Atentie la cei care ne exploateaza mila si (buna-)credinta! CAT CASTIGA CERSETORII PROFESIONISTI PE SEAMA CREDULITATII NOASTRE? Falsii invalizi sau saraci din cauza carora nu mai avem ochi sa-i avem pe multii amarati adevarati

14-04-2011 2 minute Sublinieri

Sebeş. O cerşetoare care se dă rănită câştigă 300 lei pe zi

O cerşetoare în vârstă de 31 de ani, din Sebeş, a fost ridicată de poliţiştii hunedoreni chiar în timp ce le cerea bani oamenilor de pe stradă. Ca să câştige mila trecătorilor, femeia cerşea cu mâinile bandajate, sub pretextul că ar fi avut degetele tăiate. Şi reuşea astfel, într-o zi bună, să câştige 200-300 de lei.

Femeia a venit de la Sebeş la Deva să cerşească pentru că, în oraşul natal, este deja cunoscută şi nimeni nu îi mai dădea niciun ban. Obligată de poliţişti să scoată bandajele, femeia a mărturisit că se prefăcea şi se bandaja chiar ea, ca să obţină mai mulţi bani.

Cerşetoarea spune că românii sunt impresionaţi când văd un infirm.

Femeia a fost amendată cu 100 de lei şi a fost trimisă înapoi la Sebeş…


Un bărbat care mergea cu taxiul la cerşit, amendat de poliţişti

Cerşetoria aduce bani frumoşi în buzunarele celor care o practică. Un bărbat care pretindea că este invalid şi cerşea dintr-un cărucior cu rotile a fost prins de către poliţiştii botoşăneni. De fapt, omul e sănătos tun, câştigă cel puţin 400 de lei pe zi şi face naveta cu… taxiul! Ba mai mult, are şi un card de economii.

Ajuns la secţia de poliţie, bărbatul le-a demonstrat poliţiştilor că nu are nicio problemă medicală şi că scaunul cu rotile era doar o unealtă care îi aducea bani.

În plus, botoşăneanul în vârstă de 45 de ani câştiga suficient astfel încât să îşi permită să meargă acasă în fiecare seară, cu taxiul, nu mai puţin de 40 de kilometri.

Falsul cerşetor a fost amendat cu 300 de lei pentru activităţi de cerşetorie şi toţi banii câştigaţi din cerşetorie i-au fost confiscaţi. Bărbatul a declarat că va plăti amenda din banii câştigaţi într-o zi de cerşetorie.

Viaţa unei cerşetoare: Câştig de până la 9.000 de lei lunar (VIDEO, 2010)

Uitaţi-vă de două ori înainte să le daţi bani celor care stau cu mâna întinsă pe stradă. O tânără din Deva şi-a făcut o adevărată carieră din cerşetorie. Are şi “uniformă de serviciu” – se deghizează în bătrână şi, în lunile bune, câştigă şi 9.000 de lei. Adică 90 de milioane de lei vechi.

La cei 31 de ani ai ei, Simona pare numai bună de muncă. Dar pentru ce să se obosească? Există metode mult mai simple.

Primul pas, deghizarea. Cocoşată, cu grave probleme de deplasare, e şi normal să ţi se rupă sufletul şi să-i dai un leu pentru o pâine. De la unul un leu, de la altul doi şi Simona strânge într-o zi cât să-şi cumpere 100 de pâini.

Şi vorbim de o zi proastă pentru cerşit. Asta înseamnă că într-o lună săracă, Simona câştigă în jur de 2.000 de lei. Dar are zile mult mai bune.

Un scurt calcul ne demonstrează că Simona poate câştiga chiar şi 9.000 de lei pe lună. Ce şi-ar putea dori mai mult? Sigur, cerşetoria este ilegală şi tânăra primeşte amenzi peste amenzi.

100 de lei, cât valorează o astfel de amendă, îi face într-o oră. Cu toate acestea, ea nu plăteşte amenda. Ba chiar o mototoleşte în faţa poliţiştilor comunitari.

Tânăra cerşeşte de 15 ani şi susţine că e singurul mod în care poate să-şi întreţină cei 8 copii. Ar munci, dar n-are timp, chef şi… satisfacţie.

Cea mai bogată cerşetoare din România (2007)

Legaturi:


Categorii

Presa, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Atentie la cei care ne exploateaza mila si (buna-)credinta! CAT CASTIGA CERSETORII PROFESIONISTI PE SEAMA CREDULITATII NOASTRE? Falsii invalizi sau saraci din cauza carora nu mai avem ochi sa-i avem pe multii amarati adevarati

  1. Pingback: Proiect de lege PDL privind SANCTIONAREA CERSETORIEI CU INCHISOAREA - Razboi întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare