BREXIT REUSIT, rasturnand in extremis toate asteptarile! MAREA BRITANIE IESE DIN U.E. in urma referendumului de joi – MOMENT CU ADEVARAT ISTORIC si CRUCIAL pentru EUROPA, dar antrenand un posibil lant dramatic de consecinte. NIGEL FARAGE: “E ZIUA INDEPENDENTEI!” (video). Incepe DEZMEMBRAREA UE? (update)

24-06-2016 20 minute Sublinieri

576cbe56682ccfcef2e744d5

©GULLIVER/GETTYIMAGES

  • Antena3:

BREXIT. Britanicii au schimbat istoria Europei. Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, potrivit estimărilor marilor canale de televiziune ale ţării, la finalul unui referendum istoric care a făcut deja să se simtă primele sale efecte asupra pieţelor asiatice, potrivit AFP şi Reuters.

[…]

LIRA STERLINĂ, LA CEL MAI SCĂZUT NIVEL

Valoarea lirei sterline a scăzut la bursa din Tokyo cu 5%, ajungând la nivelul cel mai de jos faţă de dolar după 1985.

Vineri dimineaţa, puţin înainte de previziunile BBC şi ale altor canale britanice, liderul partidului eurofob UKIP, Nigel Farage, a spus că începe “să viseze la un Regat Unit independent”.

Preşedintele francez Francois Hollande estimase că va trebui “să angajeze o relansare a construcţiei europene” oricare ar fi rezultatul referendumului.

Alte consecinţe economice imediate pentru ţară şi dincolo de ea – un Brexit ar prejudicia pe termen lung, au prevenit marile instituţii financiare internaţionale, de la FMI până la OCDE.

[…]

MAREA BRITANIE, UN PRECEDENT. O ALTĂ ȚARĂ EUROPEANĂ cere REFERENDUM

Liderul formaţiunii politice olandeze anti-imigraţie Partidul Libertăţii, Geert Wilders, a cerut vineri organizarea unui referendum privind apartenenţa ţării sale la Uniunea Europeană, după ce britanicii au votat pentru ieşirea din blocul comunitar, relatează Reuters.

Vrem să ne controlăm singuri ţara, banii noştri, frontierele noastre şi politica noastră privind imigraţia”, a transmis, într-un comunicat, liderul Partidului Libertăţii (de extremă-dreapta). 

Wilders, care conduce în sondajele de opinie, a spus că dacă va fi ales prim-ministru al Olandei la alegerile generale din martie, atunci va convoca la rândul său un referendum. “Să lăsăm poporul olandez să decidă”, a afirmat el. 

“Olandezii trebuie cât mai repede să aibă şansa de a-şi exprima opinia privind apartenenţa ţării lor la Uniunea Europeană”, a mai declarat el.

Un sondaj transmis în această săptămână de postul de televiziune Een Vandaag arată că 54% dintre cetăţenii Olandei, ţară membră fondatoare a UE, vor un astfel de referendum. 

“Este momentul unui nou început, bazându-ne pe forţa şi suveranitatea noastră”, a spus Wilders.

Rezultatul referendumului de joi arată că britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, conform numărătorii voturilor în aproape toate secţiile.


Chirieac dupa BREXIT: Pisicile grase de la Bruxelles ar trebui sa se schimbe fundamental…

BREXIT. Bogdan Chirieac: Nu se aștepta nimeni, nici chiar Bruxelles-ul nu are un plan B în acest caz

”Nu se aștepta nimeni până la urmă, și nici chiar Bruxelles-ul care nu are un plan B pentru ieșirea Marii Britanii din UE. E un moment istoric și pentru Marea Britanie, și pentru Uniunea Europeană, și pentru România”, a comentat analistul politic Bogdan Chirieac, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Datorită numărului mare de off-shore-uri, Marea Britanie se poate descura singură mai bine decât Germania, spre exemplu, a apreciat analistul.

”Marea Britanie e singurul stat din UE care își poate permite, fără probleme pe termen mediu și lung, să iasă din UE. 33% din off-shore-urile mondiale aparțin Marii Britanii, deci ei se pot descurca și separat de UE. Alte state nu o pot face, nici Germania”, a adăugat Chirieac.

[…]

***

Poate ca U.E. isi da seama ca birocratia sa, toate fițele pe care le fac comisarii europeni si conducerea asta de la Bruxelles trebuie sa se schimbe fundamental. Asa-numitele fat cats, “pisici grase” de la Bruxelles, platite cu super bani pentru a nu face nimic, ar trebui sa se schimbe fundamental… […] In Europa ma invata si cum sa tai porcul, si de cate ori sa fac sex pe saptamana sau pe an, ce fel de mancare sa mananc. Ei bine, lucrurile astea tin la natiunile noastre…”

  • DC News: Brexit, un duș rece necesar pentru toată Europa

    de Bogdan Chirieac

    24 iunie 2016. Brexit. Șoc și consternare la Londra. Șoc și consternare la Bruxelles, Berlin, Paris. La Washington este miezul nopții, dar se pare că președintele Obama a fost deja informat. Bursa din Tokio resimte primele efecte, yen-ul se întărește considerabil. Moneda japoneză devine valoare de refugiu. Același lucru se întâmplă și cu francul elvețian. Berna se pregătește, din nou, să facă față unei crize mondiale, unde Elveția este o zona de calm și stabilitate. Bucureștiul nu înțelege ce se întâmplă. Aici lumea era obișnuită să asculte orbește ordinele incompetenților – prea mulți incompetenți – de la Bruxelles. Liderii români nu-și pot imagina că o națiune poate avea altă opțiune decât cea stabilită de Comisie. La Beijing lumea își vede de treaba. Din vârful a cinci mii de ani de civilizație, chinezii consideră că este prea devreme să evalueze consecințele Brexit-ului în acest moment. Vor mai încerca o analiză peste vreo 200 de ani. În schimb, bucurie, votcă şi kazacioc – la Kremlin. Visul european riscă să se prăbuşească cu zgomot. Fără Marea Britanie, axa Berlin-Moscova curăţată de ideologie poate funcționa impecabil.

    Puţină lume ştie că referendumul de ieşire a Marii Britanii din UE a fost promis de premierul David Cameron în campania electorală pentru a învinge un partid populist, care îşi luase avânt. Un lider politic mediocru, departe de standardele de curăţenie morală şi financiară propăvăduite altora de către britanici. Tatăl său, bătrânul Cameron, între timp decedat, apare în Panama Papers. Dar acesta este ultimul lucru care i se poate reproşa. Doar Marea Britanie deţine 33% dintre zonele off shore din lumea întreagă.

    Acum, Cameron, care şi-a anunţat demisia, pune în pericol existenţa Regatului Unit: Scoţia şi Irlanda de Nord vor să rămână în UE. Cameron este doar unul dintre liderii europeni foarte slabi din ultimele două decenii, de la înălţimea lui Mitterand, Kohl sau Blair s-a coborat la Sarkozy, înlocuit de tristul Holland, Berlusconi şi Cameron. D-na Merkel este un conducător excepţional, dar numai pentru Germania. Or, Europa are nevoie de lideri continentali.

    Decizia britanicilor – care deşi consultativă va fi respectată de parlament – este un duş rece în primul rând pentru administraţia de la Bruxelles. Administraţia europeană este îngrozitor de costisitoare şi extraordinar de ineficientă. Conducerea Uniunii Europene a abandonat principiile de bază ale capitalismului: concurenţa şi productivitatea. Pisicile grase de la Bruxelles nu reuşesc, sub nicio formă, să integreze un nucleu dur al Europei. Formulele găsite sunt doar birocratice, nu sofisticate.

    Toată lumea vorbeşte astăzi de efectul de domino. Olanda, Danemarca, Cehia, dar chiar şi Le Pen din Franţa cer referendumuri de ieşire din UE. În limbajul marxist de odinioară, s-ar spune că Uniunea Europeană este o necesitate obiectivă. Nicio ţară europeană de una singură nu poate face faţă globalizării coloşilor precum SUA, China, sau Rusia. Este adevărat că cea mai bine pregătită ţară de a supravieţui în afara UE este Marea Britanie. Şi asta datorită Commonwealth-ului, adică a fostelor colonii care însumează două miliarde de oameni. Şi, totuşi, centrul financiar european nu se afla nici la Frankfurt, nici la Paris, ci în City of London. Puţină lume ştie că pentru a tranzacţiona pe piaţa bancară europeană e nevoie de un paşaport european de tipul celui pe care îl au şi cetăţenii. Americanii sau elveţienii nu au acest drept. Şi atunci, din cele 1400 de instituţii financiare din City, o treime sunt americane şi o treime sunt elveţiene. Ele au făcut cunoscut că nu vor tranzacţiona în UE dintr-o ţară non-UE. În doi ani, cât va dura procesul de ieşire a Londrei din UE, cu toţi se vor muta pe continent.

    Pentru România efectele se vor vedea în perioada următoare. Nu este vorba doar despre monedă sau comerţ, importantă este geopolitica. Este o chestiune de timp, până când curentul autonomist va produce efecte în Ţinutul Secuiesc. Ungaria lui Viktor Orban, puternic sprijinită de Rusia, va prinde aripi. România are o elită politică schimbată cu forţa prin cătuşe, şi-a măcelărit singură companiile cu capital românesc şi este mai vulnerabilă ca oricând la soft power-ul ce se va exercita din Vest, dar care va fi manevrat de păpuşarii de la Kremlin. Românii au toate motivele de îngrijorare profundă după Brexit-ul de astăzi. Până acum singurul lucru în favoarea noastră a rămas originea etnică a preşedintelui ales, Klaus Iohannis. Va fi greu să-i zugrăveşti pe români ca ultranaţionalişti şi să exerciţi presiuni asupra ţării din acest motiv.


BREXIT: Marea Britanie iese din Uniunea… de medialert

  • Digi24:

Presa internațională, despre BREXIT: Regatul Unit a murit astăzi

Ziarul Daily Mirror a deschis ediția de vineri cu titlul „We are out” („Am ieșit”). Jurnaliștii au scris despre consecințele economice și politice pe care le are Brexitul. Ziarul britanic de stânga i-a încurajat, anterior, pe cetățenii din Marea Britanie să voteze pentru rămânerea în Uniunea Europeană.

De asemenea, ziarul The Sun a folosit un joc de cuvinte pentru prima pagină „See EU later” („Ne vedem mai târziu, UE”). Pe lângă analizele privind consecințele Brexitului, The Sun a notat și reacțiile internauților de pe rețelele de socializare, care au ironizat Marea Britanie pentru decizia luată.

The Economist a titrat „Marea Britanie și UE, o rupere tragică”. În analiza realizată de jurnaliștii de la The Economist se atrage atenția că Marea Britanie ar putea intra în recesiune.O economie mult mai puțin vibrantă înseamnă locuri de muncă mai puține, taxe mai puține și, în fine, măsuri de austeritate. Rezultatul referendumului va zdruncina și economia mondială fragilă deja. Scoțienii, dintre care cei mai mulți au votat ca să rămână în UE, acum vor fi mai nerăbdători să se elibereze de Regatul Unit, așa cum aproape că au reușit în 2014”, se arată în analiza The Economist.

Presa din Germania a tratat Brexitul cu puțin umor. Publicația taz.de a ilustrat articolul privind ieșirea Marii Britanii din UE cu poza faimosului motan din Downing Street, Larry. „După referendumul pentru Brexit, au ales să plece”, a fost explicația care a însoțit fotografia.

Bild a titrat „Britanicii au ales out. Cameron se retrage. Ziua neagră a Europei”. 

Revista politică Cicero a titrat, referitor la Brexit, „ Rămas bun de la Uniunea Europeană”. 

În Franța, Le Nouvelle Observator a scris că „Da, Regatul Unit a murit astăzi”. De asemenea, publicația a atras atenția că ieșirea Marii Britanii din UE a provocat un „seism global”. 

Paris Match a titrat „După Brexit, David Cameron e out”. Jurnaliștii francezi au atras atenția că David Cameron este cel care a promis organizarea acestui referendum al cărui rezultat l-a făcut să demisioneze. „Dacă te joci cu focul, te arzi, mai ales în politică”, a notat Paris Match.

L’Express a venit cu o interpretare diferită cu privire la Brexit și a titrat „Brexitul, o șansă pentru Europa”. Acesta este un nou început. Politicile Europei erau pe moarte și votul britanicilor pentru Brexit le pot învia”, au scris jurnaliștii francezi. 

În Spania, El Mundo notează că „Brexitul câștigă. Regatul Unit decide să abandoneze Uniunea Europeană”. Un alt titlu din presa spaniolă arată că „Brexitul prăbușește lira și forțează demisia lui Cameron”. 

Italienii de la Corriere della Sera titrează „Marea Britanie părăsește Europa. Panică pe burse. Colaps global”. 

Peste Ocean, Washington Post scrie că „Britanicii șochează lumea și se rupe de Uniunea Europeană. Liderul britanic demisionează”.Votanții britanici și-au sfidat liderii și aliații internaționali și au tăiat relațiile cu Uniunea Europeană, după un referendum care a provocat haos pe piețele financiare, l-a forțat pe premierul britanic să demisioneze și a dat startul la o nouă luptă pentru independență din partea Scoției”, au notat jurnaliștii americani. 

The New Yorker scrie că votul pentru Brexit aruncă Marea Britanie și Uniunea Europeană în dezordine. 

Boston Herald conchide că decizia britanicilor a înmărmurit lumea și a tulburat piețele financiare. 

[…]

see-eu-later

BREXIT | Marea Britanie optează pentru ieșirea din UE, lira cade dramatic

S-a încheiat votul în Marea Britanie, pentru referendumul despre care se spune că va schimba soarta Uniunii Europene indiferent de rezultat. Este un vot dat de britanici, dar este hotărâtor pentru întreg spaţiul comunitar. Taberele au fost aproape la egalitate, dar sondajele dădeau un avantaj taberei pro-UE. Pe măsură ce au început să sosească rezultatele, tabăra Brexit s-a instalat însă în frunte. După câteva ore, s-a produs răsturnarea de situație, iar suspansul a continuat până spre dimineață când a devenit clar că britanicii vor să iasă din UE.

ACTUALIZARE. Nimic nu se mai poate întâmpla care să răstoarne rezultatul. Mai sunt de centralizat voturile din cinci centre, dar ele nu ar mai putea influența datele finale. Este clar că rezultatul votului este BREXIT.

ACTUALIZARE. Predicțiile BBC și Sky News: Rezultatul votului este în favoarea ieșirii din UE.

Britanicii au votat în proporție de 52 la sută să iasă din Uniunea Europeană, într-un referendum istoric ce pune capăt celor 43 de ani în care Regatul Unit a făcut parte din UE. 

Capitala Londra și Scoția au dat un vot ferm proeuropean, dar acesta a fost subminat de rezultatele slabe ale taberei proeuropene în nordul Angliei, dar și în Țara Galilor. 

Într-o primă reacție, premierul Scoției a declarat că acest rezultat arată clar că “populația Scoției se vede ca făcând parte din UE”, o aluzie la o eventuală nouă încercare de desprindere de regat.

La rândul său, în Irlanda de Nord, liderul Sinn Fein a apreciat că votul britanicilor în favoarea părăsirii UE dă tărie cauzei pe care o susține, aceea a convocării unui referendum pe tema reunificării Irlandei.

ACTUALIZARE. Mai sunt de centralizat rezultatele de la mai puțin de 100 de centre de numărare. S-au numărat voturile în peste trei sferturi din centre (300 din 382), iar tabăra BREXIT conduce cu 51,73 la sută, față de 48,23 la sută din voturi în tabăra proeuropeană.

Alte centre importante unde s-a votat pro-BREXIT: Kingston (68 la sută), Southampton (57,9 la sută).

ACTUALIZARE. Luton, oraș situat în apropierea Londrei, unde sunt numeroși imigranți, a votat în favoarea ieșirii din UE, cu 57 la sută din voturi.

ACTUALIZARE. Surpriză. Birmingham, unul dintre cele mai mari orașe din Marea Britanie, a votat în favoarea ieșirii din UE. 

[…]

Birmingham constituie a doua cea mai mare regiune de votanți, după Irlanda de Nord. Diferența dintre voturile pro-Brexit și voturile pro-UE a fost de circa 3.000.

ACTUALIZARE. O liră sterlină valorează 1,34 dolari, cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani.

ACTUALIZARE. Nigel Farage face declarații și revendică victoria pentru tabăra Brexit:

„Va fi o victorie pentru oamenii adevărați! Să scăpăm de tot ceea ce a mers rău!”

ACTUALIZARE. Lira cade dramatic, la niveluri pe care nu le-a mai atins din 2009, transmite BBC.

[…]

REACȚII. Brexit-ul deschide Cutia Pandorei

Votul britanicilor de a ieși din UE aduce un argument în plus pentru naționaliști și riscă să producă un efect de domino. 

IRLANDA DE NORD. Votul britanic de ieșire din UE ne întărește cauza pentru un referendum pe tema desprinderii de Regatul Unit, a declarat vineri președintele Sinn Fein, cel mai mare partid naționalist din Irlanda de Nord.

„Acest rezultat schimbă dramatic peisajul politic aici, în nordul Irlandei, și ne vom intensifica eforturile pentru convocarea unui referendum pe tema reunificării Irlandei”, a declarat Declan Kearney. „În consecință, Guvernul britanic a consolidat orice mandat de reprezentare a populației de aici, din nordul Irlandei, în condițiile în care nordul este scos din Europa”, a mai spus el.

SCOȚIA. „Votul de aici (din Scoția – n.r) arată clar că oamenii  își văd viitorul ca parte a Uniunii Europene”, a declarat premierul scoțian, Nicola Sturgeon.Așteptăm rezultatul final, dar Scoția a vorbit – și a vorbit ferm”, a declarat premierul, într-o aluzie la faptul că ar putea convoca un nou referendum de declarare a independenței.

David Cameron își anunță intenția de a demisiona

Premierul britanic David Cameron și-a anunțat intenția de a demisiona. El a declarat vineri că va mai rămâne în funcție până în octombrie, adică până la conferința partidului.

David Cameron a spus că negocierile cu Bruxelles-ul pentru ieșirea din UE trebuie să înceapă în mandatul unui nou prim-ministru.

Este prima reacție a premierului britanic după ce referendumul pe care l-a convocat a consfințit că majoritatea britanicilor vor ieșirea din UE.

Premierul conservator David Cameron a făcut campanie pentru rămânerea în UE, în timp ce colegul său de partid, fostul primar al Londrei, Boris Johnson, a făcut campanie pro-Brexit.

David Cameron, premierul Marii Britanii: „Nu cred că este normal să fiu eu omul care conduce ţara către următoarea sa destinaţie şi nu este o decizie pe care am luat-o uşor. Dar cred că este în interesul naţional să avem o perioadă de stabilitate. Nu trebuie să facem azi o foaie de parcurs, dar din punctul meu de vedere ar trebui să avem un nou premier până la deschiderea congresului partidului Conservator în octombrie.”

„Negocierile cu Uniunea Europeană vor începe cu un nou prim-ministru şi cred că ar fi corect ca acest premier să ia decizia cu privire la momentul invocării articolului 50 şi începerea procesului legal pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Vreau să le dau asigurări britanicilor care locuiesc în alte ţări europene şi cetăţenilor europeni de aici că nu vor apărea schimbări imediate. Nu vor apărea schimbări în modul în care călătoriţi, în modul în care se face comerţ sau sunt vândute serviciile noastre”, arată David Cameron.

  • Active News:

Nigel Farage, discurs TERIBIL după victoria Brexit: Sper ca victoria noastră de azi să ducă la prăbușirea acestui proiect falimentar numit UE. Să ne bucurăm de o Europă a statelor naționale suverane

Liderul partidului UKIP (Partidului Independenței Marii Britanii), Nigel Farage, a reacționat la victoria taberei care dorește să părăsească Uniunea Europeană în referendumul de ieri și a spus că  speră ca ziua de 23 iunie să intre în istorie ca “Ziua independenței Marii Britanii”.

Într-un discurs ținut la sediul de campanie al taberei pro brexit, Farage a mai declarat că referendumul este o victorie a oamenilor normali în fața multinaționalelor, a băncilor și a “marii politici”.

Îndrăzniți să visați, zorile se ridică peste un Regat Unit Independent. Va fi o victorie pentru oamenii normali, oamenii decenți, pentru oamenii reali. Am luptat împotriva multinaționalelor, împotriva marilor bănci, a politicii [“inalte”- adica mainstream sau transnationale, europene – n.n.], am luptat împotriva minciunii și înșelăciunii…Decența precum și încrederea în națiune o să câștige. Am reușit fără să violență, fără să fie tras un singur glonte… Am reușit prin muncă la firul ierbii, prin oamenii din toate partidele și fără partide…Am făcut-o nu doar pentru noi, ci pentru toată Europa.

Sper ca victoria asta să conducă la prăbușirea acestui proiect falimentar numit Uniunea Europeană și să ne lase cu o Europă a statelor suverane, care să coopereze împreună, să facă activități comerciale împreună și să muncească împreună. Să scăpăm de steagul și imnul (UE-n.n.), de Bruxelles și de tot ce a mers rău. Fie ca ziua de 23 iunie să intre în istoria noastră ca Ziua Independenței noastre”, a spus Farage susținătorilor.

Brexit: o înfrângere a propagandei

de Cristian Dogaru

[…]

Este înainte de orice o înfrângere a propagandei. După asasinarea parlamentarei Jo Cox, toate sondajele au dat în mod miraculos victoria partizanilor rămânerii în UE, o întoarcere la 180 de grade a tendințelor anterioare, deși se aflase repede că asasinul avea probleme psihice și era suporterul unui partid de extremă dreapta ce dorea “dominația albilor” iar motivele unei răzgândiri a electoratului erau deci subțiri.

Două vorbe despre “prăbușirea piețelor”.

Lira cădea vineri dimineață cu 9% față de dolar, până la un raport lira/usd de 1,35, în condițiile în care înaintea referendumului raportul era de 1,5 (la începutul anului o lira valora 1,48 dolari). Nu e atât o reacție emoțională la cald sau o anticipare a evoluției economiei britanice pe termen scurt, ci o caracteristică a piețelor financiare unde lumea joacă preponderent în marjă, folosind bani împrumutați și doar o mică suma capital propriu.

Când apare un asemenea eveniment neanticipat vine un val de apeluri în marjă (cei care au intrat în pierdere sunt chemați să-și completeze repede capitalul) iar în consecință mulți își închid cât mai repede pozițiile pentru a limita pagubele sau acestea sunt închise de brokeri. Cum mulți pariau înainte de primele rezultate parțiale ale votului pe rămânerea în UE, deci cumpărau lire împotriva dolarului, acum prin închiderea acestor poziții se inițiază pozițiile contrare, se vând lirele și se cumpără dolari, așa că e un vârf temporar al cereri pe dolar. În mod sigur, peste 2-3 zile lira va fi mai sus față de dolar decât este la primele ore ale dimineții de vineri…

În ceea ce privește periferia, prima reacție a speculatorilor va fi să se închidă poziții prin sudul și estul Europei, deci deprecieri ale valutelor (raportat la euro dar mai ales la CHF si dolar) și acțiunilor, inclusiv la București.Vești proaste pentu debitorii în CHF, francul fiind valută de fugă alături de dolar…

Sfârșitul UE ar salva chiar Omul European

de Iulian Capsali

Eșecul UE este eșecul ingineriei sociale, al birocrației (comisarilor) ce susține interesele oligarhiei corporatist-bancare, al unei politici de planșetă, al transformării democrației într-un concept folosit cu maximă ipocrizie, al manipulării și al încercării transformării unor realități – națiunile – în dușmanele unui construct imperial mediocru si periculos. 

Identitatea “europeană”, bazată strict pe ratiuni economice inepte și grosiere, de colhoz, debarasate total de orice matrice a spiritualității, este un evident esec. 

Este absolut INCREDIBIL ca singura identitate europeană funciară, cea care a reușit să aglutineze filosofia și arta greacă cu geniul juridic și constructiv roman – Creștinismul – a fost nu numai anulată din pix prin scoaterea sa din Constituția UE, documentul final semnat la Lisabona in 2007, dar se duce o luptă împotriva ei ca pe vremea bolșevismului. De data asta cu mijloace mediatice și directive sau cu rapoarte. 

Istoric, actul de nastere al Europei este Primul Sinod Ecumenic ce a avut loc la Niceea în anul 325 după Hristos. Cine nu ține cont de realitate și își dorește o Uniune bazată pe strict resorturi financiare și o ordine trasată dintr-un centru, e un imbecil periculos. 

Populația Europei este deznădăjduită și sărăcită, sătulă de iluzii și lipsită de orizont. Mai mult, este constrânsă că să fie terenul de lupta al dorinței de hegemonie absolută al corporatocratiei, care exportă nu numai revoluție sexo-marxistă, dar în dorința de a stăpâni toată lumea, vrea să o facă părtașă la o confruntare cu Rusia creștină, una dintre puținele forțe care nu acceptă lumea unipolară.

Această confruntare, dorită de oligarhii de extremă stângă ai planetei, a căror trompetă este Soros, ar însemna distrugerea ireversibilă a Civilizației Europene, transformarea ei în ruină absolută. 

Și așa, prin vacuumarea spiritualității, prin secularizarea forțată, Europa își trăiește, inclusiv din punct de vedere demografic, ultimele clipe. Este simptomatic faptul că pe Bătrânul Continent se iau copiii din familii și se dau așa numitelor “familii” homosexuale. Așa ceva, nici tiranii păgâni nu au gândit. 

Eșecul UE este eșecul utopiei. Suntem conduși de pseudo-elite care nu au înțeles nimic din cele două mari utopii criminale care au devastat secolul trecut – nazismul și comunismul. Ba chiar aceste pseudo elite politice au fost simpatizante, in tinerețe, ale ideologiilor care doreau “binele” umanității.  

Or, această nebunie trebuie oprită, dacă se mai poate.

Singura soluție de oprire a acestui dezastru ar fi revenirea la rădăcini, la Tradiție, la respectul pentru Persoana Umană în detrimentul unui individ incapabil să își aparțină. 

In mod absolut, Europa trebuie sa-L aibă stăpânitor pe Hristos, nu pe un cutare președinte al Comisiei europene, neales de nimeni, deci o monstruozitate antidemocratică.

Europa trebuie să își recupereze sensul. Adică ar trebui să asistăm la marele UEXIT, la recuperarea rolului omului într-o societate care să-i aparțină, nu a unei societăți DE CARE să aparțină. 

Omul european trebuie să-și regăsească rostul în familii și comunități puternice, altfel alienarea prelungită va duce la un dezastru absolut previzibil.

Brexit! O neasteptata si catastrofala infrangere a elitelor europene, a ideologiei si propagandei europene, a insasi ideii de unitate europeana. Democratia britanica a administrat din pozitia de David o uluitoare lectie Goliatului establishmentului european si global.

Sentimente amestecate: Pe de o parte admiratie pentru acest triumf al democratiei si al oamenilor simpli in fata unor forte mediatice, politice si financiare formidabile. Pe de alta parte realizarea trista ca, noi, romanii, suntem probabil intre cei care pierd in urma acestei decizii istorice. Spun “probabil’ pentru ca dupa acest nou episod in care analistii, propagandistii media si predictocratii academic-politologici au fost umiliti atat de profund, trebuie sa ne luam masura si sa ne cantarim bine cuvintele.

Cine va urma? Cine va mai ramane? Va mai avea acum clasa conducatoare europeana din alte tari curajul sa lase decizia pe mana popoarelor pe cale referendara? Probabil ca nu. Ceea ce am vazut in aceasta noapte arata ca spirala tacerii sub presiunea propagandei oficiale duce la efecte impredictibile. Revolta impotriva elitelor va continua insa in mod cert in SUA. Probabiltatea ca insurectia anti-establishment condusa de Trump sa se amplifice creste vazand cu ochii.

Ura si frustarea fata de clasa conducatoare, mediatica si intelectuala cu corectitudinile si programele sale de inginerie sociala, cu aroganta si autosuficienta lor superioara, au atins un punct in care calculul de interes propriu al cetatenilor devine irelevant. Oamenii pur si simplu vor sa le dea peste nas acestor impostori. Am in familie oameni care inteleg bine ca interesele lor materiale sunt afectate de victoria insurgentilor din UK sau SUA dar nu se pot stapani sa aplaude si incurajeze insurectia. Aici au adus decenii de impostura, fals si manipulare politica, ideologica si mediatica.

In fine. Intram intr-o noua era. Intram in teritorii necartografiate. Vor veni cateva zile oribile in care dupa ce isi vor reveni din soc, veninul, furia si neputinta frustrata a agentilor si portavocilor ideologice ale establismentului vor exploda.

Si asta va trece.

Una peste alta, ieșirea Marii Britanii din UE este rezultatul înlocuirii politicului cu tehnocrația, într-o democrație, chiar dacă e una transnațională, precum Uniunea. Cetățenii deposedați de suveranitatea lor se răzbună! Înțelegi aluzia, Julien? Cât despre madam Merkel, să-i fie de cap cu ”austeritatea”! Bă, pe ce pun mâna nemții, se alege praful! Dar e bine! E foarte bine! Noi visăm la cătușe înainte pâinii. O să le avem! […]

Masina de propagandă internaționalista va pune rapid placa deja clasică a Rusiei și a jocului pe care Marea Britanie l-ar face acesteia prin ieșirea din U. E. Nimic mai fals de atât, Marea Britanie a dat o lecție de libertate unei Europe învățată tot mai mult sa facă înțelegeri economice subterane favorabile Rusiei și ale cărei asa zise “elite intelectuale” reproduc tot mai mult acel proiect de translatare a sovietismului diluat în Occident. Politica discreționara și centralista a Bruxelles-ului a fost taxată dur de un electorat britanic imun la propagandă și nedispus sa accepte la infinit directive și reglementări contrare puternicei culturi britanice a libertății și vechii tradiții cutumiare din insulă. […]

O să vă spun acum rapid câteva cuvinte pentru a combate şabloanele care se tot propagă prin social media:
1. BREXIT-ul, dacă va fi pus în aplicare de Parlamentul englez, se va dovedi în plan istoric echivalentul poziţiei Regatului Unit din Al doilea Război Mondial. Anglia, ultimul bastion prin rezistenţa căruia se eliberează Europa.
2. Desfiinţarea Uniunii Europene nu este un dezastru. Dacă actuala structură total nedemocratică şi similară URSS-ului va fi înlocuită de una suplă, cu economii funcţionând pe o piaţă comună şi având euro nu ca monedă principală, ci ca una proxy, lucrurile vor fi mult mai funcţionale. Europa nu are nevoie de un inutil Parlament European şi structuri birocratice inutile.
3. Cei mai afectaţi de BEXIT nu sunt englezii, ci nemţii.
4. Se plânge prea uşor că, în cazul unei desfiinţări a UE ne-ar pica exporturile. Aşa cum am spus-o şi într-un comentrariu la o postare de-a lui Constantin Gheorghe ţările spre care merg exporturile noastre nu fug din locaţie în cazul în care pică UE. În plus, România are un deficit comercial cu Uniunea, astfel încât, per total, lucrurile nu sunt atât de negre. Desigur, opinia necesită clarificări pe care probabil şle voi face pe blog.
5. Cutremurul BREXIT va fi urmat de numeroase alte replici: FR, ES, IT – EXIT.
6. Iniţiaţii ştiau că aşa va fi. Doar de-aia şi-au repatriat aurul!
7. România e în bătaia vântului” spun disperaţii speriaţi de perspectiva unei destrămări. O să vă răspund printr-o întrebare: când anume am fost altfel?

***

UPDATE:

Românii, ca şi ceilalți emigranți, au fost masiv pro-UE, pe care o percep, pe bună dreptate, ca un factor care le încurajează prezența într-o țară unde pot câștiga mai bine decât acasă.

Analiză de Bogdan Radu Herzog

În Marea Britanie, ca de altfel şi în celelalte state industrializate din Europa de Vest, politicile economice de liber-schimb şi de favorizare a imigraţiei, încurajate şi de Bruxelles, au afectat în mod negativ mai ales clasa muncitorilor industriali şi agricoli.

Ramuri industriale, odinioară înfloritoare, sunt pe cale de dispariție. În această situație se găsesc de fapt toate joburile manufacturiere exportate spre alte colțuri ale planetei.

Beneficiarii acestui exod de joburi sunt de fapt o pătură socială restrânsă, concentrată în City-ul londonez, în cazul Marii Britanii, şi o parte din ce în ce mai îngustă din pătura mijlocie.

Românii, ca şi ceilalți emigranți, au fost masiv pro-UE, pe care o percep, pe bună dreptate, ca un factor care le încurajează prezența într-o țară unde pot câștiga mai bine decât acasă.

Această diferență socială și etnică este vizibilă: fostele regiuni industriale din nordul si nord-estul Angliei au votat pentru ieșirea din UE în timp ce zonele urbane cu numeroși imigranți (români, pakistanezi, polonezi) au votat pentru menținerea Uniunii. La fel şi zonele care trăiesc direct sau indirect de pe urma capitalului speculant financiar-bancar, singurul beneficiar de facto al acestui proiect de tip Babel.

Devine tot mai clară diferența între agenda elitelor (care controlează și media tradițională) și realitățile cu care se confruntă oamenii obișnuiți din toată lumea.

Referendumul, care în ciuda manipulării media și a posibilităților de fraudare rămâne vocea majorității, este un mijloc democratic de cenzurare a acestei agende aberante. Rămâne de văzut în ce măsură ni se va mai da voie să ne hotărâm viitorul, odată ce oamenii treziți din procesul hipnotic vor deveni conștienți și se vor opune agendei globaliste.

Bogdan Radu Herzog este licențiat în Relații Economice Internaționale cu Studii în România şi în Statele Unite ale Americii (Rutgers University).

***

Votul dat ieri la referendumul din Regatul Unit are importanță și pentru campania noastră de ocrotire a familiei în Constituția României. Deși vizăm cu totul altceva decât britanicii, mesajul este același: când vine vorba de decizii esențiale, poporul trebuie să fie chemat să decidă. Asta înseamnă democrația.

Dacă s-a putut face un referendum pe un subiect cu implicații atât de mari în toată lumea, nu există niciun motiv pentru care în România să nu poată avea loc referendumul pentru revizuirea art. 48(1) din Constituție. 3 milioane de cetățeni o cer.

Tapalaga a gasit solutiile care sa faca suportabil Brexitul: si mai multa subordonare fata de UE si mai mult globalism….Danutze, eu zic sa te subordonezi numai tu, eventual doar pe linie ierarhica cum esti obisnuit…

Citat Daca Bruxelles-ul va decide sa lase statelor membre mai multa suveranitate tocmai pentru a nu incuraja alte miscari turbionare (deja in Franta si Olanda sunt voci care cer referendum), Romania nu va avea decat de pierdut. S-a dovedit in toti acesti ani ca Romania, la fel ca alte tari din Est, risca sa ajunga rapid neguvernabila daca UE inchide ochii in aplicarea regulilor comunitare. Cvasi-falimentul Greciei este elocvent. Daca in schimb, Bruxelles-ul va merge hotarat spre mai multa integrare, continuand politica cedarii treptate de suveranitate pentru a realiza in final idealul Statelor Unite ale Europei, atunci Romania va avea de castigat. In cazul Romaniei, este vital ca mecanismele de control fiscal sau de tip MCV pe justitie sa fie pastrate si chiar intarite pentru a evita riscul unor derapaje politice grave.

Deci face ce face Danutz si tot la independenta Lulutzei ajunge, indiferent de context omul asta pica in aceeasi pozitie.

Ce agitatie la televiziunile controlate de aceleasi puteri globaliste, parcà ar fi sfârsitul lumii…însà pentru oamenii normali, cei ce nu sunt nici bancheri, nici mari industriali, de-abia acum a început sà ràsarà soarele! Aduceti-và aminte cà UE e condus de niste indivizi numiti de niste interese mondialiste, nu alesi democratic, cà la bazele UE stau niste idei fasciste (càutati pe internet – originile ue, Asselineau)! UE nu a fost creatà pentru interesele cetàtenilor, pentru cà imediat dupà intrarea în marea familie, toate tàrile au ajuns sà aibe datorii enorme, suportate tot de contribuabili si pe termen nedeterminat, adicà copiii copiilor nostri vor fi îndatorati, în acelasi timp se gàsesc miliarde pentru Turcia si pentru valul de migranti! Franta, desi votase NU de la început, a fost bàgatà de fortà si cine a avut de pierdut? Francezul obisnuit! Cine a câstigat? Aceiasi: bancherii, industriasii si marile companii care au putut sà închidà fabrici (vezi Holcimul cu Lafarge, care, ca sà vezi coincidentà, se unirà – si asa se închiserà toate fabricile si uzinele în România si în toate tàrile europene, agricultura fu desfintatà, 3000 agricultori francezi se s[inu]cid pe an, muncitorii de la Telecom la fel, mii de oameni care s-au sinucis de disperare, la noi s-au luat pàmânturile oamenilor etc)! Vai, ce trisà o sà fie madam Lagarde, patroana FMI, anchetatà de mai multe ori de altfel- ea nu plàteste nici un impozit si câstigà sute de milioane pe an , cà nu o sà mai poatà sà dicteze cu aceeasi înversunare legea în tàrile europene! Asa cà cinstiti aceste momente, asa cum se cuvine si rugati-và sà se multiplice càràrile spre independenta tàrilor si nu spre închisoarea lor, asa cum s-a întâmplat pânà acum! Poate o avea si România o sansà, Doamne-ajutà si pentru celelalte tàri, si pentru a noastrà!

***

13494967_790144444418716_4002178575660984964_n

  • Cotidianul:

Se cer referendumuri și în Franța și Italia

Frontul Național, partidul de extremă dreapta francez, cere vineri organizarea unui referendum privind apartenența Franței la Uniunea Europeană, încurajat de faptul că britanicii au votat pentru ieșirea din comunitatea europeană.

“Libertatea popoarelor câștigă întotdeauna în final! Felicitări Regatului Unit. Acum este rândul nostru #Brexit #Frexit”, a scris pe Twitter vicepreședintele Frontului Național, Florian Philippot.

La rândul său, lidera partidului, Marine Le Pen, a descris rezultatul votului din Marea Britanie drept o „victorie a libertăţii” şi a cerut o consultare populară similară în Franţa.

„Aşa cum cer de ani de zile, acum este nevoie de acelaşi referendum în Franţa şi în celelalte ţări ale Uniunii Europene”, a scris Le Pen pe Twitter.

Frontul Național, partid antieuropean, cere de mult timp ieșirea Franței din Uniunea Europeană și a obținut rezultate bune la recentele alegeri.

La rândul său, liderul partidului italian de extremă-dreapta Liga Nordului, Matteo Salvini, a spus că ar trebui să urmeze Italia, după referendumul din Marea Britanie.

“Bravo pentru curajul cetățenilor liberi! Inima, creierul și mândria au învins minciunile, amenințările și șantajul. Mulțumim, Marea Britanie. Acum este rândul nostru”, a scris Matteo Salvini pe contul său de Facebook.

Trump: “Brexit e fantastic”

Donald Trump, aspirantul republican la președinția SUA, a declarat vineri că “britanicii au reluat controlul asupra țării lor”.

“Brexit e fantastic”, a susținut Trump.

  • Stiripesurse:

ANUNŢ OFICIAL: Scoţia vrea independenţă pentru a rămâne în UE/ VIDEO

Opţiunea organizării unui al doilea referendum privind independenţa Scoţiei ‘este pe masă’, a declarat vineri prim-ministrul Scoţiei, Nicola Sturgeon, informează AFP şi Reuters. “Un nou referendum este foarte probabil”, a declarat acesta.

“Este important să analizăm paşii necesari”, a mai precizat premierul, care a explicat că faţă de referendumul din 2014, contextul s-a schimbat semnificativ.

Scoția a organizat în septembrie 2014 un referendum cu privire la părăsirea Regatului Unit. 55,3% dintre scoțieni au votat pentru rămânerea în Marea Britanie, unul dintre principalele argumente fiind tocmai apartenenţa la UE.

  • Hotnews:

Libocor, economist sef BRD: In 10 state UE exista partide nationaliste populiste cu reprezentanti in Parlamentul European. Cred ca vor mai exista initiative de genul Brexit

Majoritatea oamenilor a fost surprinsa de rezultatul referendumului, chiar daca argumentele au fost relativ echilibrate in ambele tabere (In si Out). La nivel de asteptari se miza majoritar pe castigul taberei pro-UE. Pentru moment pietele sunt in incertitudine si in tensiune. Dupa ce vor fi terminat de digerat/tranzactionat “decizia” va urma un mare DEPINDE. Raspunsurile date multor intrebari in perioada urmatoare vor incepe cu “depinde” printre altele si deoarece un precedent nu exista ci se produce chiar acum. In 10 state membre UE exista partide nationaliste populiste de extrema (Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, UK, Grecia, Ungaria, Olanda, Suedia si Slovenia) care au reprezentanti in Parlamentul European.

Prin urmare, cred ca vor mai exista initiative de genul Brexit si probabil prima va fi in Olanda sau Danemarca. Mai mult, probabil precum in cazul UK si in alte cazuri (daca vor fi) profilul alegatorului antisistem va fi identic: persoane cu studii medii si peste 50 de ani. Totodata, si acum precum in 1975, multi votanti (probabil o patrime) au avut aceeasi dilema: “cum sa aleg/votez ? nu stiu suficiente lucruri despre asta”. Rezultatul votului de ieri va avea un impact destul de sever asupra UK si UE pe trei canale: Liberalizare si reglementare, Servicii financiare si Incertitudine. In plus, Brexit va avea impact asupra UK si pe canalul investitiilor. Pe de alta parte, UE pierde al doilea mare contributor la buget (UK acoperea 5.8% din total cheltuieli bugetului UE).

Din punct de vedere economic, Romania are o expunere directa mica pe Brexit alaturi de Italia, Croatia si Slovenia, in comparatie cu state cu o expunere mare precum Olanda, Irlanda si Cipru. Exista insa si un grad de expunere indirecta pentru Romania dat de relatiile economice cu alte state membre UE care au o expunere mare sau semnificativa, au fost afectate sever de crize (financiara si a datoriilor) si sunt inca suficient de vulnerabile la socuri (Irlanda, Cipru, Portugalia, Grecia si Spania).

Din punct de vedere politic, cel mai mare risc vine pe canalul Incertitudinii si este riscul de contagiune, materializat ca urmare a faptului ca Brexit transforma “conceptul” iesirii din UE in realitate.

Oricum trebuie sa tinem seama de faptul ca Uniunea Europeana este, probabil cea mai importanta creatie prin inovatie politica din ultimi 5000 de ani.

Europenii au aratat deja ca se poate si vor face tot ce le sta in putinta sa duca la bun sfarsit demonstratia. Ramane de vazut daca au inteles mesajul britanicilor.

Ramane de vazut daca vor reforma sistemul care a generat perceptia si apoi acceptiunea Europei birocratice, a Europei cu doua viteze sau a Europei periferice. La modul general vorbind, Uniunea poate fi realizata si cu birocratie si cu mai multe viteze si cu abordari separate de centru sau de periferie. Unitatea, nu. Ori, in aceste momente si pe viitor, Uniunea are nevoie de Unitate.

Ramane de vazut, in cele din urma, cine, cand si cum va raspunde celebrei intrebari adresate de Henry Kissinger: “Ce numar de telefon are Europa?”

Liderii UE, declaratie dura dupa Brexit: Marea Britanie trebuie sa paraseasca UE cat mai rapid. Nu va mai exista nici o negociere

Pozitie dura e liderilor UE fata de Marea Britanie dupa votul pentru Brexit. Sefii Comisiei, Parlamentului si Consiliului European cer iesirea rapida a Marea Britaniei din UE si anunta ca nu sunt dispusi la o renegociere a acordului din februarie. Pozitionarea lor, printr-o declaratie comuna, vine la scurt timp dupa ce premierul demisionar David Cameron a spus ca guvernul nu va face o notificare formala a UE pana in octombrie, cand va fi ales succesorul sau.

Martin Schulz, presedintele Parlamentului European, Donald Tusk, presedintele Consiliului European, Mark Rutte (premierul Olandei, care detine presedintia rotativa a Consiliului UE) si Jean-Claude Juncker, seful Comisiei Europene, au cerut Marii Britanii sa puna “rapid” in practica decizia cetatenilor, “oricat de dureroasa ar fi”. Mai mult, oficialii UE spun ca “orice intarziere ar prelungi incetitudinea”.

Liderii europeni mai spun ca UE nu este dispusa sa renegocieze acordul semnat intre Marea Britanie si UE in februarie a.c., acord prin care europenii cedau in fata pretentiilor ridicate de Londra.

Aceeasi pozitie a exprimat-o si seful diplomatiei franceze, Jean-Marc Ayrault, care a spus ca este “urgenta” initierea procedurii de plecare a Marii Britanii din Uniunea Europeana, pentru a evita o perioada de incertitudine cu efecte negative pentru toate partile implicate.

Urgenta astazi este sa respectam votul poporului britanic“, a spus acesta, la sosirea in Luxemburg, unde participa la o reuniune informala a liderilor socialisti europeni. “O spun pentru ca unii cred ca este haosul. Nu este haos (…) deoarece tratatul european prevede in Articolul 50 conditiile de plecare“, potrivit AFP.Si presedintele roman, Klaus Iohannis, a exprimat o pozitie similara, spunand ca “Marea Britanie nu va avea un statul privilegiat in relatia cu UE”.

brexit-1074x716


Categorii

Articolele saptamanii, Iulian Capsali, NIGEL FARAGE, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

164 Commentarii la “BREXIT REUSIT, rasturnand in extremis toate asteptarile! MAREA BRITANIE IESE DIN U.E. in urma referendumului de joi – MOMENT CU ADEVARAT ISTORIC si CRUCIAL pentru EUROPA, dar antrenand un posibil lant dramatic de consecinte. NIGEL FARAGE: “E ZIUA INDEPENDENTEI!” (video). Incepe DEZMEMBRAREA UE? (update)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 5 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. @ Doroteea:

    Nu, ca nici eu nu-s optimist si nu vad vreun motiv (omenesc), catusi de putin, dar mi se pare totusi excesiva fantezia asta scenaristica. Inca nu suntem sub Antihrist, chiar daca nici mult nu mai e pana la el si intr-acolo ne indreptam. Poate are dreptate si Elena, insa nu cred ca cercurile de putere oculte au lasat in offside si oficinile de propaganda, asa incat toata lumea sa fie luata prin surprindere, iar haitele sa inceapa sa latre agresiv… a descurajare a eventualilor amatori de “contaminare”. Oricum ar fi, pace nu va mai putea sa fie, dupa cum nici bulgarele de zapada nu va mai putea fi oprit sa se rostogoleasca.

  2. De soarta romanilor din strainatate(deci,si Marea Britanie) NU ma intereseaza (intr-o proportie destul de mare) .Am avut suficient de multe experiente cel putin negative(daca nu chiar dezgustatoare) cu “diasporenii” .Multi dintre ei au ales(mai ales cei care stau de 5-10- samd ani) : s-au integrat in tarile respective,le-au pus nume straine copiilor chiar dupa 2-3 ani.S-au dus .PA PA ! Sa nu vi sa faci talente prin tara dupa. Noi stam si muncim din greu pe un salariu de nimic,ne strofocam pa net ,pe la cate o manastire,cate un pelerinaj,cate o planta medicinala.Cu o ie si o biserica nu ma impresionezi.Nu se face primavara.A scris Raoul Weiss mai demult un articol foarte bun despre fenomenul “diaspora” si semnificatiile subversive pe care le implica.Dupa cum poate stiti,Raoul e kaput.Numai gasiti niciun articol.Sansa mea a fost ca le-am tras la imprimanata la timp.Argumentul cu “era greu” e slabut si are foarte multe contraargumente.Adevarul e ca suntem niste fatalai.Asta s-a vazut si la Euro: cei mai civilizati suporteri(desigur,noi ne bateam intre noi…) ,cea mai “europeana” galerie. NISTE fatalai.S-a vazut in meciul cu Albania .Ne-au dominat copios in tribune.Noi in schimb am ramas(si vom ramane,fara doar si poate) niste idioti utili pentru UE,NATO,SUA care marsaluiesc civilizat pe strazi.Fie ca suntem “diasporeni” sau “aborigeni”.Mandri cu statutul de sluga buna in Germania .Muncim din greu pentru altii . Niste dobitoci…
    La ce ne puteam astepta?Am transformat tara dupa 90′ intr-o balta de sange.Duhneau coridoarele spitalelor a sange de prunc.Ulterior am luat-o la goana ca niste lasi.Lichele (in proportia cea mai mare;sunt si exceptii,desigur) .
    Si mai spunem ca NOI oferim Ortodoxia pe tava strainilor.Noi care?Avand in vedere ca foarte familii sunt mixte.Stim cu totii ca multi romani si-au botezat copii romano-catolici .Nu mai vorbim de ecumenism.Dar despre el se stia de mult.Vaticanul stia ca urmeaza sa dea lovitura odata cu emigrarea in forta a prostovanilor din Est.Mai intai au fost insa rusii.Dar a fost o situatie diferita.Aia erau “refugiati de regim” .Sigur,pe noi ne-a trimis la plimbare “regimul Basescu” .Oricum,am uitat repede.Noi iertam usor.

    In rest…Anglia-perfidul Albion.In ultimul an SUA a cam dat lovitura:dosarele Panama,dosarul Volkswagen,se incearca cu TTIPEnglezul a ramas la fel de infumurat ca deobicei.Dar a luat bataie de la rus de i-au clantanit maselele.

  3. ”daca se va intampla ca ei sa lase UE (ca si institutie politica si economica suprastatala) sa se destrame, o vor face doar pentru a intregi degringolada generata de criza economica, miscarile sociale, interetnice, revirimentele nationaliste si conflictele armate ce stau sa erupa toate concomitent sau separat si sa genereze haosul global care va oferi apoi justificarea deplina a punerii definitive si obligatorii a jugului imperiului global. adica vor zice, vedeti, ce-ati facut fara blanda si responsabila noastra obladuire? v-ati incaierat si ati scapat toate din mana. deci, inapoi in tarc, insa de data asta regulile le facem doar noi, gata cu democratia ca ne duce la pierzanie….mars la pecetluire, vitelor.”

    un text care s-a clasicizat in ultimii 6 ani….:PP

  4. “Ma intreb atunci care ar fi fost comentariile in situatia – preconizata de cel putin 9 din 10 inainte de dimineata asta – in care ar fi iesit la referendum ca UK ramane in UE… Dar pe noi nimic nu ne mai poate surprinde, de fapt ”

    Atunci am fi zis ca s-a furat .
    Sa nu uitam ca de curand s-au intrunit mai marii Bilderberg.Nimic nu se face fara a ajunge la cunostinta Printului aceste lumi.
    Sugerez ca nu pot aparea surprize.Da,dar e putin probabil sa vorbim de surprize daca nu discutam in acelasi timp de o mare renastere sipirtuala.Sunt cumva cei din tabara Brexit 200% crestini?100%?50%? Ce parerea au de homosexualitate? Dar de politica externa a UK ? De faptul ca au distrus tari intregi ce parere au?
    E discutabil.E clar insa ca acest referendum va servi la ceva.Cum spus cineva mai sus ,oare se pune sub umbrela centrul de baza a masoneriei,Anglia?
    Ca si neutra Elvetie,no? Democratia cea mai solida din lume.Totul prin referendum.Dar si tara exponentiala pentru elite,ca deh,Elitele ne privesc de sus.

    Sper sa nu ma bagati in sala psihiatrului pentru paranoia.Mai bine faceti-mi o carte cadou.De psihologie clinica.

    Oricum ,democratia populare e o minciuna cat Casa Poporului.Sau Pentagonul.Democratia la aceasta scara e straini fetei lui Dumnezeu.Teoretic,democratia inseamna domnia majoritatii.Suntem mai multi,deci se va decide cum vrem noi .Teoretic ,se poate decide prin mijloace democratice orice :sa omoram tiganii,sa omoram handicapatii,sa omoram delfinii,sa omoram copacii.Nu ne mai plac.Gata! Suntem mai multi ! Ce o sa faci? Cum ce? O razmelita. Teoretic democratia inseamna si razmelita.Pai cum?Astia aduc unul care o sa taie copacii(a reusit,votul e cat se poate de evident;si a zis ca nu o sa respecte dorinta majoritatii) !! Nu ii putem lasa asa.Am sperat in vot,dar in conditiile de fata… nu se mai poate.Revolutie strigam !

    De asta cica s-au inventat “drepturile omului” .Adica,sa nu se ajunga la tirania majoritatii.Suntem noi mai multi,dar nu putem decide sa facem lucruri necuvincioase.Drepturiel Omului.Plus ca trebuie sa ascultam si de vocea celui care a pierdut.Ne intelegem noi amiabil.
    Exista cica si “legi” .Legi facute de oameni,legi morale etc .Teoretic ,prin democratie se poate schimba orice .Suntem 80 la 20.20 vor biserica,80 nu.Deci,fara biserica.Asa se modifica (ca la carte,prin “lege” ) si morala ancestrala.
    Eu vreau biserica bizantina,traditionala,restul vor biserica cu pictura realista,frumoasa .
    Ce e mult,nu inseamna ca e si bun. “Prosti,prosti,dar multi! ”
    Mai ales cand vorbim de politica inalta.Eminescu nu era de acord cu votul universal,ci cu cel censitar.Stan si Bran sa voteze daca sa se faca un pod sau nu ,nu la “alegerea” presedintelui.Oricum el e ales de cine trebe’.

    Democratie pe paine fratilor.
    Dar in esenta,asta E democratia .Ca la scoala : prin democratie s-a decis ca se chiuleste .Cu unul impotriva nu vei face mare lucru.Si vorbim de o “infractiune” .Nu exista la scoala :stati,dar respectati si “drepturile educatorului”.In pofida legii.Daca vin parintii intr-o noapte pot vota acceptarea chiulului in scoala.Si gata.A fost odata ca-n povesti.Ce lege? Trecatoare .

    Asta se poate observa cel mai bine cand atingem in discutie drepturile gay.In cazul asta democratia nu mai conteaza.Un sistem anacronic.Noi traim in era “drepturile omului”.

    Regele e singura varianta.Si nu ma refer la Mihai.Un voievod ne trebuie.Ca pana la urma,toata constructia moderna care se numeste “civilizatie” a fost construita de niste dictatori .
    Dictatura are 2 fete :daca e un dictator bun,tara va progresa atat material cat si spiritual .Daca e unu prost/malefic ,tara va regresa spiritual si/sau economic .Poate fi insa si un dictator la limita.
    Democratia nu ofera astfel de variante.Conform democratiei,conducatorul nu poate fi altfel decat poporul .S-a vazut timp de 10 ani .Democratia adevarata .Insa un dictator(regele pana la urma tot un dictator era) putea impune morala de sus ,in pofida societatii cangrenate.

    Si acum,aforisme:

    “Cel mai bun argument împotriva democraţiei este o conversaţie de cinci minute cu alegătorul mediu.”

    citat clasic din Winston Churchill

    “Democraţia este un sistem politic prost, însă cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat până acum.”

    citat celebru din Winston Churchill (il iertam pe Winston,stim ca a spus adevarul doar inainte de virgula

    ” Democraţia înseamnă oportunitatea de fi sclavul tuturor.”

    definiţie aforistică de Karl Kraus

    ” Democraţia este cea mai voalată formă a tiraniei.”

    definiţie aforistică de Andrzej Majewski

    ” Democraţia este un leu devorat de păduchi.”

    definiţie clasică de Georges Clemenceau

    ” Democraţia nu este votarea, ci calcularea voturilor.” (se stie sigur,pe surse neconspirative cum ar veni,ca un presedinte american a iesti DOAR la numarare…)

    definiţie de Tom Stoppard

    ” Democraţia este un mecanism care garantează că nu vom fi guvernaţi mai bine decât merităm.”

    definiţie celebră de George Bernard Shaw (foarte tare asta! Achiesez!

    ” Democraţia este procesul prin care oamenii sunt liberi să-l aleagă pe cel pe care să dea vina.”

    definiţie de Laurence J. Peter

    ” Democraţia este arta şi ştiinţa de a conduce circul din cuşca maimuţei.”

    definiţie aforistică de H.L. Mencken

    ” Democraţia e un mecanism prin care avem voie să alegem conducătorii pe care îi merităm.”

    definiţie de Alexandru Arşinel (tare Arsinel)

    ” Democraţia înseamnă guvernare prin dezbatere, dar este eficientă doar dacă îi poţi opri pe oameni să vorbească.”

    definiţie de Clement Atlee(Il sa vorbeasca:indruga aberatii,dar hei,democratie.II interzici:tiranie. )

    ” Democraţia este o formă de guvernare care presupune discuţii libere, dar cu condiţia ca lumea să înceteze să mai pălăvrăgească.”

    definiţie de Clement Attle

    ” Democraţia este triumful mediocrităţii. ”

    definiţie de Gheţău Gh. Florin

    ” Democraţia constă în a-ţi alege dictatorii după ce ţi-au spus ceea ce cred că vrei să auzi.”

    definiţie de Alan Coren

    “De-o vreme-ncoace-n România
    Democraţia e stăpână
    Şi merg minciuna şi hoţia
    Pe drumul mare, mână-n mână.”

    epigramă de Elis Râpeanu

    “Am vrut democraţie, dar a ieşit demonocraţie.”

    calambur aforistic de Valeriu Butulescu

    ” Democraţia: o superstiţie larg răspândită, un abuz al statisticii.”

    definiţie aforistică de Jorge Luis Borges

    Foarte ,foarte tare. LIKE! Big up ! Si mai sunt.

  5. “Ce a furat comunismul, vinde democraţia. ”

    aforism de Vladimir Reskovic Panonski

    Trebuia!Nu m-am putut abtine.

  6. ” Democraţia este bănuiala periodică a faptului că mai mult de jumătate din oameni au dreptate mai mult de jumătate din timp.”

    definiţie de E.B. White

  7. “Impasul democraţiei? Adevărul atrage foarte rar votul majorităţii.”

    aforism de Valeriu Butulescu

    Evident,daca ne lumineaza Dumnezeu.Dar el isi lasa cel mai adesea in pace creatia.

  8. asta-i momentul in care eu sa fiu presedintele Romaniei as cere iesirea din ue si nto si garantii de securitate trinomului ruso-chino-francogerman ….. sau, as declara razboi marii britanii si as invada tot continentul pana la canalul manecii….

  9. “Numai un popor de zei ar putea fi condus democratic.”

    citat clasic din Jean-Jacques Rousseau

  10. “A fost un proces democratic. Cel linşat a trebuit să respecte voinţa majorităţii.”

    aforism de Milivoje Radovanovic

  11. “Democraţia mileniului trei arată ca o groaznică conspiraţie împotrva libertăţii individului.”

    Vasile Gavrilescu

  12. @ admin2 – 33, 41

    “1. Romanii au resurse de imaginatie speculativa absolut nelimitate. Suntem neintrecuti in a creiona scenarii, care mai de care mai contradictorii, cu o siguranta demna de invidiat.
    2. S-a reusit aducerea noastra la acea stare de ABSOLUTA neincredere si suspiciune (ca sa nu zic mai mult), in care absolut totul, dar totul, dar tot-tot-totul pe lumea asta este numaidecat minutios planificat si construit in laboratoare secrete…”

    “nu cred ca cercurile de putere oculte au lasat in offside si oficinile de propaganda, asa incat toata lumea sa fie luata prin surprindere, iar haitele sa inceapa sa latre agresiv… a descurajare a eventualilor amatori de “contaminare”.”

    Sa nu cadem in capcana scenaritei dar nici sa nu neglijam puterea si interesele unor oameni din umbra care au sfatuitori de mare calibru. Puterile intunericului carora li se inchina nu sunt terchea berchea. Forta lor a crescut extraordinar in ultima perioada pe masura caderii noastre duhovnicesti. Asta chiar nu se vede?

    Evident ca Dumnezeu nu ne-a parasit. Nici n-o va face pentru ca a promis ca va fi cu noi pana la sfarsitul veacurilor insa asta nu are nici o legatura cu apostazia aproape generalizata din zilele noastre pentru ca ne respecta libertatea de alegere. Chiar Mantuitorul se intreba daca va mai gasi credinta la a Doua Sa Venire. Cred ca este o inaltare a mintii sa credem ca noi vom sta drepti si-L vom intampina pe nori. Tot ce putem face este sa strigam cat mai tare catre El ca sa-si reverse mila Sa peste noi.

    Cu siguranta ca daca s-au hotarat sa faca o nefacuta, cei din varf care conteaza cu adevarat nu si-ar fi anuntat subalternii din simplul motiv ca asa sunt mai credibili. Va rog dati-mi macar 1 (UN) singur exemplu de eveniment major de dupa sept 2001 (ca sa nu spun dupa 1789) care nu a fost instrumentat din umbra. Eu va pot da pe nerasuflate peste 10 care au mari semne de intrebare. Pana si amaritul nostru de “Colectiv” a adus schimbari majore in directia intereselor globaliste.

    DA, NEINCREDEREA MEA ESTE TOTALA IN ACEST SISTEM ANTIHRISTIC. Cred ca este posibil orice. Lumea se clatina. In aceste momente pe bursele de peste tot se darama si se construiesc imperii . Este cineva atat de naiv sa creada ca asta se petrece pentru ca au votat cativa musulmani in plus?

    Au reusit sa creeze un eveniment suficient de mare ca sa clatine asezarea intregii lumi si-l vor manevra asa cum vor muschii lor. Se lucreaza taina faradelegii care va culmina cu venirea antihristului. Mai sunt cateva etape pana atunci, Domnul stie mai bine, insa ar fi culmea sa ne iluzionam ca noi, cei mici, avem ceva de spus, lumeste vorbind.

    SINGURA noastra putere este de la Domnul (“fara Mine nu puteti face NIMIC”).

    Ar fi o eroare impardonabila ca oamenii sa prinda aripi de speranta in “castigarea libertatii” si sa se puna in miscare. Ar fi revolutia mult-asteptata (“prin haos la ordine”). Sa facem revolutie in sufletele noastre pentru ca, din pacate, constiinta multora dintre noi deja s-a globalizat. Aceasta inseamna un prim pas spre societatea din noua ordine (pecetea launtrica care precede pecetea fizica).

    Cu adevarat putem afirma ca nu “absolut totul, dar totul, dar tot-tot-totul pe lumea asta este numaidecat minutios planificat si construit in laboratoare secrete”. Domnul lucreaza si multe dintre planurile lor au fost date peste cap. Se inregistreaza intarzieri serioase in diferite proiecte de inrobire a oamenilor. Asta oare nu vedem? Nu intelegem sansele pe care ni le tot da Dumnezeu? Avand insa in vedere atitudinea noastra se pare ca nu prea (exceptiile sunt cele care intaresc regula in acest caz). In situatia de fata insa, cand datorita turbulentelor create lumea este data efectiv peste cap, cred ca mai degraba le-au iesit socotelile.

    Pe de alta parte, gandirea oamenilor s-a stricat atat de mult incat s-a instaurat un duh antihristic la nivelul societatii ceea ce face ca alegerile pe care le fac sa fie gresite, indiferent ce ar face. De aceea si neincrederea in “schimbare” pentru ca potentialul este de a fi mai rau decat inainte. S-a depasit un prag critic, un punct de inflexiune, din care raul a ajuns majoritar in gandirea oamenilor ceea ce se reflecta nemijlocit in tot ce fac. De aceea este necesara pocainta si intoarcerea catre Domnul ca prim pas al oricarui proces de adevarata schimbare in bine.

    IERTATI va rog vehementa interventiei. Si da, cred ca starea de “ABSOLUTA neincredere si suspiciune” fata de cele ale lumii este starea potrivita pentru a ne putea indrepta cu toata nadejdea spre Dumnezeu. El este singurul care ne poate salva. Stim bine de la Sfintii Parinti ca nu credeau nimic din cele din afara tocmai pentru a nu se lasa ispititi de vrajmasul.

    In aceste vremuri cand vedem tot ce se intampla ar fi chiar culmea sa avem incredere in altcineva decat in Domnul. Aceasta nu exclude iubirea de aproapele care este dupa chipul lui Dumnezeu si sa primim ca de la El orice ne-ar face oamenii, bine sau rau.

    Teoria conspiratiei este pentru naivii care nu cred in Dumnezeu. In fapt se lucreaza taina faradelegii, ceva mult mai grav, prin care demonii indeparteaza lumea de Dumnezeu pana la a o aduce la asemanarea lor. De aceea se ajunge in situatia in care cei ce se inchina acelorasi idoli sa aiba idei si pozitii comune chiar daca nu s-au intalnit in viata lor. Ceea ce nu se leaga in teoria conspiratiei este tocmai interventia fortelor intunericului ca si coordonatori ai acestei lucrari.

    Domnul sa ne lumineze si sa ne calauzeasca spre Imparatia Sa cea vesnica.

  13. Cred ca cea mai mare pacaleala a “Ocultei” este sa te faca sa crezi ca-i ies toate planurile.

  14. @Logos:

    :Excelent, aplauze!! :)))

  15. @admin2 (#41):

    Nu trebuie sa imi explici… 🙂

  16. http://vigilantcitizen.com/forums/showthread.php?tid=3422

    “So it really happened. interesting.

    I’d say the european union exit for Britain is rather to seek more
    support from the United States, and to make up their own damn rules.

    I find it especially interesting this happens right after the Bilderberg meeting,
    and the stepping down of Cameron is interesting too.

    A scenario that popped into the mind:

    What if the plan is to side GB with the USA more thoroughly, and GB is going
    to soar into the sky economically and in quality (planned), whilst meanwhile,
    after Brexit, the economics in the EU plummet, and it becomes chaotic and
    the entire EU will crumble, and then the Anglo-American pact will offer the
    join in on the NWO (which the Anglo-American pact really is but with a name
    that is more interesting globally) to rebuild the economics and becoming
    part of that global alliance?

    Expect to see much more ‘terrorist attacks’ in the EU really, really soon, and
    on a much larger scale, VS Britain and USA ‘fixing’ the threat through their
    ‘joint’ forces and call it the all-victory on the ‘war on terrorism’, causing other
    countries to also ‘surrender’ their (armed) forces to be controlled through
    a global NWO army….Gog and Magog.

    Or, it’s nothing lol. ”

    @Logos

    Eu prefer sa le zic Elite.Ocultii sunt in alta liga.Ei se ocupa cu altceva…

    Pai nu castiga daca ne rugam la Dumnezeu!

    Dar istoria ne-a aratat ca sunt victoriosi aproape mereu ,iar oamenii supravietuiesc in comunitati mici,restranse si cu valori bine definite.

    Ce-a mai mare pacaleala a Elitelor e sa te faca sa crezi ca nu exista.Pai nu?Ca doar cine e tatal lor.
    Elitele mai au si “sifonari” .Asta e clar.Lasa informatii si secrete chiar la vedere.Dar sunt atat de incredibile ca nu le ve crede nimeni…asta spunea McLuhan .

    Recomand(in caz ca n-ati auzit de carti) :

    http://www.librarie.net/p/158854/Clubul-Bilderberg-Editie-lux-Cristina-Martin

    https://foaienationala.files.wordpress.com/2009/08/clubul-bilderberg-stapanii-lumii.pdf

    http://www.librarie.net/p/96168/Clubul-Bilderberg-Conducerea-secreta-lumii-Daniel-Estulin

  17. @george

    Un mesaj intelept .

  18. @53

    ergo, brexit-ul e vreun plan divin?

  19. @ emanuel

    “oamenii supravietuiesc in comunitati mici,restranse si cu valori bine definite” – repet-o te rog de cate ori ai ocazia, poate asa sa inteleaga cineva.

    Din pacate traim tragedia in care oamenii nu mai au capacitatea de a intelege vremurile ca si consecinta a lepadarii de Dumnezeu (prin cultul placerii cu o infinitate de forme), ceea ce-i plaseaza pe o spirala a indepartarii de El.

  20. “If voting made any difference they wouldn’t let us do it.”

    ― Mark Twain

  21. Valeu(ca sa nu zic wow),cate ne asteapta dupa Brexit, ma apuca groaza ! Insa nu de scenarii sau ce poate fi…
    @admin
    Treaba cu scorbura este cea mai buna idee…

  22. @ M:

    Arhicunoscut, ras-citat, inclusiv aici. Dar deja un cliseu care ne opreste de la a mai si gandi putin. Votul poate face diferenta si inca e permis, pentru ca inca e simulata democratia. Dar exista si alte variante pentru a-l zadarnici atunci cand nu convine. Actualmente se cauta solutii pentru a ANULA efecctul votului, considerat emotional si dezinformat, deci, in ciuda a ceea ce s-a spus in primele ore, la cald, se pregateste tot o situatie gen Romania sau Grecia. Referendumul a fost pur consultativ, Parlamentul il va invalida, sub amneintarea faramitarii Regatului sau se va decide reluarea votului, deci… ati votat degeaba, v-ati perpelit degeaba, la loc comanda!

  23. @ K:

    Intrebarea se vrea o gluma?

    @ emanuel:

    Genul asta de citate sunt numai bune pentru alde Nicusor Dan, Clotilde, ONG-uri, Accept, GDS-isti, macoveisti, care toti invoca “tirania majoritatii” si desfiintarea formelor democratice care abia ele, asa imperfecte cum sunt, ne mai apara acum de tirania adevarata si infricosatoare a minoritatilor agresive, cu gandire si actiune bolsevica. Daca nu ar mai susbzista inca macar acest rest pricajit, acest ultim zat de cafea ramas din democratia asta pe care o hulim atat, nu ne mai gaseam aici vreunul dintre noi, sa ne etalam desteptaciunea pe forumuri, ci infundam in masa beciurile sordide pline de interlopi (sau direct gropile cimitirelor). Dar asa e cand omului i s-a urat cu binele. Suntem rasfatati si ne permitem orice. Pentru ca inca nu am trait nimic.

  24. @GeluS:

    Nu-i asa? Parca nu vreau sa ma imbolnavesc de paranoia inca de acum, chiar daca zic, eu, sunt totusi foarte constient de ce se intampla si, in general, hiper-lucid. Dar mai periculoasa decat paranoia cred ca este trufia ca eu am toate raspunsurile, ca le stiu pe toate si am la degetul mic evolutia lumii, in fiecare detaliu, permitandu-mi, de aceea, cu lejeritate, sa dispretuiesc totul si pe toti.

  25. @admin2
    Asa este, eu chiar am inceput sa ma tem de aceasta cunoastere, nu ca as milita pentru ignoranta.


  26. BREXIT: Cozmin Gusa FACE PRAF UNIUNEA EUROPEANA… de medialert

    Chiar merita ascultat, oricate retineri am avea (justificat) fata de autorul analizei. Macar spune niste lucruri pe nume, pe care putini le mai spun public si raspicat in aceste zile. Inclusiv despre cum s-a negociat cu Romania pentru UE, ce conditii ticalose au fost puse. Dar… arata si caile de a intoarce decizia “gresita” de la vot. E tot mai evident ca lucrurile NU vor ramane asa cum au fost votate joi. Si ca… nu, dragilor, Brexit-ul NU era programat sa se intample. Tocmai de aceea trebuie, cum-necum… retractat.

  27. @Emanuel
    Vad ca esti chitit pe “diasporeni” ! In plus ai si unele pareri care nu sunt de cinste . Diasporenii care te-au dezamagit puteau s-o faca si daca erau in Romania sau la Polul Nord, este vorba de “stofa omului”, nu de pozitia sa pe latitudine sau longitudine. Vorbesti cam ca raspandacii securisto-comunisti din ’90 fata de diasporenii care venisera in Romania (unii cu valoare si ganduri bune), dar nu aveau voie sa se amestece, ca nu suferisera si nu mancasera salam cu soia…si dai si dai si nu-i lasa !
    Asta cu numele copiilor nu este un motiv, cunosc si in tara romani care au pus nume exotice copiilor lor, probabil s-au inspirat de la altii sau din romane,filme. Cunosc cazuri cu William, Pardaillan, Mary,Nick etc. Ca si alti romani eu n-am urmat aceasta tendinta cu nume exotice si am pus nume romanesti copiilor mei, macar ca eram “diasporean”. Surpriza cea mare am avut-o de la rudenii si prietenii din Romania care au facut o grimasa la auzul numelui primului meu baiat. “De ce i-ai pus acest nume ? Acest nume nu se mai foloseste nici macar in Romania !” Este vorba de un vechi nume romanesc, cu putere in Vechiul si Noul Testament. Insa cei straini nu mi-au zis nimic…Ideea ca romanii din tara nu trebuie sa le pese de cei din diaspora si invers este o idee draceasca, raspandita de cei care nu vor ca fratii sa se aiba ca fratii.

  28. Asa cum am spus ‘la cald”, imediat dupa vot, Brexitul nu a fost o miscare conspirationista pentru iesirea Marii Britanii din UE sau pentru crearea a nu stiu ce “enclava” protectionista a banilor elitelor s.a.m.d. Partea conspirationista a acestui brexit ar fi putut fi cel mult, votarea pro-europa si lectia ca populatia iubeste UE.

    S-a facut o propaganda imensa pro-UE, mergandu-se pana la amenintarea salariatilor marilor banci sau institutii financiare ca, in cazul in care vor vota pentru iesirea din UE, firmele vor pleca din Marea Britanie si ii vor lasa someri, fara bani.
    Deci dupa atatea amenintari si propaganda pro-UE, au fost totusi 52% care au votat anti-UE. Oare cati din ceilalti 48% sunt anti-UE dar au votat pro-UE datorita amenintarilor la care au fost supusi?

    Rezultatul votului i-a luat prin surprindere pe toti mai marii acestei lumii, cat si pe mai marii-mici ai Europei. Nu se asteptau la asa ceva.

    Lagarul totalitarist UE nu a fost creat pentru 25 de ani, cu scopul de a se jefui tarile estice. Nu. UE a fost creata pentru controlul total al populatiilor din est, vest, sud, nord, central … de peste tot, indiferent ca este vorba de poporul german, englez sau roman. Jefuirea popoarelor din est, asa cum este si cazul Romaniei, a fost si este doar mecanismul prin care se obtine controlul si se subjuga populatia. Ca sunt cate unii care au beneficiat de aceasta oportunitate pentru propria imbogatire, da, este cat se poate de adevarat.
    Dar scopul UE nu a fost si nici nu este doar jefuirea. Scopul crearii “puscariei libertine” UE, este de control. Si nu i se va permite nimanui sa iasa din aceasta “puscarie” de reeducare.

    Acum vor incerca sa “repare” votul populatiei prin orice mijloace, inclusiv prin organizarea de “revolutii de vara, portocalii, de solidaritate pro-UE …” sau asa cum a gandit admin, Doamne fereste, poate chiar prin razboi.

    Iar Grexitul nu a existat niciodata. Aia intradevar putem crede ca a fost o manipulare conspirationista. Chiar inainte ca grecii sa voteze impotriva troicii, am postat un comentariu in care am spus ca acel referendum din Grecia este doar o vrajala, o prosteala care nu inseamna nimic indiferent de rezultatul votului. Pentru ca in acel referendum nu a fost inclusa si iesirea Greciei din UE. Poti sa votezi orice vrei impotriva troicii, impotriva masurilor UE, impotriva a orice … dar daca optezi pentru a ramane in UE, votul tau anti-orice altceva, nu inseamna nimic. Asa ca posibilitatea de Grexit nu a existat niciodata. Aia a fost conspiratie.

    In Marea britanie a fost pe bune si i-a luat prin surprindere pe toti. Dupa cum am spus in comentariul meu anterior,, se va incerca orice, inclusiv: “incapacitate de discernamant a populatiei”.
    Acum se bate moneda pe “dezinformarea” populatiei si votarea in “necunostiinta de cauza”.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/06/24/brexit-reusit-rasturnand-in-extremis-toate-asteptarile-marea-britanie-iese-din-u-e-in-urma-referendumului-de-joi-moment-cu-adevarat-istoric-si-crucial-pentru-europa-dar-antrenand-un-posibil-lant/comment-page-1/#comment-452135

  29. @admin2:

    `E tot mai evident ca lucrurile NU vor ramane asa cum au fost votate joi. Si ca… nu, dragilor, Brexit-ul NU era programat sa se intample. Tocmai de aceea trebuie, cum-necum… retractat.’

    Acum daca tot suntem in sfera predictiilor/speculatiilor: nu, nu va mai putea fi retractat, bulgarele a luat-o la vale cum chiar tu ai zis. Se va lasa cu negocieri la greu si nu o sa se intample brusc si repede, dar schimbarea a inceput si nu mai poate fi intoarsa. Trust me. 🙂

    Sunt curioasa ce se va intampla cu UE, pt ca ce e rau nu piere asa usor…ci se transforma!

  30. @ Doroteea:

    Da, valul e val si curge, e greu sa i se mai puna zagaz. Dar iesirea efectiva din UE a UK s-ar putea sa fie blocata, sub amenintarea dezmembrarii totale si nu numai. Asa e, de acum incep luptele grele…

  31. @s.n

    de data asta sunt de acord cu tine. Ma indoiesc insa ca britanicii vor putea fi atat de usor manipulati. Din contra, cu cat or sa se agite mai abitir cu atat vor intari vocile brexit, pt ca poporul asta e incapatanat si puternic si nu i s-a scurs chiar toata vlaga din oase.

  32. @K (#58)

    Brexitul e un semn ca vointa noastra inca conteaza. Si ca nu suntem parasiti in lupta. Asta e parerea mea cel putin.

    Crezi poate atunci ca, invers, ramanerea in UE ar fi fost semnul unui plan divin?

    Iar daca nu, spune tu: unde Il plasezi pe Dumnezeu in aceasta ecuatie?

  33. Apropo de efectul bulgarelui, eventuale “revolutii” sau poate chiar razboi:

    “Vrem iesirea Romaniei din Uniunea Europeana.
    Ca si britanicii, vrem si noi iesirea din Uniunea Europeana. Vrem sa ne mentinem padurile sa nu mai plece de pe pamantul nostru, ne vrem Rosia Montana inapoi si oprirea mineritului occidental, vrem sa nu asteptam legi de la Bruxel, vrem suveranitatea tarii, vrem exploatarea gazelor si petrolului sa fie pentru popor. Vrem autosustenabilitate energetica. Vrem nationalizarea tuturor bogatiilor subterane si supraterane si exploatarea lor de romani si in folosul romanilor in procent de 100%. VREM TARA INAPOI !”

    http://www.petitieonline.com/vrem_iesirea_romaniei_din_uniunea_europeana

    Din toti cei pe care ii cunosc, 90% dintre ei nu inteleg nimic din ceea ce se intampla in lume, fiind ferm convinsi ca ei sunt fericiti, ca le este bine si ca ceea ce li se spune prin propaganda si manipularea mediilor mainstream este adevarul si calea spre prosperitate, implinire si fericire.

    Ce sanse ar avea Roexitul? Probabil ca 0.

    Unde cred eu ca este Dumnezeu in toata treaba asta?

    Sa nu uitam ca scopul satanei este distrugerea Ortodoxiei, caci altfel nu poate veni antihristul. Iar NATO este aici pentru atacarea celei mai neascultatoare natii ortodoxe: Rusia.
    As spune ca mai ales acum, cand Patriarhul Rusiei nu a legitimat prin prezenta adunarea corecta politic din Creta, se pune la cale ceva in stil mare.

    Sa vedem ce se va intampla.

    Eu unul sunt sigur ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii, indiferent cat de pacatosi ar fi, dar exista o conditie obligatorie: sa te lepezi de pacate si sa te intorci cu toata inima ta catre invatatrea si lucrarea Legilor dumnezeiesti.
    Altfel, spune Dumnezeu insusi ca va face in asa fel incat sa nu intelegem, sa nu ne putem intoarce si sa nu putem fi iertati. Tot Dumnezeu spune ca vom fi lepadati de la fata Lui, ca vom fi batuti cu boli, cu nevoi, cu razboaie si ca cine lucreaza spurcaciunea sa se spurce in continuare, iar cine lucreaza la mantuirea lui sa se sfinteasca in continuare.

    Asa ca doar intorcandu-ne de la patimile si spurcaciunile noastre putem nadajdui in ajutorul lui Dumnezeu.
    Cu barfa in gura, cu pantecele plin, cu anticonceptionalele in sertarul de la capul patului … vom fi aruncati in intunericul cel mai din afara chiar din aceasta viata.

  34. @ Doroteea:

    Libertatea mai exista, dar e foarte problematica si ar fi o mare amagire sa ne imbatam cu iluzia ca am fi si lasati sa ne-o exercitam pana la capat! Da, putem incerca, dar in final trebuie sa fim constienti ca in lucrurile importante chiar nu contam si ca exista mijloace exersate pentru a transforma albul in negru si nu-ul in DA! Ceea ce nu inseamna ca nu ai datoria sa marturisesti, daca poti, cat poti, cu mijloacele legale, sa intarzii, sa limitezi raul, sa-i pui piedici… pana cand si asta va fi interzis (curand). Libertatea a ajuns ceva extrem de limitat. Cum ziceam, niste resturi, un zat. Dar inca se mai mentin niste aparente, ici si colo, INCA nu suntem sub Antihrist. In unele locuri si in anumite circumstante este posibil, intr-adevar, ca insesi anumite multimi “incorecte” sa scape de sub control, dar exista prevazute mecanisme de forta care intra apoi in actiune imediat si violent, spre remedierea situatiei si diminuarea pagubelor. Asta se intampla acum. S-au declansat toate butoanele de panica, e alarma generala de gradul zero! Din acest punct de vedere, desi UK nu e Romania, totusi, cand e vorba de mize atat serioase, de globale… e tratata aproape la fel. Poate doar cu ceva mai multe manusi procedurale decat coloniile slugarnice est-europene. Vedeti:

    Răsturnare de situaţie. Cum poate rămâne Marea Britanie în UE, deşi a votat ieşirea

    UPDATE 21:05 Britanicii au votat joi pentru iesirea din UE, dar liderii lor ar putea, in acord cu expertii de la Bruxelles, sa evite Brexitul, explica analisti citati de Associated Press, scrie news.ro.

    „UE este cam ca Hotelul California din cantecul celor de la Eagles. Poti face check out oricand, dar nu poti pleca niciodata cu adevarat”, a explicat unul dintre colaboratorii centrului de analiza IDEAS de la London School of Economics, Tim Oliver.

    O mare parte din incertitudine vine din ambuguitatea privind ceea ce inseamna cu adevarat Brexit. Abandonarea Europei poate insemna orice, de la o retragere completa din institutiile UE, pana la o serie de retrageri limitate din unele sectoare, care sa lase stalpii integrarii europene, precum libera circulatie a fortei de munca, intacti.

    „Iesirea poate insemna un milion de lucruri diferite” si ofera autoritatilor britanice o marja considerabila de manevra pentru a ramane in anticamera UE, in timp ce euroscepticii se cearta intre ei despre unde este iesirea,
    a subliniat Oliver.

    Unii experti cred ca Londra va ajunge, in mare, de unde a plecat.

    Marea Britanie, la fel ca alte tari zdruncinate de revolte ale euroscepticilor, va negocia, pur si simplu, „un nou acord, aproape identic cu cel vechi, il va deghiza intr-un limbaj opac si il va ratifica”, a apreciat profesorul de stiinte politice de la Universitatea Princeton Andrew Moravcsik. „Opinia publica, in mare parte ignoranta in legatura cu Europa, este intotdeauna de acord”, a adaugat el.

    Frumos, nu?

    Plus:

    http://adevarul.ro/international/europa/brexit-petitia-reclama-nou-referendum-depasit-milion-semnaturi-1_576e6ba95ab6550cb8473874/index.html

    http://adevarul.ro/international/europa/britanicii-au-inrosit-google-ul-intrebarea-ce-uniunea-europeana-imediat-votat-brexit-1_576d726c5ab6550cb8426d7d/index.html

    http://adevarul.ro/international/europa/4-tipuri-referendum-sfasia-europa-romania-dorimo-1_576e4b8e5ab6550cb8466ce6/index.html

    http://adevarul.ro/international/europa/Sefii-diplomatiei-tarile-fondatoare-ue-reunesc-berlin-schulz-acuza-cameron-ia-continent-ostatic-1_576e34a55ab6550cb845daf1/index.html

    http://adevarul.ro/international/europa/egoismul-britanic-1_576d183b5ab6550cb8402c46/index.html

    Deci… ce, credeati ca e de joaca?

  35. @doroteea,
    Mark Twain a spus ”….daca votul poporului ar conta n-ar mai vota nimeni”.In cazul brexit-ului a fost altceva:siguranta de sine UE ,a conducatorilor, in urnma unei propagande acerbe si a unei mandrii ce orbeste.Aici a fost lucrarea lui Dumnezeu pt. cei lipsiti de EL.O palma data unui sistem creat de omul fara de omenie si de stapanul lor,satana.Ce va urma dupa aceasta averizare?(nu stiu daca numai din logica trebuie sa ei in seama ceea ce ai primit ca avertizare.Nu.Ninivitenii, pe langa darul intelegerii, l-au avut si pe cel al pamantului bun).Cat priveste vestul salbatic……nu ecazul(unde este intuneric nu e lumna).Deci, ce va urma?.Nu este greu de ”proorocit”.Neputand sa faca nmic impotriva valului dezmembrarii vor incerca orice,inclusiv distrugeri in masa, in urma maniei si neputintei celui lezat de neputinta si stiinta unei fapte planuite si nerealizate,satna.DOAMNE AJUTA!

  36. @ admin2: scopul brexit-ului este schimbarea paradigmei (!) europene actuale fara a antrena miscari de masa dupa reteta ‘cum sa pornesti o revolutie’, costisitoare, cronofage si fara parfumul surpizei; nu importa acum daca adversari politici pupat si imbratisat piata independentei cata vreme se pune in miscare mecanismul schimbarii. Cu alte cuvinte, nu e nici o diferenta daca eu iau avionul Buc-Cluj (fara nici o oprire pana la destinatie) sau personalul Buc-Cluj cu opriri si stationari in fiece halta de pe traseu.
    UK poate sa faca ce vrea ea in continuare, pe mine nu ma intereseaza nici disputele ei interne, nici politicile externe si nici angajamentele financiare pentru ca toate astea sunt acum doar o perdea de fum care mascheaza schimbari de culise.

  37. @ carmen:

    Schimbare in ce directie? Care e noua paradigma? Ai ceva concret, in afara de imaginatia bazata pe suspiciune si pe interpretarea indarjita, obstinata a unor sintagme scoase din context? Atata siguranta si atata insistenta… si fara niciun argument… e dezarmanta. Ai macar vreo descoperire/viziune?

  38. @admin2 (si nu numai):

    `Din acest punct de vedere, desi UK nu e Romania, totusi, cand e vorba de mzie atat serioase, de globale… e tratata aproape la fel. ‘

    Da. Numai ca ei nu vor raspunde la fel.

    Nu-mi fac nici o iluzie. Repet: din punctul meu de vedere, buboiul incepe sa crape. Nu te poti astepta la o perioada vesela cand puroiul da pe-afara, nu? Dar nici nu poti lasa buboiul unde e.

    Nu, nu va fi usor. Dar nici ce a fost nu va ma fi.

    Cred sincer ca e inceputul unei noi etape. Nu spun ca una mai buna, dar una necesara. Un conflict intre mase si oculta care incepe sa se dezghete si care, probabil, va lua forme urate. Si mai cred ca nu va fi usor nici uneia dintre parti (deci nici ‘lor’).

    Cat priveste aspectele spirituale ale problemei – pacatele oamenilor, credinta etc.., marturisesc ca nu sunt asa pesimista. Ma uitam de exemplu la comentariile de pe net cu privire la inaugurarea tunelului aluia din Elvetia. Imensa majoritate erau negative, oameni de prin toate partile lumii erau si sunt dezgustati, scarbiti, constienti de gravitatea a ce se intampla. Pur si simplu lucrurile ies tot mai mult la iveala si ne apropiem de stadiul confruntarii deschise – asta cred eu cel putin. Iar oamenii nu sunt atat de pervertiti cum vor ei sa ne faca sa credem.

    Numai ca in toata deztelenirea asta rolul nostru, al ortodocsilor, devine tot mai important – pt ca avem si responsabilitati, nu doar drepturi (cum ma tem ca multi dintre noi au impresia). Si ma tem ca vom simti tot mai acut povara acestei raspunderi, cat si consecintele ei. Cu cat vom intoarce mai arogant spatele acestor rataciti aflati in cautarea turmei, cu atat vom raspunde mai drastic pt asta. Acum e momentul nostru. Nu un moment al predicilor, ci un moment in care identitatea noastra ortodoxa va trebui sa graiasca de la sine, dincolo de cuvinte. Si cu cat ea e mai falsa si mai neconvingatorare, cu atat mai mare raspunderea noastra pt smintirea altora va fi mai mare. Asta e parerea mea.

    A trecut timpul in care ne puteam permite sa fim naivi in credinta noastra. Trebuie sa devenim autentici, nu mai merge cu maimutareala.Fara blandetea porumbelului si intelepciunea subtila si vigilenta a sarpelui nu cred ca vom izbuti sa trecem valtoarea care se anunta. Deci daca tot vrem sa abordam crestineste chestiunile politice, sa tinem cont ca mingea e mai degraba in terenul nostru, iar asta nu e neaparat o bucurie, cat o raspundere grea pt modul in care o vom juca.

  39. Mi se pare absolut semnificativ ca Anglia e cea care a dat tonul. Nici un alt popor – nici Germania, nici chiar iubita mea Franta – nu cred ca ar fi putut, ipotetic vorbind, gestiona presiunile consecutive unei astfel de decizii. Ei sunt singurii care chiar POT sa o faca, iar daca ei nu vor face asta, atunci nimeni nu va izbuti.

    Stiu ca suna un pic dramatic, dar mi se pare un moment dramatic. Cine nu simte asta se poate suspecta pe buna dreptate de placiditate politica, de o moarte/adormire/incremenire a ‘senzorilor sociali’.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare