FRACTURAREA HIDRAULICA – INTERZISA IN NEW YORK (video)

22-12-2014 1 minut Sublinieri

Guvernatorul statului New York a decis să interzică fracturarea hidraulică. Procedura permite exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze de şist, dar este acuzată de a fi foarte poluantă.

Guvernatorul statului New York susţine că a interzis fracturarea hidraulică pentru că metoda prezintă riscuri mari pentru sănătate.

Impactul potenţial al fracturării hidraulice asupra apei, aerului, resurselor naturale, populaţiei şi serviciilor locale sunt importante, a scris Andrew Cuomo el pe contul său de Twitter.

Fracturarea hidraulică sau ‘fracking’ este o tehnică controversată pentru a extrage petrol şi gaze naturale în straturi de şist.

În ultimii ani, peste 3 mii de foraje au fost efectuate în Pennsylvania, stat apropiat de New York, şi 15 mii în nordul Texasului, potrivit experţilor în domeniu. Alte state care practică fracturarea la scară largă sunt Dakota de Nord şi Dakota de Sud, în nordul Statelor Unite.

Confruntate cu riscuri şi incertitudini provocate de această tehnologie, denunţată de grupurile de protecţia mediului, mai multe state, între care New York, au suspendat din precauţie autorizaţiile de foraj.


Categorii

1. DIVERSE, Gazele de sist, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “FRACTURAREA HIDRAULICA – INTERZISA IN NEW YORK (video)

  1. Explicatia: guvernatorul statului New York e vandut rusilor 😀

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare