ISIS pentru ca nu a dorit ca turma sa din Mosul sa sufere alte repercursiuni. Acum ca toti crestinii au fugit din oras si din zona inconjuratoare, in dorinta de a scapa de executii ingrozitoare de barbati, femei si chiar copii, Arhiepiscopul spune ca nu mai are nici un motiv pentru a pastra tacerea.

Aici, la OCN, am vorbit cu privire la aceasta situatie inca de cand a inceput. Va rugam sa ne urmariti pe Facebook si sa vizitati site-ul nostru pentru stiri de ultima ora, comentarii si multe alte informatii cu privire la ceea ce puteti face pentru a preveni acest genocid si pentru a-i ajuta pe cei care sunt persecutati.

2.400 de copii si parinti se adapostesc acum in orasul Gaza la Biserica Ortodoxa Greaca

Urmeaza o stire de ultima ora din Gaza, unde Biserica Ortodoxa Greaca Sfantul Porfirie din orasul Gaza a devenit un adapost de urgenta pentru familiile care au fugit, dintre care multi si-au pierdut casele, proprietatile si mijloacele de trai in conflictul in derulare cu Istraelul.

Pe masura ce conflictul s-a inrautatit, numarul de persoane care se adapostesc in biserica a crescut peste asteptari. Incepand cu aceasta saptamana, 2400 de copii refugiati si parintii lor se adapostesc pe proprietatea bisericii, dormind in centrul comunitar cat si afara, in curtea bisericii.

Gruparea de caritate Crestina Ortodoxa Internationala (IOCC) este pe teren in Gaza pentru a oferi ajutor umaniar familiilor care au nevoie urgenta de alimente si provizii de baza.

IOCC distribuie mese calde pentru sute de familii stramutate care cauta refugiu in biserica, pentru multi fiind chiar prima lor masa calda de cateva saptamani bune.

Hani, unul din membrii consiliului bisericii a explicat ca “Nu am fost pregatiti sa oferim mese ca acestea.” exprimandu-si recunostinta pentru asistenta urgenta necesara. “Cu acest sprijin avem posibilitatea sa oferim hrana acestor oameni care au cautat ajutor la noi.”

Puteti ajuta familiile din Gaza printr-un suport financiar catre Fondul IOCC Gaza Relief, care va oferi imediat ajutor prin furnizarea de asistenta de urgenta si sprijin pe termen lung. Pentru a ajuta va rugam sa vizitati www.iocc.org sau apel gratuit la 1-877-803-IOCC.

traducere pentru Cuvantul Ortodox de L.F.


Categorii

1. DIVERSE, Irak, Israel, Suferinta de langa noi, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “REPORTAJ VIDEO despre GENOCIDUL ISIS impotriva CRESTINILOR si implicarea ortodoxa in usurarea durerilor palestinienilor din FASIA GAZA

 1. Cine sunt ISIS, ISIL, samd.?

  http://henrymakow.com/2014/08/ISIS-are-Sunni-Impostors%20.html
  http://au.ibtimes.com/articles/562727/20140814/isis-zionist-plot-theory.htm#.U_T5y6PZb1X

  Enemy du jour is ISIS, which is well known to have been built up from scratch by the US through its Saudi Arabia and Gulf State proxies. Now that it is strong enough, they can start fighting it:
  http://realcurrencies.wordpress.com/2014/08/20/the-brics-bank-next-stop-on-the-road-to-world-currency/

 2. Ar trebui sa facem ceva, sa dam o mana de ajutor!
  Sa se organizeze cumva niste colecte.

 3. Pingback: Gruparea ISIS ameninta si CRESTINII din LIBIA. “AM VENIT SA VA SACRIFICAM PE VOI, RUGATORI AI CRUCII” - Recomandari
 4. Pingback: Douazeci de crestini si un cleric catolic – RAPITI DE JIHADISTII DIN SIRIA/ Statul Islamic a ajuns la granita cu TURCIA/ Disperare kurda. GRUPUL ISIS POATE AUNGE PANA IN ROMANIA/ Razboiul impotriva ISIS – tema de campanie electorala americana
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare