COD ROSU si STARE DE ALERTA reinnoite si extinse, din cauza VISCOLULUI (video)

29-01-2014 3 minute Sublinieri

NĂMEŢI DE CINCI METRI la BRĂILA. Oamenii sunt disperaţi şi nemâncaţi: “Nu mai ştiu ce să mai fac”

***

 

UPDATE:

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat, la Guvern, că a solicitat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) să reevaluzeze situaţia şcolilor şi grădiniţelor pentru joi, iar în urma acestei discuţii a fost convenit, în final, ca unităţile să rămână totuşi închise joi.

Aceasta este ultima săptămână de şcoală din semestrul I, vacanţa intersemestrială fiind programată de sâmbătă 1 februarie până duminică 9 februarie. Şcolile şi grădiniţele din Capitală au fost închise luni, marţi şi miercuri, din cauza vremii nefavorabile.

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Vrancea, Galaţi şi, parţial, Argeş şi Dâmboviţa sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol. De asemenea, judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea au fost avertizate cu cod roşu de viscol, miercuri, între orele 15.00 şi 22.00.

De asemenea, judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, precum şi jumătatea de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Argeş sunt miercuri sub avertizare cod galben de viscol. Începând de miercuri, ora 23.00, va intra în vigoare o altă avertizare, valabilă până joi, la ora 10.00.

Astfel, avertizarea cod portocaliu va fi restrânsă, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judeţe, respectiv Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi. De asemenea, de miercuri noapte până joi dimineaţă va fi prelungită avertizarea cod galben pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Iaşi, Vaslui, Bacău şi Covasna.

  • Observator:

Îndemnul celor prinși în nămeți: “Nu porniți la drum!”. Cum arată INFERNUL în toată țara

După viscol, vine gerul! Urmează temperaturi de – 20 de grade

****

VREMEA. ANM a emis o avertizare de COD ROŞU pentru judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi şi Tulcea în intervalul 15.00-22.00. Premierul Victor Ponta a anunţat că va extinde starea de alertă pentru aceste judeţe. Anterior acestui anunţ, Bucureştiul şi 14 judeţe se aflau sub avertizare COD PORTOCALIU de viscol şi ninsori până astăzi la ora 23:00, în timp ce alte 10 judeţe sunt sub avertizare COD GALBEN.

În prezent, circulaţia este închisă pe autostrăzile A3 Bucureşti – Ploieşti, A2 Bucureşti – Lehliu şi două tronsoane de pe DN 2, iar 177 de trenuri sunt anulate şi există restricţii de trafic pe opt linii. De asemenea, unele aeronave de pe Aeroportul “Henri Coandă” au întârzieri de cel mult 30 de minute la decolare, din cauza operaţiunilor de degivrare, dar nicio cursă nu este anulată. Şi pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă. Porturile din Constanţa au fost închise din cauza vântului puternic.

Vezi aici LISTA DRUMURILOR ÎNCHISE actualizată în timp real

Cinci metri înălţime, atât au nămeţii în localitatea brăileană Mircea Vodă. Bătrânii şi bolnavii au rămas două zile blocaţi în casele complet îngropate în zăpadă. Asta până ce vecinii au venit să-i ajute. Oamenii spun că nu au mâncat nimic în tot acest timp şi în loc de apă au băut zăpadă.

“N-am mâncat trei zile. N-am putut să ieşim fiindcă a fost până la streaşină”, a spus o bătrână. In localitatea Mircea Voda, satenii se plimba in voie pe acoperisurile caselor. Oamenii spun ca a fost urgie, dar se tem ca ce e mai rau, abia acum o sa vina.

“Zici că e avalanşă aici. Nu mai ştiu ce să mai fac“, a spus un bărbat. În unele gospodării, sătenii au reuşit să-şi croiască drum până la animelele din grajd abia după două zile. În tot acest timp ele au stat nemâncate.

Judeţul Brăila se află sub cod roşu de viscol până în această noapte.

“Suntem înzăpeziţi. N-avem pâine de sâmbătă”. Scrie-ne la adresa de e-mail ajutor@antena3.ro şi mesajul tău va ajunge la autorităţi (VIDEO)

Un bătrân din Argeş a fost găsit de vecini îngheţat în propria curte, sub zăpadă

În judeţul Brăila până şi prefectul a rămas înzăpezit

În judeţul Brăila până şi prefectul a rămas înzăpezit. Gheorghi Obreja, cel care ar trebui să coordoneze toate activităţile de deszăpezire, spune că viscolul foarte puternic îngreunează mult intervenţiile.

Localnicii izolaţi în Insula Mare a Brăilei au sunat la Antena 3 să ceară ajutor.

Prefectul spune însă că rapoartele pe care le-a primit nu indică nicio localitate înzăpezită în acea zonă.

Plapuma de zăpada protejează culturile. Grâul a crescut deja zece centimetri

Pentru agricultori, zăpada este ca o mană cerească. Stratul de zăpadă protejează de ger culturile de grâu şi de cartofi. Mai mult, completează perfect lipsa apei din sol. Agricultorii sunt optimişti. Speră să umple şi anul acesta hambarele cu grâu mult şi de calitate ca în 2013, când producţia a fost una record: 7,3 milioane de tone.


Categorii

1. DIVERSE, IARNA GREA ROMANIA, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “COD ROSU si STARE DE ALERTA reinnoite si extinse, din cauza VISCOLULUI (video)

  1. E o regula de bun-simt: COMENTARIILE CARE COMIT DETURNARI VOITE DE LA SUBIECTUL POSTARII VOR INTRA LA SPAM sau la TRASH. Oricine si oricat s-ar supara.

    Deocamdata este vorba despre viscol, oameni disperati si cod rosu. Cne are ceva folositor de spus despre subiect este binevenit.

  2. Imi pare foarte rau pentru locuitorii comunei Ianca, dar si mai rau pentru calatorii obligati sa circule cu trenul ce trece prin respectiva comuna.
    In ’75 faceam stagiu in zona . Mi-am petrecut ajunul Craciunului intr-un tren intepenit printre nameti. M-a consolat doar gandul la stepa ruseasca si tuica cu slana cu care erau dotati navetistii localnici.
    Nu s-a schimbat mare lucru in 40 de ani. Am mare simpatie pentru braileni. Sper sa treaca iarna cu bine, cu ajutorul lui Dumnezeu, desigur.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare