APEL LA SEMNAREA MARTURISIRII DE CREDINTA IMPOTRIVA ECUMENISMULUI (II)

8-10-2009 1 minut Sublinieri

96037_duminicasfintilorromani

APEL LA SEMNAREA MARTURISIRII DE CREDINTA IMPOTRIVA ECUMENISMULUI

CEI CE AU SEMNAT

“MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI”

SUNT PESTE 8600

CONFORM ULTIMEI ACTUALIZĂRI (7/10/2009), POSTATE DE SFÂNTA MĂNĂSTIRE PANTOCRATOR – MELISSOHORI, CREDINCIOŞII CARE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 8 600, IAR ZI DE ZI SE ÎNMULŢESC SEMNATARII DINTRE CLERICI ŞI LAICI.

LISTA CU NUMELE SEMNATARILOR, DEJA ACTUALIZATĂ, O PUTEŢI VEDEA FĂCÂND CLICK PE: http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx

ÎI CHEMĂM PE TOŢI CITITORII ACESTOR RÂNDURI SĂ SEMNEZE “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI”, CA O MICĂ CONTRIBUŢIE A LOR LA LUPTA ANTI-ECUMENISTĂ LA CARE TREBUIE SĂ PARTICIPĂM TOŢI, FIECARE ÎN FELUL ŞI ÎN MĂSURA ÎN CARE POATE.

ÎN ACEST CONTEXT SĂ NE AMINTIM ŞI DE CUVINTELE SFÂNTULUI TEOFAN ZĂVORÂTUL CĂ “DUPĂ PUTERE” ÎNSEAMNĂ “DIN TOATE PUTERILE” DE CARE DISPUNEM.

AMENINŢĂRILE PATRIARHULUI ECUMENIC NU ÎI ÎNFRICOŞEAZĂ PE PREOŢII, PE MONAHII ŞI PE CREDINCIOŞII CARE ALEARGĂ ÎNTR-UN SUFLET SĂ MĂRTURISEASCĂ PRIN SEMNĂTURA LOR ADEVĂRUL CREDINŢEI ŞI SĂ CONDAMNE PANEREZIA ECUMENISMULUI.

Conform ultimei actualizări a listei cu semnatarii „Mărturisirii de credinţă împotriva ecumenismului” (7/10/2009) episcopii care au semnat Mărturisirea până în acest moment sunt şapte – trei aparţin Bisericii Greciei, iar egumenii athoniţi sunt deja cinci. Mărturisirea a fost semnată şi de mulţi alţi egumeni, preoţi şi mulţi credincioşi, iar înregistrarea de semnături continuă.

Episcopi care au semnat Mărturisirea de Credinţă:

Mitropolitul Pantelimon de Antinoe

Mitropolitul Serafim al Kythirelor şi Antikythirelor

Mitropolitul Cosma al Etoliei şi Akarnaniei

Mitropolitul Serafim al Pireului

Mitropolitul Artemie de Raşka şi Prizreni, Kossovo şi Metohia

Mitropolitul Natanael de Nevrokopios (Bulgaria)

Episcopul Gheorghe (Schaefer) din Mayfield, Egumenul Mănăstirii Sfânta Cruce din Wayne, West Virginia

Egumeni athoniţi care au semnat Mărturisirea de Credinţă:

Arhim. Hristodoulos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Cutlumuş – Sfântul Munte

Arhim. Iosif, Egumenul Sfintei Mănăstiri Xiropotamu – Sfântul Munte

Arhim. Filotheos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Karakalu – Sfântul Munte

Arhim. Agathon, Egumenul Sfintei Mănăstiri Konstamonitu – Sfântul Munte

Arhim. Nikodimos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Filotheu – Sfântul Munte

Textul „Mărturisirii de Credinţă împotriva ecumenismului” poate fi găsit la adresele: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/06/03/marturisire-de-credinta-impotriva-ecumenismului-in-biserica-greciei/

Sau

http://www.impantokratoros.gr/D98A904D.ro.aspx

Toţi acei clerici, monahi, monahii şi laici care doresc să participe la această mică consemnare a Mărturisirii Ortodoxe pot să declare aceasta scriind: „Sunt de acord cu Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului şi semnez”.

Să trimită însă spre informare şi numele, prenumele, localitatea şi ţara, precum şi identitatea lor clericală, monahală sau profesională la adresa: Περιοδικό «ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ» Τ.Θ. 1602, 541 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. fax:2310.276590 sau pe e-mail la: palimpce@otenet.gr

Să fiţi siguri că această semnătură o veţi găsi în veşnicie în „cartea faptelor bune”, iar Sfinţii Ierarhi, Martiri şi Mărturisitori vă vor da sfânta lor sărutare şi îmbrăţişare frăţească mijlocind pentru voi la ceresul Împărat.

Ierom. Fotie

Legaturi:


Categorii

Apeluri, Ecumenism

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “APEL LA SEMNAREA MARTURISIRII DE CREDINTA IMPOTRIVA ECUMENISMULUI (II)

 1. Doamne ajuta!

  Va rog sa ma iertati, am o intrebare: Cum / unde trebuie sa semnez Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului? Stiu ca pare o intrebare a unui idiot, si departe de adevar nu e… ma intrebam daca trebuie sa o am intr-un fisier word si in josul ei sa scriu „Sunt de acord cu Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului” şi apoi sa semnez?

  Doamne ajuta!

 2. Toţi acei clerici, monahi, monahii şi laici care doresc să participe la această mică consemnare a Mărturisirii Ortodoxe pot să declare aceasta scriind: „Sunt de acord cu Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului şi semnez”.

  Să trimită însă spre informare şi numele, prenumele, localitatea şi ţara, precum şi identitatea lor clericală, monahală sau profesională la adresa: Περιοδικό «ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ» Τ.Θ. 1602, 541 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. fax:2310.276590 sau pe e-mail la: palimpce@otenet.gr

  Prin urmare, urmezi instructiunile si trimiti la adresa de mail palimpce@otenet.gr

 3. Slavă Domnului că încă se semnează acest act!

 4. Nu vad semnaturile mirenilor pe lista actualizata.

 5. Si eu am semnat, dar nu vad mireni pe accea lista. Nu stiu ce sa fac ,sa mai semnez odata sau nu?

 6. Marturisire de credinta 4: Unica modalitate de restabilire a comuniunii noastre cu ereticii este proclamarea rătăcirii în ceea ce-i priveşte şi pocăinţa, aşa încât să fie o adevărată unire şi pace; unire cu adevărul şi nu cu rătăcirea şi cu erezia. Pentru încorporarea ereticilor în Biserică, acrivia canonică pretinde primirea lor prin Botez. „Botezul” lor anterior, săvârşit în afara Bisericii, fără întreita afundare şi ridicare a celui ce se botează în apa sfinţită printr-o rugăciune specială şi de către un preot neortodox, nu este botez.
  De ce preotii greco catolici trecuti la ortodoxie nu au fost rebotezati sau rehirotoniti? De ce se savarsesc taine si azi in biserici foste catolice neresfintite?
  Marea parte a Bisericii Ortodoxe din Ardeal, conform celor de sus, este ertică???
  Intrebam si eu…

 7. Din nefericire şi pentru noi şi pentru ei, da…

 8. Nu sunt de acord cu ecumenismul. Sunt impotriva ecumenismului.

 9. Lista cu semnaturi, eu am gasit-o, cu voia lui Dumnezeu, prin tatonari.
  Deci pe site-ul in greaca,
  http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx

  in josul paginii, aproape de sfarsit sunt cateva aliniate din care doua cu rosu inchis. Cel mai lung, primul,

  Η λίστα υπογραφών που εμφανίζεται παραπάνω συμπεριλαμβάνει ονόματα κληρικών και μοναχών μόνο. Για να δείτε την πλήρη λίστα πατήστε εδώ.

  am dat clik pe el si se deschide o fereastra mica. Aceasta cere salvarea fiserului. Dupa salvare, se deschide, ca tot ce salvam, si sunt intr-un arhiva zip, documente excel.
  Acum este arhiva zip, la inceput era doar document excel cu lista in intregime, dar probabil cu inmultirea semnaturilor…
  cred ca fiecare doc excel este pentru alta limba. DA am verificat si asa este, iar limbi cu caractere latine, la documentul al 5-lea.

  Doamne ajuta! Sa ne ajute Bunul Dumnezeu, sa ne regasim in CARTEA VIETII,
  Sfintii si toti apostolii sa ne marturiseasac si ei, sa ne intarim in credinta cea adevarata, si sa rabdam pana la capat, indiferent ce va sa vina.
  Lumina Domnului nostru Dumnezeu sa ne incununeze, iar Maica Domnului sa ne umbreasca cu Sfant acoperamantul ei.

 10. Va rog mult sa ma scuzati,dar nu reusesc sa trimit “Marturisirea de Credinta impotriva Ecumenismului”Exact,ce taste sa apas dupa ce scriu(pe browser-ul mozilla) palimpce@otenet.gr?sunt incepatoare in ale calculatorului,nu prea ma descurc

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare