Cod rosu de avarie pentru o Romanie in faliment. Intram in faza a doua a crizei mondiale / ORIENTUL MIJLOCIU GATA SA IA FOC… SI CU EL INTREAGA LUME/ Invazia uraciunilor sodomiste/ PANA UNDE MERGE NEBUNIA FILO-PAPISTASA? (Stiri 31 mai-3 iunie 2010)

3-06-2010 16 minute Sublinieri

 • Profesorul Daniel Barbu, de la Fac. de Stiinte Politice, Univ. Bucuresti (vezi min. 44:35 la VIDEO de mai sus): Miza este lichidarea sistemului de invatamant public in Romania!” (urmariti intreaga emisiune, foarte interesanta)
 • Dr. Florin Chirculescu, Spitalul Universitar Bucuresti: “Se distruge sistemul medical si se va ajunge la un genocid real, care se va contabiliza zi de zi in spitale, in case…
 • Realitatea.net:

Andreea Paul Vass: 125.000 de bugetari ar putea fi restructuraţi în 2011

Profetul crizei: intrăm în a doua fază a crizei financiare mondiale

“Prin criza datoriilor din Europa intrăm în a doua fază a crizei financiare mondiale. Bineînţeles, problema deficitului se poate rezolva pe parcursul timpului, însă, până atunci, statele vor fi blestemate dacă atacă şi stigmatizate dacă nu o fac”, a afirmat Roubini. Ţările a căror politică monetară este orchestrată de Banca Centrală Europeană nu-şi pot “monetiza” datoriile, adică nu pot tipări bani pentru plata împrumuturilor, aşa cum face SUA, a adăugat el. Alternativa ar fi creşterea impozitelor şi reducerea cheltuielilor publice, însă aceste măsuri aduc, în cel mai bun caz, o revenire economică anemică, în formă de “U”, cel mai pesimist scenariu fiind reintrarea în recesiune. Totodată, Roubini pune sub semnul îndoielii capacitatea Greciei de a implementa programele de austritate promise, din cauza lipsei de determinare a autorităţilor, pe fondul protestelor populaţiei. “Soluţia (problemelor zonei euro – n.r.) va veni prin punerea în aplicare a unor reforme structurale, însă rezultatul acestora se va face simţit după mai mulţi ani. Singurele opţiuni rămase sunt ieşirea statelor mai slabe din uniunea monetară sau deprecierea voită a euro“, a precizat economistul. El preconizează că euro se va deprecia sub paritate în raport cu dolarul, probabil începând cu anul viitor. Roubini este unul dintre puţinii economişti care au anticipat corect dezvoltarea crizei financiare mondiale în urma prăbuşirii pieţei ipotecare din Statele Unite.

Analiştii avertizează că deciziile guvernelor de a corecta deficitele bugetare şi datoriile de stat ar putea aduce din nou economia lumii pe minus. Catalogarea problemei datoriilor de stat drept principala prioritate a guvernelor ar putea fi contraproductivă pentru pieţe, consideră Juan Somavia, şeful Organizaţiei Internaţionale a Muncii.

Presiunile exercitate de pieţele financiare determină statele să ia măsuri fiscale radicale, care pun în pericol relansarea economică şi reduc şansele ca creşterea producţiei, a salariilor şi scăderea şomajului să aibă loc curând, se arată într-un raport al Organizaţiei Internaţionale a Muncii, potrivit Reuters.

Mai mult, directorul general al Organizaţiei, Juan Somavia, subliniază că problema datoriilor de stat, considerată prioritate de guverne, trebuie rezolvată într-o manieră ordonată. Altfel, s-ar putea ajunge la o nouă contracţie economică şi la o dublă recesiune.

„De ce acum, în această perioadă atât de nesigură, caracterizată de o relansare economică slabă, trebuie ca chestiunea datoriilor de stat să devină, într-un fel care aminteşte de o furtună în formare, cea mai importantă, urgentă, copleşitoare prioritate pentru pieţe?”, se întreabă Somavia.

El a adăugat că o asemenea reacţie a guvernelor a contribuit la declanşarea crizei din anii ’30.

Este destul de ciudat sentimentul de deja-vu cand vezi cum se leaga cap la cap toate elementele unui tablou apocaliptic, bucata cu bucata din puzzle-ul realitatii este completat pe imaginea fatidica a unei civilizatii in destramare condusa pas cu pas, ca intr-un mars funebru catre gaura fara fund a manipularii, saraciei, dictaturii, injosirii, inrobirii si in final exterminarii la care va fi supusa o buna parte a populatiei globului. Multi sunt deja saraci, toti suntem manipulati. (…)

… Iata si cateva stiri “fataliste” recente din presa romaneasca:
– Daily Business: Cele mai negre vesti par sa se confirme: Economia mondiala va fi lovita de un nou val al crizei. Ce urmeaza pentru Romania?
– Pro TV: Precedentul Grecia. Criza economica ar putea rupe Uniunea Europeana
– Hotnews: Economia Ungariei este intr-o situatie mult mai grava decat se credea, iar tara are sanse “slabe” sa evite soarta GrecieiPentru toti cei interesati despre criza m-am gandit sa pornesc o lista de discutii unde putem sa schimbam linkuri la diverse articole, sa schimbam pareri si opinii despre ce se intampla si ce (ni) se pregateste, precum si sa dam cu presupusul despre cum sa ne pregatim pentru ce este mai rau. Lista este gazduita pe yahoogroups la adresa:

http://groups.yahoo.com/group/lumeaincriza

 • Jurnalul national:

Unde se transferă criza

Dacă iniţial s-a pornit de la criza datoriilor personale ale celor care au luat credite, ulterior aceasta s-a transmis băncilor şi altor instituţii financiare. Statele lumii au intervenit să le salveze de la colaps cu trilioane de dolari. Pe de o parte, statele au cheltuit pentru a salva sistemul, iar pe de alta, pentru a stimula economiile. Anul trecut, virusul crizei s-a transmis mai departe. Majoritatea me­gabăncilor au trecut pe profit şi s-au restructurat. Dar din cauza cheltuielilor şi a crizei care a făcut să se piar­dă zeci de milioane de locuri de muncă peste tot în lume, problema a ajuns în spinarea statelor. Ceea ce ne-a adus la problema Greciei. Care, la rândul ei, a dezvăluit găurile din sistemele publice ale Portugaliei, Spa­niei şi Italiei.

Ilie Şerbănescu: De ce am ajuns aici (II)

Păi, cum vine treaba asta, fraţilor? Vasăzică, România – indiferent dacă a lui Iliescu şi Năstase, sau a lui Tăriceanu, sau a lui Băsescu şi Boc – primeşte aproape ca pe o mântuire capitalul privat vestic, acesta face ravagii aici (indiferent dacă unii se fac că nu le văd şi continuă să fredoneze aria mântuirii de către capitalul străin) şi când ravagiile dau pe de lături este chemat capitalul public din Vest să rezolve situaţia. Iar acesta pune statul-gazdă să plătească şi îşi salvează capitalul privat propriu, dar bagă statul-gazdă ca şi în mormânt. Atâţia de prin Occident – din păcate, unii chiar cu certificat de premiaţi Nobel – numesc această chestie jenantă “globalizare” şi îi cântă virtuţile.

Cod roşu de avarie” în sistemul medical

Într-un dialog cu profesorul Va­sile Astărăstoaie, preşedintele Co­le­giului Medicilor din România, am în­cercat să căutăm, în măruntaiele acestui sistem medical românesc, ră­nile şi cancerul care au făcut ca peste 7.500 de medici să-şi depună dosarele pentru a lucra în străinătate. Această cifră înseamnă un cod de alarmă, un „cod roşu” pentru medicina din Ro­mânia. Şi asta o spune chiar Organizaţia Mondială a Sănătăţii: „Dacă într-un stat pleacă mai mult de 2% din medicii care profesează, acea ţară trebuie să pună «cod roşu» în mod simbolic… În Ro­mânia­, deja situaţia este în­gri­jo­ră­toare. Sfârşitul anului 2009 şi în­ce­putul anului 2010 sunt îngrijorătoare prin prisma marilor companii de recrutare care au intrat în ţară şi a târgurilor de joburi. În Bu­cu­reşti, în decembrie 2009 au fost 2.000 de posturi scoase la târgul de jo­buri şi 2.000 de precontracte în­che­ia­te. În martie 2010, la Bucureşti, 2.500 de posturi ocupate, sfâr­şitul lui martie, la Iaşi, 2.000 de precontracte în­che­ia­te din 4.000 de solicitări din partea me­dicilor“, spune Astă­răs­toa­ie.

Agonia sistemului medical

E criză de funcţionari, de asistente şi de doctori

Cine are bătrâni să-i ucidă!

Vaclav Klaus tot face afrimaţii de-a dreptul nedemne pentru un preşedinte de ţară membră a Uniunii Europene. Articolul său din WSJ echivalează cu aplicarea unui grafitti pe zidul Europei: „Euro = Fail”.

Constructul european nu şi-a ţinut promisiunile şi va fi foarte greu de menţinut în stadiul actual. Analiza domniei sale este interesantă, iar cel mai interesant este că Vaclav Klaus se tot gândeşte la o ultimă soluţie, tot de catifea. (…)

 • Gandul:

Elena Udrea: Ori tăiem acum pensiile şi salariile, ori de la 1 ianuarie nu mai plătim nici una nici alta

Oficial guvernamental: dacă nu implementăm măsurile anticriză „suntem nişte tâmpiţi“

Mitinguri de protest în toată ţara. La Braşov, sindicaliştii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au ars fotografii cu Băsescu

Râsul lui Băsescu: 5 milioane de români nu pot greşi

[…] De fapt, dincolo de umilinţele concrete ale acestei perioade, când suntem condamnaţi la solidaritate forţată, dincolo de faptul că fiecare dintre noi pierde bani, indiferent că lucrează la stat sau la privat, cred că există un motiv mult mai grav de îngrijorare: Am uitat să fim serioşi. În bucurie şi, cu atât mai mult, în suferinţă ar trebui să există un grăunte de decenţă, altfel faci impresie de nuntă sau înmormântare de mahala, cu strigături.

Ştiu că aşa suntem noi, facem haz de necaz, ştiu că bucuroşi le ducem toate, ştiu că la români râsul e frate cu plânsul – ca să citez din paremiologia naţională -, dar parcă în urmă cu 15-20 de ani mai puteai să faci un marş al tăcerii sau să scoţi în stradă revoltaţi sinceri. Ceva s-a pierdut. Generaţia revoltaţilor de profesie, a Pieţei Universităţii şi apoi a grevelor sindicale sau studenţeşti, a fost înlocuită de o generaţie trezită, dar rece, care nu mai crede în nimic altceva decât în distracţie. Oamenii vor să fie distraţi cu orice preţ, chiar dacă puţini conştientizează că, în realitate, preţul îl plătesc chiar ei.[…]

Vlădescu despre bugetul de stat: Era foarte uşor să minţim în continuare şi să ne mai împrumutăm şase luni

Berceanu: În campanie s-a minţit „prin omisiune” pentru a ascunde faptul că mergeam spre prăpastie

Boc invocă hotărâri ale CEDO ca să taie pensiile, deciziile sunt însă fix invers

 • Hotnews:

Sorin Frunzaverde, vicepresedinte PDL: Nu trebuia sa ne atingem de pensii, de toate salariile. Trebuia sa alegem varianta FMI, majorarea TVA si a cotei unice

Masurile de austeritate pentru sunt criticate din interiorul PDL, dupa ce Guvernul Boc a decis sa-si asume raspunderea in Parlament pe un pachet de legi care prevede, intre altele, reducerea pensiilor si salariilor. Vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde, a declarat, marti, la Radio Resita, ca Guvernul trebuia sa aleaga varianta FMI, si anume majorarea TVA si a cotei unice. ”Explicatii exista. Una dintre ele este aceea ca ar fi fost afectata economia. Nu cred in aceasta explicatie. Nu cred, si mi-e teama ca in toamna vom ajunge la marirea acestor impozite. Masura pe care am luat-o acum nu este una eficienta”, a spus Frunzaverde, vicepresedinte PDL si presedintele Consiliului Judetean Caras Severin.

Salariile şi pensiile pot rămâne reduse şi în 2011, dacă măsurile de austeritate nu produc economii la buget

El Pais: România se află în pragul falimentului

Lecţia bulgară/ Simeon Djankov, ministru de Finanţe: „Bulgaria nu se atinge de salarii şi de pensii“

Ţăranii vechi şi noi. Blestemul pământului

Foamea si falimentul, ultimele solutii. Alintatilor, iesiti din case si munciti pamantul!

Singura solutie este ca absolut toti cetatenii sa se reintoarca la munca. Omul insa nu o face stiind ca risca sa munceasca ca sa-i imbogateasca pe altii; Fundul cel mai de jos al sacului este (…) FOAMEA. Atunci omul iese din casa (…) si incepe sa cultive pamantul ca sa aiba ce manca. Trebuie ca totul sa se prabuseasca pentru ca omul modern sa fie stimulat si indemnat sa munceasca. Asadar, falimentul unei natiuni este in viziunea multora singura sansa ca acea natiune sa se reaseze pe drumul normalitatii. Si sunt sigur ca asa se va intampla”. Ideile, mai mult sau mai putin originale, apartin senatorului PDL – Iulian Urban. Nu inteleg deloc de unde vine aceasta inclinatie, ai zice naturala?!, a simpatizantilor sau membrilor pedelisti pentru catastrofe, cataclisme, dezastre, sinistru, faliment si FOAME! Ma intreb daca ideologii de serviciu ai partidului de la putere incearca pur si simplu sa ne obisnuiasca cu ideea ca intoarcerea la primitivism este singura cale pentru redresarea din “anomalia” moderna.

Abandonati orice speranta voi, cei ce inca mai traiti… in Romania! Up-date: Seitan – la anul, noi taieri de salarii

Din acest moment exista un singur drum. Iar greul si raul abia de acum urmeaza. Din toamna, din iarna, cand aceste masuri, plus altele suplimentare poate si mai drastice, vor lovi direct in fiecare dintre noi. Pastrati-va energiile pentru acele momente.

Mea culpa

Patru din cei cinci ani ai mandatului meu au fost caracterizaţi de o creştere economică fără precedent în istoria contemporană a României. Cu privire la evoluţia veniturilor populaţiei şi a creşterii nivelului de trai, Comisia Naţională de Prognoză relevă următoarele date. În perioada 2004 – iulie 2009 s-a realizat o consistentă creştere a salariilor şi a pensiilor. Astfel, salariul mediu brut a crescut de la 818 la 1901 lei, pensia medie de asigurări sociale de stat a crescut de la 232 la 714 lei, iar pensia medie de asigurări sociale în agricultură a crescut de la 74 la 301 lei”. Recunoasteti? Este discursul lui Traian Basescu din 15 septembrie 2009 din Parlamentul Romaniei, cand presedintele se lauda cu cresterile salariilor si pensiilor din mandatul sau. Era bilantul primului mandat la Cotroceni. Va mai aduceti aminte contextul? Trebuia sa convinga cu realizarile sale. Datele prezentate atunci, cu destul de multa mandrie pe timp de criza, erau parte din raportul de activitate adresat Parlamentului dupa 5 ani de mandat. Mea culpa, in numele presedintelui. Imi cer scuze ca atunci nu am avut abilitatea de a prevedea viitorul cu taierile bugetare ce aveau sa vina, cu derapajele economice si toate celelalte. Altfel, as fi incercat sa il opresc sa mai candideze – presupun ca i-as fi facut un bine. Imi pare rau ca nu am putut sa imi dau seama la timp ca Basescu interpreteaza, mereu, aceleasi date in functie de interesele sale de moment. Atunci cand avea nevoie sa se laude, cresterile nu mai erau nici rele, nici ale liberalilor, nici aducatoare de catastrofe economice. Statul nu mai era un gras cocotat in spatele slabului, ci era suplu si frumos cladit (si datorita aportului sau, normal!), numai bun de expus in targul natiunii. Acum, cand trebuie sa descoperim vinovatii, aceleasi date sunt, in judecata aceluiasi presedinte, cifrele diavolilor liberali care au risipit si batjocorit economia, tara si viitorul. Ati vrea sa aveti un presedinte mai hotarat? Mea culpa, din nou. Am gresit atunci,  toata presa la gramada, ca nu am prezis colapsul (de teama, de rusine, din cauza sperantei inca vii). Insa presedintele a promis, in campanie, ca a trecut criza, ca ne reluam cresterea economica – aceeasi ca si cea de pana atunci. Normal poporul asta avea nevoie sa auda. Tineti minte sa va fi spus atunci ca e nevoie cumva de masuri drastice in aparatul bugetar? Asadar, din nou, mea culpa ca nu am tipat mai tare. Pentru mai putin de atat, dar la cu totul si cu totul alt nivel, din toate punctele de vedere, presedintele Germaniei, Horst Kohler, si-a a anuntat demisia. Mea culpa si pentru incidentul de astazi cu Seitan. Ministrul Muncii a declarat ca, DACA NU se luau masurile draconice de acum, la anul urmau alte taieri. Mea culpa, desi tot am convingerea ca vor urma si alte taieri si cresteri de taxe si ca, din greseala sau prostie, Seitan exact asta a si vrut sa spuna initial. In cazul lui Seitan m-am inselat insa, uitasem ca nu el ia astfel de decizii. Si recunosc, nu ii ascultasem declaratia, pentru ca (inca) nu aparuse nicaieri. Mea culpa. NU AM NICIO SCUZA. A fost o prostie. Si nici nu vreau sa imi doresc sa traiesc ziua in care interpretarea rautacioasa, tendentioasa, malefica, moguliana si rinocizata a mai multor jurnalisti sa devina un adevar trist pentru care, desigur, nu isi va face nimeni, dar absolut nimeni, Mea culpa.

 • Hotnews:

Portugalia anunta ca va inchide 900 de scoli, pentru a reduce deficitul

Razboi turco-grecesc pentru bancile din Balcani: Grecia, decisa sa nu renunte la niciuna dintre subsidiare

***

 • Ziuaveche: Atacurile informatice sperie NATO o conferinta organizata, in Romania, de asociatia masonica (sau, cum se spune in limbaj diplomatic, think-thankul de socializare al elitelor) ASPEN care ia in discutie posibilele amenintari legate de atacuri cibernetice asupra NATO. Odata definita problema, sa ne asteptam la o solutie cu sens univoc – controlul strict al internetului. Tema atacului cibernetic a fost insistent evocata in SUA de catre oficiali ai Pentagonului, semn ca ni se pregateste ceva si pe acest front.

(…) Al doilea raţionament: În 2009 Grupul Bilderberg s-a întâlnit, între 14-17 mai, la hotelul Astir Palace din Vouliagmeni, de lângă Atena (Grecia), având pe agendă, în poll position, “cum să manipuleze criza economică globală în propriul interes”.

Al treilea raţionament: În 2010 Grecia este în pragul falimentului. Grupul Bilderberg se reuneşte, între 3-6 iunie (alţii 4-7 iunie), la hotelul Dolce din Sitges, de lângă Barcelona (Spania), şi are ca prim subiect de discuţie “exploatarea crizei financiare din Grecia şi din alte ţări ale UE, în încercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie Mondială, sub egida ONU” şi “criza datoriilor din Europa”. “Starea economiei mondiale va constitui şi ea unul dintre principalele subiecte”. Spania, alături de Portugalia, se află deja în zona roşie a ţărilor lovite de criza financiară, îndreptându-se, asemenea Greciei, spre faliment. Întâlnirea Bilderberg o precede pe cea a Comisiei Trilaterale “grupul fratern” – care se va reuni la Dublin (Irlanda), între 6 – 10 mai, la hotelul Four Seasons, întâlnirea reunind peste 300 de invitaţi.

Concluzii: 1. Cel mai probabil Grupul Bilderberg a provocat criza economică globală şi, mai ales, pe cea din Grecia, pe care acum o exploatează în propriul interes. 2. Cel mai probabil Spania şi Portugalia o să urmeze situaţiei de astăzi cu care se confruntă Grecia. 3. Cel mai probabil FMI este controlat (condus) de Clubul Bilderberg şi începe să se comporte deja ca o Trezorerie Mondială, sub egida ONU (Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI, face parte din lista celor 120 de invitaţi ai grupului Bilderberg în Spania, fiind unul dintre favoriţii în alegerile prezidenţiale din Franţa). (…)

 • Antena3:

Clubul Bilderberg se reuneşte lângă Barcelona

Rusia ar putea propune instalarea unor sisteme antirachetă în România şi Bulgaria

Madeleine Albright, fosta şefă a diplomaţiei americane în timpul conflictului din Kosovo, consideră că România, prin exemplul succesului său în NATO şi UE, “poate juca un rol crucial pentru consolidarea transformărilor necesare avansării parcursului european al ţărilor din Balcani”.

Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a acuzat marti Israelul ca planuieste un “atac de amploare” impotriva Fasiei Gaza, adaugand ca acesta va provoca o “furtuna de furie in regiune, care va dezradacina” statul evreu. De asemenea, ambasadorii statelor membre NATO vor organiza marti o reuniune speciala la cererea Turciei, in urma incidentului naval din largul Fasiei Gaza, a anuntat luni purtatorul de cuvant al NATO, James Appathurai. “Avem informatii precise ca ei (israelienii) au planificat un atac de amploare impotriva Fasiei Gaza, pentru a compensa esecurile din trecut”, a declarat Ahmadinejad, in cadrul unui discurs difuzat de televiziunea publica. “Va avertizez. Daca de aceasta data comiteti o crima impotriva Fasiei Gaza, furtuna de furie provocata in regiune va va dezradacina”, a adaugat el, potrivit Mediafax. “O reuniune a Consiliului Atlanticului de Nord”, care reuneste cei 28 de ambasadori ai tarilor membre NATO “este in pregatire pentru maine dupa-amiaza, la cererea autoritatilor turce”, la Bruxelles, la sediul aliantei, a declarat Appathurai pentru AFP. Premierul turc Recep Tayyip Erdogan declarase anterior la Santiago, in Chile, ca tara sa va cere NATO sa convoace o reuniune de urgenta dupa asaltul comandourilor israeliene impotriva unui convoi umanitar international cu destinatia Gaza, care a provocat victime in randul cetatenilor turci. “Presupun ca turcii vor sa discute despre incidentul naval” din largul Fasiei Gaza, care s-ar fi soldat cu moartea a noua persoane, potrivit armatei israeliene, dintre care numerosi turci, potrivit diverselor surse. Vaporul pe care s-au produs incidentele naviga sub pavilion turc. NATO este profund preocupata de pierderile de vieti omenesti in cadrul incidentului de la bordul acestei nave”, a declarat alianta militara occidentala intr-un comunicat.

 • “Mucenicul”:

Erdogan:Turcia este gata sa mearga in razboi cu Israelul”

Regimul Obama blocheaza condamnarea crimei Israelului la reuniunea Consiliului de Securitate

 • Cotidianul:

Refuzată de UE, Turcia vrea să joace în liga marilor puteri. 19 morţi pentru o mişcare pe tabla de şah a Orientului Mijlociu

Şeful Mossadului duce dorul jandarmului mondial

 • Antena3:

Turcia nu va ierta niciodată Israelul

Israel compară raidul asupra flotilei cu al Doilea Război Mondial

Ambasadorul Israelului în SUA, Michael Oren, a comparat atacul asupra flotilei umanitare cu lupta Americii contra Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În cadrul unui interviu pentru Fox News, el a descris operaţiunea, în urma căreia au fost ucise nouă persoane, ca fiind “perfect legală, perfect umană – şi foarte responsabilă”.

Revista presei. Turcia va da Israelul în judecată. Egipt deschide graniţa cu Gaza pentru ajutor umanitar. Israel ucide cinci militanţi în Gaza

Turcia este pregătită să cheme Israelul în faţa Tribunalului Penal Internaţional pentru sechestrarea Flotilei Libertăţii, arăta purtătorul de cuvânt al Partidului Dreptăţii şi Dezvoltării, Huseyin Celik, aflat la putere, transmite RIA Novosti. “Considerăm atrocităţile comise de Israel ca acte de tiranie şi despotism.” Turcia arăta anterior că atacul Israelului asupra unei flotile umanitare va rămâne “o pată neagră ” în istoria omenirii.

Turcia: Am ajuns la un punct de cotitură cu Israel, nimic nu va mai fi la fel

Premierul turc arăta că Israel a efectuat “un masacru sângeros” prin uciderea a nouă persoane la bordul unei nave turceşti cu ajutoare umanitare pentru Gaza şi sublinia că cele două state au ajuns la un punct de cotitură în relaţiile lor. De altfel Turcia şi-a retras ambasadorul din Israel imediat după raid, a renunţat la trei manevre militare comune şi a cerut reuniuni de urgenţă ale Consiliului de Securitate al ONU şi NATO, promovând necesitatea unei anchete internaţionale. Premierul Recep Tayyip Erdogan declara în faţa parlamentului turc că raidul asupra flotilei a fost un atac “asupra legii internaţione, conştiinţei umanităţii şi păcii mondiale.” “Astăzi este un punct de cotitură în istorie. Nimic nu va mai fi la fel,” arăta Erdogan. Ministerul turc de externe arăta că patru cetăţeni turci sunt confirmaţi morţi şi alţi cinci se bănuieşte că ar fi de asemenea turci, deşi autorităţile israeliene încă încearcă să le stabilească naţionalitatea. “Acest tip de masacru al Israelului asupra navelor ce duceau ajutor umanitar în Gaza merită orice fel de blestem,” arăta Erdogan, care a cerut ca Israel să pună imediat capăt blocadei “inumane” asupra Gaza. Flotila a fost a noua tentativă pe mare de spargere a blocadei impusă de Israel şi Egipt după ce grupul militant Hamas a preluat prin violenţă controlul în Fâşia Gaza, în 2007. Israel a permis cinci transporturi să treacă. Vicepremierul turc Bulent Arinc arăta că Turcia va lansa acţiuni legale la un tribunal turcesc pe marginea incidentului. În timp ce Erdogan sublinia că raidul israelian a demonstrat “cât de buni sunt la ucis oameni. Israel nu poate sub niciun chip să legitimizeze această crimă, nu se poate spăla pe mâini de acest sânge”. De asemenea, ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu, cerea ca SUA să condamne mai ferm atacul. Casa Albă a reacţionat prudent la incident, cerând o aflare completă a faptelor. Davutoglu declara reporterilor: “Trebuie să fiu cinstit, nu sunt foarte fericit cu declaraţia de la Washington. Aşteptăm o condamnare clară.”

Ahmadinejad: Israel planifică un atac masiv asupra Gaza

Raport AIEA: Iran are destul uraniu pentru două bombe nucleare

Iran denunţă “intoleranţa” europeană privind burqa

Rusia blochează publicarea conţinutului cutiilor negre ale avionului prăbuşit la Smolensk

Şeful serviciilor secrete ruse: Teroriştii pregătesc atentate pentru Jocurile Olimpice de la Soci

Coreea de Sud ezită să prezinte atacul subacvatic nord-coreean în faţa ONU

Fidel Castro avertizează cu atacuri SUA în Iran şi Coreea

 • Hotnews:

Un razboi in peninsula Coreeana poate izbucni in orice moment – diplomat nord-coreean

Germania, pe punctul de a fi condusă de două femei: politiciană favorită pentru preşedinţie

***


Doua recente initiative adoptate de Consiliul Europei [vezi pentru lamuriri nota de final 1] asupra orientarii sexuale si identitatii de gen sunt vazute de cercuri conservatoare si pro-familia ca primi pasi inspre inserarea principiilor unui document radical, “Principiile Yogyakarta”, in cadrul de lucru al institutiilor internationale. “Principiile Yogyakarta” (PY) [http://www.yogyakartaprinciples.org/principles_en.htm] sunt un document adoptat in 2007 de un grup de “experti” ai lobby-ului homosexual, grup care include si cativa raportori speciali si membri ai organismelor de monitorizare ale ONU. PY re-interpreteaza drepturi ale omului care exista deja in legislatia internationala in asa fel incat sa includa si pretinse “drepturi homosexuale”. Cel mai elocvent exemplu este re-definirea familiei si casatoriei ca incluzand “dreptul la casatorie intre persoane de acelasi sex” si “dreptul la adoptie de catre cupluri de acelasi sex”. PY mai cauta si sa statueze ca exercitarea libertatii de expresie si a celei religioase nu poate sa violeze “drepturile si libertatile persoanelor de diverse orientari sexuale si identitati de gen”. Pentru cei neobisnuiti cu limbajul de lemn al activistilor homosexuali, sa spunem ca prin “identitate de gen” acestia inteleg posibilitatea separatiei intre genul (sexul) fizic si cel asumat, dupa bunul plac, de membrii asa-ziselor “minoritati sexuale”. […] Problema PY este ca ele nu au nici o valoare in afara cercului care le-a adoptat si a comunitatii la care se refera, asadar nu pot fi folosite pentru a impune, deocamdata, nimic, iar creatorii lor sunt nemultumiti ca ele sunt respinse de legislativele nationale care le vad, pe buna dreptate, drept o incercare de invalidare a celor mai profunde temelii ale societatii. Deocamdata, in ce priveste statele UE [pentru lamurirea distinctiei intre Uniunea Europeana si Consiliul Europei vezi de asemenea nota de final 1], conform principiului subsidiaritatii, reglementarea casatoriei si a familiei (la fel ca si avortul/dreptul la viata al copilului nenascut) este de competenta exclusiva a legislativelor nationale.[2]

Motiv pentru propaganda homosexuala sa incerce, incetul cu incetul, pe cat posibil introducerea unor prevederi radicale precum Principiile Yogyakarta in decizii ale unor institutii internationale cu cat mai mare greutate, precum Consiliul Europei, agentiile ONU sau chiar Parlamentul European si ale caror acte pot crea obligatii statelor membre. [3]

Documentele incriminate

Recomandarea Consiliului de Ministri al CE nr. CM/Rec(2010)5, datata martie 2010, privind masurile de combatere a discriminarii pe criteriu de orientare sexuala sau identitate de gen [https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?id=1606669&Site=CM&BackColorInternet=C3C3C3&BackColorIntranet=EDB021&BackColorLogged=F5D383] afirma ca “nici valorile culturale, traditionale, religioase, nici regulile culturii dominante nu pot fi invocate pentru a justifica discursul urii sau orice alta forma de discriminare, inclusiv pe criterii de orientare sexuala sau orientare de gen”. Fiecare paragraf din apendicele documentului se refera direct la aspecte din PY, inclusiv dreptul la securitate si protectia in fata violentei, la viata intima, la respectul pentru asa-zisa “casatorie intre persoane de acelasi sex” si la adoptia de copii de catre cupluri de acelasi sex.

Rezolutia 1728 [http://assembly.coe.int/Mainf.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta10/ERES1728.htm] a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), adoptata in aprilie 2010 in baza raportului realizat de socialistul elvetian Andreas Gross, repeta cuvant cu cuvant definitia identitatii de gen din documentul Yogyakarta, adica “refers to each person’s deeply felt internal and individual experience of gender.” Cu alte cuvinte, identitatea de gen separa sexul/genul fizic, dat prin insasi constitutia umana, de experienta si dorinta personala ale individului. Evident, aceasta poate varia, deci cineva care este azi barbat, maine poate “fi” femeie, pentru ca poimaine sa “se simta” cine stie ce va inventa pana atunci propaganda homosexuala.

Justitia juvenila este o interferenta inacceptabila in viata familiei

Biserica Ortodoxa Rusa se opune in mod hotarat introducerii institutiei justitiei juvenile in Rusia. ”Sunt total convins ca sistemul justitiei juvenile este o interferenta inacceptabila a statului in viata privata a familiei, viziunea sa asupra lumii si modul sau de viata”, a declarat pr. Vsevolod Chaplin. Un copil fara familie este intotdeauna nefericit, a adaugat preotul. ”Chiar daca face dus cu bani, dulciuri si jucarii, daca familia sau parintii sai adoptivi vor fi indepartati de la el, asta il va lasa traumatizat pentru tot restul vietii sale, iar guvernul nu ar trebui sa se substitutie familiei sau sa o distruga, ci sa o sprijine in orice chip, inclusiv financiar si, bineinteles, moral”, a declarat parintele.

Mitropolitul Hilarion crede ca Biserica Catolica va aboli celibatul preotilor

Centru interconfesional in satul Olimpic Soci

Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului crede că este necesară convocarea anticipată a Sinodului Pan Ortodox (a toată Ortodoxia), cu participarea tuturor Bisericilor Ortodoxe locale.

“Am decis să uşurăm procesul convocării Sfântului şi Marelui Sinod al tuturor Bisericilor Ortodoxe” – a spus patriarhul Bartolomeu într-un interviu acordat canalului Vesti 24 TV, care a fost înregistrat Duminică, la palatul Constantinovsky din Strelna, de lângă Sankt Petersburg.

Referindu-se la Sinod, patriarhul a lăsat să se înţeleagă că acesta reprezintă unul din obiectivele majore ale Bisericii Constantinopolitane, şi că acesta, împreună cu efectele (consecinţele) sale, “ar avea cel mai mare impact asupra întregii Ortodoxii”.

Conform patriarhului, ordinea de zi a Sinodului “a fost deja stabilită şi este bine-cunoscută de către comunitatea ortodoxă”; ea acoperind zece puncte majore, printre care principiile autocefaliei şi autonomiei bisericilor ortodoxe, provocările postirii şi un set de aspecte legate de diptice (ordinea menţionării Bisericilor în timpul slujbei).

“Biserica noastră Ortodoxă caută mereu să ţină pasul cu vremurile, evitând să renunţe la ceva din învăţăturile sale, dar, în acelaşi timp, răspunde duhului timpului în care trăim, ajutând credincioşii să stea verticali lumii actuale”.

Pregătirile preliminare convocării Sinodului au început încă din anii 1960. Sinodul Pan-Ortodox este precedat de toate întâlnirile conferinţelor ortodoxe pre-sinodale şi a comisiilor inter-ortodoxe pregătitoare. Sinodul va decide în privinţa problemelor care s-au acumulat timp de secole, de la cel de-al şaptelea Sinod Ecumenic, care ar trebui abordate de către întreaga Biserică.

 • Pelerin ortodox:

DE UNDE VOM ÎNCEPE A PLÂNGE?

Strechea filocatolică a Arhiepiscopului Ciprului

Întregul interviu al Arhiepiscopului Ciprului dat Agenţiei de Ştiri Ateniene este plin de opinii personale, care nu corespund duhului şi învăţăturii Bisericii Ortodoxe. Poate cel mai grav din toate este răspunsul pe care îl dă la întrebarea: Papa este ereziarh sau căpetenie a unui eres? Zice arhiepiscopul:
„Papa este un întâistătător al Bisericii şi acest lucru nu este opinia mea personală, e poziţia întregii Biserici Ortodoxe. Ortodoxia acceptă că Biserica Romano-Catolică este soră şi întreţine cu ea un dialog teologic, la care participăm şi noi, cu scopul de a ajunge la unitatea primului mileniu după Hristos. Deci, Biserica Ortodoxă recunoaşte pe cea Romano-Catolică drept Biserică şi pe întâistătătorul ei ca episcop canonic al Romei celei Vechi. Când schimbăm epistole de sărbători şi alte scrisori, îl numim pe papa «Sanctitate, Papă al Romei celei Vechi şi iubit frate».”

’’Puncte comune’’ ale Bisericii Ortodoxe din Cipru cu Vaticanul

 • Gandul:

Catedrala Neamului, construită cu bani împrumutaţi de la bancă

Europa centrală şi estică, sub furia apelor

 • Antena3:

Jumătate de milion de români, infectaţi cu hepatita C. Doar câteva mii ştiu ca sunt bolnavi (VIDEO)

Jocuri sexuale la o şcoală din Polonia: Cinci eleve au rămas însărcinate

A înjunghiat un tânăr pentru că îi omorâse personajul din Counter Strike


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Ecumenism, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

32 Commentarii la “Cod rosu de avarie pentru o Romanie in faliment. Intram in faza a doua a crizei mondiale / ORIENTUL MIJLOCIU GATA SA IA FOC… SI CU EL INTREAGA LUME/ Invazia uraciunilor sodomiste/ PANA UNDE MERGE NEBUNIA FILO-PAPISTASA? (Stiri 31 mai-3 iunie 2010)

 1. Capitalismul este pe marginea prăpastiei. Ce face acolo? Se uită de sus la noi…

 2. Unde te uiţi şi unde asculţi vezi şi auzi numai de război. Şi bineînţeles, că toţi şi fiecare au numai motive bine întemeiate pentru a porni războiul!
  Apoi mai vezi şi auzi cum zeul ban devine tot mai slab şi neputincios- ceea ce nu este rău, în sensul că poate unii se mai trezesc şi (re)vin la Dumnezeu iar alţii poate mai încep să postească.
  Mă rog, de început război nu este mare scofală, dar întrebarea este, cum se termină?
  Apoi poate este bine de menţionat, spre ajungere la credinţă sau spre întărirea ei, că părinţi ai Bisericii, precum Arsenie Boca sau Paisie, au prevăzut (cu puterea lui Dumnezeu) f exact cele ce se întîmplă şi cele ce vor mai veni peste noi.
  De remarcat, că acestă criză generalizată (morală era de mult, dar de vreo 2 ani este şi financiară şi economică şi este sigur că va da într-una alimentară) nici nu poate evolua altfel decât aşa cum o face, deoarece cei care pot lua măsuri, le iau parcă programatic tocmai pe acelea care adâncesc criza. După cum bine a remarcat Ron Paul în SUA, guvernul lor a luat banii de la cei care de fapt i-au produs, înmulţit, adică de la producătorii mici şi mijlocii şi de la pătura mijlocie a societăţii şi i-a dat tot celor care i-au fluşturat, adică marilor bănci. Idem s-a întâmplat şi-n Europa, iar acum vine nota de plată. În definitiv ceea ce s-a întâmplat este că aceia care eram mai săraci am sărăcit şi mai mult, având astfel mai puţine mijloace materiale de a ne apăra de ceea ce va veni, iar cei bogaţi s-au îmbogăţit şi mai mult, având şi mai mare putere de a declanşa ceea ce doresc să facă. Orice ar fi, esenţial este să rămânem în comuniune cu Dumnezeu şi să nu primim nicidecum cipul. Iar pe alţii să-i avertizăm şi ajutăm cum vom putea. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 3. 1. Poate ca tot raul este spre bine fiindca aceste timpuri ne obliga sa nu mai fim caldicei,ba din contra, sa alegem de partea cui suntem; asa ca,duhovniceste, spiritual,
  s-ar putea sa ne profite,chiar daca e o lectie dureroasa.

  2. Ma irita ipocrizia: atacuri cibernetice asupra documentelor NATO; e drept ca in week-end numai eu am lansat vreo doua atacuri iar vecina mea,dna.D.,pensionara,mi-a marturisit in soapta ca o saptamana le-a pus sistematic faiarolul la pamant. Se pot cauta scuze mai bune,desi internetul oricum e bine monitorizat,sa stam noi linistiti(suntem prea marunti sa isi puna mintea cu noi).

  3. Baietii aceia din “Flotila Libertatii”,suta-n mie, nu erau “curati”: cand se trage asupra ta,te cam pui pe burta si nu astepti sa sari la bataie,decat daca stii ce ai de facut; in plus,o chestie psihologica- daca iti sunt atacati camarazii, tragi fara sa te uiti;nu tin mortis sa iau apararea soldatilor israelieni,insa cred ca a fost o capcana.

 4. Oricum ar fi, nu va mai fi la fel… NATO a fost “torpilat” de incidentul cu convoiul “umanitar”. Turcia, membra a NATO va avea deschis o pozitie contrara SUA, principalul aliat al NATO, chiar conform tratatului. Un conflict intre Turcia si Israel va obliga NATO sa adopte o pozitie si oricare ar fi aceasta ar fi pierzatoare. In plus, Turcia pare in pragul unei insurectii islamice, dupa cum se vede starea populatiei. In acest moment, daca NATO nu exclude Turcia din alianta, atunci, alianta in sine nu va mai reprezenta nimic si nu va mai putea garanta pacea membrilor sai si granitele. In consecinta, Balcanii vor putea reexploda, iar o interventie rusesca ar fi de asteptat. De asemenea, si nationalistii maghiari vor putea fi incurajati de faptul ca NATO nu mai exista ca umbrele pentru asigurarea granitelor nimanui, asa ca suntem amenintati in mod direct si noi, stat si popor. Cu o America ocupata prea mult cu criza economica si cu rezolvarea problemelor care nu vor intarzia sa apara pe ruinele NATO, Iranul va fi liber sa atace Israel. Caucazul si Coreea atat asteapta, in timp ce SUA si-ar dori din ce in ce mai mult un aliat in India ca pondere la puterea chineza, deci va sacrifica Pakistanul si toata lumea musulmana va exploda instantaneu.
  Profetiile Apocalipsei par mai apropiate ca oricand.

 5. Intrebare:
  Petrolul asta care se revarsa acum deja de 6 saptamani si nimeni nu da de cap problemei din ce cupa de amar face parte? ca eu le-am pierdut numarul….vai de vai.

  Se pare ca unii care sperau ca criza sa se duca si care acum vad ce se intampla au inceput sa-si puna intrebari….”ce se intampla de fapt?” cel putin unii din jurul meu, ceea ce e un pas inainte, pentru ca pina acum nu erau preocupati decat de distractii, vacante si cum sa-si faca casa mai confortabila.
  Nu pot inca sa deschid gura sa le spun ca suntem pe ultimii 10m, e inca prea mult pentru ei, tot ce pot sa le spun, cel putin celor care nu sunt impotriva Bisericii sa inceapa sa se roage si sa merga Duminica la slujbe….pentru ceilalti, tac din gura si ii vorbesc lui DUmnezeu despre ei.

  Doamne apara si pazeste, Doamne miluieste.

 6. Tentatia lui “ochi pentru ochi si dinte pentru dinte”.

  Am observat din ce in ce mai mult pe diverse site-uri si in discutiile cu diversi romani sentimentul crescind ca trebuie sa facem ceva, ca trebuie sa le dam o lectie celor care ne-au aruncat in prapastie s.a.m.d.

  Intimplator am dat de cazul comisarului Eugen Alimanescu, “comisarul de fier” care asemenea altor inaintasi de-ai lui din SUA (Elliot Ness) si Italia (Cesare Mori), a organizat o brigada, numita “Fulgerul” cu care a curatat mafia si criminalii din Bucuresti si din tara in anii 40 (al doilea razboi) si, chiar mai important, a atacat, (fara insa sa rezolve problema), pe politistii si judecatorii corupti. Atit romanul, cit si americanul dar si italianul au devenit legende si modele pentru populatie. Dar toti 3 au murit de morti violente si locul curat pe care l-au lasat in urma lor a fost imediat umplut de gunoaiele mafiei si de coruptia conducatorilor in doi timp si trei miscari.

  Totusi tentatia unor astfel de modele, un fel de haiduci moderni este uriasa cu cit situatia este mai dura.

  Si iata ce am gasit pe site-ul care prezinta cazul comisarului roman (http://www.descopera.ro/descopera-secretele-mafiei/4897391-eugen-alimanescu-legenda-justitiarului-de-fier), este vorba de un raspuns dat de unul dintre cititori:
  “De la: vasile ion – 20 septembrie 2009 ora 23:41:56
  Culmea este ca un astfel de grup…”Fulgerul” tocmai este pe cale de a-si intra in drepturi… Cu totii vom vedea rezultatele in scurt timp! Doamne ajuta! ”

  Nu stiu daca ce a scris acest om este adevarat sau nu, ce vreau sa spun este ca din nenorocire par a se acumula tensiuni foarte mari la noi si nu se intelege un lucru: asa dupa cum guvernele nationale au fost despuiate de aproape orice putere de decizie (ma refer la membrele UE) si, dupa cum se stie centrele de decizie si de putere nu se mai concentreaza la nivel de stat national ci undeva in afara lui, la nivele extra-nationale (nu pot sa-i spun supra-national pentru ca interesele nationale nu sint deloc reprezentate aici)tot asa capacitatea de a da un raspuns eficient mafiei noastre sau de a scoate Romania din situatia in care se afla cu violenta locala este practic imposibil, ba chiar ar putea sa dea nastere la si mai multa violente si probleme si mai mari pentru ca cei din afara nu ne vor lasa cu una cu doua. Cazul Comisarului Alimanescu este reprezentativ: nu i-au venit de hac mafiotii si politicienii romani corupti, in schimb tancul rusesc si noua mafie comunisto-evreeasca l-a zdrobit. Concluzie: solutia- ochi pentru ochi, este doar o capcana in care se vrea a se cadea.

 7. Mi se pare interesant ca la articolul lui saccsiv, care pune punctul pe I, s-au primit niste raspunsuri care arata ca oamenii confunda revolutia, adica distrugerea sistemului social/politic/economic domestic cu lupta impotriva diversilor invadatori mai mult sau mai putin crestini care au pus in pericol fiinta nationala dar, foarte important, si credinta ortodoxa. Stefan cel Mare nu a fost un revolutionar el si-a aparat “credinta si nevoile si neamul” la fel si Mihai Viteazul. Cit despre Vlad Tepes, omu’ a incercat sa stabileasca ordine folosindu-se de faptul ca el era conducatorul acelei tari (Valahia). Am de asemenea impresia ca foarte multi cred ca ortodoxii trebuie sa se comporte ca un fel de animale duse la abator, sa stea cum miinile in sin si sa nu reactioneze sau sa actioneze in nici un fel, ca de fapt se indeamna la pasivitate. Crestinul nu traieste numai in pustie dar el traieste si in lume si avem foarte multe exemple, incepind cu Imperiul Bizantin de state/imperii crestin-ortodoxe care au dezvoltat civilizatii de virf. Nu stiu, dar am impresia ca nu se explica suficient aceste diferente (revolutie vs.razboi de aparare nationala; activitatea vs.pasivitate crestina,etc), ca sa nu se creada ca a fi crestin echivaleaza cu ineptia si inertia, asa cum par unii sa creada(de fapt foarte multi).

 8. Pentru o mai mare claritate: vreau sa spun ca exista un timp al actiunii dar timpul rugaciunii este continuu. Cel al actiunii este discontinuu si este in functie de foarte multe lucruri. Se pare ca aceste vremuri sint cele ale rugaciunii exclusive, in timp ce actiunea, sau solutiile omenesti cum spunea par. Justin nu isi mai au rostul. Iar asta nu are nimic de-a face cu pasivitatea sau prostia. Este de fapt o intelegere profunda a unor realitati exceptionale prin care trecem si care chiar daca au corespondente cu diverse perioade grele din trecut, mai ales cel apropiat, ele ramin unice si exceptionale.

 9. @ Petra:

  Si ce fel de actiune vedeti dv. necesara, posibila si, mai ales, ortodoxa, acum?

 10. Spovedanie, rugaciune, curatire de pacate, trairea si acceptarea realitatii dure asa cum este ea, intelegerea ca deja a inceput ultimul act din istoria omenirii.

 11. … si marturisire, in Duh ortodox, si cu dreapta socoteala.

 12. Da, numai ca este greu sa marturisesti si sa tii echilibru (de fapt sa faci echilibristica printre diverse excese)fara spovedanie, rugaciune si macar o incercare de indreptare a ceea ce este rau in firea ta. Fara lucrurile astea, marturisirea poate deraia in altceva, cit despre echilibru…ce sa mai vorbim. De fapt cred ca se face cam prea mult abuz de cuvintul marturisitor in legatura cu unii dintre contemporanii nostrii. Prigoana in adevaratul sens al cuvintului nu a inceput cu adevarat inca. De abia atunci vom vedea cine este cu adevarat marturisitor si cine nu. De altfel marturisirea, sau cel putin sensul pe care il dau eu acestui cuvint se face in momente de criza, de mare dificultate personala, in momente cind ai de ales intre a marturisi si a pierde ceva (viata, slujba,etc). A tine conferinte si a vorbi despre credinta ortodoxa este un lucru excelent, folositor si bine-venit. Dar NU este o marturisire, pentru ca nu se face sub amenintare.

 13. Pentru ca tot am intrat pe panta asta pot sa va spun ca ma mai deranjeaza abuzul de cuvinte gen “X este induhovnicit” ( si nu ma refer la mari duhovnici care prin viata lor au demonstrat ca ei chiar sint asa), ca se idolatrizeaza prea multi oameni pentru prea putine dovezi pe care le aduc apropo de “induhovnicirea” lor. Ma mai deranjeaza si faptul ca exista un fel de falsa emulatie plina de bravada care declama si declara cum va reactiona el sau ea in timpul realei prigoane, etc, etc. Ma deranjeaza pietismul din bisericile noastre, atentia la detalii nesemnificative, “gastile” din jurul duhovnicului X sau a duhovnicului Y. De fapt “deranjat” este un cuvint prea tare. Pur si simplu nu-mi plac toate lucrurile astea.

 14. Nu poate nimeni sa spuna cum va reactiona in timpul prigoanei, dar e o datorie sa ne gandim cum ar trebui sa reactionam si mai ales cum nu, sa fim pregatiti, etc. In rest, avem indemnul parintilor de a nu brava si de a nu ne increde in noi insine. Daca in puterile noastre ne punem nadejdea, vom fi primii care vom cadea.

  Marturisire inseamna sa spui, pur si simplu, adevarul care se ascunde si deranjeaza, sa spui acel 2+2=4, cu sau fara amenintare, dar nu si fara riscuri. Sigur, sensul martiric al cuvantului este unul mult mai inalt.

  PS: E bine ca ati revenit, fie si cu alt nume, mai ales ca nu va daduse nimeni afara, asa cum v-ati grabit sa intelegeti.

 15. Bine v-am (re)gasit! 🙂

  Si prefer aceast nick (am motivele mele sa nu-mi pun numele real, chiar si cel de botez pe acest blog sau pe oricare altul)

 16. In vremurile foarte grele ce se apropie, va conta foarte mult INCREDEREA noastra deplina in Dumnezeu. Indiferent cat de dificile si de neinteles vor fi situatiile prin care poate vom fi nevoiti sa trecem, va trebui sa ne punem nadejdea totala in Dumnezeu, sa ne lasam in mainile Lui. Sfanta Scriptura ne ofera atatea exemple de oameni sfinti care si-au pus nadejdea deplina in Dumnezeu in situatii limita, in care usor ar fi putut sa cedeze si sa se lepede.

  Avraam in afara de ascultarea desavarsita de Dumnezeu, si-a pus toata nadejedea in El, si cu toate ca i se promisese ca fiii lui vor umple pamantul: „Iti voi inmulti samanta, ca stelele cerului … si toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta ta”, ii se cerea in acelasi timp sa-I jertfeasca lui Dumnezeu pe unicul sau fiu, pe Isaac. Imposibila si de neinteles cerere, si totusi Avraam nu a ezitat sa o duca la indeplinire. Ce mult a pretuit Dumnezeu INCREDEREA desavarsita a lui Avraam in cuvantul Lui, si Dumnezu si-a respectat Legamantul facut.

  La fel si dreptul Iov, care pierduse totul, averi imense si o familie numeroasa, ajungand sa traiasca plin de bube prin gunoaie, nu si-a pierdut nici o clipa INCREDEREA in Dumnezeu desi stia ca nu pacatuise inaintea Lui, si ce rasplata a avut, Dumnezeu dandu-i insutit tot ceea ce-i luase.

  Imparatul Manase, dupa multele-i pacate Dumnezeu l-a pedepsit crunt pentru indrepare. Spunea Manase: ” Daca m-a tinut Dumnezeu cu zile pana acum, oare ce vrea El de la mine ? Sigur ca vrea mantuirea mea !” Dintr-un imparat pagan, ale carui pacate covarsisera stelele cerului si nisipul marii, a facut iarasi imparat si sfant. De ce? Pentru ca el nu si-a pierdut INCREDEREA in mila lui Dumnezeu.

  Stiu ca este usor de scris, din fata unui calculator. Dar mai cred ca asta asteapta Dumnezeu tot timpul de la noi, si in timp de pace si in timp de prigoana, si cand ne e bine si cand ne e rau, si cand suntem urati si cand suntem iubiti, si cand suntem singuri si cand suntem impreuna cu alti oameni, sa nu ne paraseasca INCREDEREA in ajutorul si mila Lui.

 17. Si a mai spus Iov:” “Gol am iesit din pantecele mamei mele si gol ma voi intoarce in pamant! Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvantat!” Cati oameni in ziua de azi mai pot repeta cu convingere si INCREDERE in Dumnezeu, cuvintele lui Iov.

 18. Nu am de gand sa insist, probabil ca pe aceasta tema va fi ultima mea postare. Vreau doar sa ma asigur ca si voi vedeti ce vad eu, cum interpreteaza fiecare, e treaba lui. Spuneti voi daca asta nu este atitudinea unui lider mondial laic care isi legitimeaza pozitia teologic din perspectiva faptului ca tine locul Mantuitorului lumii, Iisus Hristos. Adica, el este antihristul, indiferent sub ce nume se arata (are de fapt acelasi ranjet). Cititi aici:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/papa-benedict-despre-criza-israeliana-va-fi-varsare-de-sange-897425.html

 19. @ Titus:

  E bine sa nu ne departam de cugetul Sfintilor Parinti si sa nu ne punem ideile mintii noastre mai presus de revelatie, ca sa nu ne inselam… Fiecare lucru are locul sau. Unul este antihristul, multi sunt inaintemergatorii sai. Daca vom trai, vom si vedea… Dar, cum zicea Sf. Chiril, mai bine nu! Va fi mai mult decat infricosator!

 20. Intrebare!
  ce parere aveti de articolul lui Saccsiv privind ruperea de sistem: http://saccsiv.wordpress.com/2010/06/06/necesitatea-ruperii-de-sistem-napasta-ii-va-lovi-pe-toti-intai-pe-cei-din-marile-orase-apoi-la-scurt-timp-si-pe-cei-de-la-tara/? Ma refer la solutiile pe care le propune, apropo de plecarea la tara intr-o prima etapa, vinderea lucrurilor din casa,etc? Si nu va intreb retoric.

 21. In mare parte sugestiile sunt valabile, chiar daca unele detalii ne trezesc retineri. Pare ca e vorba de reluarea unui articol scris in contextul subiectului cipurilor, sau macar unele parti. Nu cred ca noi avem caderea sa spunem la modul categoric celorlalti ce sa faca, dar ca pareri si sugestii le putem lua in considerare si ar trebui sa luam in serios ideea ca da, dezastrul abia a inceput si ca ceea ce va urma va fi tot mai dramatic. Situatiile si masurile fiecarei persoane si familii difera insa foarte mult si nici nu trebuie sa facem lucrurile impulsiv sau disperat (“astazi”), dar e bine sa renuntam la iluzii si amagiri. E clar ca trebuie sa incepem sa facem renuntari, sa ne simplificam mult viata, sa traim… crestineste. Credem ca e realist in ceea ce priveste bunurile si proprietatile in plus (care nu se vor putea vinde mai tarziu – si de fapt, poate nici acum, deja…) si crestineste gandit in ceea ce priveste “castigarea comorii in ceruri”. Oricum, din punct de vedere al dezastrului social programat, pare-se ca Romania este “cap de lista”, in UK e posibil sa fie cu un strop mai mult timp. Si chiar in Grecia, care oricum nu se compara cu noi, nici ca masuri luate, nici ca venituri ale bugetarilor si pensionarilor…

 22. Cam asa gindeam si eu: de la caz la caz si de la situatie. Si este adevarat, ca in Grecia masura dezastrului de tip romanesc a fost aminata (nu stiu cit?), iar pentru Anglia, pe 21 iunie Cameron va da un raspuns mai clar la ce o sa taie si ce nu (http://uk.news.yahoo.com/22/20100606/tuk-uk-britain-economy-fa6b408.html). Nu ma astept sa se ajunga la situatia Romaniei si nici chiar a Greciei (unde sectorul public este de citeva ori mai mare decit cel din UK). Insa eu nu-mi mai fac iluzii: astea sint doar aminari, mai devreme sau mai tirziu tavalugul va ajunge cam peste tot (si acest ‘mai tirziu” il traduc la modul- citiva ani). Din pacate p-aici romanii veniti la munca par sa fie aproape total indiferenti…citeodata am senzatia ca traiesc in doua lumi paralele: una cind ies afara din casa, imi vad de treburile zilnice (totul e pasnic, senin, intilniri cu prietenii, picnicuri, discutii mai mult sau mai putin “filozofice”), si cealalta virtuala…inca, a stirilor din Romania si a ceea ce imi spun ai mei la telefon. Atingerea cu realitatea dura este mai pronuntata in Grecia, unde deja o serie dintre cunoscuti au inceput sa aiba mari probleme in a-si mai gasi de lucru. Si sint oameni care au si 3 copii, sotia nu lucreaza ca trebuie sa ingrijeasca de copii, platesc chirie,etc…solutia intoarcerii in Romania nu mai este o solutie….si chiar stau si ma intreb ce o sa se faca?

 23. @admin:

  De ce spui ca Romania este “cap de lista”? De ce tocmai Romania? Oare schimbarile nu vor fi produse peste tot in acelasi timp, pentru a avea efectul scontat? De ce ceilalti ar mai avea un strop mai mult timp?
  Poate am pus cam multe intrebari …

 24. Pina una alta, problema cipurilor nu mi se pare o problema pentru urmatorii citiva ani. Pina atunci va trebui sa rezistam foametei si anarhiei. Numai aceia dintre noi care vor mai supravietui acestor vremuri vor trebui sa-si faca probleme cu cipul.

 25. @ Azucena:

  E o evidenta ca se incepe cu noi, fiindca masurile de aici sunt fara precedent si sunt masuri de exterminare sociala in conditiile de saracie de aici, cand salariile bugetarilor marunti si pensiile majoritatii abia asigurau supravietuirea decenta pana acum, si…. cele de acum sunt oricum numai inceputul. Tot noi suntem amenintati si cu pierderea unor tertitorii la vest, unguriise agita tare, iat rusii ne dau si ei tarcoale daca tot ne-am pricopsit cu “scut”… De ce ne-au ales pe noi? Ne vine sa raspundem ca in reclama la bere: “prietenii” stiu de ce… Fiindca avem conducatorii cei mai ticalosi si mai slugarnici si avem poporul cel mai “prost” (sau fara ghilimele?) si rabdator?

 26. @admin:

  Adica sa inteleg, atat cat ma duce mintea la ora asta tarzie din noapte, ca noi suntem “pericolul” cel mai de temut, aia cei mai buni, care trebuie neutralizati primii??? Ma uit in jurul meu si e numai jale, duhovniceasca vreau sa spun …
  Si totusi, paradoxal, tot in Romania mai este o speranta de salvare, comparativ cu alte tari, nu stiu precis cum sa spun. Este asa, mai mult o intuitie, si mai greu de explicat logic.

 27. @ Azucena:

  Nu, tocmai ca pare-se ca suntem cel mai comod poligon de incercare, nu cel mai de temut! Desigur, probabil cantareste o data in plus ca suntem tara ortodoxa. Dar slugi mai zeloase ca ai nostri conducatori si popor mai ‘tolerant” la orice experiment sunt greu de gasit in alta parte.

 28. @admin.

  Corect! Sa nu ne facem iluzii despre marea credinta si evlavie a romanilor. Probabil, ca si in perioada inchisorilor comuniste, o sa dam niste virfuri duhovnicesti, restul insa, marea noastra majoritate adica…..Dumnezeu cu mila!

  Sincer, cred ca am sa iau o pauza! Ma simt foarte tulburata. Socul este prea mare si vine intr-un timp mult prea scurt, si chiar am nevoie sa ma re-ajustez, pentru ca inca nu m-am obisnuit cu adevarat cu gindul ca traim in vremurile din urma (cu toatea ca sint convinsa de asta).

  Doamne Ajuta la toata lumea! si inca o data imi cer scuze pentru confuzia provocata (adm. stie de ce).

 29. Ref. la linkul “Blood Money” de mai sus, filmul acesta trebuia sa aiba premiera in Albany, NY la inceputul lunii mai, si in ciuda faptului ca toate biletele au fost vandute, activistii (mafiotii care au facut o afacere din asta) au inaintat “threats” daca flmul se va prezenta la un cinema public, asa ca casa de filme a anulat premiera!!! Si daca ar fi numai atat…se face comert cu carne vie a acestor copii avortati (nenascuti), li se iau organele si se dau clinicilor de transplant si research…se plateste de la $50,000 in sus pt un organ…vezi http://www.lifedynamics.com/abortion_information/baby_body_parts/index.cfm

  Alta mare problema este insamantarea artificiala, unde intr-un madiu de laborator in clinicile de fertilizare artificiala, in urma insamantarii artificiale rezulta in mod normal de la 4-10 embrioni…si se insamanteaza numai 1 sau 2 (dupa cati vrea viitoarea “mama”) restul se congeleaza ca sa fie dati laboratoarelor de “stem cell research” sau pur si simplu se arunca la gunoi. Daca ne gandim ca viata incepe la conceptie, acei embrio sunt suflete umane!!! Deci o femeie, la o insamantare artificiala, face de la 4-9 avorturi automat. CEA MAI MARE PROBLEMA ESTE CA BISERICA ORTODOXA PRIN INDIFERENTA MULTOR SLUJITORI AI EI, nu se preocupa mai de loc de astfel de subiecte tabu. Si de ce am face-o…este mai “fun” sa impodobim bisericile de caramida decat sa construim biserici din sufletele noastre…Mai de curand am asistat la botezul unui astfel de copil rezultat prin insamantare artificiala intr-o biserica ortodoxa! Familie de crestini ortodocsi “practicanti” au mers la astfel de clinica cu binecuvatarea preotului paroh!
  Pana si ereticul papa condamna astfel de actiuni http://www.catholic.org/international/international_story.php?id=26682

  Pe cand si pe agenda “oficiala” a bisericii ortodoxe sau macar a preotilor de parohie???
  Ca tot vorbim toata ziua de criza economica….si mai rau ne trebuie; a inceput marea manie a lui Dumnezeu asupra noastra, caci cum bine spunea un mare duhovnic roman “pacatele intregii omeniri trebuie planse ca propriile pacate”.
  Iertati-mi tulburarea provocata.

 30. Intradevar,mentalitatea mioritica e un paradox!Pt. planeta noastra cel putin. 😉 O fi buna-o fi rea…?Hmmm…Depinde…E un subiect atit de stufos.Cine ar mai avea rabdare si care ar mai fi sensul sa ne obosim in filozofareli complicate?Orb sa fie cineva si tot ar simti ca este vremea plinsului,a rugaciunii si a pocaintei,cum spun Parintii.
  Insa,daca cineva ar cauta “solutie” la problema mentalitatii mioritice paguboase(la propriu),i-as sugera sa scape mai intii de orice urma de constiinta ortodoxa(pleonasm,nu?) si apoi va avea parte de…succesuri spectaculoase.Garantat!
  admin,asa este:”sintem cel mai comod poligon de tragere” si,la fel de…de acord cu restul remarcilor!Dar nu-s sigur inca:ar trebui sa ne intristeze sau sa ne insufleteasca mai mult treburile astea?
  azucena:sa sti ca nu esti singura care are intuitii de astea…mai greu de explicat logic.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare