DEFRISARILE padurilor au atins COTE ALARMANTE (video)

21-08-2014 1 minut Sublinieri


Defrişările au atins cote înspăimântătoare… by medialert

Tăierile de păduri au atins cote înspăimântătoare. În fiecare zi, 41 de hectare de pădure au picat sub topoare, arată datele prezentate de Romsilva.

În doar şase ani, au fost defrişate ilegal aproape 300.000 de hectare din suprafaţa forestieră, în timp ce reîmpăduririle au scăzut la mai puţin de jumătate faţă de anul 1990. Volumul de lemn dispărut din păduri a ajuns la 19 milioane de metri cubi, faţă de 16 milioane, cât s-au tăiat în 1990. Acolo unde nu au fost cumpărate şi tăiate de străini, pădurile româneşti au pierit în faţa gaterelor care şi-au croit drum chiar şi în pădurile virgine. În locul lor nu au apărut altele.

Anul trecut, s-au făcut reîmpăduriri doar pe o suprafaţă de 10.400 de hectare, ceea ce înseamnă o scădere de aproape 60% faţă de cât se împădurea imediat după Revoluţie, arată datele Institutului National de Statistică.

Dacă în 1990 s-au făcut lucrări de reîmpădurire pe o suprafaţă destul de mare, în anii care au urmat au fost plantaţi tot mai puţini copaci. În 1991, suprafaţa reîmpădurită a scăzut cu 38%, la doar 15.000 de hectare. În 1992, s-au reîmpădurit 12.000 de hectare, iar în 1993 – 10.400 de hectare. Minimul a fost atins în 2010: doar 10.106 de hectare reîmpădurite.

În acest timp, hoţii de lemne au făcut ravagii. Potrivit unui raport al Curţii de Conturi de anul trecut, între 2005 şi 2011, în pădurile aflate în proprietatea statului s-au efectuat tăieri ilegale de arbori de peste 400.000 de metri cubi. Situaţia cea mai gravă a fost în judeţele Suceava, Maramureş şi Bacău. În aceeaşi perioadă, în pădurile private s-au tăiat ilegal aproape 200.000 de metri cubi de lemn. […]/ integral pe antena3.ro


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “DEFRISARILE padurilor au atins COTE ALARMANTE (video)

 1. “- Pe ea” !a fost comanda si s-au napustit ca niste dihanii apocaliptice pe biata padure.
  Au taiat si s-au procopsit in primul rand politicii si cei cu relatii la varf,companiile straine,slujbasii Ocoalelor Silvice si toata lichelimea satelor, pusa pe furat si pe facut bani simplu si repede.
  Nu s-a intamplat in toata istoria tarii asa dezastru.
  Asa se intampla dac s-a umplut tara de oameni fara de Dumnezeu…

 2. periodic cam de 2 ori pe an merg spre piatra neamt si dea lungul traseului pot fi intalnite garnituri de tren cu cherestea ori busteni si deasemenea pe cale rutiera, camioane specifice transportului de cherestea si busteni, adica sistemul tace si face adica mai bine zis distruge, deasemenea spatiul verde din marile orase la fel este desfigurat si acesta

 3. mihai,
  “adica sistemul tace si face adica mai bine zis distruge, deasemenea spatiul verde din marile orase la fel este desfigurat si acesta”

  Bine punctat. In toate orasele tarii, spatiul verde este desfigurat demonic, copaci toaletati demential, copaci imbolnaviti si netratati, taieri masive in parcuri si pe alei pietonale, troturare, parcuri desfiintate etc.
  In concluzie, pustiul se mareste dupa un plan bine pus la punct si nu este vorba de balcanism aici ci de razbunare tal/mudi=’ca.

 4. Pingback: “MACELUL PADURILOR” – departe de final. Prapadul din Piatra Craiului si dezastrul din Rucar-Bran [Reportaj IN PREMIERA - VIDEO]/ PSD acuzat ca inlesneste JAFUL PADURILOR prin modificarea CODULUI SILVIC - Recomandari
 5. Pingback: SISTEMUL MAFIOT COORDONAT DE AUSTRIECI CONTINUA MAREA DEFRISARE. O noua ancheta a lui Andrei Ciurcanu, pentru In Premiera: “O PADURE DE SMECHERI” (Video) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare