Prea “mandri ca sunt romani”, PONTA si DUSA vor sa cedeze POLIGONUL ARMATEI ROMÂNE din SECUIME/ In Ungaria, VIKTOR ORBAN LIMITEAZA ACCESUL LA INTERNET PRIN TAXE, provocand ample PROTESTE DE STRADA (video)

28-10-2014 4 minute Sublinieri

poligonul-din-sfantu-gheorghefoto: voceatransilvaniei.ro

Forumul Civic al Romanilor din judetele Covasna, Harghita si Mures (FCRCHM) a adresat luni o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta prin care ii solicita sa nu cedeze autoritatilor locale poligonul militar al Armatei Romane din municipiul Sfantu Gheorghe. Conducerea Forumului apreciaza ca mentinerea acestui poligon in administrarea Ministerului Apararii Nationale este necesara pentru siguranta nationala si pentru pastrarea stabilitatii acestei ‘regiuni cu potential separatist pe criterii etnice‘, potrivit Agerpres.

In scrisoarea deschisa se arata, printre altele, ca ‘extremistii maghiari‘ au facut in ultimii ani numeroase demersuri pentru ‘scoaterea Armatei Romane din oras‘, respectiv pentru preluarea de catre autoritatile locale a terenurilor si cladirilor aflate in patrimoniul armatei, fiind demarata inclusiv o campanie de strangere de semnaturi in acest scop in randul cetatenilor din municipiul Sfantu Gheorghe. Potrivit conducerii Forumului, eliminarea structurilor si bazelor militare la presiunile UDMR, in speta a poligonului din Sfantu Gheorghe ar putea fi considerata ‘un act de inalta tradare‘.

Ca reprezentanti ai zecilor de organizatii romanesti, care reprezinta pe cei 400.000 de romani din cele trei judete, consideram ca prin cedarea poligonului Armatei Romane catre un Consiliu local care nu respecta si nu reprezinta interesele celor circa 12.000 de romani care locuiesc in municipiul Sfantu Gheorghe vor fi afectate atat interesele romanilor din Sfantu Gheorghe, cat si siguranta nationala. Consideram ca prin cedarea si desfiintarea structurilor militare din aceasta regiune cu potential separatist, intr-un moment in care experienta Ucrainei arata cand de importanta este pentru integritatea teritoriala si pentru stabilitatea zonei pastrarea si intarirea structurilor militare in zone cu potential de conflict nationalist-extremist, este o grava eroare care nu se justifica decat prin interese/complicitati politicianiste de care domnule prim-ministru nu va credem capabil‘ se arata in documentul citat.

Conducerea Forumului ii cere premierului sa ia in considerare ‘interesul national, dar si al romanilor din cele trei judete‘ in luarea unei decizii.

‘(…) va rugam sa luati in considerare interesele nationale, dar si interesele romanilor din cele trei judete si sa cereti ministrului Apararii, Mircea Dusa, sa renunte la initierea hotararii de Guvern prin care se cedeaza Poligonul Armatei Romane de la Sfantu Gheorghe, care pentru noi romanii din cele trei judete este mai mult decat un poligon, el reprezentand la nivel simbolic prezenta statului roman intr-o zona in care simbolurile romanesti si ale statului sunt din ce in ce mai putin prezente‘, se mai arata in scrisoarea deschisa.

Consiliul director al forumului precizeaza ca terenul pe care este amplasat poligonul MApN de la Sfantu Gheorghe, infiintat prin decret regal, nu a fost nationalizat in perioada comunista, el fiind constituit prin exproprieri dupa 1921 si platit in totalitate de statul roman.

Scrisoarea deschisa este semnata de prof. univ. dr. Ioan Sabau, in calitate de presedinte al Forumul Civic al Romanilor, care reuneste aproape 30 de ong-uri romanesti din judetele Covasna, Harghita si Mures.

Conducerea Primariei Sfantu Gheorghe a inceput in urma cu mai multi ani demersurile pentru transferarea poligonului militar din proprietatea statului si administrarea Ministerului Apararii Nationale in domeniul public al municipiului. In acest scop, autoritatile locale au adoptat un document pentru a fi adresat Executivului in vederea promovarii unei hotarari de Guvern.

Primaria Sfantu Gheorghe vrea ca din cele aproape 65 de hectare cat masoara poligonul, 12 hectare sa fie atribuite cultelor religioase pentru infiintarea unor cimitire, cinci hectare sa fie destinate extinderii cimitirului comun si amenajarii unui parc memorial al eroilor, iar restul terenului sa fie folosit pentru construirea unor ‘stabilimente socio-medicale’. In parcul memorial dedicat eroilor cazuti in cele doua razboaie mondiale ar urma sa fie mutat si obeliscul sovietic din centrul municipiului Sfantu Gheorghe.

In urma cu patru ani, autoritatile locale din Sfantu Gheorghe au strans aproape 5000 de semnaturi de sustinere din partea cetatenilor municipiului pentru mutarea poligonului militar si transferarea terenului in proprietatea orasului.

Pentru că de la publicarea materialului legat de transferarea unui teren de 70 de hectare din propietatea Armatei Române către extremiștii care conduc orașul Sfântu Gheorghe, Ministerul Apărării și guvernul României nu au avut nicio reacție, Romanian Global News reia publicarea acestui material atrăgând atenția Parchetului Militar, dar și DNA, să cerceteze modul în care o astfel de tranzacție prin care circa 70 de hectare de pământ aparținând Armatei se transferă, prin presiuni politice, către Consiliul local Sfântu Gheorghe.

Cerem deasemenea DNA să constate dacă în cazul retrocedării unor suprafețe uriașe de pădure și teren către urmașii fostului grof maghiar Urmanczy, retrocedări arătate ca fiind ilegale de către diverse apariții în presă, fostul prefect de Harghita, Mircea Dușa, a încălcat sau nu legea în timpul mandatului său de prefect.

Culmea umilinței pentru Armata Română! Extremiștii maghiari vor ca pe terenul cedat de Ponta și Dușa să ampaseze obeliscul sovietic din Sfântu Gherghe. Axa Budapesta- Moscova ajutată de Ponta și Dușa să se întâlnească pe terenul Armatei Române la Sfântu Gheorghe!

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului local, că autorităţile locale au în vedere amenajarea unui parc memorial dedicat eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale, în care să fie mutat şi obeliscul sovietic din centrul oraşului.

Parcul ar urma să fie amenajat în fostul poligon militar aflat în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, după trecerea acestuia în proprietatea oraşului. Antal Árpád a precizat că s-au purtat discuţii cu reprezentanţii Ambasadei Rusiei la Bucureşti pentru a-şi da acceptul în vederea mutării obeliscului şi speră ca răspunsul să fie pozitiv, scrie covasnamedia.ro, preluat de Romanian Global News.

Conducerea Primăriei va continua, de asemenea, demersurile pentru transferarea poligonului din proprietatea statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului. În acest scop, autorităţile locale au adoptat un document ce va fi adresat Executivului în vederea promovării unei hotărâri de Guvern.

Integral pe rgnpress.ro

Peste 10.000 de oameni au protestat la Budapesta, după ce Guvernul a anunţat că vrea să introducă taxa pe Internet. Aceasta ar urma să fie suportată de furnizori, dar cei mai nemulţumiţi sunt utilizatorii. Ei sunt convinși că abonamentele se vor scumpi şi, în final, accesul la Internet le va fi limitat. Manifestanţii ameninţă că se vor întoarce în stradă dacă, până mâine, Guvernul nu retrage proiectul.

A avea Internet e un drept al tuturor. Această taxă e cel mai stupid lucru. În alte ţări, precum Estonia, Internetul este gratuit pentru toată lumea. Aici, în Ungaria, plăteşti taxă pentru fiecare gigabyte”, a spus unul dintre protestatari.

Impozitul a fost inclus în proiectul de buget pe anul viitor şi îi obligă pe furnizorii de servicii de Internet din Ungaria să plătească 50 de eurocenţi pentru fiecare gigabyte de date transferate. Ministrul Economiei de la Budapesta susţine că taxa va aduce, anual, aproape 65 de milioane de euro în bugetul de stat. Oamenii spun, însă, că nu este vorba doar despre bani şi acuză guvernul că vrea să impună o nouă măsură care să restricţioneze accesul populaţiei la informaţie.

Guvernul nu a putut interzice complet libertatea de exprimare cu legea presei din 2010. De aceea, acum încearcă să taxeze Internetul. Vor face Internetul mai scump când ştim deja că patru milioane de oameni trăiesc sub limita sărăciei”, a spus o altă persoană nemulțumită de acest proiect de lege.

Sunt aici pentru a denunţa sistemul, pentru că ne transformăm într-o dictatură de când cu Orban şi guvernul lui. Şi sunt împotriva acestei taxe”, a adăugat un manifestant.

După manifestaţia din faţa Ministerului Economiei, câţiva protestatri au mers la sediul partidului de guvernământ din Budapesta şi au spart geamurile de la intrare. Şase protestatari au fost reţinuţi. În ultimii ani, premierul Viktor Orban a impus taxe speciale în sectorul bancar, cel energetic, în telecomunicaţii, dar pentru comerţul cu amănuntul, limitând profitul unor companii şi provocând nelinişte în rândul investitorilor străini.

Comentator politic maghiar: Lui Viktor Orban nu îi place să se retragă în fața presiunii populare

Gáspár Miklós Tamás, filosof şi comentator politic maghiar, a spus la Digi24 că această manifestație este o consecință și a nemulțumirii generale și una față de acest proiect legislativ.

Este o rebeliune a tinerei clasei mijlocii, care-și consideră drept fundamentul uzul Internetului și căreia îi e frica că autonomia sa va fi limitată de această măsura și de alte măsuri. Nu e vorba numai de economie, e vorba și de libertatea de expresie și de acces la informații, știri, după ce majoritatea mediilor ungare au devenit victima cenzurii sau naționalizării”, a spus Gáspár Miklós Tamás.

Este o stare de nemulțumire față de întregul sistem, radical, antiegalitar”, a punctat comentatorul politic.

Țara este scindată și politic între dreapta radicală la Guvern, centru stânga, și mai ales între cei care nu vor nicio tabără politică. Este o neîncredere în sistemul liberal democratic, mai ales după distrugerea fără niciun protest al sistemului constituțional, dupa modifcarea legii electorale”, a subliniat Gáspár Miklós Tamás, la Digi24.

Acesta a mai spus că premierului Ungariei „nu îi place să se retragă în fața unei presiuni populare, se vor face gesturi simbolice poate, dar știe foarte bine că tânăra clasă mijlocie este în minoritate, însă de această dată se înșeală, clasa mijlocie este baza lui politică


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Internet, New Media, Noile Tehnologii, Razboiul impotriva Romaniei, Ungaria, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Prea “mandri ca sunt romani”, PONTA si DUSA vor sa cedeze POLIGONUL ARMATEI ROMÂNE din SECUIME/ In Ungaria, VIKTOR ORBAN LIMITEAZA ACCESUL LA INTERNET PRIN TAXE, provocand ample PROTESTE DE STRADA (video)

  1. Ce e foarte grav e ca in afara de niste publicatii razlete, aceasta stire a trecut aproape neobservata in presa centrala.
    Asta ne arata ca V.V. Ponta e un protejat impus prin intoxicari de catre niste televiziuni care aloca spatii uriase de emisie pt a demonstra neregulile imobiliare ale adversarilor, dar cand vine vorba de un actor important pt destinele romanilor, omit cu rea credinta.
    Nu e prima oara cand se omit lucruri vitale, si la protestele anti rosia montana s-a ignorat in primele zile.
    Apoi dupa ce nu s-a mai putut ignora, au schimbat foaia si au confiscat si dirijat subiectul in directia pe care au dorit-o.

    De felicitat forul civic roman ca a insistat prin aceasta scrisoare deschisa.

    Citez
    “Primaria Sfantu Gheorghe vrea ca din cele aproape 65 de hectare cat masoara poligonul, 12 hectare sa fie atribuite cultelor religioase pentru infiintarea unor cimitire, cinci hectare sa fie destinate extinderii cimitirului comun si amenajarii unui parc memorial al eroilor, iar restul terenului sa fie folosit pentru construirea unor ‘stabilimente socio-medicale’.”

    Sunt interese imobiliare si politice la mijloc.
    In primul rand ca e o devalizare a economiei nationale prin faptul ca cedeaza moca un teren pt care in 1921 s-au acordat despagubiri.
    In al doilea rand, care sunt garantiile ca pe terenul acela se vor construi cele promise ?
    Si care ar fi sanctiunile pt autoritati in caz ca nu construiesc?
    De ce nu l-ar folosi maghiarii pt a-si creste afacerile si influenta in zona ?
    In eventualitatea unei confruntari, nu e bine sa le dai unor separatisti mijloace economice cu care sa-si finanteze mercenari.
    Cu atat mai rau sa desfiintezi un avanpost care servea drept intimidare si spatiu de interventie rapida.

    Evident ca Guvernul da o captura administratiei ungare in schimbul unei sustineri electorale.
    E un calcul prost si gaunos, pt ca ungurii nu sunt monopolizati de UDMR, si nu vor vota cu cine le dicteaza acest partid.
    Ungurii au o apropiere naturala fata de nemti si o simpatie reciproca, inca de pe vremea cand guvernau Transilvania impreuna.

    Deci n-o sa ia Ponta electoratul maghiar al lui Iohannis,daca asta credea, l-au sfatuit prost, dar ce nu face un machiavelist pt a acapara puterea.

    Mi se pare multicel 12+ 5 hectare pt un cimitir la o populatie 56.000 de locuitori, intr-un municipiu care mai are deja alte cimitire.
    La ce tunuri imobiliare s-au dat cu terenurile armatei astia chiar ne iau de prosti cu proiecte de astea.

    Ar mai putea fi un efect pervers, Ponta sa dea inapoi si sa sustina ca nu a stiut de acest proiect.
    In acest caz el va fi transformat in erou si salvator.
    Insa ar fi foarte bine sa dea inapoi pt ca in joc e demnitatea oamenilor din zona aceea si onoarea armatei romane.
    Retractarea e salutara in cazul acesta chiar daca toata povestea s-ar putea sa fie o scorneala cinica pt a castiga popularitate.

  2. Cine îl opreşte pe mongoloidul nebun? VICTOR PONTA E DISPUS SĂ VÎNDĂ LA TARABĂ TOATĂ ROMÂNIA!
    http://www.ziartricolorul.ro/cine-il-opreste-pe-mongoloidul-nebun-victor-ponta-e-dispus-sa-vinda-la-taraba-toata-romania/

  3. @Eu:

    Doar Ponta? Intrebarea corecta e ca cine ii mai opreste pe … “mongolii” cuceritori sa puna mana pe toata Romania, mai degraba.

  4. Poate i-ar opri Dumnezeu daca s-ar mai gasi destui care sa mai creada cu adevarat in El si nu ar mai “nadajdui in boieri” si nici nu s-ar inchina la idoli, la dumnezei straini…

  5. S-a vobit mult in ziare despre retrocedarile de paduri din Bacau ( Hrebencuic, Strdza, Paul de Romania…).
    Nu s-a vorbit de retrodarile din Harghita (140.000 ha domeniu al statului Roman) catre Verestoi Atila. Nici despre retorcedarile de paduri din Transilvania in general (Claus Iohanis a retrocedat proprietati ale organizatiei – SS donate acesteaia de catre minoritari germani in 1940-41 – si natinalizate de regele Mihai in oct 1944).

    Legile retrocedarii de dupa 2004, au retrocedat pana si pamanturile cu care au fost improprietariti romanii e dupa primul razboi mondial, si domeniile pt care fostii grofi maghiari au fost despagubiti dupa 1918. Se pare ca a creat posibilitatea revendicarii unor propietati din sca al XIX lea, in multe cazuri pe baza unor acte false.

    Iposcrit, pe Romania TV, la Dan Diacinescu, Traian Basescu se plangea de aceste legi azi noapte… Afirma ca suprafata Romaniei ar trebui sa fie de 2 ori mai mare pt a fi satisfacute. Fondul Prorietatea nu este suficient pt a oferi despgubiri, desi detine 20% din Hidroelectrica, Transgaz, Nuclerao-electrica etc.

  6. Pe RomaniaTV, dupa ora 24.00, saptamana trecuta a venit un fost ofiter de securitate si a facut cateva dezvaluiri:

    – socrul lui Victor Ponta (Ilie sarbu), a fost ofiter de securitate in SIE, opera in Elvetia si printre altele se ocupa cu lucratorii de la Europa libera.
    – in dec 89 era consilier la catedrala mitropolitana din Timisoara, si a fost unul din cei care i-au dat afara pe din biserica pe cei ce se refugiasera, expunandu-i gloantelor lui Ceausescu.

    – La o alta emisiune TV, s-a spus ca prin anii 90 s-a rugat mult de Frunzaverde sa fie primit in masonerie… Probabil ca asa se explica cum a ajuns atat de sus; si evident alte decizii.

    PS: In demagogia lui, Dan Diaconescu – cu acordul patronului Romania TV invita oameni ai fostului regim din esloanele 2 si 3, de la care poti afla unele lucruri interesante.

    De ex: Secretarii de partid i s-au plans lui Ceausescu la un moment dat ca ar trebui dati afara de la lucru cei care chiulesc, care refuza sa munceasca si care provoaca dezordini. Ceausescu s-ar fi opus categoric, si a spus ca trebuie pastrati la locul de munca chiar si in aceste conditii; In Romania toti trebuie sa aiba un loc de munca. Concedierea nu era o sanctiune accepta de pcr.

    Cunosc 2 cazuri concrete de stagiari (Targovise +Drobeta Turnu Severin), care in timpul stagiului plecau nemotivat in vacantele de vara iarna la mare la munte cand aveau chef, care mergeau la lucru cand aveau chef.
    Zilele nelucrate se adaugau la stagiu si atat. Au facut sute de zile absente nemotivate pe durata stagiului.

    La emisiune am inteles explicatia a ceea ce m-a intrigat ani de zile.

  7. Dupa acelasi model, dupa alegerile din 2000 PSD-ului lui Ion Iliescu si Adrian Nastase a cedat printre altele statiunea Sovata, UDMR-ului. Statul maghiar a facut investitii si azi e o statiune de succes – dar nu a romanilor.
    Mai nou, in acest an ultimele clase cu predare in limba romana din Sovata s-au desfintat; cu acordul Ministerului educatiei.

    In schimb, PSD-ul a avut in periada 2000-2004 un guvern monocolor majoritar, sustinut in palrament de UDMR.

    Cand Mircea Geoana a spus inainte de alegerile din 2004 in cazul in care va castiva alegerile, PSD forma guvern impreuna cu UDMR, i s-a reprosat de catre Ion Iliescu, ca este prostanac. In principiu, omului de rand nu trebuia sa i se spuna despre intelegerile secrete cu UDMR.

  8. In emisiunea economica a lui Moise Guran pe TVR1 ieri seara tarziu:
    30% din angajatii CFR marfa vor fi concediati de guvern.
    Cu toate furturile pana in 2008 compania CFR marfa a fost profitabila.
    CONCLUZIA:
    !!! MUNCITORII SUNT VINOVATI !!!, PT CA NU-S-AU OPUS PRIN PROTESTE FURTURIILOR ! companiei manageriata de achipa Traian Boc !

    Prin urmare pt distrugerea Romaniei suntem vinovati cu totii conform aceleiasi logici cinice a ‘romanului’ moise guran !

  9. Apoi la cite milioane de avorturi au avut loc in Romania in ultimii ani,…eu personal ma minunez, la cita rabdare si mila are Dumnezeu, fata de om.Pacat ca sint em intr o continua cadere, cu rare exceptii indraznesc sa zic. “daca cineva cade de 7 ori, sa se ridice de 8” si aproape de Dumnezeu si cu mila Lui inainte.

  10. De ce a livrat Romania energie electrica Ungariei, cu o pierdere de 10-15 euro/MWh?

    Se pare ca in perioada amintita, centrala nucleara din apropierea orasului Pecs din Ungaria ar fi avut ceva probleme, motiv pentru care deficitul de energie electrica a fost asigurat din Romania.
    Bine, bine. Putem spune ca am dat o mana de ajutor vecinilor de la Vest. De ce insa acest lucru s-a facut in mare secret, impotriva legii energiei 123 si impotriva reglementarilor ANRE? Mai mult decat atat, cum si-a permis Romania sa exporte energie electrica in pierdere cu 10-15 euro pentru fiecare megawat livrat? Cine suporta consecintele? Sau care este in realitate intelegerea despre care nimeni nu a spus nimic? Si ca o culme a ironiei, in timp ce noi dam ajutoare peste hotare si platim un pret ridicat pentru curent, pretul energiei pentru unguri este sub cel platit de romani.

    http://energy-center.ro/piata-energiei-din-romania/exclusiv-de-ce-a-livrat-romania-energie-electrica-ungariei-cu-o-pierdere-de-10-15-euromwh/

    Performanta economica a companiilor de energie electrica din Ungaria este subventionata de romani!

    Grupul ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ având o istorie de peste o sută de ani, este unul dintre cele mai mari grupuri de companii din Ungaria în ceea ce priveşte performanţa economică.
    ELMŰ fiind cel mai mare furnizor de energie electrică şi de consultanţă în domeniul energiei electrice în Ungaria, furnizează energie electrică pentru peste 1.300.000 de clienţi din jurul Budapestei şi conurbaţiei acesteia.
    ÉMÁSZ, cealaltă companie din grup, este şi ea un furnizor de energie electrică semnificativă în Ungaria, este responsabilă de înalta calitate a furnizării energiei electrice a peste 700.000 de consumatori din aproximativ 718 de localităţi aflate în regiunea de Nord a Ungariei; ca şi ELMŰ este atât furnizor de energie electrică cât şi distribuitor de energie electrică.
    MÁSZ în cooperare cu compania soră SINERGY – Furnizorul de Energie Electrică, Implementare de Proiecte şi Consultanţă SINERGY Kft. – este liderul de piaţă al multor proiecte de realizare, exploatare, întreţinere – producţii complexe de energie electrică şi de furnizare, în co-participare cu ELMŰ şi ÉMÁSZ.
    http://www.hungarianbusiness.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=268&Itemid=9

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare