Cu ce ne mai hranim: CARNE si LAPTE cu ANTIBIOTICE

6-06-2014 3 minute Sublinieri

carne injectata

Sănătatea noastră este în mare măsură determinată de produsele cu care ne alimentăm. Nici carnea nu este o excepţie de la această regulă, în special în ziua de azi, când a devenit o componentă importantă a dietei omului modern şi reprezintă o sursă preţioasă de nutrienţi. Totuşi, multe din aceste proprietăţi benefice pot fi neutralizate de efectele antibioticelor existente în carnea pe care o consumăm.

Trebuie să recunoaştem că, în anumite situaţii de viaţă şi cu condiţia de a fi utilizate în mod corespunzător, antibioticele sunt pur şi simplu de neînlocuit. În acelaşi timp, antibioticele ne pot cauza un prejudiciu enorm, dacă ajung să pătrundă necontenit în interiorul corpului nostru.

Principalii vinovaţi de prezenţa exagerată a antibioticelor în carnea de pe mesele noastre sunt producătorii imorali. În goana după profituri enorme şi rapide, aceştia administrează animalelor doze mari de medicamente, fără să respecte termenele de eliminare a preparatelor din organism. Folosirea medicamentelor este în mare parte justificată de necesitatea prevenirii unor eventuale epidemii, în urma cărora carnea ar fi infestată şi nu ar mai putea fi consumată. Totuşi, ca să nu provoace daune organismului uman, antibioticele trebuie folosite de crescătorii de animale în strictă conformitate cu normele stabilite de specialiştii în domeniu.

În prezent, există o listă de preparate medicamentoase care pot fi folosite în procesul de producţie a cărnii şi dozele admisibile în acest sens. Totodată, producătorii trebuie să respecte intervalul de timp în care antibioticul este eliminat integral din organismul animalului. Numai după aceasta se poate face sacrificarea animalului. În caz contrar, carnea şi produsele de origine animală vor conţine o cantitate mare de preparate medicamentoase.

De foarte multe ori, antibioticele sunt administrate şi animalelor sănătoase. Producătorii recurg la o astfel de „profilaxie” pentru a camufla condiţiile improprii în care este crescut animalul, cum ar fi insuficienţa nutreţurilor calitative, îngrijire calificată şi spaţiu echipat.

O altă cauză a prezenţei unui nivel ridicat de antibiotice este „prelucrarea” cărnii cu preparate medicamentoase imediat înaintea comercializării acesteia. Procedura are ca scop sporirea termenului de valabilitate a cărnii şi oferirea unui aspect „proaspăt” timp de mai multe zile, pentru că s-a reuşit stoparea înmulţirii exagerate a microorganismelor din ţesuturi.

Capacitatea antibioticelor de a combate bolile infecţioase scade odată cu întrebuinţarea frecventă a acestora. De regulă, medicii nu se grăbesc să prescrie antibiotice fără a avea un motiv bine întemeiat. Dacă antibioticele vor pătrunde în mod constant în corpul nostru, împreună cu carnea pe care o consumăm zilnic, acestea îşi vor pierde treptat eficacitatea în faţa a tot felul de agenţi patogeni. În consecinţă, va deveni foarte dificil să vindecăm o amigdalită simplă sau o bronşită cu medicamentele obişnuite şi va trebui să recurgem la preparate mai puternice. Iată un alt risc al poluării necontenite a organismului nostru cu antibioticele din carne.

În plus, antibioticele pot deveni cauza unor reacţii alergice severe. Un produs prelucrat cu medicamente antibacteriene consumat o singură dată nu poate să provoace daune semnificative, dar dacă sunt ingerate permanent, pot provoca dermatite severe sau edeme. Antibioticele din carne pot determina, de asemenea, scăderea imunităţii, în special în cazul copiilor.

Trebuie să ştim că nivelul cel mai ridicat de antibiotice se întâlneşte în carnea de pasăre. Carnea de porc conţine mai puţine medicamente, iar carnea de vită este cea mai inofensivă din acest punct de vedere.

Tratamentul termic este capabil să distrugă structura chimică a antibioticelor, însă pentru aceasta carnea trebuie preparată timp de cel puţin o oră. Dacă intenţionaţi să consumaţi carne de pui, prima fiertură trebuie neapărat aruncată.

Atunci când cumpărăm carne trebuie să fim foarte atenţi la termenul de valabilitate indicat pe ambalaj. Dacă termenul de păstrare este prea mare, atunci, cel mai probabil, carnea a fost tratată cu antibiotice. Cel mai bine este să procurăm carne de la gospodăriile private.

Laptele ne pune în pericol sănătatea. În magazinele din România, a fost descoperit la vânzare lapte cu antibiotice. Rezultatul a fost confirmat de un laborator de specialitate, iar autorităţile au intrat în alertă 

Se fac controale în toată ţara. Pentru că alimentele cu antibiotice sunt extrem de periculoase pentru sănătate – infecţiile devin tot mai greu de tratat. Şi în nicio secundă părinţii nu-şi imaginează la ce risc îşi pot expune copiii şi pe ei înşişi.

Vânzătorul din imagine îşi vinde marfa într-o piaţă din Capitală. Lapte proaspăt de la o fermă din apropiere, vândut în sticle de plastic. Nu are analizele făcute, iar cele făcute în urmă cu două săptămâni nu pot garanta ca laptele recent colectat este şi bun de consumat. Un simplu test în laborator poate demonstra că un aliment se poate trasnforma cu uşurinţă într-un pericol pentru sănătate. Rezultatul este unul cutremurător. O probă de lapte analizată conţine reziduuri de antibiotice

Au fost prelevate în mod aleatoriu 17 probe de lapte, iar o singură probă a rezultat ca fiind pozitivă în ceea ce priveşte conţinutul de antibiotice. Este vorba de un lapte de vacă cu un conţinut de 1,8 la sută grăsime. Verdictul este foarte grav, avertizează specialiştii! Consumate în mod frecvent, alimentele cu reziduuri de antibiotice provoacă ceea ce se numeşte în termeni medicali BIOREZISTENŢĂ. Mai exact, persoanele care mănâncă astfel de alimente devin rezistente la antibiotice.

Creşterea rapidă a numărului bacteriilor rezistente la antibioticere prezintă una dintre cele mai mari probleme de sănătate la momentul actual, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Autorităţile de la Bucureşti au dispus deja controale în toată ţara şi au depistat, deja, antibiotice şi în alte alimente decât laptele.

Antibioticele pot ajunge în lapte prin două modalităţi. Fie prin furaje în care fermierul pune preventiv antibiotice sau prin tratamentul cu antibiotice făcut animalelor bolnave. Legea interzice în acest caz vânzarea laptelui pe piaţă. Laptele de la un animal tratat cu antibiotic poate fi comercializat abia după două-trei săptămâni de la finalizarea tratamentului.

În România, se fac 300 de analize într-un an pentru depistarea antibioticelor în lapte, în Germania, spre exemplu, 300 de analize pe lună. Peste 100.000 de persoane mor anual în Statele Unite ale Americii din cauza infecţiilor intraspitaliceşti, arată cele mai recente studii. Cele mai multe infecţii sunt cauzate de bacterii rezistente la antibiotice.


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Razboiul impotriva sanatatii, Video

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Cu ce ne mai hranim: CARNE si LAPTE cu ANTIBIOTICE

  1. Cu toate ca ingeram involuntar atatea medicamente, organismul nostru raspunde mult mai bine la antibioticele simple, penicilina, de pilda, in tratarea afectiunilor pulmonare, fata de medicamentele mult mai puternice.
    Mai sunt si antibioticele naturale, uleiul de cimbru, de exemplu, la care putem recurge si fara atatea efecte secundare. Personal, am folosit uleiul de cimbru in tratarea unui abces, in conditiile in care nu puteam pur si simplu inghiti medicamentele prescrise de catre medic. Iar rezultatele au fost peste asteptarile mele.

  2. Boy Does Not Understand Why Humans Eat Animals And It Is Profound
    https://www.facebook.com/photo.php?v=662124373873926
    Exposed Child Labour in Apple’s Factories
    https://www.facebook.com/photo.php?v=660520520700978
    10 Alarming Facts About Factory Farms That Will Break Your Heart
    http://www.collective-evolution.com/2014/03/21/10-alarming-facts-about-factory-farms-that-will-break-your-heart/

  3. Muncesti in oras pentru un salar de mizerie ca sa ti cumperi mancare din supermarchet cu antibiotice.La tara ,acolo e viata 🙂

  4. Viata de azi in Bucuresti, integral, e un non-sens: cartiere dormitor cu mii de oameni traind unii in capul altora, fara niciun alt scop decat pentru a consuma mai departe (mancare/zgomote preferate/imagini/parfum si sex), a-si procura senzatii trupesti astazi si maine.

    Aceasta mancare care te duce spre groapa mai rapid e un fleac. Si daca ai manca numai elixirul-vietii, viata tot n-ai gasi in Bucuresti: doar morti ambulanti, plesnind eventual de sanatate trupeasca.

    Problema imensa e lipsa de sens a vietii in Bucuresti. Viata aici nu poate fi inteleasa decat ca un imens spital de nebuni cu saloane neizolate si fara nicio autoritate/paza, dar in care esti prizonier incercand sa-ti imaginezi ca, cumva, totul e bine; ca esti bine.

  5. Reportajul de la Antena 1 mi se pare putin regizat. Din nou se face propaganda contra laptelui direct de la vaca in dauna celui de pe raft, pasteurizat.

    In urma cu cativa ani a fost si o campanie agresiva cu medici, tot tacamul, despre “cat de nociv este laptele de vaca nepasteurizat”, si cat de bun este cel ultra-diluat cu apa si pasteurizat pana nu mai are viata in el, la pret dublu sau triplu.

    Si ca sa para cat mai credibil, la testarea asta au bagat niste mostre de lapte de la aparat contra unor pungi de lapte, mesajul psihologic fiind clar: chiar daca nu e la cutie (ci “varsat”, chipurile), tot laptele de pe raft e mai bun.

    Sunt convins ca sunt antibiotice in lapte si in lactate in general, cum sunt nitriti in carnuri, faina in iaurt etc. E un fenomen generalizat. Dar reportajul de la Observator e clar regizat.

    Chiar si mesajul cu care incepe: “Laptele ne pune in pericol sanatatea”. Senzationalism si regie, secretul succesului in Romania.

  6. Este oarecum evidenta manipularea(un dozator oarecare??!!) probabil le au scazut vanzarile celor care vand apa la pret de lapte si platesc reclame la TV.
    problema in sine cred ca ramane lacomia si la tara si la oras. e bine sa lucram pamantul dar nu idealizati satul romanesc caci de multe ori e mai distrus decat orasul.(sunt mai vulnerabili in fata perversitati lumii acesteia propragata prin cablu si internet)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare