Articolele saptamanii (3): SCANDALUL SECTEI MARTORII LUI IEHOVA – studiu de caz pentru cum se manipuleaza si se exploateaza credulii

25-02-2011 5 minute Sublinieri

 

Mormantul masonic al fondatorului sectei Martorilor, Charles Taze Russell

Ziaristi Online: EXCLUSIV. Martorii lui Iehova au pus mana pe arme. Sectantii din Romania se revolta impotriva “Turnului de Veghe” de la New York

Gâlceavă între “Martorii lui Iehova”: Iehovişti din România îi acuză pe ştabii din conducerea de la New York că sunt 50% acţionari la o fabrică de armament si traiesc in lux în timp ce membri de rând din Romania mor de foame iar altii înfunda puşcăriile, pentru că n-au voie sa puna mana pe arme si sa intre in Armata

Pe un forum destinat adepţilor sectei religioase aceştia îi acuză pe conducătorii din SUA că trăiesc în lux exorbitant ori că sunt acţionari la o fabrică de armament, în timp ce credincioşii de rând înfundau puşcăriile, întrucât li se interzicea chiar şi satisfacerea serviciului militar în detaşamente de muncă. “Ce mă frapează e de ce se construieşte atât de mult dacă se aşteaptă sfârşitul lumii?” (Marinaru, membru in Corpul de guvernare). Contestatari vehemenţi ori constatatori neutri, mulţi au conchis asupra sectei, organizaţiei religioase “Martorii lui Iehova”, că ar constitui o enclavă închistată în propriile dogme, ale cărei aproape unice “dezertări” în concretul altora, dincolo de propria lume, se identifică numai cu ampla campanie de prozelitism, ce merge la predicarea din uşă în uşă a propriilor precepte, o chestie considerată drept “agresivă”, motiv pentru care respectiva mişcare este întâmpinată cu reticenţă ori chiar interzisă în multe ţări. Concret, “iehoviştilor” li se reproşează că recurg la mijloace de “înrobire psihică” a adepţilor, că mulţi dintre aceştia ar fi fost cotropiţi de grave probleme mentale ce s-ar fi soldat cu un val de sinucideri sau chiar că ar conspira contra ţărilor ce le oferă adăpost, fiind de oarecare notorietate că aceştia desfid instituţiile statului, nerecunoscând drapelul naţional, ignorând exercitarea votului ori satisfacerea stagiului militar. Multe au fost controversele iscate de amintita organizaţie – cea care de-a lungul propriei istorii a prorocit de cinci ori sfârşitul lumii – unele ajungând să fie mediate de importante organizaţii internaţionale, însă pentru prima oară adepţii de rând ai “Martorilor” încep să se revolte împotriva conducătorilor din SUA, oferind, surprinzător, opiniei publice multe din argumentele justificate în trecut pentru interzicerea lor. Concret, site-ul forum.martorii.ro lansează nişte acuze inimaginabile la adresa mahărilor din State, de la WTS. Interzişi din 1949, vânaţi, hăituiţi şi chiar schingiuiţi, mulţi dintre “martori” au avut o viaţă crâncenă în anii comunismului, vieţuind într-o stare de semiclandestinitate, fiind suspectaţi că prin obedienţa lor faţă de forul coordonator din New York, Watch Tower (WTS) şi de cele două publicaţii editate de aceasta, “Turnul de veghe” şi “Treziţi-vă” ar complota contra statului. Culmea e că în amintita perioadă “iehoviştii” din România erau scoşi de sub tutela exercitată de la sediul newyorkez, reorganizându-se ad-hoc, empiric, după modelul de dinainte război. Acum, după ’90, “după eliberare”, aceştia rememorează ca pe un apogeu al activităţii lor religioase acea perioadă, aducând acuze de o gravitate incredibilă ştabilor din Statele Unite de la WTS.


“Au nenorocit atâţia oameni”

Concret, aminiţii forumişti de pe site-ul “iehoviştilor” le reproşează celor din conducere că ar fi nişte parveniţi care trăiesc într-un lux strigător la cer ce contrastează normelor de austeritate impuse “fraţilor” de rând, că i-ar constrânge pe aceştia cea mai mare parte din agoniseală, din asta rezultând imense resurse financiare utilizate în scopuri total contare preceptelor amintitei organizaţii religioase. Ceea ce-i deranjează în primul rând pe “martorii” care s-au exprimat liber pe amintitul forum este faptul că li se solicită pe un ton din ce în ce mai imperios să doneze cât mai mulţi bani organzaţiei, sume ce nu s-ar justifica. Conform lui Valer, care are gradul de “slujitor auxiliar”, celor din Maramureş li s-a impus să strângă suma de 494.249 RON, pentru construirea sălii de congrese din Negreşti, spunându-li-se să vândă pământ sau produse agricole. “S-a dat şi un exemplu: 400 litri de ţuică egal 6.500 lei”. Acelaşi conchide amar: “Inainte de construirea sălii din Negreşti ni s-a cerut să contribuim cu bani şi muncă pantru a scăpa de plata chiriei pentru stadion, care era o dată pe an. In schimb acum trebuie să contribuim cu donaţii lunar, la care se adaugă şi transportul de sute de km care de asemenea costă şi pentru unii e o mare problemă”. Pe Valer îl mai intrigă faptul că li s-a cerut să redirecţioneze cei 2% din venit către fondurile organizaţiei, ba chiar că li s-a sugerat să orienteze către aceeaşi adresă şi bunurile lăsate prin testament. Ajunge să te uiţi la filmuleţele postate de Vio, să îţi dai seama în ce huzur trăiesc, şi propovăduiesc sărăcia. Au nenorocit atâţia oameni, care am trăit cu zeamă de morcov murat şi zeamă de varză murată cu mămăligă cu cocean mai rău decât porcii şi ei se destrăbaleaza in lux, ce nimenea nu işi poate permite. Noi suntem cu sănătatea ca vai de noi, aşa am trait de la eliberare, ne tratează statul şi ei ne-au nenorocit (…) suntem cu oasele îndoite de atâta mizerie şi frig. La Miercurea Ciuc în octombrie ne îngheţa apa în hârdaie. (Leontina, supraveghetor de circumscripţie).

“Dacă află ziariştii?”

Revolta lui Valter e împărtăşită cam de toţi ceilalţi “martori” participanţi la discuţia de pe forum, unii venind chiar cu dezvăluiri revoltătoare: “Ce s-ar întâmpla dacă un ziarist de investigaţii ar afla toate acestea şi ar fi conştientizat de ilegalitatea unor astfel de practici. Dacă autorităţile află toate acestea pot acuza organizaţia ca face colectă şi nu se finanţează prin donaţii. Colectele sunt asemenea taxelor, se impozitează!!”, afirmă Lamb, bătrân de guvernare.

Acţionari la fabrica de armament

Însă cea mai gravă acuză la adresa celor din forul tutelar de la New York e că aceştia se lăfăie în lux şi desfâu, în timp ce slujitorii mărunţi sunt îndemnaţi să robotească şi să-şi vândă din gospodărie pentru a-i întreţine pe aceştia. În acest sens sunt menţionate două site-uri în care se pot admira zeci de construcţii grandioase ce ar aparţine celor din structurile înalte ale WTS. In plus, aceeaşi Leontina, o iehovistă de vreo cinci decenii, citându-l pe un anume Simon din SUA, “martor” şi el, afirmă că “WTS deţine 50% din acţiunile unei societaţi ce se ocupă cu fabricarea armelor. Şi WTS nu a fost de acord când tinerilor care trebuiau să facă armata li s-a dat posibilitatea s-o facă la detaşamente de muncă, să nu umple puşcăriile.

“Diavolul i-a atacat cu clădiri luxoase”

Statul le-a oferit această şansă, ei nu au fost de acord, ca după ani de zile, când interesul lor le cerea, au aprobat ca serviciul militar să fie făcut la detaşamente de muncă. Ce ar merita aceşti cretini? (…) Prin 57-58 scrisese WTS o revistă “Atacul lui Gog împotriva Societăţii Lumii Noi” în care îşi plângeau de milă cum va ataca Gog (adică Diavolul) cu toate puterile lui. Se vede că pe ei i-a atacat cu tot felul de clădiri care de care mai luxoase şi cu fântâni arteziene, iar pe noi proşii cu zeci de ani de închisoare.”

“Nu mai dau un cent pentru WTS!”

Un alt “martor”, Neutrino – proclamator nebotezat – se revoltă de-a binelea după ce află de la coreligionarii săi infamele detalii de mai sus: “Nu mai susţin financiar WTS. Nu mai dau un cent! Păi de ce să ofer bani şi ei să trăiască în lux, deşi se spune că au făcut jurământ de sărăcie? Aproape se întrec între ei care mai de care să aibă maşină, şi nu orice maşină… Faci donaţii şi te privesc de sus, ei sunt persoane spirituale, ceilalţi nu prea. Un alt argument pentru care nu mai susţin financiar WTS e că prin banii obţinuţi capătă putere să manipuleze oameni sinceri şi iubitori de pace şi libertate. Mai bine să ajuţi pe cei nevoiaşi şi asta fără să faci vâlvă, în secret, pentru care cine să vadă! ». Un alt adept dintre cei care încep să-şi pună întrebări, Vio16, Corpul de guvernare, conchide amar: “constrângerea şi cerşirea nu se termină aici şi vom vedea ce se va întâmpla cu restul congregaţiilor. Ei vorbesc de cei din alte religii cum cerşesc după donaţii, dar nu văd în ce postură au ajuns. Păcat că mulţi se lasă lesne înşelaţi”.


Solidară cu « iehoviştii », Hillary Clinton a refuzat să intre în biserica bucureşteană Cretzulescu

Aceste probleme ivite sunt noi doar pentru România, intrucât în deceniile trecute «iehoviştii» au fost in centrul mai multor scandaluri internaţionale, inclusiv în Statele Unite, ţară care se făleşte cu faptul că ar fi cea mai tolerantă din lume, însă a cărei fostă primă doamnă, Hillary Clinton, în timpul vizitei de la Bucureşti din 1999, a refuzat să intre în biserica ortodoxă Creţulescu pe motiv că în ţara noastră s-ar îngrădi libertatea religioasă a «Martorilor». Cum spuneam, în SUA, ca şi în multe alte tări, probelemele cu martorii au fost legate de refuzul acestora de a recunoşte instituţiile statului şi de a saluta drapelul naţional.

Antimilitariştii lui Iehova susţin ONU

Un alt mare scandal în cadrul organizaţiei, care, după izbunirea sa în presă avea să se lase cu demisii la vârful acesteia, a fost provocat de decizia celor conducătorilor WTS de la New York de a « susţine ONU în acţiunile sale şi de a mobiliza opinia publică internaţională în favoarea Naţiunilor Unite », organizatie care, după cum se ştie, numai cu pacifismul, evanghelizarea şi acţiunile umanitare nu se ocupă.

Avocaţi şi medici iehovişti acuzaţi de prozelitism agresiv

În a doua jumătate a anilor ’80, în Franţa, în plină campanie antisectară, Martorii lui Iehova s-au adresat în mai multe rânduri justiţiei, reclamând faptul că li s-ar îngrădi librtatea de conştiinţă şi a cultului. Acest lucru nu a împiedicat în 1995 Comisia de Anchetă Parlamentară asupra Sectelor să considere că acţiunile « martorilor » întrunesc toate criteriile pentru a identifica respectiva organizaţie drept « sectă ». Tot cam atunci MILS (« Misiunea Interministerială de Vigilenţă şi Luptă împotriva sectelor » ) a inceput să-i acuze pe avocaţii şi medicii aparţinători acestui cult că se folosesc de meseriile lor în activităţi agresive de prozelitism.

Însă asupra activităţii Martorilor lui Iehova în Franţa şi în alte ţări europene vom reveni cu un nou articol peste câteva zile din care nu vor lipsi marturii zgduitoate, acuze de spălare de creier, vieţi şi copilării distruse, venite din partea unor foşti adepţi care s-au decis să părăsească organizaţia şi să vorbească despre cumplitele traume îndurate timp de zeci de ani.

Constantin Dinu / Ziaristi Online

Legaturi:


Categorii

Articolele saptamanii, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Articolele saptamanii (3): SCANDALUL SECTEI MARTORII LUI IEHOVA – studiu de caz pentru cum se manipuleaza si se exploateaza credulii

 1. In anii 90 si eu si altii am fost sub atacul prozelitizmului lor , dar despre mine pot spune ca am fost tinut deoparte de Dumnezeu de ei mai ales prin emisiunea Credo de pe TVR 2 unde eu am luat prima oara contact cu ortodoxia . As dori sa-i multumesc domnului Titi Dinca pentru modul cum a conceput emisiunea Credo care cel putin pe mine ma ajutat foarte mult in cunoasterea religiei mele care ma pus la adapost la timp de multele rataciri care urmau sa vina peste mine .

 2. Va puteti documenta,va rugam,despre firma Amway si inceputurile cat si continuitatea ei,din cate stiu are la baza tot o secta,este un sistem piramidal de afacere si reusesta cu un succes infiorator sa spele creierul oamenilor cu suflet bun,dar mult prea naivi,pt a munci pe branci pt aceasta firma.Imi puteti trimite personal informatiile,daca nu doriti sa deschideti o rubrica pe aceasta tema.Nu este neaparat un flagel,insa cand vezi apropiati spalati la minte acolo si nu stii cum sa ii scoti,ai nevoie de argumente solide.Multumesc anticipat!

 3. Mie acum cativa ani mi s-a intamplat un lucru ciudat legat de Martorii lui Iehova. Asociatia respectiva a cumparat de la firma unde lucram un sistem de supraveghere (ironic, tinand cont de numele publicatiei lor “Turnul de veghe”). La fiecare factura se facea o nota separata, care se atasa acesteia pt. dosarul de contabilitate. Ulterior, mi-a atras atentia numarul de ordine al notei (acestea fiind numerotate ordonat incepand cu 1 ian.) care, cum se face ca ajunsese exact la tranzactia cu aceasta Asociatie a Martorilor lui Iehova la numarul 666… ne-am mirat cu totii atunci si am ramas cu o puternica impresie a faptului ca nu a fost deloc intamplatoare aceasta potrivire…

 4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » REPORTAJ “ROMANIA, TE IUBESC” despre ratacirile preotului Cristian Pomohaci de la Mosuni. Si alte fenomene sectare de psihoza in masa si… marketing religios
 5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DE CE CAUTA OMUL SEMNE, MINUNI SI VINDECARI PARANORMALE?
 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Vindecari si vindecatori sau CUM DEOSEBIM SFINTENIA DE SARLATANIE?
 7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » NEGUSTORII APOCALIPSEI. De la testul social media apocalipsa zombi al CDC (Centrul american pentru Preventia si Controlul Dezastrelor) la campania publicitara Ziua Judecatii – 21 mai 2011, realizata de Family Radio si &
 8. Mda, aceasta organizatie – MARTORII LUI IEHOVA – WATCHTOWER este o cuva de spalat creierele oamenilor creduli si o modalitate de a umfla burtile conducatorilor lor din SUA.

  Este o organizatie mincinoasa si perfida, care si-a tot schimbat doctrinele in functie de interesele conducerii, dar care stie sa imbrace totul intr-o haina alba inocenta – cunoasteti probabil argumentele lor – ca sunt cei mai morali oameni – yaaaak – cata minciuna!

  Cine vrea detalii picante din interior sau doar vrea sa discutam despre acestia, adresa mea de email le sta la dispozitie.

 9. Buna! As dori mai multe detalii despte Martorii lui Iehova. De cateva luni bune un om bun, dar cu intentii de a ne converti ne viziteaza si nu stiu cum sa-i explic faptul ca nu ma intereseaza organizatia lui. Ne-am ajutat reciproc, eu cu el n-am nimic, dar ma exaspereaza cu ideile sale. Va multumesc!

 10. @alysa:

  Fiti ferma si nu mai acceptati discutii legate de acest subiect. Ba chiar ar fi bine sa intrerupeti legaturile cu el de tot, ca sa inteleaga ca ceea ce a facut este foarte grav si, mai grav decat atat, incearca sa ii aduca si pe altii in aceeasi ratacire. Doar asa ar mai fi o sansa sa isi puna intrebari.

  Cateva informatii, pt dvs, despre aceasta organizatie masonic-demonica cu caracter totalitar, aici:
  http://ortodoxia.md/despre-martorii-lui-iehova/1203-ce-fel-de-martori-sant-martorii-lui-iehova
  http://ortodoxia.md/despre-martorii-lui-iehova/11-ce-pierde-un-cretin-ortodox-care-se-rtcete-in-secta-martorii-lui-iehova
  http://ortodoxia.md/despre-martorii-lui-iehova/418-informaii-generale-despre-martorii-lui-iehova
  http://ortodoxia.md/despre-martorii-lui-iehova

 11. IN VREMURILE DE PE URMA VOR VENI MULTI LUPI IMBRACATI IN HAINA DE OAIE……………….UITE/I DAU SARCINI GRELE PROSTILOR SI EI NU SUNT IN STARE SA INDEPLINEASCA MACAR JUMATATE DIN ELE.TREZITI-VA VOI IEHOVISTILOR!NU MANIPULATI OAMENII PRIN ANUMITE MODURI CA SA II ACAPARATI LA VOI IN TURMA.EU CUNOSC IEHOVISTI SUS PUSI AI CAROR COPII NU AU NICI O TREABA CU RELIGIA VOASTRA ,SUNT NISTE DESTRABALATI DROGATI.CUM VRETI SA VA CREADA CINEVA PE VOI CAND NU SUNTETI IN STARE SA VA POCAITI PROPRII COPII?VOI ASTUPATI TOATE CRIMELE PE CARE L-ATI COMIS SI TINETI LA IMAGINE SA NU CUMVA SA SE AFLE CE COMBINATI VOI,SA CREADA LUMEA CA SNTETI SFINTI.MAI SCUTITI-MA CA AM EU DIN ASTIA SI PRIN FAMILIE ,NISTE PREFACUTI.VA STIU EU DESTUL DE BINE CUM MANIPULATI LUMEA MORAL SI PSIHIC.CARAMBA LA MUNCA NU NE OBOSITI PE NOI CU IDEI FALSE.

 12. Pingback: ASASINUL ECONOMIC JEFFREY FRANKS ESTE MORMON. Mormonii – secta antihristica si bazin de recrutare pentru CIA si FBI (si VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: EREZIILE CONTEMPORANE. Parintele Arsenie Vliangoftis despre cateva din marile secte antihristice ale zilelor noastre si mijloacele lor de inrobire si spalare a creierelor -
 14. nu va lasati pacaliti de acesti ticalosii

 15. Pingback: REPORTAJ “ROMANIA, TE IUBESC” despre ratacirile preotului Cristian Pomohaci de la Mosuni. Si alte fenomene sectare de psihoza in masa si… marketing religios - Recomandari
 16. Pingback: Psihiatrul ortodox Dmitri Avdeev: NU FITI PARTASI LA OCULTISME – “LUCRARILE INTUNERICULUI”! Care sunt efectele preocuparilor “paranormale”, sectare sau ale recursului la “vindecatori” oculti? -
 17. Pingback: REPORTAJ “ROMANIA, TE IUBESC” despre ratacirile preotului Cristian Pomohaci de la Mosuni. Si alte fenomene sectare de psihoza in masa si… marketing religios - Recomandari
 18. As vrea sa va dau un sfat din inima, tineti-va departe de martorii lui iehova, sunt nu doar mincinosi, prefacuti, dar si criminali.3 vieti distruse de pe urma lor, aviditatea, goana lor dupa bani si avutii nu are margini si nici masuri. Eu vb din experienta mea proprie,FERITI-VA DE EI!!!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare