FINLANDA inlocuieste lectiile de SCRIS DE MANA cu cele de TASTAT

25-11-2014 1 minut Sublinieri

generatia digitala

Măsură surprinzătoare pentru elevii unui stat, membru al Uniunii Europene. Ei nu vor mai învăța să scrie de mână, ci vor lua lecții de tastat.

Finlanda avansează cu pași repezi spre era digitală, o măsură definitorie fiind și cea care va fi implementată din toamna anului 2016. BBC notează că un ziar local din Finlanda anunță că se renunță la cerneală pentru tastatură, scrie hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, elevii finlandezi nu vor mai învăța să scrie de mână, ci vor lua lecții de tastat.

“Abilitățile de tastare fluentă sunt o competentă națională importantă“, a declarat Minna Harmanen de la Consiliul Național al Educației, care a adăugat că modificarea va fi o schimbare culturală majoră, dar tastarea este mai relevantă pentru viața de zi cu zi.

Deocamdată, împlementarea măsurii creează temeri, întrucăt ar putea să-i dezavantajele pe acei copii care nu au calculatoare acasă sau pe cei din școlile care nu au suficiente calculatoare.

Deși măsura este apreciată de mulți oameni, Susanna Huhta, vicepreședintele Asociației Profesorilor de Limba Maternă, semnalează că scrisul de mână ajută la dezvoltarea abilităților motorii fine ale copiilor, precum și la antrenarea funcționării creierului.

Cei mai încântați se arată utilizatorii rețelelor de socializare din Finlanda, unul dintre ei apreciind că scrisul de mână este “o abilitate complet inutilă”.


Categorii

1. DIVERSE, Educatie, Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “FINLANDA inlocuieste lectiile de SCRIS DE MANA cu cele de TASTAT

  1. Jalnic! Dea Domnul sa nu apuce sa implementeze masurile astea sataniste in nicio tara! Au fost si primii care au folosit intens telefoanele mobile finlandezii si s-au umplut de cancer la creier. Sper din tot sufletul sa se duca pe pustii si proiectul cu manualele digitale la copiii romani. Nici nu se cunosc indeajuns efectele negative ale monitorului aupra ochilor inca nedezvoltati ai copiilor.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare