“BEATIFICAREA” SINCRETISMULUI ANTIHRISTIC. Vaticanul a beatificat astazi pe papa Ioan Paul al II-lea, un “PAPA MONDIAL”, iubit de toti globalistii si de liderii U.E.

1-05-2011 6 minute Sublinieri

sursa

”Beatificarea” papei Ioan Paul al II-lea este un pas previzibil pe care Vaticanul il face din ratiuni de marketing religios. Este forma cea mai propice de exploatare a imaginii fostului papa pe dimensiunile sale ”charismatice”: deschiderea maxima fata de modernitate, fata de celelalte religii si populismul sau colocvial. Grabirea procesului de ”beatificare” se explica, de altfel, prin motivul de a specula la maxim efuziunile sentimentale fata de Ioan Paul al II-lea; o asteptare de cinci ani ar fi dezumflat mult din acest entuziasm si, ca orice vraja care nu are consistenta in sine, mirajul ”charismei” papei polonez s-ar fi risipit si el pana atunci.

Asadar, Vaticanul s-a grabit pentru a ”canoniza”, alaturi de un papa, si mesajul acestuia. Un mesaj care merge in doua directii: pe de o parte, ecumenism sincretist de cea mai inalta ”performanta”, ca la Assisi, pe de alta parte, pastrarea intacta a ereziilor principale catolice, in frunte cu infailibitatea si primatul papal.

Foarte sugestiva este expresia ”papa mondial”. Doar la un astfel de papa puteau veni, la ceremonia de ”beatificare”, șefimea Uniunii Europene si delegati ai Israelului. Doar un astfel de papa, care saruta Coranul, se imbraca in costume ritualice africane, aborigene si amerindiene ramanand, totodata, acelasi papa conducator unic al catolicismului, putea fi unul mondial. Dupa prototipul acelui lider mondial care va lua orice masca pentru a fi proclamat drept unicul. Intr-adevar, traim intr-o epoca a presedintilor planetari si a papilor mondiali. Semn ca ”vocatia” unui lider mondial, politic si religios, se imprima tot mai mult pe luciul apei acestei lumi.

Doar un astfel de lider religios poate sa inspire momente de delir colectiv si de entuziasm fata de (PSEUDO-)crestinism, fata de acea forma a “crestinismului” nu doar eretic, nu doar falsificat si “aggiornat”, ci si extrem de amagitor, precursor al celui antihristic. Asta intamplandu-se pana si unor sceptici, pozitivisti si nihilisti zbuciumati ca Cristian Tudor Popescu, care a scris un astfel de editorial inca din 1999, la vizita papei in Romania: Lumina Occidentului. Oamenii au devenit atat de refractari realismului duhovnicesc rasaritean, crestinismului autentic, smerit si nestiut de gloria mundi, incat nu mai pot recunoaste decat “crestinismul” de butaforie, de film, spectaculos, constituit din gesturi, dar nu din fapte, al unui personaj cu o ”charisma” de cinematograf cum a fost papa Ioan Paul. Este un simptom al plictisului si urâtului de sine, al nevoii de amagire cu o lumina care este, de fapt, cel mai primejdios intuneric.

Nimeni nu se entuziasmeaza, de exemplu, pentru descoperirea unui sfant ca Irodion de la Lainici, a carui canonizare (reala) are loc tot in aceste zile. E drept ca nici Patriarhia Romana nu are forta de PR a Vaticanului, si nici forta diplomatica (inca) a acestuia. Si e drept ca nici nu se pricepe sa faca vie oamenilor pilda de sfintenie a unui Cuvios ca Irodion. Sfintenie? Ce este sfintenia? Ar fi intrebarea pilatiana pe care orice om mai rasarit (i.e. – ce ar avea preocupari mai inalte de nivelul buricului) ar pune-o, privind cu nedumerire la o asemenea pilda de smerenie si de viata ascunsa si palida pentru ochii lumii pe care a trait-o Irodion. Si si-ar intoarce privirea, plictisit si agasat, catre spectacolul mai interesant al ”beatificarii” catolice. Pe noi ne intereseaza doar oamenii ”giganti”, titanici (a se vedea declaratiile Papei Benedict de mai jos).

Catolicismul a “evoluat” mult,  in spiritul vremurilor acestora, catre asemanarea cu “religia viitorului”, pe care si el o pregateste, ca un fel de “lider” al crestinatatii ce se vrea a fi, tocmai prin mentinerea acestei suprematii eretice a papei.  Marele Inchizitor a parasit morga aspra si dominatoare. S-a mascat sub aparentele ”kenozei”, ale smereniei, ale blandetii. Pe dinauntru este acelasi papa infailibil, stapan absolut, primul si unicul. Dar la suprafata este gata sa se declare si ultimul dintre toti, tocmai pentru a fi mai usor recunoscut drept ”papa mondial”. Asa cum va face si Antihristul… Cum sa priceapa aceasta cei care se intreaba nedumeriti ce este adevarul si ce este sfintenia?

  • Gandul:

BEATIFICAREA PAPEI Ioan Paul al II-lea. Peste un milion de persoane au participat la ceremonia de la Roma

Lumina Occidentului (CTP)

BEATUS JOHANNES PAULUS SECUNDUS (Lelia Munteanu)

  • Hotnews:

FOTOGALERIE Papa Ioan Paul al II-lea, beatificat la Roma: “O forta de gigant”

VIDEO UPDATE Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat de succesorul sau, Benedict al XVI-lea, in prezenta a peste un milion de crestini din intreaga lume

(…) UPDATE Ora 13,50 Papa Benedict al XVI-lea a deschis duminica procesiunea in fata sicriului lui Ioan Paul al II-lea, in interiorul catedralei San Pietro.
UPDATE Ora 12,45 Papa Benedict al XVI-lea a salutat duminica “forta de gigant” a lui Ioan Paul al II-lea, pentru capacitatea sa de a “inversa o tendinta carea parea ireversibila” impotriva crestinismului.
“A deschis spre Hristos societatea, cultura, sistemele politice si economice, inversand cu o forta de gigant – forta care ii venea de la Dumnezeu – o tendinta care parea ireversibila”, a spus Benedict al XVI-lea, in timpul slujbei de beatificare.
“Acest fiu exemplar al natiunii poloneze a ajutat crestinii din toata lumea sa nu le fie teama sa spuna ca sunt crestini, ca apartin Bisericii, sa vorbeasca despre Evanghelie. Intr-un cuvant: ne-a ajutat sa nu ne fie frica de adevar”, a spus el. (…)

  • Realitatea.net:

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat

Roma se pregăteşte să-l beatifice pe primul “papă mondial” din istorie

Mai multe sute de mii de credincioşi catolici se pregătesc să sosească la Roma pentru a asista, duminică, la beatificarea lui Ioan Paul al II-lea, primul “papă mondial” din istorie, la şase ani de la decesul acestuia. Pe măsură ce se apropie ziua beatificării, la Roma, autobuzele, străzile, faţadele clădirilor, inclusiv ale celor oficiale, sunt decorate cu fotografii ale lui Karol Wojtyla, care a condus Biserica catolică peste un sfert de secol şi i-a oferit acestei instituţii o vizibilitate pe care aceasta nu a mai cunoscut-o.

În urmă cu şase ani, mulţimea adunată la basilica San Pietro din Roma striga “santo subito” (“Sfânt, imediat!“). Era vorba de onorarea unui papă care, de-a lungul a 104 călătorii oficiale în străinătate, a contribuit la modernizarea imaginii Bisericii catolice. Această fervoare şi solicitările din toată lumea l-au convins pe succesorul său, Benedict al XVI-lea, să iniţieze procedurile de beatificare în iunie 2005. În ianuarie 2011, procedurile au fost încheiate, într-un timp record.

Criticile privind rigiditatea doctrinală a papei şi lipsa de atenţie pentru problemele interne ale Bisericii catolice – corupţia şi pedofilia, mai ales – nu au avut atât de mare importanţă în faţa puterii mesajelor primului “papă mondial”, potrivit unui cardinal. Graţie unei derogări papale de la norma în vigoare, ce impune un termen de aşteptare de cinci ani după deces, procedura a fost iniţiată la doar două luni de la moartea papei Ioan Paul al II-lea. Pe 19 decembrie 2009, papa Benedict al XVI-lea a semnat un decret prin care predecesorul său a fost declarat “venerabil”.

Comisia cardinalilor şi episcopilor membri în Congregaţia pentru cauzele sfinţilor a considerat ca fiind miraculoasă vindecarea de maladia Parkinson a călugăriţei franceze Marie Simon-Pierre, o boală de care a suferit şi Ioan Paul al II-lea, decedat pe 2 aprilie 2005, la vârsta de 84 de ani. Călugăriţa va participa la beatificarea lui Ioan Paul al II-lea. Pentru canonizare – recunoaşterea statutului de sfânt – este nevoie ca un al doilea miracol să fie recunoscut, iar acest lucru ar putea fi făcut curând. Mii de mărturii au fost trimise deja la Vatican de credincioşii care spun că au fost ajutaţi de fostul papă, după moartea acestuia. 270 de mărturii despre miracole au fost selecţionate pentru analizare.

Sâmbătă, în timpul unui eveniment organizat la Circus Maximus, personalităţi care l-au cunoscut pe Ioan Paul al II-lea, precum secretarul său particular Stanislaw Dziwisz, îşi vor prezenta mărturiile. Bisericile din Roma vor rămâne deschise toată noaptea. Duminică dimineaţă, papa Benedict al XVI-lea va prezida ceremonia de beatificare, ce va avea loc la bazilica Sfântul Petru din Roma. Pe faţada bazilicii va fi arborată o bucată mare de pânză cu chipul lui Karol Wojtyla.

Un relicvar conţinând o fiolă cu sângele fostului suveran pontif, prelevat în ultimele zile de viaţă, va putea fi venerat de credincioşi. Aproximativ 80.000 de credincioşi se vor aduna la basilica Sfântul Petru, dintre care 40.000 vor sta aşezaţi. Peste 100.000 de persoane vor putea sta pe Via della Conciliazione, iar altele vor urmări ceremonia pe ecranele uriaşe instalate în tot oraşul.

Prefectul Romei, Giuseppe Pecoraro, a vorbit despre un milion de vizitatori, pentru că odată cu beatificarea are loc un tradiţional concert de 1 Mai. Însă cifrele avansate de agenţiile de voiaj şi organizaţiile de pelerini sunt de 300.000 – 500.000 pentru beatificare, mulţi din Polonia şi Spania. 87 de delegaţii străine, din care vor face parte circa 16 de şefi de state şi de guverne, sunt aşteptate la eveniment, printre personalităţi numărându-se preşedinţii polonez Bronislaw Komorowski, mexican Felipe Calderon şi italian Giorgio Napolitano, dar şi premierul francez François Fillon.

Vaticanul sfidează UE la beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea

Vaticanul a confirmat că preşedintele Zimbabwe, Robert Mugabe, va participa la ceremonie, deşi este vizat de o interdicţie de călătorie în UE. Din partea României, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va participa duminică la ceremonia de beatificare a papei Ioan Paul al II-lea, la basilica San Pietro de la Roma. Aglomeraţie de oficiali europeni la ceremonia de beatificare a Papei Ioan paul al II-lea. 87 de delegaţii internaţionale au anunţat că vor participa la ceremonia de duminică de beatificare a fostului papă Ioan Paul al II-lea.

Vaticanul a confirmat că preşedintele Zimbabwe, Robert Mugabe, va participa la ceremonie, deşi este vizat de o interdicţie de călătorie în UE. Mugabe, un romano-catolic care a participat şi la înmormântarea lui Ioan Paul al II-lea, în 2005, este vizat de interdicţia de călătorie pentru că este acuzat de încălcarea drepturilor omului.
Vaticanul este un stat suveran ce nu face parte din UE, deşi emite monedă euro cu efigia papei. Cu toate acestea, liderul din Zimbabwe, în vârstă de 87 de ani, va trebui să tranziteze Roma, capitala Italiei.

În total, 22 de şefi de stat din lume vor veni la Roma pentru a sărbători beatificarea papei polonez.Un purtător de cuvânt al Vaticanului a declarat că, până în prezent, 87 de delegaţii internaţionale au anunţat că vor participa la ceremonia solemnă organizată duminică în piaţa San Pietro. Membri ai cinci familii regale europene , inclusiv ai cele britanice, vor fi prezenţi. Înalţi oficiali europeni, în frunte cu preşedintele UE, Herman van Rompuy, preşedintele CE, Jose Manuel Barroso şi preşedintele PE Jerzy Buzek, se vor afla la Roma pentru a marca beatificarea.

Sute de mii de pelerini – dintre care 250.000 de polonezi – urmează să vină în piaţă. Printre participanţi se numără şi evrei, inclusiv un ministru de cabinet israelian, în semn de apreciere pentru eforturile fostului lider religios de a atenua tensiunile interconfesionale. “Avem un respect mare, unic, pentru Ioan Paul”, a declarat Yossi Peled, ministru fără portofoliu. “El nu este pur şi simplu un alt papă pentru noi”, a adăugat el. Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va participa duminică la ceremonia de beatificare a papei Ioan Paul al II-lea, la basilica San Pietro de la Roma.

Cu această ocazie, ministrul Teodor Baconschi va avea sâmbătă o întâlnire cu episcopi ai Bisericilor Ortodoxă, Catolică şi Greco-Catolică.

De asemenea, ministrul de externe va vizita expoziţia de fotografie şi filatelie “Papa Ioan Paul al II-lea şi România”, organizată de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun în spaţiile Academiei României din Roma. Şeful diplomaţiei române l-a cunoscut personal pe fostul suveran pontif, în anii când a condus ambasada României de la Vatican, având o contribuţie importantă la realizarea vizitei istorice în ţara noastră a papei Ioan Paul al II-lea (mai 1999).

Beatificarea pontifului polonez se va petrece după numai 6 ani şi o lună de la decesul acestuia, survenit în 2 aprilie 2005. Papa Benedict al XVI-lea a făcut o excepţie de la normele canonice specifice Bisericii Catolice, care prevăd că procesul de beatificare nu poate fi deschis decât după cinci ani de la decesul celui vizat. În acelaşi timp, procedurile canonice au fost respectate cu stricteţe. De mai bine de un mileniu, un suveran pontif nu şi-a mai ridicat predecesorul imediat la cinstea altarului.


Categorii

Ecumenism, Opinii, analize

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

90 Commentarii la ““BEATIFICAREA” SINCRETISMULUI ANTIHRISTIC. Vaticanul a beatificat astazi pe papa Ioan Paul al II-lea, un “PAPA MONDIAL”, iubit de toti globalistii si de liderii U.E.

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

  1. Pingback: IPS Serafim de Pireu la Duminica Ortodoxiei (I): ECUMENISMUL – PANEREZIE SI MISCARE SIONISTA PENTRU O RELIGIE UNIVERSALA. Papismul nu este Biserica! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: SINCRETISM RELIGIOS PRE-ANTIHRISTIC la intalnirea “pentru pace” de la Sarajevo (FOTO, VIDEO), cu participarea “iluminatilor” Van Rompuy, Mario Monti, Dalai Lama si a 3 IERARHI ROMANI: PS SILUAN MANAILA (Ungaria), IPS IOAN SELEJAN (
  3. Pingback: O RATACIRE "MISTICA" SI O CALOMNIE CATOLICA la adresa Bisericii Românești - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: PRIMATUL PAPAL, OBSESIA ABSOLUTA A VATICANULUI. Interviul cardinalului Kurt Koch, seful Consiliului de Promovare a Unitatii Crestinilor - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Cardinalul Kurt Koch re-afirma scopul ecumenismului catolic: ACCEPTAREA PRIMATULUI PAPAL DE CATRE ORTODOCSI - Război întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Vaticanul isi canonizeaza IDOLUL: Papa Ioan Paul al II-lea e declarat oficial “santo” - Recomandari
  7. Pingback: Parintele Arsenie Papacioc: PACATUL SODOMIEI (HOMOSEXUALITATEA) ADUCE MAI GRABNIC JUDECATA DE APOI!/ Despre catolicism si ecumenism: “Nu ne putem juca cu Adevarul. Nu-i totuna ortodox sa mori sau ecumenist vandut!” -
  8. Pingback: ASSISI 2011: rugaciuni comune, “reflectii” gaunoase si imbratisari cu toti paganii si ereticii (FOTO SI VIDEO) - Recomandari
  9. Pingback: EPISCOPI SI PREOTI PAPISTASI ZBENGUINDU-SE PE RITMURI DE MUZICA SALBATICA – la Rio 2013 si nu numai! (VIDEO)… CADEREA DE PE URMA A UNEI “BISERICI” ERETICE - Recomandari
  10. Pingback: ZIUA “ISTORICA” A BEATIFICARII A DOI PAPI LA VATICAN. “Sfinti” MODERNI celebrati intr-o ceremonie CORPORATE - Recomandari

Comentariile sunt inchise.

Formular comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare