(Update) – CERCEL DEMISIONEAZA, MASS-MEDIA ISTERIZEAZA, KLAUS SEMNEAZA TRATATUL UE, CEDO INTERZICE CRUCIFIXELE IN SCOLI (Stiri 3 noiembrie 2009)

3-11-2009 13 minute Sublinieri

Declaratia zilei: “Filmul acesta seamană cu ceea ce s-a întâmplat la gripa aviară – se iese zilnic în conferinţă de presă, a mai murit o găină, a mai căzut o cioară” (Virgil Paunescu, consilier prezidential)

tabel

(UPDATE)

 • Gandul:

Copiii vor fi vaccinaţi abia la anul. Injecţia anti-AH1N1 nu a putut fi testată în timp util. Vezi aici calendarul vaccinării

Practic, Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) trebuie să găsească 300 de părinţi care să îşi dea acordul pentru ca în postura de cobai să fie copiii lor. Deşi “lotul martor” nu este complet, ANM susţine că va finaliza testele la sfârşitul lunii decembrie, astfel încât vaccinul să fie disponibil pentru gravide şi copii în ianuarie. Informaţia a fost confirmată de consilierul prezidenţial pe probleme de sănătate, Virgil Păunescu.
Nici acest termen nu este însă atât de sigur. Specialişti din Institutul Cantacuzino, citaţi de Mediafax, au declarat că testele pe copii se vor face după 1 ianuarie, ceea ce înseamnă că vaccinarea copiilor ar putea începe şi mai târziu decât luna ianuarie. Consilierul preşedintelui spune că nu a avut acces la toate informaţiile

Cu toate acestea, în cursul zilei de ieri, nimeni dintre cei contactaţi de Gândul (specialişti implicaţi în lupta împotriva pandemiei care au dat relaţii presei în ultimele zile) nu a dorit să dea amănunte despre calendarul vaccinării antigripale (antipandemie) în România. Chiar şi consilierul preşedintelui pe probleme de sănătate a recunoscut că a avut dificultăţi în a obţine informaţii concrete, pe care să i le prezinte d-lui Băsescu în cursul serii de ieri, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, întrunit pentru a dezbate problema pandemiei: “Am ţinut legătura cu cei de la Institutul Cantacuzino, de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi cu cine am mai găsit pe la Ministerul Sănătăţii. Nu am aflat răspunsuri la toate întrebările. Probabil că, în CSAT, fiind mai mulţi, ne vom completa, vom pune cap la cap toate datele”.

“Copiii?! Să-i ajute Dumnezeu să nu se infecteze”

Primul semnal de alarmă în ceea ce priveşte întârzierile în autorizarea vaccinului produs de Institutul Cantacuzino a fost tras de preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Rodica Nassar (PSD).

Aceasta l-a întrebat, ieri, la audierile din Comisia de Sănătate din cameră, pe Streinu Cercel: “Am un copil de şapte ani. Când v-am auzit de mortalitate, am intrat şi eu în panică. Ce să fac, să nu-mi mai trimit copilul la şcoală?!” Medicul i-a răspuns că, într-adevăr, vaccinul nu a fost testat pe copii şi că singura soluţie este “să-i protejăm pe copii până în ianuarie să nu ia virusul”. “Copiii?! Să-i ajute Dumnezeu să nu se infecteze. Până să-i vaccinăm trebuie să-i ţinem sub un clopot de sticlă, să-i imunizăm, să le dăm vitamine, şi să luăm măsuri profilactice, să nu-i ducem în malluri sau la cinema, în spaţii aglomerate”, ne-a explicat Rodica Nassar rezultatul discuţiilor din comisie.

Cu mască sau fără mască – doi specialişti, două păreri

Gripa porcină, armă electorală în campania prezidenţială din Ucraina

Hapciu!

Demisia lui Streinu-Cercel, aranjată de Bazac-PSD

Băsescu, infectat de PSD cu A/H1N1

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, a demisionat din funcţie, la mai puţin de o lună de la numire. Cercel a fost propus, în 5 octombrie, image-2008-11-21-5158802-46-prof-adrian-streinu-cercelpentru funcţia de secretar de stat în MS, el fiind atunci manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”. În acest moment este audiat la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor. Solicitarea de audiere a venit din partea grupului parlamentar al PNL. Streinu-Cercel a fost criticat, inclusiv de şeful statului, pentru declaraţiile sale din ultimele zile în legătură cu evoluţia gripei A H1N1 în România.

M-a alertat declaraţia secretarului de stat Streinu-Cercel, care prăvălea apocalipsa peste România şi impunea importul imediat de vaccin antigripal. România nu va importa niciun vaccin, avem în acest moment la Institutul Cantacuzino un milion de doze, iar în zece zile putem avea încă un milion. Doar opt ţări din Europa produc acest vaccin, iar România este una dintre ele”, a spus şeful statului la o întâlnire la Cotroceni cu televiziunile locale.

Şi Virgil Paunescu, consilier prezidential pe Sănătate, a apreciat, astăzi, că Adrian Streinu Cercel a stârnit panică în rândul populaţiei.virgil-paunescu

“Filmul acesta seamană cu ceea ce s-a întâmplat la gripa aviară – se iese zilnic în conferinţă de presă, a mai murit o găină, a mai căzut o cioarăşi s-au achiziţionat cantităţi mari de dezinfectant pentru drumuri, neglijând faptul că “păsările au prostul obicei să zboare şi nu să meargă pe drumuri”, a explicat el la Realitatea FM.

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor a decis, ieri, să solicite, în regim de “maximă urgenţă”, întrunirea Comisiei de sănătate a Camerei pentru azi, în vederea audierii ministrului interimar Adriean Videanu, pe tema stadiului în care se află măsurile luate împotriva noii gripe A H1N1, a anunţat Eugen Nicolăescu.

Declaraţii la comisia din Parlament

În replică la criticile dure care i s-au adus în ultima perioadă, Streinu-Cercel a explicat astăzi, în cadrul audierilor de la Comisia de Sănătate, situaţia îmbolnăvirilor cu gripă nouă la nivelul ţării noastre, precum şi unele măsuri imediate care se impun.

Virusul A(H1N1) se propagă cu virulenţă, a explicat fostul secretar de stat, care a adăugat că, la nivel mondial, s-a pornit de la cinci tipuri de scenariu de clasificare, în funcţie de tipul de risc pandemic.

“Din fericire, ţara noastră se află în clasa de risc de sub 0,1%”, spune Streinu Cercel, care avertizează că România ar trebui să îşi asume cel puţin 3.300 de decese ca urma a îmbolnăvirii cu gripa nouă. El anunţă că pentru gestionarea situaţiilor de criză urmează să ajungă în ţară, cel mai târziu la începutul anului viitor, echipamente care să susţină situaţia de criză. “Până atunci”, spune el, “secţiile de terapie intensivă ale spitalelor trebuie să preia şi să ţină sub supraveghere cazurile de gripă nouă”.

Cea mai dificilă, din acest punct de vedere, va fi gestionarea situaţiei de la sate, unde răspândirea virusului se poate face mult mai rapid (…).

“Mandatul meu este pe birou”

Aseară, la RTV, Streinu-Cercel a declarat că mandatul de secretar de stat se află pe biroul său, “pentru cine este interesat”. Cercel a mai spus că nu este deloc interesat de funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătaţii. Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, la rândul său, că l-a informat pe preşedintele Traian Băsescu despre vaccinarea împotriva gripei AH1N1, întrucât aceasta este o problemă de securitate naţională.

Adriean Videanu a mai spus că problema privind vaccinarea revine specialiştilor, iar Comisia naţională are o strategie în acest sens. Întrebat de ce a intervenit preşedintele Traian Băsescu în problema privind vaccinarea, din moment ce aceasta ar trebui să revină specialiştilor, Videanu a răspuns că şeful statului a intervenit din cauza exagerărilor presei, nu pentru a-l critica pe secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.

 • Antena3:

Streinu-Cercel: România ar trebui să-şi poată asuma până la 6.000 posibile decese, cauzate de AH1N1 (VIDEO)

Bilanţ mondial al gripei AH1N1: 5.700 de morţi. În Ucraina, peste 100.000 de oameni infectaţi

Ura, s-a intors gripa porcina si putem sa fim din nou panicarzi si apocaliptici. La urma urmei, ce poate fi mai bun pentru tiraje si audiente decat o spaima sanatoasa (sic)?, scrie Jurnalism Online, care arata care sunt efectele reale ale gripei porcine. Ca orice gripa noua, este foarte contagioasa. Dar nu neaparat foarte severa. Pana acum, ea a facut 1.000 in Statele Unite ale Americii. Dar gripa obisnuita este legata de moartea a 36.000 de persoane, anual, in SUA. Ce ar fi corect sa se intample, intre altele, pentru ca publicul sa fie, totusi, informat corect: De cand a aparut gripa porcina, din primavara, bilantul mortilor a trecut de 1.000 in Statele Unite. Gripa obisnuita este legata de moartea a 36.000 de persoane, anual, in SUA. Atunci cand un secretar de stat din Ministerul Sanatatii declara presei ca vom avea cazuri letale de gripa porcina si in Romania, respectivul sa explice — iar presa sa consemneze — ca gripa obisnuita provoaca si ea cazuri letale din cand in cand. Ca nu e nimic iesit din comun si ca asta nu inseamna ca gripa porcina e mai ucigasa ca alte gripe. Cand jurnalistii scriu ca deja gripa porcina “face ravagii printre americani”, sa explice ce inseamna asta, astfel ca bietii oameni care incearca sa se informeze sa nu inteleaga ca americanii ar muri pe capete. De fapt, asemenea expresii nu se prea folosesc, iar atunci cand se folosesc trebuie sa fie foarte clar ce vrem sa spunem cu ele — asta e o regula jurnalistica de bun simt. Citeste mai mult si comenteaza pe Jurnalism Online.

Aici insa, tot pe Hotnews, opinii pe alocuri in sprijinul pandemiei mediatice, desi mai retinute..: Cristian Vladescu: “Gripa noua este considerata de OMS moderata, cu rata de mortalitate mai scazuta decat cea medie pentru gripe, insa este mai contagioasa”

L-am laudat degeaba pe Molnar… Se intrece, de fapt, cu Cercel in licitatia mortii. Si se contrazice pe sine, cel de acum 2 zile, deci probabil a primit niste indicatii mai stricte, fiindca deraiase de pe linie… Oribil! (Nimic altceva nu fac si televiziunile, la stiri, semanand teroare in modul cel mai iresponsabil cu putinta si debitand o cantitate record de stupizenii pe minut!)

 • Gandul:

Gripa competenţei totale

Acum, o fi profesorul doctor Cercel un excelent specialist, dar e un comunicator groaznic. Două zile, nimeni n-a înţeles dacă virusul ăsta AH1N1, care a atacat România, are fraţi sau are coadă, adică are un v mic la sfârşit, că în comunicate apărea când unu’, când altul. Ieri ne-am lămurit, sunt metodologii şi notări diferite şi, oricum, nu mai contează că nu avem vaccin. Institutul Cantacuzino lucrează, dar testele se vor termina peste o lună. După aia, doctorul Streinu-Cercel a mai dat o chiflă. În aceeaşi intervenţie spune cu subiect şi predicat că “Nu înţeleg de ce facem atâta caz”, ca imediat după aceea să vorbească despre scenariul cu 20.000 de morţi în România, care e minim, “e mizilic”. La aşa vorbe, mulţi au îngheţat. Destui au trecut din mers peste cuvântul dubios “scenariu” şi au rămas în cap cu ideea că vom avea zeci de mii de morţi, că oricine face “Hapciu” gata, s-a dus. Acu’ degeaba îi mai explici lu’ tanti Veta din Afumaţii de Jos că un alt scenariu spune că 90 la sută din populaţia globului va fi ucisă de încălzirea globală, jumătate înecaţi, jumătate îngheţaţi, savanţii nu s-au pus încă de acord. Ok, scenariul gripei porcine e ceva serios, e puţin probabil, dar posibil şi trebuie să luăm toate măsurile pentru a împiedica acest lucru. Dar să trânteşti hodoronc tronc nişte cifre, să numeri înainte cadavre fără să explici clar contextul, fără să spui că asta s-ar putea întâmpla dacă milioane de români s-ar îmbolnăvi de gripă (acum sunt câteva sute de bolnavi) şi dacă rata de decese ar fi 2,5%, e echivalent cu a zice că sfârşitul lumii va veni în 2012, cum au prezis mayaşii.

22 de milioane de români aşteaptă 1 milion de doze de vaccin. Cine primeşte injecţia

Harta zonelor afectate de AH1N1

Nemţii au început vaccinarea. Fostul ministru al Sănătăţii explică de ce la noi se întârzie

Ucraina vrea să închidă unele puncte de frontieră cu România.

Cum arată isteria noii gripe la Kiev

Kievul face faţă cu greu isteriei legate de “gripa porcină”, căci din cei 191.000 de cetăţeni înregistraţi ca având gripă, numai în 22 de cazuri s-a confirmat prezenţa AH1N1 (!!)

 • Jurnalul national:

Alte 26 cazuri noi de gripă porcină, confirmate în România

Institutul Matei Balş, luat cu asalt de oamenii speriaţi că au gripă porcină

Gripa porcină închide o şcoală din Timişoara

 • Antena3:

Mircea Badea: NU am gripă porcină! Acum ne putem îmbolnăvi împreună!

Gripa porcină provoacă panică pe Internet: Oamenii se tem că vaccinul poate duce la apariţia cancerului

 • Realitatea.net:

Nassar: Vaccinul antigripal nu a fost testat pe copii şi ar putea fi administrat abia din 2010

MAE a emis o alertă de călătorie pentru Ucraina, din cauza răspândirii gripei porcine

Slovacia restricţionează circulaţia la frontiera cu Ucraina din cauza gripei porcine

Rusia a înregistrat zece decese provocate de gripa nouă

20 de inspectori şcolari sunt suspecţi de gripă nouă

Aceste contracte confirma ceea ce a fost anuntat in Suedia in octombrie si anume ca aceste vaccinuri au fost de fapt comandate inca din 2006: a existat o comanda in asteptare pentru realizarea vaccinarii unei largi parti din populatie DACA OMS declara PANDEMIE de nivel 6. Atunci cand “noul tip de virus” A/H1N1 a aparut si a inceput sa se raspandeasca pe alte continente, OMS a schimbat definitia pandemiei de grad 6 eliminand criteriul conform caruia un virus trebuie genereze o rata mare de mortalitate [ pentru a declara pandemie de grad 6]. Astfel, guvernul a descoperit ca acele comenzi gata semnate au fost pur si simplu tranferate catre compaterea noi [createi] tulpini de gripa care putea sau nu sa devina mai mult sau mai putin letala decat gripa obisnuita de tip A sau B.

(…)

Nu-i greu de observat ca in Ro avem alegeri, in Ucraina vor fi alegeri; ambele tari au mari deficiente in ceea ce priveste accesul liber la statisticile din sanatate. Asa ca se pot spune orice si se pot face multe. Interesant este ca in ambele tari au izbucnit brusc muuulte cazuri de “gripa noua” desi nu ai unde sa vezi cate probe s- au trimis pentru analize, cate au iesit pozitive , ce tulpina era acolo, ce tip de pneumonie a aparut, daca decesele au fost din cauza penumoniilor etc etc.

Ucraina este oricum o tara cu o rata mare de deces din pricina pneumoniilor, iar in Romania epidemiile “gripa” de la Iasi sunt anuale.  Am pus ghilimele pentru ca e greu de crezut ( dupa minimul de date disponibile public) ca a fost gripa la Iasi anul trecut sau acum 2 ani; mai degraba IACRS-uri si pneumonii. Si da, la astea 2 stam “bine”, in sensul ca anual sunt mii de cazuri.

In ambele tari se desfasoara show-uri cu guvernanti la “carma” situatiei in deriva, se canta despre pericole uriase, se vantura cifrele terifiante despre potentiale decese etc etc pentru infricosarea omului de rand. Ok, Ukraina ne-a batut la show, cel putin pana acum.

***

vaclav_klaus

“Odata cu intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, Cehia inceteaza a mai fi un stat suveran”, a declarat Klaus, potrivit AFP, citata de NewsIn.

 • EvZ:

CEDO condamnă Italia pentru crucifixele din şcoli – s-a creat un precedent anticrestin extrem, extrem de grav si probabil ca ireversibil.

swisstxt20091103_11444287_0Curtea Europeană a Drepturilor Omnului a condamnat, astăzi, Italia pentru prezenţa crucifixelor în sălile de clasă, măsură considerată contrară dreptului părinţilor de a-i educa pe copii potrivit convingerilor lor şi dreptului copiilor la libertatea de religie, relatează AFP.

Copiii săraci ai americanilor

0,,4832932_4,00Şi care este situaţia azi? Dacă biserica evanghelică, la a cărei conducere se află acum Margot Kässmann, va trebui să facă mai puţin riscantă larga ei deschidere spre lume, ferind-o de o prea accentuată diluare a doctrinei, de transmutaţia teologiei în morală, de prea marele amestec în treburile lumeşti, biserica catolică pare a se cantona în continuare pe litera dogmei, mizînd prea mult doar pe forţa doctrinei de a insufla credinţa. Ambele biserici se confruntă actualmente cu exodul enoriaşilor. De ce n-ar fi oare posibil ca tocmai o femeie să reuşească imposibilul? Un prim pas, istoric cum se tot spune, a fost făcut prin alegerea vajnicei, îndîrjitei dar fragilei preotese, fost episcop de Hannovra, în fruntea unei instituţii prin excelenţă şi prin tradiţie, pînă deunăzi, masculine.

 • Basilica:

„Sfântul Vasile cel Mare excela în toate“ – mesajul cel mai impregnat de modernism si ideologia incalzirii globale din toate cele transmise Congresului organizat in cinstea Sf. Vasile cel Mare apartine, oarecum previzibil, Patriarhului ecumenic Bartolomeu:

CropBear1Care alt păstor cu minte strălucită ar fi putut să se ocupe în acelaşi timp de primirea schismaticilor, să critice extremismul unor monahi, să creeze instituţii pentru ajutorarea săracilor? Care alt teolog harismatic ar fi putut trasa linia de demarcaţie dintre kerygma şi dogma sau între akribeia şi oikonomia şi, în acelaşi timp, să dea formulări cu totul noi, deschizătoare de perspective, despre crearea universului? Ce alt administrator ar fi putut menţine echilibrul între imensele responsabilităţi pastorale şi liturgice ale diocezei sale, într-un moment critic din istoria Bisericii, şi în acelaşi timp să reformeze viaţa monahală a Bizanţului într-o epocă de expansiune a monahismului?

Adevărul este că semnificaţia personalităţii Sf. Vasile cel Mare nu a fost niciodată mai actuală decât astăzi. Căci, avem nevoie de interpretarea sa creativă a Sf. Scripturi şi a Tradiţiei, pentru a putea face faţă problemelor cruciale de astăzi, cum sunt poluarea mediului şi schimbarea climei la nivel global. Avem nevoie de sensibilitatea sa pastorală cu privire la unitatea Bisericii, pentru a răspunde unor probleme critice de ordin ecleziastic, cum este unitatea Bisericii Ortodoxe în întreaga lume. Şi avem nevoie de perspectiva sa echilibrată, în domeniul doctrinei şi al spiritualităţii, pentru a ne adresa mesajul de creştini ortodocşi către celelalte confesiuni creştine şi către diversele bartocomunităţi religioase. Şi, mai presus de toate, avem nevoie de mijlocirea şi de inspiraţia sa, pentru a găsi harul lui Dumnezeu în propriile inimi, în sufletele fraţilor şi surorilor noastre, ca şi în cel mai mic fir de praf din întreaga lume creată.

Comentariul nostru: Este remarcabil cum poate fi “citita” viata unui mare sfant al ortodoxiei prin lentila modernista a unui patriarh care “marturiseste” impotriva… incalzirii globale. In viziunea SS Bartolomeu, a pune in randuiala monahismul este echivalent cu la a-l reforma, a talcui Scriptura este echivalent cu a avea o interpretare creativa, si asa mai departe. Cuvintele sunt semnificative. “Reformarea’ si ‘interpretarea creativa’ apartin tipologiei geniului uman, tipului standard de “erou” al istoriei occidentale care face ceva maret, fundeaza si el un imperiu, un stat sau macar o “biserica”, acolo :). A pune in randuiala si a talcui tine, in schimb, de tipul de Sfant rasaritean, care niciodata nu trangreseaza granitele Traditiei, ci intotdeauna o reactiveaza, o pune in aplicare, niciodata inovand, niciodata reformand (caci Biserica niciodata nu se reformeaza!) ci totdeauna imbogatind in acelasi cuget cu parintii inainte-mergatori si cei impreuna-lucratori…

Este hilara si imaginea patetica a harului care ar trebui sa fie regasit in … firul de praf. Ne intrebam, ce fel de praf? Se refera si la smogurile pe care le combate iubita sa “incalzire globala”? Vai, vai, vai….

In sfarsit, raspunsurile Biroului de presa la atacurile murdare si interesate din mass-media la adresa BOR :

COMUNICAT DE PRESĂ: Grijă pentru popor, nu interes pentru partide

COMUNICAT DE PRESĂ: Apel la înţelepciune COMUNICAT DE PRESĂ: Este uşor de denigrat, dar mai greu de îndreptat!

pf-daniel01De mai multă vreme, constatăm că unele trusturi media desfăşoară o campanie concertată împotriva Bisericii Ortodoxe Române, manifestată fie prin mediatizarea obsesivă a unor cazuri de imoralitate a clerului de mir sau a celui monahal, fie prin reproşul permanent că Biserica Ortodoxă Română ar primi prea mulţi bani de la bugetul de Stat, ignorându-se, în mod deliberat, că majoritatea contribuabililor sunt de confesiune ortodoxă, iar clerul ortodox aduce cea mai mare contribuţie cultural-spirituală şi social-filantropică la viaţa comunităţii locale. În mare măsură, considerăm că aceste trusturi de presă – adesea conduse din străinătate -nu informează opinia publică românească în mod corect, ci tendenţios, punând accentul doar pe ceea ce este senzaţional şi scandalos. Din nefericire, fiind preocupate exclusiv de audienţă şi profit, acestea trec cu vedere presiunea psihică-morală la care este supusă majoritatea creştinilor ortodocşi din ţară, inclusiv mănăstirile, schiturile şi parohiile, prin promovarea în presa scrisă, filme şi internet, a pornografiei, prostituţiei, libertinajului şi prin relativizarea principiilor morale creştine privind familia. Din cauza secularizării şi a migraţiei, numărul vocaţiilor monahale a scăzut îngrijorător în ultimii ani, iar menţinerea vieţii spirituale şi a disciplinei monahale necesită eforturi sporite şi se află mai intens în atenţia centrelor eparhiale din ţară. În acest sens, cazurile de indisciplină a clerului de mir şi a celui monahal se află deja în atenţia instanţelor de judecată bisericeşti, care analizează fiecare situaţie în parte şi iau măsurile disciplinare (statutare) care se impun. Cu privire la cazul apărut în cotidianul Libertatea de astăzi, 2 noiembrie 2009, precizăm faptul că persoana în cauză, victimă a unor persoane interesate de câştig, a solicitat încă din luna august 2009 retragerea din rândul monahilor, solicitare care a fost atunci aprobată, în baza libertăţii de conştiinţă. Deja, Arhiepiscopia Bucureştilor intensifică măsurile pentru sporirea vieţii duhovniceşti şi întărirea disciplinei monahale, inclusiv în ceea ce priveşte comunitatea slujitorilor monahi de la catedrale, care vor avea obligaţia de a se conforma unui program de mănăstire foarte strict. Mai precizăm că, într-o societate preocupată de câştig material imediat şi cu orice preţ (şantaj şi presiuni de tot felul), în care nu mai contează mult valorile spirituale, formarea duhovnicească a tinerilor clerici şi mireni presupune o lucrare pastorală permanentă, mai atentă şi mai intensă a Bisericii pentru formarea caracterelor, nu doar măsuri administrative şi disciplinare. BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

 • Blogul Schitului Sf. Ioan Rusul: Calugarul Teoctist si Biserica
 • Saccsiv: COMUNICATUL PATRIARHIEI in legatura cu difuzarea in LIBERTATEA a filmarii actului homosexual

 

Mentionam ca, desi in esenta este corect comentariul si impartasim cea mai mare parte a lui, nu suntem  deloc de acord cu trimiterile la articolele si la filmarea pornografica din tabloidul odios Libertatea, care nu au ce cauta pe un site crestin, si nici cu aceasta parere:

“Isi fac iluzii daca cred ca pozitia lor este sigura. Cand STAPANII reali ai SISTEMULUI vor decide ca a sosit clipa lovirii din temelii a ortodoxiei, spurcaciunea lor va fi cunoscuta de toata lumea. Iar aceasta se va petrece pentru a zapaci poporul credincios si pentru a-l indeparta de ortodoxie. Ca atare, trebuie facuta ordine in biserica si cat mai repede”.

In ce ne priveste consideram ca:

1. “Ordinea” in Biserica ar trebui sa insemne nu neaparat dat afara monahi si preoti, ci indreptare catre pocainta, daca acest lucru este posibil (adica daca respectivii clerici doresc asta si nu sunt din start niste impostori) si acestia chiar sunt sinceri in regretarea faptelor lor grave si profund smintitoare. Pentru ca Biserica, insusindu-si voia lui Dumnezeu, nu poate sa vrea nici ea ‘moartea pacatosului’. Problema este ca PF actual proclama acum nesincer intaietatea “formarii caracterelor” fata de “masurile administrative si disciplinare”, pe care este renumit ca le prefera, in realitate, si inca nu pentru cazurile care ar putea reclama pe buna dreptate asa ceva. De altfel pasajele anterioare ale comunicatului pun accentul pe “disciplina monahala foarte stricta” si considera pacatele incriminate ca fiind doar niste abateri de la aceasta disciplina… Orice om cu tendinte despotice iubeste la nebunie disciplina cazona si o va accentua mereu mai mult in dauna jertfei pentru pastoritii sai si a asumarii responsabilitatii de formare duhovniceasca.

2. Nu credem ca oamenii din biserica care sunt in mod real ai “sistemului” si practica perversiuni vor pati vreodata ceva, decat, poate, cel mult, din greseala (cum a patit in politica Mona Musca) sau daca “misca in front”. Frica de scandaluri nu-i va motiva niciodata pe ierarhi sa ia masurile canonice corespunzatoare si sa devina mult mai veghetori asupra celor chemati la pastorire, dupa cum le este si datoria. Daca au constiinta si curaj, trebuie sa ia masuri din dragoste de Hristos si de Biserica, iar nu de frica presei, care, si daca nu vor exista motive reale, oricum le va gasi, le va inventa, le va forta, asa cum au facut in cazul Tanacu si cum, probabil, se pregatesc sa mai faca pentru a lovi in zona care nu este subordonata “mainstreamului”. Trebuie sa avem realismul de a recunoaste ca, oricum si orice s-ar face, “uscaturi” tot vor exista si in Biserica – si nu poti condamna fara probe si marturii serioase si credibile, judecate canonic -, iar cele cu adevarat mari si impenitente, facute nu din cadere in ispita, ci in mod premeditat si fara rusine de catre oameni FARA CREDINTA care au ajuns sa fie ierarhi, exarhi, stareti sau in alte pozitii inalte – acelea nu vor iesi niciodata public, oricat de flagrante ar fi, deoarece… “corb la corb nu scoate ochii”.

3. Nu ar trebui sa cedam tentatiei de a raspandi faptele scandaloase, dar macar nu facute la aratare, ale preotilor si de a-i osandi, de a-i supune oprobriului public, pentru a nu face si noi jocul mass-media demonice, rascolind si imprastiind si mai mult necuratia si alimentand impulsurile cele mai joase din om. Intr-adevar, Biserica nu ar trebui sa ascunda gunoiul sub pres, dar nici sa-l expuna in piata publica si sa se lase judecata de cei necredinciosi ori in fata lor. Avem invatatura clara a Cuviosului Paisie Aghioritul pentru astfel de situatii:

“Când vedem ceva rău să-l acoperim, nu să-l publi­căm. Nu este corect să se facă publice căderile mo­rale. Să presupunem că pe drum există o necurăţie. Dacă va trece pe acolo un om cuminte, va lua o piatră şi o va acoperi, ca să nu pricinuiască dezgust. Unul nesocotit însă, în loc s-o acopere, poate începe să răscolească şi să împrăştie mai mult mirosul urât. Tot astfel este şi atunci când, fără discernământ, dăm pu­blicităţii păcatele celorlalţi şi pricinuim un mare rău. “Spune-l Bisericii” nu are înţelesul că toate trebuie să se facă şi cunoscute, pentru că astăzi nu sunt toţi Biserica. Biserica sunt creştinii care trăiesc aşa cum vrea Hristos, iar nu ceilalţi, care luptă Biserica”.


Categorii

"Reforma" in biserica/ aggiornamento, Ecologism/ Mitologia schimbarilor climatice, apocalipsa incalzirii globale, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Patriarhul Daniel, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Pornografie, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “(Update) – CERCEL DEMISIONEAZA, MASS-MEDIA ISTERIZEAZA, KLAUS SEMNEAZA TRATATUL UE, CEDO INTERZICE CRUCIFIXELE IN SCOLI (Stiri 3 noiembrie 2009)

 1. Referitor la comunicatul Patriarhiei in legatura cu filmul din Libertatea.

  Nu pot fi de acord cu raminerea gunoiului in Biserica.
  Parerea mea este ca Parintele Paisie se referea la acel rau care nu afecteaza pe altii, sau in tot cazul, pe multi. Dar cind un asemenea cazut afecteaza toata Biserica, a-l lasa acolo, fara a fi degradat complet de orice atribut de conducere este un act de tradare.
  Daca se caieste, sa fie trimis ca si calugar simplu la o manastire sub supravegherea unui duhovnic sporit. Daca nu se caieste, afara cu el.
  Orice este mai rau decit a nu face nimic.
  Asa cum am mai citat pe acest site: ”Pentru ca raul sa triumfe, este de ajuns ca oamenii buni sa nu faca nimic.”

 2. Despre primatul papei…
  Iata cum se adresa Pius II (1405-1464; papa intre 1458-1464) intr-o scrisoare catre Mahomed II, cuceritorul Constantinopolelui:

  “E vorba de putina apa care te boteaza, ingaduindu-ti sa iei parte la ritualurile crestine si sa crezi in Evanghelie. Facand aceasta nu va mai fi pe pamant nici un principe care sa te intreaca in glorie si sa te egaleze in putere. Te vom numi imparat al grecilor din Rasarit, iar ceea ce cotropesti acum prin violenta si in mod nedrept iti va apartine de drept. Toti crestinii te vor venera si te vor face judecatorul litigiilor lor… Sirienii, egiptenii, libienii, arabii si toate celelalte semintii care se afla acum in afara turmei crestine, auzind aceasta veste, fie iti vor urma calea, fie vor fi lesne stapaniti de armele tale si ale crestinilor. Iar daca nu vor dori sa te aiba aliat in legea noastra, te vor asculta ca stapan in legea lor. Noi te vom ajuta si, cu ajutorul Gratiei Divine, te vom inscauna ca principe legitim al tuturora.”*

  Mai lipsea sa-i ofere tineretea vesnica…
  Dupa cum am spus, papii, indiferent cand si cum ii cheama, sunt unul si acelasi Antihrist, uzurpatorul care nici macar nu se rusineaza sa se numeasca pe sine astfel (Viccarius Cristi).

  *citat din “Cristofor Columb – ultimul templier” de Ruggero Marino, editura RAO 2006, traducere Andrei Niculescu, pag.26

  P.S. ma iertati, nu vreau sa indemn pe nimeni sa citeasca ceva de la RAO, nici nu ar fi de vreun mare folos duhovnicesc, ba mai degraba dimpotriva; insa daca dau citate, corect este sa arat sursa, sa nu fiu banuit cumva ca le inventez eu. Le publica chiar ei.

 3. Doamne ajuta!

  Tot Parintele Paisie spune ca si noi suntem vinovati pentru pacatele aproapelui, si ar trebui sa plangem pacatele tuturor, ca si cum ar fi ale noastre; sa ne doara in mod real.
  Binele si raul sunt despartite de un fir atat de subtire…. usor putem fi inselati; nu trebuie sa uitam ca atata timp cat nu facem binele (chiar daca spunem ca “nu facem rau”), de fapt slujim raului.
  Domnul a venit pentru pacatosi, pentru noi toti si pentru el, “persoana in cauza”.
  Cel fara de pacat sa ridice piatra si sa loveasca.
  ………………………….
  Sa incerce sa nu deznadajduiasca si sa se ridice din starea de acum; nimic nu se face fara voia Domnului; poate trebuia sa se smereasca.

  Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostrii, Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste si ne mantuieste pe noi. Amin.

 4. Miron, gunoiul in biserica se curata, nu in afara lui:). Si mizeria aia de pe strada despre care p Pasie vorbea, nu afecteaza? O acoperim, o luam acasa si o curatim asa cum ne-au invatat Sfintii Parinti.

  Sunt in totalitate de acord cu comentariul “Intr-adevar, Biserica nu ar trebui sa ascunda gunoiul sub pres, dar nici sa-l expuna in piata publica si sa se lase judecata de cei necredinciosi ori in fata lor.”

  Doamne ajuta

 5. comentariile sunt de prisos,uneori,..totul este pe dos in ac tara,de la politica pana la religie.toti ataca ,toti se bat cu pumnul in piept,toti cauta sa iasa la suprafata,..fata de noi…muritorii de rand.sunt un ”amarat” de profesor,bugetar,ce nu intele un lucru…noi generatie de sacrificiu,parintii nostri ,la fel,..bunicii si strabunicii nostri,..nu mai zic,….DAR PANA CAND FRATILOR ?sunt ucenicul ”batranului” de la petru voda de peste 13ani,..nimeni,si nimic nu i pot aduce pe,politicieni,pe panta religiei,…SUNT NISTE FATARNICI….TOTI,PARVENITI si GOLANI ORDINARI,….,SUBIECT VAST dar prefer sa ma opresc …AICI.SANATATE si TOT BINELE DIN LUME sa fie cu voi toti,….doamne ajuta-ne

 6. Frate Miron,
  E usor sa judeci, sa condamni dar nefiind monah nu vei putea stii niciodata lupta infricosatoare pe care o duce un monah. La calugarie el primeste 7 ingeri dar si 7 demoni, lupta lui este de 7 ori mai mare decit a unui om de rind…nu judecati si nu veti fi judecati…
  Sf Imparat Constantin a zis “chiar daca voi vedea cu ochii mei un monah pacatuind, nu-l voi vadi ci il voi acoperi cu mantia mea…”
  Par Arsenie Boca zicea ca mirenii stiu toate caderile calugarilor dar sa se fi mintuit nu stiu pe nici unul…
  Daca ne bucuram de intoarcerea unui suflet dupa ce a trecut prin toata mocirla pacatlor, e normal sa ne rugam si pentru un frate aflat in ispita…din vietile sfintilor citim adeseori de sfinti care erau calomniati ca au facut desfrinare cu cineva si nu era adevarat…nu ne e de folos sa judecam noi aceste lucruri ca nu stim noi tainele inimilor…

  Iertati

 7. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/10/13/cuviosul-paisie-despre-sminteli-si-smintire-sa-nu-cerem-de-la-porci-sa-aiba-evlavie-la-crini/

  – De ce să se smintească de ceilalţi care nu sunt aproape de Dumnezeu? Dacă ar fi fost dintr-o familie cu şapte-opt copii şi pe unul-doi din fraţi i-ar fi tras satana şi ar fi trăit o viaţă păcătoasă, l-ar fi smintit viaţa lor păcătoasă?
  – Nu, ci l-ar fi durut, deoarece ar fi fost vorba de fraţii lui.
  – Aşadar, răul se află în noi. Nu avem dragoste, de aceea nu-i simţim ca pe fraţii noştri pe toţi oamenii şi ne smintim de viaţa lor. Toţi formăm o familie mare şi suntem fraţi, pentru că toţi oamenii sunt copiii lui Dumnezeu. Dacă într-adevăr am simţi că toţi oamenii suntem fraţi, ne-ar durea pentru cei ce trăiesc în păcat şi nu ne-ar sminti viaţa lor păcătoasă, ci ne-am ruga pentru ei.
  Iar dacă ne smintim, răul se află în noi; nu este în afară de noi. Când ne smintim, să ne spunem nouă înşine: „Tu pe câţi ai smintit? Şi nu vrei să-l rabzi pe fratele tău? Pe tine cum te rabdă Dumnezeu, cu atâtea câte faci?”. Gândiţi-vă la Dumnezeu, la Maica Domnului, la îngeri, care îi văd pe pământ pe toţi oamenii – ca şi cum s-ar afla într-un balcon mare şi îi văd pe oameni, care sunt adunaţi în piaţă – pe unii cum fură, pe alţii cum se ceartă, pe alţii cum păcătuiesc trupeşte etc. Cum îi rabdă! Cum rabdă ei toată răutatea şi păcatul ce există în lume, şi noi să nu răbdăm pe fratele nostru! Este înfricoşător!

 8. “@Gheorghe!

  Frate iti MULTUMESC din suflet pentru linkul pe care ni l-ai trimis cu emisunea de la Radio Cluj la care a fost invitat acest mare specialist si roman VANEA ATUDOREI!

  RAR mi-a fost dat in viata sa aud un SPECIALIST care sa vorbeasca cu atata “autoritate” si “stapanire” a domeniului si profesie in care activeaza.

  Este mai mult decat un “expert” acest Domn VANEA ATUDOREI, este un adevarat SAVANT, dublat de un om MORAL si CINSTIT si DEMN, care asculta de glasul constiintei sale de crestin si roman si specialist in ceea ce face!

  Dumnezeu sa-l binecuvinteze, M-A LAMURIT INTRUTOTUL cu privire la A HIN1, si cu privire la alte medicamente dubioase!
  De acum incolo o sa invoc in fata oricui, din domeniul reprezentantilor sanatatii si in fata oricarei autoritati din lumea medicala sau a altor autoritati ale statului, RESPECTAREA DREPTURILOR PE CARE MI LE CONFERA LEGEA PACIENTULUI, legea nr. 46/2003, si in special dispozitiile Art.11 din aceasta lege care spune ca fiecare pacient si beneficiar al serviciilor medicale prestate in Romania ARE DREPTUL si “LA O ALTA OPINIE” decat cea a medicilor care ii asigura asistenta medicala sau serviciile de care are nevoie.
  Aceasta “O ALTA OPINIE” la care are dreptul un pacient este bineninteles o opinie separata si distincta decat cea a celor care il trateaza si supravegheaza medical intr-o institutie, si este “emisa” si “acordata” bine inteles de un alt for medical sau specialist din domeniul medicinii, dar care este recunoscut de stat si autorizat in a-si exprima o astfel opinia de specialitate, atunci cand i se cere.

  Or, in emisunea realizata la Radio Cluj, de realizatoarea MELANIA DRAGAN, al carui link ni l-ai trimis, am auzit tocmai…O OPINIE DIFERITA si DISTINCTA fata de a celor mai multi medici de la noi din tara, care vorbesc despre A H1N1, o…ALTA OPINIE, destul de mult DEOSEBITA si diferita de cea a D-lui Streinu, o opinie nu numai “separata” si distincta, ci si CINSTITA si DEMNA si mai ales AVIZATA, apartinand unui SPECIALIST avizat si emisa si EXPRIMATA de un EXPERT in domeniul microbiologie si stiintei farmaceutice, acest roman iubitor de patrie, celebru pe tot globul in lumea medicamentelor si a produselor farmaceutice, dar si celebru in invatamantului universitar medical, un roman care a vorbit sincer si moral si adevarat si cinstit despre CULISELE afacerilor necurate din domeniul industriei farmaceutice de pe glob… si care a vorbit fara jena de asemenea despre MULTELE si MARILE GRESELI de management economic si politic in domeniul industriei farmaceutice de la noi, facute de conducerile politice care s-au perindat pe scena politica si care ne-au vandut fabricile noastre de medicamente pentru a-si lua ei comisioane grase, obligandu-ne sa importam si cumparam la preturi mult mai mari medicamente care o data se fabricau in tara asta!

  Ieri, am urmarit la un post de tv. o emisiune despre gripa porcina si despre vaccinare, si un ziarist a spus (redau aproximativ din memorie spusele lui, dar se poate vedea emisiunea…) “noi DE AIA SUNTEM INTERMEDIARI, ca si MEDIA, intre SPECIALISTI si oamenii de rand”, ca sa intermediem informatia intre specialisti si oamenii care au nevoie de ea!

  Numai ca NUMAI ASA NU SUNT multi dintre “jurnalisti”…eceptie facand unii dintre ei, precum este aceasta minunata realizatoare de la Radio Cluj, care a fost “UN ADEVARAT INTERMEDIAR” al informatiei, intre OPINIA avizata a unui ADEVARAT SPECIALIST, cum este acest Expert VANEA ATUDOREI recunoscut ca specialist pe tot mamapamondul si chiar de ONU, si noi, oamenii de rand care cu adevarat AVEAM DEVOIE de o astfel de opinie avizata si de specialitate, si care nu poate fi contestata, in aceste vremuri depronda confuzie si tulburare si isterie si “nevroza”…a opinie publice.

  Da!… asa cum spunea si acest specialist, se face “mult zgomot” pentru mai nimic in tara asta si in presa de la noi, cu privire la pericolul acestei gripe, …ca sa incaseze “oamenii de afaceri” bani seriosi de pe urma credulitatii si a neivitatii si ignorantei noastre a romanilor simpli. M-au socat aceste cuvinte ale sale ca numai 30% este adevarat in ceea ce se spune despre aceasta gripa, iar 70% este NEADEVARAT, dar presa ne “face” sa credem ca este adevarat, manipulandu-ne siret vigilenta si perceptia noastra…!

  Personal cred ca Traian Basescu VA PIERDE ALEGERILE din cauza acestei imprudente de a se ocupa si implica personal de/in “gestionarea” rezolvarii acestei chestiuni! Faptul ca a vorbit de vaccinare si de obligativitatea ei pentrun toti romanii, ii vor face pe multi romani sa nu mai doreasca sa-l voteze…, din moment ce il asociaza in mintea lor cu cel care ii obliga sa se vaccineze cu un vaccin contestat…!

  Nu are dreptul nimeni sa ne prosteasca si nici sa ne oblige la a “inghiti” o minciuna si o exagerare, o panica ARTIFICIAL si PREMEDITAT si DELIBERAT creata si amplificata si mentinuta in mentalitatea colectiva a romanilor, de catre presa!
  Cat de parsiva si lipsita de moralitate si de etica deontologica este aceasta “PRESA” de la noi…, cat de VANDUTA si aservita este ea unor straini si intereselor lor, si cat de mult NU TINE EA SEAMA de interesele acestui popor…,este o PROSTITUATA intelctuala, este un “catel” care latra pentru cei care ii dau sa roada un os gras…!

  Cinste realizatoarei acestei emisiuni (care este in antiteza crasa cu jurnalistii altor “media”, si care ne-a aratat ce inseamna un adevarat jurnalist…), ramane numai SA DESCHIDEM URECHILE si OCHII cu privire la ceea ce am auzit si SA NU NE LASAM PROSTITI si manipulati!
  Si cinste acestui SPECIALIST si EXPERT roman, VANEA ATUDOREI, ca a venit in tara (exact la tanc…) si NE-A DESCHIS OCHII ca sa intelegem cum vor unii nemernici de pe pamant sa ne insele si sa se imbogateasca de pe urma noastra si a ignorantei noastre si carora putin le pasa de traim sau murim, de suntem bolnavi sau sanatosi, de vor avea de suferit copii nostrii sau de vor ramane nefericiti pe viata, si handicapati pentru tot restul zilelor lor, numai sa aiba ei, nenorocitii, profituri si castiguri grase de pe urma produselor lor, pe care vor sa ni le bage cu forta pe gat, ajutati de cozile lor de topor, de “vandutii” lor care sunt nemernicii de politicieni de la noi…!

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  P.S Frate admin, poate ar trebui sa fie “transformata” in material de citire aceasta emisiune ca sa poata fi CITITA inclusiv de surdo-muti!”

 9. Doamne ajuta!
  Subscriu si eu alaturi de toti cei care sunt de parere ca nu trebuie sa aruncam cu pietre intr-un om care a pacatuit, idiferent de ceea ce este el, calugar sau mirean.
  Dumnezeu sa-l ajute sa se ridice din pacat si pe noi toti sa avem dragoste pentru semenii nostrii.
  Doamne ajuta!

 10. Pentru Vali

  “Par Arsenie Boca zicea ca mirenii stiu toate caderile calugarilor dar sa se fi mintuit nu stiu pe nici unul…”

  Acesta chiar este un citat al Parintelui Arsenie Boca? Adica mirenii nu se mantuiesc?
  Pentru noi nu este nici o speranta?
  Poate da cineva macar cateva detalii? multumesc.

  Doamne ajuta!

 11. Îi doresc părintelui care a căzut ca Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să nu deznădăjduiască, să încerce să se pocăiască. Eu îi respect preoţia şi îl respect ca om, chiar dacă a căzut foarte rău, să fie mai hotărât să se lepede de pacat. Doamne ajută!

 12. @ Adela:

  Nu stiu citatul, dar cred ca ideea era ca nu te mantuiesti facand asta (contabilizand caderile calugarilor).

 13. @ Liviu:

  Problema e ca a iesit deja din monahism, a plecat in lume… Cel de la Caldarusani macar e la alta manastire, in penitenta, se zice.

 14. Din câte imi aduc aminte era cam asa: “Mirenii vad caderile calugarilor sau ale preotilor dar nu vad si lupta lor pentru mântuire sau pentru iertarea pacatelor lor”
  (minusurile se vad aproape intotdeauna dar plusurile niciodata)

  Doamne, ajuta!

 15. Citez din memorie, referitor la cazul Patriarhie, DAR NU NUMAI: “Nu te grabi sa il judeci aspru pe fratele tau cazut, pentru ca ii poti vedea lesne pacatul, insa pocainta si suferinta nu i-o poti vedea prea lesne.”
  Cea mai mare problema pare a fi pe pe moment ca pentru ceva timp populatia va putea sa inghita si neadevaruri puse pe seama Bisericii. Asa cum profetea staretul Antonie in a doua sa profetie (se gaseste pe site), pacatele slujitorilor nevrednici vor fi puse pe seama Bisericii, iar denigrarea Bisericii si a crestinilor va ajunge la cote foarte mari. Se referea cred nu la vremurile marilor dureri, ci la timpurile premergatoare acelei perioade … Un semn, un exemplu, si ma uimeste cata bucurie se poate citi/ghici pe unele forumuri laice…
  @ calin-tm , @ Adela. Da, desigur, asa imi pare si mie sensul spuselor Parintelui Arsenie Boca. Cu alte cuvinte, lumea foarte rar gaseste unui monah (sau mirean!) un merit, preferand sa se hraneasca cu ura, clevetire, denigrare, vorbire de rau, … in doze mai mari sau mai mici … Altminteri sensul inteles Adela poate parea seducator oarecum, dar se apropie mult de erezia numita montanism. De altfel, sfinti mireni sunt multi in calendar, imi vine acum in minte Sf. Oprea Miclaus din Nasaud…
  :)(scuze pt off-topic)

 16. Nu pot sa nu revin cu o completare. Si mai stim si noi multi alti sfinti mireni, cel putin eu si am convingerea asta, in privinta sfinteniei: Sf. Ioan (Ianolide), Sf. Virgil (Maxim), Sf. Gheorghe (Jimboiu), Sf. Constantin (Oprisan), Sf. Valeriu (Gafencu), Sf. Ieronim (Comsa), Sf. Dumitru (Bordeianu)… Sfintilor marturisitori din inchisorile comuniste, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi!

 17. citatul se refera asa cum mai multi ati spus mai sus, ca noi mirenii cunoastem toate caderile calugarilor dar noi nu stim pe vreun calugar sa se fi mintuit (un pic dusa la extrem situatia de Pr Arsenie Boca)….tot Pr Arsenie zicea ca prezenta monahului atrage intotdeauna mincarimea de limba a mirenilor (chiar acestea sunt cuvintele)…diavolul lucreaza prin unul, prin altul…asa ca “ASA Doamne Imparate daruieste-mi sa-mi vad pacatele mele si sa nu osindesc pe fratele meu’ AMIN!AMIN!AMIN!
  Iertati

 18. Frate Miron “nu judeca ca sa nu fii judecat”. Parintii spun sa uram pacatul, nu pe pacatos. Chiar atat de sfant esti?! Nu stie nimeni afara de Dumnezeu ce este in sufletul parintelui Teoctist….Pacatul sau este personal si nu ar trebui sa il judecam. Harul primit la preotie se pierde doar in doua cazuri: 1. daca ai cazut in erezie si 2.daca ai devenit necredincios(ateu). In cazul caterisirii Harul devine nelucrator dar nu se pierde. Dovada ca daca dupa o perioada preotul este iertat el este reprimit in randul slujitorilor fara sa fie rehirotonit…Deci, pacatele personale nu afecteaza vrednicia preotiei. Ce inteleg eu din tot acest scandal. In primul rand ca parintele a plecat dupa Sfanta Marie mare, adica dupa 15 august. De ce acum scandalul? Cum a ajuns Duhovnic inainte de 30 de ani(sau macar 25-26)? canoanele sunt foarte clare ca nu putem preoti inainte de 30 de ani. La tineri pacatul trupesc este foarte pregnant iar in societatea de astazi ispitele sunt la tot pasul si de-a dreptul salbatice. Cam toti pacatuim chiar si numai cu gandul sau cu ochii. E de ajuns sa stai o seara la tv ca sa vezi grozaviile iadului. Cum de a avut asa o ascensiune rapida? A fost cumva mason? Ma rog, nu insist dar eu l-am cunoscut personal si am fost socat de ce am aflat. Sminteala este mare pentru ca ajunsese foarte sus si era foarte cunoscut. Nu ma pot abtine insa sa imi fie mila de el. Sper sa se mantuiasca… Dumnezeu sa il ierte. Si inca ceva. Frate Miron, canoanele Bisericii nu sunt tunuri impotriva celor din jurul tau, ci medicamente de indreptare. Trebuie sa il iubesti pe cel de langa tine, adica SA ITI FIE MILA DE EL. Cand o sa cazi sa iti aduci aminte si sa nu mai judeci pe altii.
  p.s. Frate Vasile, Sfantul Constantin cel Mare vorbea despre preoti nu despre monahi. Era cam asa: daca vad un preot pacatuind il acopar cu mantia….
  Doamne ajuta!

 19. Doamne ajuta!
  Eu sunt un om obisnuit dar respect calugarii pentru tot ceea ce fac, pentru calea pe care si-au ales-o, ……., si pentru ca acolo, in rugaciunile lor exista loc pentru noi toti.
  Este ciudat ca a renuntat la calugarie. Nu trebuie sa renunte; dupa cum spunea @Constantin, tineretea, ispitele sunt foarte mari.
  Sper sa intanleasca persoane care sa-l ajute cu sfaturi ziditoare; toti suntem pacatosi.
  Si eu ii doresc sa se mantuiasca!
  Va doresc tuturor!
  Domnul sa va ajute! Amin.

 20. Poate adaugati si linkul asta la stirile dumneavoastra: http://www.sfantulioanrusul.ro/blog/articol/19/calugarul-teoctist-si-biserica.html
  Doamne ajuta!

 21. Frate admin am acum cateva minute, am primit de la un frate din Italia niste linkuri importante despre unele “REACTII” de dezaprobare aparute in unele ziare italiene pe seama interzicerii de catre CEDO a Simbolului Sfintei Cruci in scolile publice din Europa.
  Printre cei care au iesit PRIMII “in fata” si DEZAPROBA vehement aceasta masura a CEDO sunt cativa preoti catolici italieni.

  Iata linkurile si poate se pricepe cineva sa le traduca din limba italiana…:

  http://www.ecodibergamo.it/stories/Cronaca/99423_il_crocifisso__simbolo_culturale_non_pu_turbare_le_coscienze/

  http://www.ecodibergamo.it/stories/Cronaca/181819/

  http://www.ilnuovogiornaledibergamo.it/cronacaNEW.asp?offset=0

  http://www.ilnuovogiornaledibergamo.it/cronacaNEW.asp?offset=0

  http://news.google.com/news?hl=it&source=hp&rlz=1W1GPCK_en&q=il+crocefisso&um=1&ie=UTF-8&ei=XMnySrD1MJOusAaho-XqAQ&sa=X&oi=news_group&ct=title&resnum=1&ved=0CBIQsQQwAA

  Speram sa vedem in curand REACTII ASEMANATOARE si in presa de la noi din Romania, si mai ales “reactii officiale” venite din partea INALTELOR FETE BISERICESTI ale Ierarhiei B.O.R!

  Doamne ajuta!

 22. cum ziceau “Cel mai pesimist scenariu al gripei noi in Romania: 75.000 de morti in 5 luni” —– asta numai daca se imbolnavesc de gripa noua toti, dar absolut toti cei 80 milioane de romani la care le da geoana sa manance, dar nici asa nu iese socoteala cum trebuie…

 23. Pingback: Razboi întru Cuvânt » UNDE AM AJUNS: UN PATRIARH „ORTODOX” DARUIESTE UN CORAN PRESEDINTELUI COCA-COLA!
 24. Pingback: Patriei mai mult vaccin! Si ceva de import!/ In Turcia adevarul nud despre vaccinuri ESTE ROSTIT DE MEDICII SI DE OFICIALII DE RANG INALT! (Stiri 4-5 nov. 2009) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare