Barack Obama, agresiv pro-gay: combate legea federala care interzice casatoria intre homosexuali

23-02-2011 38 secunde Sublinieri

Presedintele Barack Obama considera ca legea federala care interzice casatoriile intre homosexuali este neconstitutionala si a transmis avocatilor din guvernul american sa nu o mai sustina in tribunal, a precizat miercuri Departamentul de Justitie, potrivit Reuters. Un judecator american din Boston hotarase ca o clauza cheie din legea Apararii Casatoriei din 1996 este neconstitutionala, insa administratia a facut recurs la decizie, sustinand ca este obligata sa sustine legea federala.

Casatoria in cuplurile de acelasi sex este legala numai in Washington si in statele Connecticut, Massachusetts, Iowa, New Hampshire si Vermont. Alte state permit inregistrarea unor uniuni civile. Presedintele american a decis ca respectiva clauza este neconstiutionala si i-a transmis procurorului general Eric Holder, care a reevaluat legea, o recomandare de a nu o mai sustine in tribunalul federal.

Judecatorul din Boston a considerat ca legea federala care defineste casatoria ca intre un barbat si o femeie, interzicand practic casatoriile intre homosexuali, violeaza o dispozitie din constitutia SUA prin care se asigura protectie egala in fata legii si se apara drepturile fiecarui stat. Holder a declarat ca administratia va continua sa aplice legea pana cand va fi revocata sau scoasa.

Decizia lui Obama a atras imediat felicitari din partea grupurilor de aparare a drepturilor homosexualilor, care in general il sustinea pe Obama insa si-ai exprimat nemultumirea legata de faptul ca adminstratia apara legea.


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Barack Obama, agresiv pro-gay: combate legea federala care interzice casatoria intre homosexuali

  1. IATA DE UNDE PORNESTE SMINTEALA SI URACIUNEA IN LUME !ZILELE DIN URMA INCEP SA FIE NUMARATE, CACI E SCRIS “” ..VA FI CA-N VREMURILE SODOMEI SI GOMOREI ..” ! DOAMNE APARA-NE DE LUCRATURA RAULUI SI-A SLUGILOR SALE !

  2. Rusine lui obama si celor ce sustin asemenea satanisme,asemenea ciudatenii ale naturii ce ar trebui sa cada in genunchi si sa planga cu lacrimi amare soarta lor…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare