Bill Gates investeste in BRATARA GALVANICA, tehnologie biometrica de masurare a gradul de atentie al ELEVILOR

13-06-2012 1 minut Sublinieri


Fundaţia condusă de fondatorul Microsoft, Bill Gates, va cheltui 1,1 milioane de dolari pentru dezvoltarea unei brăţări care să măsoare cât de atenţi sunt elevii şi studenţii la ore, scrie Washington Post.

Brăţara galvanică ar urma să măsoare conductanţa pielii, adică răspunsul organismului la diverşi stimuli externi.

Washington Post scrie că noua invenţie arată obsesia cu măsurătorile” în ceea ce priveşte reforma şcolară din SUA şi că banii putea fi folosiţi pentru investiţii mult mai utile în domeniul învăţământului, cum ar fi în cărţi sau în salarii pentru profesori sau bibliotecari.

Brăţările ar urma să fie folosite pentru a măsura eficienţa profesorilor, în funcţie de atenţia elevilor la orele lor. Washington Post scrie că aceasta nu este nici pe departe prima idee legată de verificarea profesorilor, alte variante fiind testele standard pentru cadrele didactice sau înregistrarea lor cu camere de supraveghere în săli.

Criticii spun că noua metodă are un mare dezavantaj: brăţările galvanice ar putea înregistra reacţia unui elev la replica unui coleg, nu neapărat la lecţia predată de profesor, astfel că invenţia nu ar fi foarte eficientă.

„Nu e cam ciudat să investeşti atâţia bani în brăţări galvanice, când unele şcoli nu îşi pot plăti factura la electricitate? Am o idee: ce-ar fi să-i întrebăm pur şi simplu pe elevi ce părere au despre profesori”, se întreabă retoric Valerie Strauss de la Washington Post.

Autoarea din Washington Post mai scrie:

genul de tehnologie de care e nevoie pentru realizarea bratarilor galvanice este parte a “domeniului in dezvoltare al neuromarketingului”, care “se bazeaza pe tehnologiile biometrice care determina raspunsul emotional si cognitiv al participantilor la anumiti stimuli”.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Panopticon

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Bill Gates investeste in BRATARA GALVANICA, tehnologie biometrica de masurare a gradul de atentie al ELEVILOR

  1. Oameni fara minte. Bani aruncati pe prostii. Copiilor care mor de sete in Somalia nu le mai masoara nimeni nivelul de deshidratare si “conductanta pielii” la amintirea unui pahar cu apa.

  2. Banuiesc ca Romania a comandat deja cateva milioane…nu, nu pentru prea-excelentele rezultate la munca si invatatura, ci pentru ca ne-am asigurat rolul de cobai universal de multipla folosinta.

    Despre proiectul omul si zgarda inca niciun semn ?

  3. Pingback: Experiment “profetic”? CIP IMPLANTAT IN MANA STANGA PE POST DE “PORTOFEL VIRTUAL”/ Programul “CUNOASTERII INFORMATIEI TOTALE” - Recomandari
  4. Pingback: BILL GATES, care finanțează cercetări pentru un vaccin anti-Covid-19, susține VACCINAREA GLOBALĂ pentru stoparea pandemiei și consideră că RISCURILE și despăgubirile pentru EFECTELE SECUNDARE trebuie asumate de guvernele naționale. Din nou desp
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare