Mitropolitul Serafim de Kithire: Semnez cu osardie “Marturisirea de Credinta”

14-09-2009 45 secunde Sublinieri

mitr-grec-serafim.jpg

14.09.2009

Mitropolitul Serafim de Kithire:

Scrisoarea cu semnătura pentru

„Mărturisirea de credinţă împotriva ecumenismului”

Periodicul „Theodromia” (aprilie-iunie 2009) publică scrisorile mitropoliţilor şi ale altor personalităţi din spaţiul eclezial care au semnat „Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului”. Astăzi publicăm scrisoarea Mitropolitului Serafim de Kithire prin care semnează „Mărturisirea de credinţă”.

Kithire, 15 mai 2009

Către conducerea

periodicului „Theodromia”

T. Θ. 1602-54124 Tesalonic

Preaînvăţate şi respectabile părinte profesor Teodore,

HRISTOS A ÎNVIAT!

Cu multă bucurie duhovnicească şi veselie sufletească  am primit şi am parcurs pe nerăsuflate textul foarte important şi insuflat al Sinaxei Clericilor şi Monahilor  Ortodocşi şi anume „Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului”.

Sunt de acord cu toate punctele aceste mărturisiri ortodoxe şi o semnez cu osârdie „din tot sufletul şi din toată inima”. M-ar fi odihnit încă şi mai mult dacă în Rezumatul Mărturisirii (pagina 18, paragraful 3) s-ar fi adăugat şi condamnarea arianismului, care deşi nu supravieţuieşte până astăzi sub forma sa iniţială, dar constituie nucleul învăţăturii şi substratul celor ce s-au intitulat „Martori ai lui Iehova”, care seamănă permanent neghine în ogorul Domnului nostru.

Felicitând din tot sufletul Sinaxa Clericilor şi Monahilor Ortodocşi pentru această iniţiativă plăcută lui Dumnezeu, rog călduros să mi se permită ca acest text să fie postat pe pagina de internet a Sfintei Mitropolii a Kithirelor pentru luminarea şi zidirea duhovnicească a turmei mele.

Cu acestea,

închei cu frăţeşti urări pascale

† Serafim al Kithirelor

(traducere din neogreacă de ieromonahul Fotie; sursa: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/09/blog-post_6368.html )


Categorii

Ecumenism, Mitropolitul Serafim de Kithire, Pagini Ortodoxe, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Mitropolitul Serafim de Kithire: Semnez cu osardie “Marturisirea de Credinta”

  1. Om si crestin adevarat. Pe cind si un ierarh din Romania?

  2. Probabil atunci cand romanii vor invata sa fie si uniti… Fiindca sunt destui simpatizanti, dar nu e deloc usor sa infrunti ciubotele grele filo-masonice. In Grecia e alta situatie, din fericire pentru ei, nici n-au trecut, ca sinod, prin infilitrarile comuniste prin care a trecut BOR.

  3. @adm.
    Nu-i vorba numai de asta.Nu au curaj si nu percep credinta ca pe ceva fiintial,ontologic(ca sa fiu pe placul intelectualilor).
    La noi inca puterea lumeasca influenteaza ierarhia.La noi inca cei cu posibilitati materiale fac legea in biserica.La noi majoritatea preotilor sunt nasi,fini,cuscri,prieteni,cunostinte,etc.
    Sunt atat de putini cei necompromisi,incat sunt ca si inexistenti.
    Pe oricine ai alege in vreo functie de conducere,este imposibil sa nu fie subiectiv.

    De mult timp ma lupt cu gandul de a pleca in Sf.Munte,la pustie(pt.ca nici acolo nu ai sanse sa fii primit omeneste,intr-o manastire),dar n-a venit ceasul inca…

    Iertati-ma!

  4. @ Pr. Victor:

    Nu ne refeream decat la acei (putini, dar nici chiar asa inexistenti) ierarhi cu adevarat ortodocsi, sinceri, care chiar percep credinta fiintial. Sa nu generalizam situatia pe care o prezentati, reala, fiindca am face pacat impotriva adevarului si a unor oameni cu frica lui Dumnezeu, dar aflati in situatii in care nu am dori sa ne imaginam macar. Sa ne amintim ce i-a spus Dumnezeu lui Ilie cand se plangea ca n-a mai ramas nimeni in afara lui care sa nu fi cazut in idolatrie…

    Totusi aveti familie, copii, nu credem ca e cea mai buna idee…

    Iertati-ne si pe noi!

  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MITROPOLITUL COSMA DE ETOLIA: Cu tot sufletul, si inima, si cugetul, si buzele, marturisesc si semnez „Marturisirea de credinta impotriva ecumenismului”
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: “Marturisirea” umple un mare gol al Bisericii
  7. Pingback: IPS Serafim de Kythire cere Sinodului Bisericii Greciei sa ia atitudine fata de PRACTICILE ERETICE SI NE-CANONICE ALE PATRIARHIILOR SERBIEI SI CONSTANTINOPOLULUI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare