BCE someaza statele europene sa CONTINUE “REFORMELE” AUSTERITATII/ Germania critica lentoarea PRIVATIZARILOR din GRECIA

21-01-2013 1 minut Sublinieri

Economia Europei se află încă în scădere, situaţie care face necesar ca statele din zona euro să continue reformele, a declarat economistul şef al Băncii Centrale Europene (BCE), Peter Praet.

Praet, membru în conisliul guvernatorilor BCE, a respins, totodată, temerile că dobânzile scăzute vor alimenta accelerarea inflaţiei în Germania, potrivit New York Times.

Pieţele financiare s-au mai liniştit în ultima perioadă, a declarat economistul pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, însă este prea devreme pentru a spune că s-a încheiat criza din zona euro. Uniunea monetară nu ar trebui să se bezeze doar pe BCE pentru rezolvarea crizei, a spus el.

“Din păcate, ne aflăm încă într-o fază în care economia se contractă (…) există unele semne pozitive, dar nu este clar dacă ne aflăm într-un moment de schimbare radicală a situaţiei. Marele pericol este ca guvernele să devină prea mulţumite şi să nu facă nimic. Ar fi o greşeală tragică şi ar anula toată evoluţia pozitivă”, a afirmat Praet.

Reformele se derulează în direcţia potrivită, a spus el, iar primele rezultate au putut fi observate deja în Irlanda, Grecia şi Portugalia, ţări care au reuşit să-şi reducă costurile salariale.

Germania este nemulţumită de ritmul privatizărilor din Grecia

Guvernul Germaniei este nemulţumit de ritmul prea lent al privatizărilor din Grecia în cadrul programului de împrumuturi de la statele zonei euro, potrivit unui raport prezentat în parlamentul german.

Potrivit raportului, Comisia Europeană aşteaptă în prezent venituri din privatizări de numai 8,5 miliarde de euro până la sfârşitul anului 2016, faţă de 50 de miliarde de euro, cât se estima anterior până la finele anului 2015, potrivit portalului local WAZ, citat de Capital.gr.

Guvernul german a dat vina în raport pe incertitudinile politice de anul trecut din Grecia, precum şi pe condiţiile economice dificile pentru privatizările lente.

Grecia se află în al şaselea an de recesiune, după ce începând din 2010 a primit pachete de ajutor extern de la statele zonei euro şi FMI în valoare de peste 200 de miliarde de euro.

Împrumuturile externe au fost condiţionate de măsuri dure de austeritate, inclusiv concedieri şi reduceri de pensii şi salarii, care au agravat situaţia economică.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Germania, Grecia, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “BCE someaza statele europene sa CONTINUE “REFORMELE” AUSTERITATII/ Germania critica lentoarea PRIVATIZARILOR din GRECIA

  1. Una peste alta, se vede treaba, că pieţele financiare= marii bancheri se liniştesc numai atunci când economia Europei este în cădere iar noi continuăm cu austeritatea. Deci când noi europenii ne îndreptăm spre starea de sclavi neputincioşi faţă de regim. Ei, noi ce facem, ne mai închinăm zeului ban, sau ne întoarcem feţele noastre către Dumnezeu împreună cu inimile noastre străpunse?

  2. Pingback: CUM ISI BATE JOC UE DE NOI, VASALII "CU DREPTURI DEPLINE" - Razboi întru Cuvânt
  3. Pingback: Europa bogata inchide robinetul Europei sarace. BUGET al SUBDEZVOLTARII pentru Romania - Razboi întru Cuvânt
  4. Pingback: Analiza importanta a lui George Friedman despre urmatoarea statie a crizei: COSMARUL SOMAJULUI MASIV, perspectiva DESTRAMARII UNIUNII EUROPENE si resurgenta MISCARILOR POLITICE ANTISISTEM - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Germania si eurocratii preseaza pentru MAI MULTA AUSTERITATE/ Junker face trimiteri la PRIMUL RAZBOIUL MONDIAL/ DIRECTIVA EUROPEANA ce institutie TUTELA BRUXELLES-ului asupra BUGETELOR NATIONALE/ Parlamentul European face figuratie pe tema BUGETULUI UE -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare