BOMBA TOXICA PLUTITOARE CATRE ROMANIA: o nava germana cu SUBSTANTE CHIMICE trage in portul MANGALIA

20-03-2013 35 secunde Sublinieri

Departure-of-MSC-Flaminia-to-Romania-

O navă germană avariată, care transportă substanţe chimice periculoase, e în drum spre România. Trei ţări au refuzat să o primescă în port pentru reparaţii, de teama acestor substanţe periculoase aflate în cele 150 de containere. Nava va ajunge în şantierul naval din Mangalia la compania care a construit-o şi care şi-a asumat riscul să o repare.

Nava nu a fost primită în porturile din Franţa, Marea Britanie şi Olanda din cauza încărcăturii considerată periculoasă. Asta deşi nu există informaţii clare despre transport.

Port-containerul Flaminia, sub pavilion german, a fost numit “bombă toxică plutitoare”, după ce o parte din cele 150 de containere au luat foc în iulie 2012, în mijlocul Atlanticului. Doi membri ai echipajului au murit iar ceilalţi 25 au abandonat nava. Germanii au decis să aducă într-un port cargoul ca să îi analizeze încărcătura. 

Nava avariată încărcată cu resturi otrăvitoare a pornit spre România, sub escorta a două şlepuri, la sfârşitul săptămâni trecute. Ar urma să fie reparată în Mangalia chiar de compania care a construit-o, în 2001.


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “BOMBA TOXICA PLUTITOARE CATRE ROMANIA: o nava germana cu SUBSTANTE CHIMICE trage in portul MANGALIA

 1. Probabil aici este destinatia finala. Poate au nevoie de acele produse chimice pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist. Tare ne mai urasc astia.

 2. De ce nu au dus-o intr-un port din Germania?

 3. “Sunt 340 de milioane încasări ale statului român. Ce reprezintă 340 de milioane? Cam cât se fură zilnic în România. Zilnic!”

  ““România va exploata gazele de şist pe şest” acuză economistul Ilie Şerbănescu. Cu ocazia unei conferinţe organizată de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), Şerbănescu s-a dovedit extrem de tranşant în ceea ce priveşte subiectul exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică de către compania americană Chevron. Mai mult, sustine reputatul economist, România este “tratată ca o colonie” de către cei care “până acum nu se deranjau sa ne ia in considerare”.”

  “Înainte de a ne pune să cumpărăm propriile noastre gaze de la americani trebuie să înţelegem că ne pune Germania să cumpărăm propriile noastre gaze la preţul rusesc. Despre asta vorbim. Deci liberalizarea asta este interzicerea pentru România de a se folosi de propriile gaze. Şi atunci ce ne mai mirăm că ne facem slugi în faţa companiei Chevron. Despre asta vorbim. Vreau să luam o singură cifră. Sunt 340 de milioane încasări ale statului român, astea sunt date oficiale, din redevenţă. Ce reprezintă 340 de milioane? Cam cât se fură zilnic în România. Zilnic! 340 de milioane plătite 80%, adică 80% sunt din petrol şi gaze, deci o parte bună este plătită de statul român către statul român. Că deocamdată mai exploatează şi Romgaz. Bine, paroxismul se atinge la ape minerale, unde dacă am înţeles eu, redevenţele le plăteşte o companie de stat către stat în timp ce îmbuteliatorii, care fac nişte profituri senzaţionale, nu plătesc nimic. Şi ca să închei. Bun! Venim şi după poveştile astea, care se vântură acum, venim şi generalizăm revedenţele europene şi rezolvăm problema. Adică ce probleme rezolvăm? Ce putem modifica? Hai să zicem că le dublăm şi nu o să mai luăm 300, luăm 600. Adică ceea ce se fură în două zile. Cu asta rezolvăm problema, în timp ce noi nu o să avem acces la propriile noastre gaze de şist. Asta mi se pare problema.”

  Citeste articolul integral » http://www.ghimpele.ro/2013/03/ilie-serbanescu-in-romania-se-fura-zilnic-340-de-milioane-de-euro-guvernul-va-exploata-gazele-de-sist-pe-sest/#ixzz2O53s25lQ

  Citeste articolul integral » http://www.ghimpele.ro/2013/03/ilie-serbanescu-in-romania-se-fura-zilnic-340-de-milioane-de-euro-guvernul-va-exploata-gazele-de-sist-pe-sest/#ixzz2O53lL2zT

  Citeste articolul integral » http://www.ghimpele.ro/2013/03/ilie-serbanescu-in-romania-se-fura-zilnic-340-de-milioane-de-euro-guvernul-va-exploata-gazele-de-sist-pe-sest/#ixzz2O52tBLzj

  video Ilie Serbanescu aici(pe barlad online): http://www.google.ro/#hl=ro&output=search&sclient=psy-ab&q=+GAZELE+DE+SIST+VOR+FI+REZOLVATE+PE+SEST&oq=+GAZELE+DE+SIST+VOR+FI+REZOLVATE+PE+SEST&gs_l=hp.12…2820.2820.1.3674.1.1.0.0.0.0.181.181.0j1.1.0…0.0…1c.2.7.hp.cMEpRSTdBYE&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.44011176,d.ZWU&fp=7fdaa6fe8192efbd&biw=1440&bih=733

  P.S. Situl local barlad online este boicotat sever si nu pot fi postate linkuri catre el.

 4. Dezbatere gaze de sist – 14 – Ilie Serbanescu

  http://www.youtube.com/watch?v=NmURhiWcqII

 5. Pingback: Vaporul german cu substante periculoase zis BOMBA TOXICA PLUTITOARE a ajuns la Constanta - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare