ASSISI 2011, PE 27 OCTOMBRIE: detalii despre program si participanti. VA PARTICIPA PATRIARHUL DANIEL?

22-10-2011 4 minute Sublinieri

Pe 27 octombrie a.c., la Assisi va avea loc, din initiativa Papei Benedict al XVI-lea, intalnirea liderilor religiosi din intreaga lume, ca o comemorare, la 25 de ani, a evenimentului istoric ecumenist desfasurat in “orasul Sf. Francisc” in 1986 – organizat de predecesorul sau, Papa Ioan Paul al II-lea, recent beatificat. Motto-ul “Zilei de reflectie, dialog si rugaciune pentru pace si dreptate in lume” din acest an va fi: “Pelerini ai adevarului, pelerini ai pacii. Despre acest lucru spune mai detaliat cardinalul catolic Peter Kodwo Appiah Turkson, participant la manifestarea din 1986:

“de data aceasta accentul va cadea pe pelerinaj si nu pe rugaciune. Din cate am inteles, din programul care se afla in curs de finalizare, rugaciunea, daca nu va fi scoasa in totalitate din program, atunci va fi minimala.

Rugaciunile vor fi de data aceasta individuale, “pentru a se evita riscurile de sincretism.

De asemenea, cautarea adevarului – tema propusa de papa – “este o condiţie prealabilă pentru a-l cunoaste mai bine unul pe celalalt, pentru depăşirea tuturor formelor de prejudecata şi de sincretism care ascund identitatea”.

Participantii, impreuna cu papa, vor pleca cu trenul din Gara Vaticana *(Roma) la ora 8 dimineata. Ajunsi la Assisi, in jurul orei 9.45, se vor deplasa la Basilica Santa Maria degli Angeli, unde va avea loc un serviciu comemorativ in cinstea manifestarii din 1986. Tot acolo, tema zilei va fi dezbatuta in profunzime, iar cativa lideri religiosi vor tine discursuri *(intre acestia si Patriarhul Ortodox Ecumenic Bartolomeu I de Constantinopol; Arhiepiscopul anglican Rowan Williams de Canterbury; Secretarul General CEB, Olav Fykse Tveit; Secretarul General al Conferintei Internationale a Scolilor Islamice si reprezentantul Marelui Rabinat al Israelului, Rabinul David Rosen). Apoi, va fi luat un pranz simplu, care va fi urmat de un moment de reculegere si rugaciune individuala. Dupa aceea, toti delegatii prezenti vor efectua un pelerinaj la Basilica Sf. Francisc din Assisi “in liniste, meditatie si rugaciune. Ultima parte a zilei este rezervata reinnoirii angajamentului solemn comun de pace. Delegatii se vor intoarce in Roma seara, in jurul orei 20.30.

Crestinatatea va fi reprezentata de 31 de delegatii. Vor mai fi reprezentanti ai organizatiilor internationale de iudaism, 5 lideri hindusi, 3 lideri jainisti, 1 lider zoroastrian, 1 lider baha’i, 67 lideri budisti, 48 lideri musulmani si 11 sefi de stat, inclusiv presedintele Republicii China. De asemenea, vor fi si reprezentanti ai confucianismului, ai shintoismului, ai taoismului, ai religiilor traditionale africane, precum si reprezentanti ai patru noi religii si patru atei *(marea noutate a intalnirii). In total, 50 de tari vor fi reprezentate, insumand 178 de figuri religioase. Din partea Patriarhiei Moscovei si a toata Rusia va participa mitropolitul Alexandru, ca reprezentant al Patriarhului Kirill, care va sustine si un discurs. Liderul religios tibetan Dalai Lama nu va participa la aceasta reuniune, insa isi va trimite un reprezentant.

Papa Benedict i-a transmis deja de pe 18 aprilie a.c. Patriarhului Daniel al Romaniei invitatia de a participa la aceasta manifestare, scrisoarea fiind publicata pe site-ul Basilica, in data de 19 mai. Se pare ca din pricina programului liturgic incarcat din perioada respectiva *(Intampinarea Capului Sf. Ap. Andrei, Ocrotitorul Romaniei; Sf. Cuv. Dimitrie Cel Nou (Basarabov), ocrotitorul Bucurestilor; canonizarea mitropolitilor Andrei Saguna si Simion Stefan ai Transilvaniei si sedinta de toamna a Sfantului Sinod), Patriarhul Daniel nu va participa la manifestarea de la Assisi. Deocamdata nu se cunoaste nici care vor fi reprezentantii Patriarhiei Romane la acest eveniment ecumenist international.

dan.camen

(…) SA NE RUGAM CU TOTII PENTRU PACE

Dupa mai putin de o luna, papa Ioan Paul al II-lea viziteaza si ingenuncheaza in fata sinagogii evreiesti din Roma si a arhi-rabinului ei. In timpul intrarii papei in sinagoga, corul evreiesc canta „Ani Maamin”, care se traduce „Cred in venirea lui Mesia“. Wojtyla a citit psalmul 133, in vreme ce arhi-rabinul Toaff a citit psalmul 124.

Cu toate ca sinoadele ecumenice si canoanele apostolice ale Bisericii Ortodoxe cer caterisirea si excomunicarea unui astfel de episcop, totusi „biserica” Romano-Catolica tine sus si tare aceasta persoana e infailibila ex-cathedra si e substanta de legatura a tuturor papistilor (inca din zilele acelea multi papisti incercau sa-l prezinte ca pe un sfant!)

Dar Ioan Paul II nu s-a oprit la a se ruga impreuna cu evreii. Mai mult, a mers mai departe inspre infiintarea religiei New Age, pe 27 octombrie 1986. In ziua aceea, papa s-a pus pe sine insusi drept capul religiei New Age si a intrat in comuniune cu toate celelalte religii, inclusiv cu paganii si cu alti idolatrii.

Pe 27 octombrie 1986, cea mai mare blasfemie a tuturor timpurilor era in plina desfasurare in Assisi, Italia: papistii, protestantii, evreii, musulmanii, sintoistii, animistii africani, zoroastrii, indienii americani, ecumenistii „ortodocsi”, impreuna cu gramada de adepti in delir, si cu bine cunoscuta „sfanta” Tereza din Calcutta, s-au rugat impreuna, fiecare „dumnezeului” sau, pentru… pace.

Toti acesti adepti ai noii trans-religii (Mra), „reprezentanti a 12 familii religioase”, s-au rugat impreuna pentru doua ore, de la 11 la 13. Inter-rugaciunea blasfemiatoare a avut loc in biserica papala a „Sf. Maria a Ingerilor din Assisi”. In interiorul templului au aparut sefi de trib primitivi si idolatri, impreuna cu magicieni in vesmintele lor sacerdotale. In felul acesta initiaza papa Wojtyla comuniunea spirituala cu idolatrii si cu magii, cu pretextul „dialogului iubirii”.

Cunoscutul ziar italian „La Republica” (din 28 octombrie 1986) prezinta aceasta adunare nemaiauzita:

„Dupa rugaciunea comuna, o litanie cu deplina participare a episcopilor tuturor religiilor s-a indreptat spre Piata Sf. Francis. Acolo, papa a stat in mijlocul adunarii aranjate in semicerc, a 60 de preoti de fiecare religie si culoare. In fata acestui semicerc era un piedestal, pe care aveau sa urce reprezentantii fiecarei religii pentru a se ruga. In acelasi timp, reprezentantii religiosi se rugau impreuna cu adeptii lor situati in diverse locuri in jurul orasului Assisi. Fiecare se ruga in felul sau. Unii se rugau la foc, altii la apa, pieile rosii se rugau in timp ce-si fumau pipele. In Piata Sf. Francis, Dalai Llama si-a rostit primul rugaciunea. L-au urmat hindusii, [..], musulmanii, indienii. In biserica Sf. Petru, budistii si Dalai Llama au stat imediat in dreapta altarului, pe care s-a asezat un mic idol al lui Buda. Magicianul al tribului Corbul al pieilor rosii si-a pus pipa in varful altarului in biserica Sf. Grigorie.”

In felul acesta s-a dat recunoastere toturor religiilor mincinoase de pe pamant, pana si religiei evreilor talmudisti. Bisericile papale, fiind deja parasite de Sf. Duh in urma schismei si ereziei, au fost atunci golite total de harul dumnezeiesc, in urma spurcarii de catre idolatri, magicieni si satanisti. Caci, dupa cum spune Domnul in Sf. Biblie: „Jertfa celor nelegiuiţi este urâciune pentru Domnul” (Pilde 21:27).

Pana si papistasii au reactionat puternic impotriva acestei caderi in apostazie a anti-crestinului si diavolescului Ioan Paul II. Reactia cardinalului Lefebvre a fost caracteristica. Lefebvre deja nu era de acord cu noile inovatii ecumeniste ale consiliului Vatican II (1963-1965) si si-a definitivat separarea de Vatican, in urma evenimentelor anti-crestine din Assisi, Italia, din 1986.

In 30 iunie 1988 Lefebvre hirotoneste patru episcopi ca succesori ai sai, ignorand Vaticanul, si-l caracterizeaza pe papa ca un antihrist. „Antihristul”, spuse el mai clar, „locuieste la Vatican” (La Republica, 30 iunie, 1988)! A continuat apoi si a zis ca „antihristii ocupa toate pozitiile mai importante in biserica Romei”.

Iarasi a mai zis: „Ziua aceea de la Assisi reprezinta o injosire teribila” (Corriere De La Sera, 1 iulie 1988). „Iluziile papei au dus Biserica la pustiire si la distrugerea clerului” (La Republica, 1 iulie 1988). „Noi nu vrem sa fim partasi la distrugerea Bisericii” (L’Express, 1 iulie, 1988). Adresandu-se numerosilor sai adepti, ii indeamna: „Veti fi prigoniti, dar aveti datoria neascultarii fata de papa” (Le Monde, 1 iulie 1988). In orice caz, cu mult timp inaintea lui, Sf. Marcu al Efesului a zis: „Fugiti de papistasi tot asa cum fugiti de serpi!”

Aceste evenimente au provocat inca o schisma in “regatul” bisericii papale. O multime de catolici se departasera de ea din cauza inovatiilor consiliului Vatican II. Vatican I s-a terminat si el cu schisme (de exemplu, Biserica Catolica Veche) si, fireste, secolul XVI a produs schismele bine cunoscute ale Reformatilor (care au condus la Contra-Reforma).

Datorita tendintelor trufase, demonice, ale papistilor de a obtine puterea (un rezultat al industriei falsurilor, a francilor, si a neputintei acestora de a se alatura civilizatiei Greco-Romane, ceea ce a condus Vestul la aventura autoritatii papale), biserica crestina din vest a abandonat mai apoi ortodoxia in secolul XI si de-a lungul timpului a fost redusa la un amestec de para-sinagogi si de ideologii semi-etice. Rezultatele virusului ereziei sunt cel mai clar vazute astazi, fosta Biserica a vestului spargandu-se in mii de bucati, fiecare pretinzand ca ea este Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica a lui Hristos, sau macar parte din ea, fiecare din aceste confesiuni uitand sau lasand deoparte dogma fundamentala a Bisericii, care invata ca Biserica, fiind trupul lui Hristos, nu poate niciodata sa se imparta sau sa cada in apostazie, ca Duhul Sfant duce spre unitate, in timp ce diavolul urmareste sa dezbine. Fireste, aceste congregatii fiind in afara Bisericii, au ajuns in mod inevitabil sa imbratiseze mai apoi pseudo-ecumenismul New Age. Aceasta este situatia la care spiritul inselarii a condus Vestul. (…)

Legaturi:


Categorii

"Reforma" in biserica/ aggiornamento, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Opinii, analize, Papa (Papism), Patriarhul Daniel, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Patriarhul Kirill

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “ASSISI 2011, PE 27 OCTOMBRIE: detalii despre program si participanti. VA PARTICIPA PATRIARHUL DANIEL?

 1. Sa speram ca Biserica Ortodoxa Romana nu va trimite nici o Delegatie – acolo!

  Recomand a se (re)citi:

  http://patermihail.wordpress.com/category/minuni/

  Doamne ajuta!

 2. Rugaciunile vor fi de data aceasta individuale, “pentru a se evita riscurile de sincretism”.

  Nooon! Mais comment peut… Il n’est pas possible! 🙂

 3. In acest caz laicii din biserica romaneasca trebuie sa ia atitudine dura la adresa BOR si mai ales a Patriarhului. Trebuie condamnate toate aceste actiuni de catre credinciosi, daca nu mai avem ierarhi in sinod care sa ne apere biserica de astfel de actiuni diavolesti. Este imperios necesar sa ne facem auziti,pt. ca altminteri derapajul secular este inevitabil.

 4. “este o condiţie prealabilă pentru a-l cunoaste mai bine unul pe celalalt, pentru depăşirea tuturor formelor de prejudecata şi de sincretism care ascund identitatea”.

  Pe langa faptul ca un ierarh ortodox nu ar avea niciun motiv pentru a participa la asa ceva, ci chiar ar fi ceva condamnabil, daca analizam citatul de mai sus,
  ierarhul ortodox ar marturisi practic ca Biserica Ortodoxa ar avea deficiente in depasirea prejudecatilor si a sincretismului, iar o astfel de intrunire ar fi de folos Bisericii. Ca sa nu mai vorbim ca tema propriu-zisa ar fi “cautarea adevarului”, ceea ce implica faptul ca toti cei prezenti, “lideri desavarsiti”, nu stiu ei insisi care este adevarul. 🙂

 5. 17. N-am sezut intru adunarea celor batjocoritori, ci ma temeam de catre fata maniei Tale; deosebi sedeam, ca de amaraciune m-am saturat.
  18. Pentru ce se intaresc asupra mea cei ce ma mahnesc? Rana mea este tare, de unde ma voi vindeca? Facandu-se, mi s-a facut ca o apa mincinoasa in care nu este credinta.
  19. Pentru aceia asa zice Domnul: de te vei intoarce si te vei aseza, si inaintea fetii Mele vei sta, si vei osebi pe cel ce este cinstit, ca gura Mea vei fi, si ei se vor intoarce catre tine, si nu tu te vei intoarce catre ei.
  20. Si te voi da la poporul acesta, ca un zid de arama tare, si vor da rasboiu asupra ta, si nu te vor birui, pentru ca cu tine sunt, ca sa te mantuiesc.
  21. Si te voi scoate, zice Domnul; si te voi mantui pre tine din mainile celor rai, si te voi izbavi din mana pierzatorilor.
  ( Ieremia cap.15 )

  9. Scris-am voua in epistolie sa nu va amestecati cu curvarii;
  10. Si cu adevarat nu cu curvarii lumei acesteia, sau cu lacomii, sau cu rapitorii, sau cu slujitorii idolilor; ca altminterea ar fi trebuit sa iesiti din lumea aceasta.
  11. Iar acum am scris voua sa nu va amestecati, daca vre unul numindu-se frate va fi curvar, sau lacom, sau slujitor idolilor, sau ocarator, sau betiv, sau rapitor; cu unul ca acesta nici sa mancati.
  12. Ca ce imi este mie a judeca pre cei din afara? Au nu pre cei din launtru vostru voi ii judecati?
  13. Iar pre cei din afara Dumnezeu ii va judeca. Deci scoateti afara pre cel rau dintre voi insi-va.
  ( I Corinteni cap.5 )

 6. 34. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
  35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
  36. Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.
  37. Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.

  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=10

 7. @ Cornelius:

  Biserica este mama noastra sau, in alt sens, suntem noi insine, trupul nostru. Nu avem cum sa luam impotriva ei atitudine. Impotriva faptelor sau cuvintelor eretice ale unor ierarhi, da. In plus, chiar cand se invoca intreg sinodul, stim ca nu e adevarat, nu toti consimt, nu toti subscriu, dar li se impune. In rest, suntem de acord. Dar cu atitudini potential schismatice nu.

 8. Nu vad ca este o contradictie in termeni?!

  Cum sa te rogi impreuna cu budistul, musulmanul, iehovistul…si alte capete patrate cand….NU toti se inchina Aceluiasi Dumnezeu in Duh si-n Adevar?

  Cand exista ‘Un Domn, o credinta, un Botez’ nu mai multe credinte si un singur botez valid fiindca spune Sf.Ioan Botezatorul ca…NUMAI ‘Cel ce vine dupa mine va va boteza cu foc si cu Duh Sfant’…nu altii de alt gen/chip!

  Babilonia citirii/’rugarii’ in liniste – adica, fiecare pe limba lui – arata ca NU SE POATE SA TE ROGI IMPREUNA fiindca NU exista acelasi tipic (de rugaciune), credinta cea adevarata fiind deformata sau anihilata de mai multi ‘dumnezei'(dumnezeii neamurilor sunt idoli spune psalmistul); deci! recunoasterea rugarii a fiecaruia in sine(pentru orice altceva…)arata neputinta unirii sub aceeasi umbrele ecumeniste!

  Din alt punct de vedere, ‘rugaciunea’ lor pentru pace se preface in PACAT datorita adunaturii de-acolo uitand ca, Dumnezeu mai tine lumea cat ingaduie EL – nu altcineva – sa fie PACE!
  Nu degeaba se roaga preotii ortodocsi la Sf.Liturghie, Vecernie, si orice alta slujba de sfintire a apei (mici sau mari)sau a oricarei Taine (din cele 7) incepand cu “Pentru PACEA de sus si pentru mantuirea sufletelor noastre…cu PACE Domnului sa ne rugam…” sau “pentru vremusi PASNICE..samd”

 9. Zice Sf. Ap. Pavel in Sfanta Scriptura despre CRFEDINTA CURATA pe care Biserica trebuie sa o arate si PASTREZE Domnului Hristos – Mirelui Sau Iubit, pana la sfarsitul veacurilor:
  “Căci vă râvnesc pe voi cu râvna lui Dumnezeu, pentru că v-am logodit unui singur bărbat, ca să vă înfăţişez lui Hristos fecioară neprihănită”. (cf. II Corinteni, cap.11, vers.2),

  Si tot acelasi Apostol al lui Hristos le spune crestinilor din vremea sa:

  “23.Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este.
  24. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, aşa şi femeile bărbaţilor lor, întru totul.
  25. Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea,
  26. Ca s-o sfinţească, curăţind-o cu baia apei prin cuvânt,
  27. Şi ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană.” (Efeseni, cap.5, vers.23-27).

  Din aceste texte intelegem ca Biserica Crestina ARE UN SINGUR CAP, si UN SINGUR DUUMNEZEU, si un singur MIRE si LOGODNIC, care este IISUS HRISTOS, si fata de Hristos, Biserica are datoria de a-i arata FIDELITATE absiluta si curata, asa cum o adevarata sotie crestina trebuie sa fie FIDELA sotului sau.!

  Cuvantul “CREDINTA ORTODOXA”, in afara de sensurile (in inteles larg, aidica “LATO SENSU”) “doctrina”, “invatura crestina ortodoxa”, “crez ortodox”, “religie crestina ortodoxa”, “cult crestin ortodox” etc., ARE si intelesul (mai restrans, “stricto sensu”) de FIDELITATE fata de Cuvantul si Persoana si Numele si ADEVARUL lui IISUS HRISTOS!
  Si in Bisericile Crestine, cand auzim la Sfintele Liturghii si la celelalte slujbe, si cu deosebire cand PREDICA Preotii Ortodocsi in Biserica, aceste cuvinte pe care le spun mereu Preotii : “iubiti CREDINCIOSI”!!, trebuie sa intelegem ca Slujitorii Bisericii se refera la FIII lor duhovnicesti nu numai ca la niste “DREPT SLAVITORI CRESTINI” (desi acessta este CEL MAI IMPORTANT SENS, al cuvantului CREDINCIOSI ORTODOCSI), ci Preotii Ortodocsi se refera la fii lor, ca fiind acei CRESTINI, care in lumea de azi, SUNT inca sau AU DEVENIT realmente sau AU MAI RAMAS inca “FIDELI” Invataturii si Numelui si Persoanei si ADEVARULUI si Cuvantului lui IISUS HRISTOS, in aceasta lume.
  Toti crestinii care AU RAMAS FIDELI Crestinismului Ortodox originar si PRIMAR care a fost propovaduit si lasat lumii ca mostenire de APOSTOLII lui Hristos si de Sfintii Parinti, alcatuiesc impreuna “TRUPUL MISTIC si TAINIC AL BISERICII Crestine Ortodoxe”, care este in fapt Trupul Tainic al lui HRISTOS pe pamant!

  Prin urmare ceea ce este la fel de important PENTRU MANTUIREA unui crestin/comunitati crestine ortodox/ortodoxe, este nu numai un CREZ CORECT, ci si o FIDELITATE curata si constient asumata si traita si PERPETUU PASTRATA, cu toata sobrietatea si solemnitatea si credinciosia si HOTARAREA fata de CREZUL ORTODOX si fata de Domnul IISUS HRISTOS!

  Si nimic nu este mai urat si vrednic de codmanat si blamat si detestat decat TRADAREA FIDELITATII fata de Hruistos, fata de Numele Lui, fata de Adevarul sau Curat, fata de Randuielile Lui, fata de Poruncile Lui, fata de DRAGOSTEA LUI!

  Or Biserica Catolica si cultele protestante si neoprotestante au facut tocmai aceasta NELEGIUIRE, si anume AU TRADAT FIDELITATEA fata de Cuvantul si VOIA lui Hristos pe care El a lasat-o Bisericii Sale, pentru a fi ascultata si implinita!

  Si In Vechiul Testament, ceea ce Dumnezeul lui Israel a dorit de la SINAGOGA evreiasca a fost de asemenea FIDELITATEA fata de Legea Lui, si fata de Randuielile Lui. Dar Sinagoga evreiasca a facut acelasi pacat, si anume A TRADAT FIDELITATEA fata de Dumnezeul Sau.
  Despre aceasta TRADARE, vorbesc multe texte scrpturistice vechi-testamentare, si cu deosbire ne vorbeste Cartea Procrocului Iezechiel. Prin gura acestui Prooroc Dumnezeul lui Israel spune:

  “1. Şi a fost iarăşi cuvântul Domnului către mine şi mi-a zis:
  2. “Fiul omului, au fost odată două femei, fiicele unei mame;
  3. Şi acestea s-au desfrânat în tinereţea lor, s-au desfrânat în Egipt. Acolo sânul lor a fost atins şi trupul lor feciorelnic acolo a fost pângărit.
  4. Numele lor erau: al celei mai mari Ohola şi al surorii ei Oholiba. Ele erau ale Mele şi au născut fii şi fiice. Ohola este Samaria şi Oholiba este Ierusalimul.
  5. Ohola a început să-Mi fie necredincioasă şi s-a aprins după amanţii ei, după Asirieni, vecinii săi,
  6. Dregători şi căpetenii de cetăţi, toţi tineri şi frumoşi, îmbrăcaţi în purpură şi călăreţi iscusiţi.
  7. Ea şi-a făcut plăcerile cu aceia, care erau fruntaşii Asirienilor, şi cu toţi aceia după care înnebunea, spurcându-se cu toţi idolii lor.
  8. Dar ea n-a încetat a se desfrâna şi cu Egiptenii, căci aceştia dormiseră cu ea în tinereţile ei, atinseseră sânul ei fecioresc şi îşi vărsaseră desfrânarea lor peste dânsa.
  9. De aceea am dat-o şi în mâna amanţilor ei, în mâinile Asirienilor, după care înnebunea.
  10. Aceştia au dezvelit ruşinea ei şi au luat pe fiii ei şi pe fiicele ei, iar pe ea au ucis-o cu sabia. Şi a ajuns ea de ocară între femei, după ce a fost osândită.
  11. Sora ei, Oholiba, a văzut aceasta şi a fost şi mai stricată în poftele sale şi desfrânările ei au întrecut pe ale surorii sale.
  12. Ea s-a aprins după fiii lui Asur, vecinii ei, după dregători şi căpetenii de cetăţi, toţi tineri aleşi, îmbrăcaţi frumos şi călăreţi iscusiţi.
  13. Am văzut deci că s-a pângărit şi aceasta; ca şi sora sa, urmând amândouă aceeaşi cale.
  14. Dar aceasta a mers şi mai departe cu desfrânarea, pentru că văzând zugrăvite pe pereţi chipuri de bărbaţi, chipuri de caldei, zugrăviţi cu vopsele,
  15. Încinşi peste mijloc cu centuri şi pe cap cu turbane largi, având înfăţişarea de mari viteji, după felul Babilonenilor, a căror patrie este ţara Caldeilor,
  16. Ea s-a aprins după ei la cea dintâi privire a lor şi a trimis soli la ei, în Caldeea.
  17. Şi au venit fiii Babilonului la aceasta, în palatul ei de desfrânare, şi au pângărit-o cu desfrânările lor şi ea s-a pângărit cu ei şi apoi sufletul său s-a depărtat de ei.
  18. Iar când ea s-a dedat pe faţă la desfrânările sale şi şi-a descoperit goliciunea sa, atunci s-a depărtat inima Mea şi de ea, cum se depărtase inima Mea şi de sora ei;
  19. Căci ea a sporit desfrânările sale, aducându-şi aminte de zilele tinereţii sale, când se desfrânase în ţara Egiptului;
  20. Şi s-a aprins după amanţii ei, cei cu trup ca de măgar şi cu înfierbântarea ca de armăsar.
  21. Şi aşa ţi-ai adus tu aminte de desfrânarea din tinereţile tale, când Egiptenii îţi strângeau sânii feciorelnici ai pieptului tău.
  22. De aceea, Oholiba, aşa zice Domnul Dumnezeu: Iată, Eu voi aţâţa împotriva ta pe amanţii tăi de. care s-a dezgustat sufletul tău şi-i voi aduce împotriva ta din toate părţile.
  23. Voi aduce pe fiii Babilonului şi pe toţi Caldeii: din Pecod, din Şoa şi din Coa şi, împreună cu ei, pe toţi Asirienii, tineri frumoşi, căpetenii de provincii, căpetenii de cetăţi, slujitori şi oameni vestiţi; toţi călăreţi iscusiţi.
  24. Şi vor veni împotriva ta cu arme, cu cai şi cu căruţe şi cu mulţime de popor şi te vor înconjura din toate părţile, cu suliţe, cu săbii şi cu scuturi; şi te voi da lor spre judecată, şi cu judecata lor te vor judeca.
  25. Şi voi întoarce zelul Meu împotriva ta, şi ei se vor purta cu tine cu urgie; îţi vor tăia nasul şi urechile, iar celelalte ale tale vor cădea de sabie. Lua-vor pe fiii şi pe fiicele tale, iar celelalte ale tale de foc vor fi mâncate.
  26. Vor lua de pe tine hainele tale, vor smulge gătelile tale,
  27. Şi voi pune capăt desfrânărilor tale şi destrăbălărilor tale aduse din ţara Egiptului, iar tu nu-ţi vei mai întoarce ochii spre ei şi de Egipt nu-ţi vei mai aminti,
  28. Că aşa zice Domnul Dumnezeu: Iată, te dau în mâinile acelora pe care i-ai urât, în mâinile acelora de la care s-a întors sufletul tău.
  29. Aceia se vor purta cu tine crud şi-ţi vor lua tot ce ai dobândit cu osteneală; te vor lăsa goală, cu totul goală, şi descoperită va fi goliciunea ta cea ruşinoasă şi desfrânarea ta şi pângărirea.
  30. Acestea ţi se vor face pentru desfrânarea ta cu popoarele, cu idolii cu care te-ai pângărit.
  31. Ai mers pe calea surorii tale şi de aceea îţi voi da în mână şi paharul ei.
  32. Aşa zice Domnul Dumnezeu: Vei bea paharul surorii tale, cel adânc şi larg, şi vei ajunge de râs şi de batjocură, căci este mare paharul acesta.
  33. Cuprinsă vei fi de beţie şi de amărăciune, că acesta este paharul groazei şi al pustiirii, paharul surorii tale, Samaria.
  34. Şi tu îl vei bea, îl vei goli şi cioburile lui le vei roade şi-ţi vei sfâşia pieptul; că Eu am spus aceasta, zice Domnul Dumnezeu.
  35. De aceea, aşa zice Domnul Dumnezeu: Pentru că M-ai uitat şi te-ai întors de la Mine, de aceea suferă şi tu pentru nelegiuirea ta şi pentru desfrânarea ta”.
  36. Zis-a Domnul către mine: “Fiul omului, vrei tu să judeci pe Ohola şi pe Oholiba? Spune-le ticăloşiile lor!
  37. Căci ele s-au desfrânat şi pe mâinile lor au sânge; s-au desfrânat cu idolii lor, şi pe fiii lor, care Mi i-au născut, i-au trecut prin foc, ca să le fie de mâncare.
  38. Iată ce Mi-au mai făcut ele: Au pângărit locaşul Meu cel sfânt în aceeaşi zi şi zilele Mele de odihnă le-au călcat;
  39. Pentru că atunci când ele au junghiat copiii lor pentru idolii lor, în aceeaşi zi au venit în locaşul Meu cel sfânt ca să-l pângărească; iată cum s-au purtat ele în locaşul Meu!
  40. Afară de aceasta, ele umblau după oameni veniţi de departe; trimiteau la ei soli şi ei veneau. Pentru ei te-ai îmbăiat, ţi-ai făcut ochii cu dresuri şi te-ai gătit cu podoabe.
  41. Te-ai aşezat pe pat luxos, în faţa căruia era gătită o masă pe care tu ai pus tămâia Mea şi untdelemnul Meu.
  42. Şi răsunau strigătele de veselie ale mulţimii nepăsătoare, din pricina gloatei de oameni aduşi din pustiu; şi ei au pus brăţări la mâinile femeilor şi coroane măreţe pe capetele lor.
  43. Atunci am zis despre cea îmbătrânită în desfrânări: Acum vor sfârşi desfrânările ei o dată cu ea.
  44. Şi au venit la ea ca la o desfrânată; aşa veneau la aceste femei desfrânate, adică la Ohola şi la Oholiba.
  45. Dar bărbaţi înţelepţi le vor judeca şi le or osândi cu osânda desfrânatelor şi cu osânda celor ce varsă sânge, pentru că ele sunt nişte desfrânate şi mâinile lor sunt însângerate.
  46. Căci aşa zice Domnul Dumnezeu: Să se adune împotriva lor mulţimea şi să le dea urgiei şi jafului.
  47. Mulţimea le va ucide cu pietre şi le va tăia cu săbiile; vor omorî pe fiii lor şi pe fiicele lor şi casele lor le vor arde cu foc.
  48. Aşa voi pune capăt desfrânării în ţara aceasta şi toate femeile vor lua învăţătură şi nu vor mai face lucruri ruşinoase ca ele.
  49. Nelegiuirea voastră va cădea asupra voastră, şi veţi purta greutatea păcatelor voastre de închinare la idoli, şi veţi şti că Eu sunt Domnul Dumnezeu”.” (Cartea Proorocului IEZECHIEL, cap.23, vers.1-49)!!

  In aceste Cuvinte se reflecta ca intr-o “oglinda” PACATUL DESFRANARII DUHOVNICESTI nu numai a Sinagogii israelite a Vecgiului Testament, ci si PACATUL TRADARII FIDELITATII fata de CREDINTA CURATA IN HRISTOS, a Bisericii Crestine a Apuslui!

  Ca si Sinagogii din vechime, se pare ca Bisericii Catolice, NU I-AN AJUNS un singur MIRE, si UN SINGUR ADEVAR despre Mantuire, ci a vrut MAI MULTE!

  Prima data a INTRODUS gandirea pagana a lui ARISTOTEL in teologia sa crestina!
  Apoi a introdus obiceiuri PAGANE si necrestine de POLITICA LUMEASCA!
  Ca sa ajunga acum sa aduca si IDOLI si invataturi HULITOARE in viata ei liturgica, atragandu-si asupra sa OSANDA LUI HRISTOS care a spus ca: “orice pacat se poate ierta oamenilor dar pacatul IMPOTRIVA SF. DUH, nu are iertare nici in veacul de acum si nici in cel viitor, cf. EV. dupa MATEI, cap.12, vers.31)”!

  Faca Bunul Dumnezeu IISUS HRISTOS, ca Sfanta Noastra Biserica CRESTINA ORTODOXA DE RASARIT sa nu cada in asemenea PACATE HULITOARE si sa ramana FECIOARA INTELEAPTA si CREDINCIOASA Mirelui Sau – HRISTOS IISUS! Amin!

 10. Rau mai sunt, daca Dumnezeu a-ngaduit sa se-njoseasca Biserica in asa hal.

  Lepadarile mele acute, totale si deliberate de Hristos sunt ilustrate acum la aceeasi masura la nivelul reprezentativitatii intregii Biserici.

  Doamne, ajuta-ma sa nu Te mai batjocoresc, ajuta-i si pe conducatorii Bisericii sa-si dea seama ce fac!
  Pacatele mele nu-s doar ale mele, suferinta pentru ele n-o port doar eu, iar pacatele lor nu-s doar greseli personale, ne atrag mânia lui Dumnezeu asupra intregii Biserici.

 11. Pingback: PRIMATUL PAPAL, OBSESIA ABSOLUTA A VATICANULUI. Interviul cardinalului Kurt Koch, seful Consiliului de Promovare a Unitatii Crestinilor
 12. Pingback: ASSISI 2011: ZIUA INTAI a evenimentului ultra-sincretist (GALERIE FOTO)
 13. Pingback: ASSISI 2011: rugaciuni comune cu toti paganii si ereticii (FOTO SI VIDEO)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare