ANTIDEMOCRATISMUL VISCERAL AL “STATILOR DE DREPT” EURO-ATLANTICI: “Romania este PREA PRIMITIVA pentru a fi condusa altfel decat prin FORTA MANIPULARII, FORTA INSTITUTIILOR”/ Culmea “elitismului” totalitar: “JUSTITIA” AR TREBUI SA APERE DEMOCRATIA… DE ALEGATORI!

21-08-2014 7 minute Sublinieri

Heil_democracy

[…] Pe scurt, Basescu n-a invins sistemul, doar l-a reasezat. Sistemul e bine-merci, la locul lui, cu alti oameni in frunte si alti beneficiari. Lupta sa in toti acesti zece ani a fost sa-i dea jos pe batrani ca sa urce in loc “generatia 40”. Poate ca suna cam conspirationist si stupid sa reduci totul la o lupta intre mafii/grupuri de interese ilegitime. Din pacate, cam asta a fost, oricate diferente reale vom gasi intre ce era acum zece sau cinsprezece ani si ce avem azi.

Va veti intreba, poate, de ce Romania nu se poate aseza altfel? Un prim raspuns sta in modul de organizare al partidelor, adica piramidal, construite strict pe pri[n]cipiul vanzarii de functii si dregatorii. In 25 de ani de comert cu functii publice, Romania a ajuns un putregai. Un al doilea raspuns il gasim chiar la popor. Din pacate acesta nu intelege nici azi, in masa critica, cum functioneaza o democratie. Romania este o tara cu prea multi analfabeti functionali si prea primitiva pentru a putea fi condusa altfel decat prin forta manipularii, prin forta institutiilor, in fine, prin forta unui mic grup care controleaza toate acestea. Nu suntem o tara care se regleaza democratic deoarece nu dispunem nici de institutii, nici de cetateni capabili sa o faca. Romania a ramas pana in ziua de azi o democratie mimata, dirijata cam din topor cu televiziuni si institutii perfect controlate.

Traian Basescu are meritul de a fi inteles printre primii ca lumea veche e pe moarte si la fel de repede a inteles cine sunt jupanii lumii noi. Mai inteligent decat toti predecesorii sai si majoritatea politicienilor, s-a adaptat repede. Marele sau merit este de a fi consolidat institutii, astfel incat Romania a facut un pas urias inainte. Nici un om nu mai poate detine azi intreaga putere, cum se intampla in lumea veche. Dar nu nu s-a atins de sistem, n-a pus nici macar o singura clipa in discutie intreaga constructie. Aceasta a lasat-o neatinsa.

Cu tot jocul sau sofisticat, devine tot mai limpede ca Traian Basescu lucreaza azi pentru Victor Ponta, oricate eforturi face sa mimeze conflictul cu noua nomenclatura. Jocul a inceput mai demult, dar l-a acoperit mereu cu destula abilitate. Am destui martori carora le-am spus in urma ca doi-trei ani ca Traian Basescu si-a ales delfinul, urmasul politic, iar acesta nu e nici din PDL, nici din PNL, ci se cheama Ponta. Desi par radical diferiti, sunt facuti din acelasi aluat si actioneaza la fel, adica fara scrupule. Mai cred ca nu este singurul care, in ultimii ani, a mizat pe el. Ponta a inselat mereu doar asteptarile populatiei, nu si pe ale sistemului. […]/ integral pe hotnews.ro

Condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, o decizie prin care judecătorii au apărat democrația de alegători.

Este concluzia unui articol publicat de jurnaliștii de la Deutsche Welle. Aceştia sunt convinşi că românii l-ar fi votat în continuare în funcţii publice pe Dan Voiculescu, în ciuda problemelor sale cu Justiţia.

Jurnaliştii de la Deutsche Welle au făcut o analiză a contextului în care a fost condamnat Dan Voiculescu în Dosarul ICA. Ei au ajuns la concluzia că prin decizia lor judecătorii au apărat democrația de alegători.

“S-a făcut o clipă dreptate. Dar cât vor dura cei zece ani? N-a rămas în picioare un tărâm al urii şi psihozei, un imperiu intoxicant al propagandei, corupţiei şi nelibertăţii? Se poate apăra democraţia de alegători?, scriu analiștii Deutsche Welle.

„În ciuda deciziei de condamnare, analiştii de la Deutsche Welle cred că Dan Voiculescu a lăsat în urma sa un imperiu al presei de propagandă. Agresarea unor jurnaliste de către suporterii Varanului, incitaţi prin demonizarea rivalului politic care s-a practicat sistematic, pe un ton clerical, de către pseudojurnaliştii recrutaţi în oştirea lui Felix”, continuă jurnaliștii.

„Ziariştii independenţi se vor distanţa instinctiv de asemenea practici. Se vor feri să-şi considere adversarii duşmani. Şi, last but not least, vor lua aminte la avertismentele lui Elie Wiesel, evitând cu grijă să urască, pentru că ura de tipul celei răspândite de Antene otrăveşte şi sfârşeşte prin a ucide sufletele celor pe care le acaparează”, se mai precizează în editorial.

[…] Aceiași ochi injectați cu ură, aceeași sete de a distruge tot ce nu înțeleg. Aceeași furie animalică, alimentată de miile de frustrări acumulate de-a lungul unor vieți ratate, trăite cu spatele cocoșat și respirate cu porția, între două „’trăiți șefu’!“, și revărsată pentru a pedepsi o specie diferită, pe care o suspectează cu ferocitate că este capabilă să se bucure de viață.

Se pot scrie zeci de pagini despre cum s-a conservat vreme de 24 de ani nucleul de servitori ai regimului comunist care, începând cu mineriadele din februarie 1990, au luptat la baionetă ca lucrurile să nu se schimbe fundamental în țara pe care o stăpâneau și care acum plâng după privilegiile pierdute și pentru care ar face orice ca să și le recapete. Dar nu ar folosi la nimic.

Pe acești oameni și pe troglodiții căzuți în plasa lor, deloc puțini, după cum s-a văzut la referendumul de acum doi ani, nu îi va mai schimba nimeni, niciodată. Ei sunt piatra de moară a României, știm totul despre ei, așa că orice secundă în plus dedicată lor este pierdere de vreme.

[…] Chiar dacă nu au ieșit în stradă decât 3.000 de oameni la chemarea servitorilor lui Voiculescu, nu trebuie să ne amăgim. Sunt milioane cei care, deși nu îl simpatizează pe Voiculescu și nu îl consideră o victimă, se închină aproape în fiecare seară la Antena 3, cel mai abject instrument de propagandă creat vreodată în această țară. Opțiunile lor politice sunt o adevărată calamitate pentru că la fiecare scrutin electoral validează și perpetuează acei politicieni care blochează sistematic evoluția României.

Presiunea acestui segment de populație pentru prezervarea unui model de guvernare depășit, incapabil să genereze bunăstare și evoluție, nu poate fi contracarată decât prin implicarea civică și politică a altor câtorva milioane de oameni cu o viziune diametral opusă asupra viitorului țării. Iar asta nu se poate face doar anunțând că avem porțile deschise, ci prin proceduri de recrutare programatică, metodică, permanentă. Cei ce pot ține piept asaltului milițienilor cu freza călcată trebuie căutați și înrolați, nu așteptați!

Dacă elita progresistă a României – fie ea din societatea civilă, fie din acele structuri ale statului care au intrat în război total cu centrele de putere grupate în jurul unor oameni ca Voiculescu – nu găsește căile pentru a-și atrage de partea sa noile generații, oameni tineri care știu ce vor și au nevoie doar de modele de combativitate și onestitate, de lideri în care să se regăsească, nimic din ce ne propunem spre binele țării nu ne va ieși.

Nota noastra:

Primul editorial, semnat de Tapalaga, este o reactie la decizia lui Traian Basescu de a o sustine pe Elena Udrea drept candidat la alegerile prezidentiale din toamna (apropo, domnule Liiceanu, va amintiti? Acele cuvinte nu cumva “ne doare” acum? [paranteza la paranteza pentru rastalmacitori: propozitia anterioara este o parafraza dupa o replica celebra de film]).

Remarcam, in primul rand, cum ni se confirma analizele noastre pe problema “justitiei independente” de catre unul din cei mai vajnici apologeti ai acesteia si ai oamenilor cheie ce au implantat sistemul in Romania. Ni se confirma faptul ca am fost martorii unei confruntari intre – citam din analiza scrisa de fostul purtator de cuvant (si in continuare fidel) al Monicai Macovei – “mafii/ grupuri de interese ilegitime” (pentru astfel de afirmatii noi am fost acuzati ca “aparam mafia”. Pacat ca cei care au facut-o sunt intr-atat de lipsiti de judecata proprie incat au ajuns sa dea in fratii lor doar pentru ca asa dicteaza imperativele propagandistic-electorale. Cat de rau este sa nu fii un om liber si cat de oribil trebuie sa te simti cand ti-ai calcat in picioare in asa hal constiinta…)

Mult mai rau este, insa, sa descoperi cinismul nemarginit care fundamenteaza gandirea acestor agenti de influenta ai “statului de drept” si “justitiei”. Astfel, Tapalaga zice de-a dreptul:

Romania este o tara cu prea multi analfabeti functionali si prea primitiva pentru a putea fi condusa altfel decat prin forta manipularii, prin forta institutiilor, in fine, prin forta unui mic grup care controleaza toate acestea. Nu suntem o tara care se regleaza democratic deoarece nu dispunem nici de institutii, nici de cetateni capabili sa o faca. Romania a ramas pana in ziua de azi o democratie mimata, dirijata cam din topor cu televiziuni si institutii perfect controlate.

Democratie dirijata, adica un sistem in care guvernul este ales electoral, insa in care consensul este manufacturat prin metode autoritariste, alegatorii neputand sa influenteze politicile propriu-zise. Oare unde am mai auzit acest concept? Cumva la Iliescu, cu a sa “democratie originala”? Cumva la democratia lui Putin? Sau, mai aproape de noi, la cea a lui Orban de la Budapesta?

Da, democratia dirijata, manipulata prin institutii de forta si de catre “mici grupuri“, este in toate aceste locuri si experimente enumerate. Si nu numai acolo. Este conceptia neoliberala a democratiei, asa cum a fost ea gandita in interbelic de oameni ca Walter Lippman sau Edward Bernays, stalpi ai stiintei de manipulare a oamenilor prin propaganda (vezi aici un documentar pe subiect). Ambii considerau, la fel ca Tapalagii si Turturelele de la noi, ca poporul e prea prost pentru democratie:

Walter  Lippman, un autor clasic considerat progresist, sustinea ca majoritatea este ignoranta si participarea acesteia la procesul decizional ar duce la un dezastru. Prin urmare, trebuie gasite mijloace prin care oamenii “responsabili” (elitele, cei care pricep, care stiu) vor fi protejati de “tropaitul bestiilor”, de majoritatea ignoranta (de popor). Modul in care poate fi realizat acest lucru era prin “fabricarea consensului” (manufacturing consent) prin dezvoltarea industriei relatiilor publice.

Edward Bernays (nepot al fondatorului psihanalizei, Sigmund Freud, figura clasica si fondatoare pentru PR si propaganda in SUA) considera propaganda ca un mijloc de inregimentare a opiniei publice (public mind) similar cu modul de inregimentare al oamenilor intr-un batalion militar. Bernays credea, la randu-i, ca oamenii sunt prea prosti pentru a se autoguverna singuri.

Asistam la o auto-demascare a gandirii, in esenta, totalitare care sperie chiar mai mult decat recunoasterea cinica a luptei pentru putere intre mafii vanduta sub numele de “justitie independenta. Ni se spune in fata ca trebuie sa fim manipulati si condusi prin institutii de forta. Ni se spune ca suntem prea periculosi pentru ca Romania sa fie o democratie reala. Ba, chiar, ni se spune ca democratia, la noi, trebuie aparata de… popor prin “Justitie”. Autorul acestei cugetari de cosmar este “Petre Iancu”, unul care altadata latra delirant si cu spume la o asa-zisa Constitutie “clericalo-fascista” doar pentru ca exista posibilitatea unui amendament pro-familie.

Asadar, acest autoritarism al fortei brute, pana la urma, al politicii bățului, este gandirea politica a agentilor de influenta cei mai vocali ai structurilor euro-atlantice. Este o conceptie care se inrudeste direct nu atat cu putinismul, cat direct cu leninismul, cel putin in doua puncte esentiale: anume,

punerea politicului inaintea socialului, adica transformarea structurilor si practicilor sociale trebuie fortata, burscata de sus, prin conducere si decizie politica (Lenin a preconizat ca revolutia politica trebuie sa se intample inaintea revolutiei sociale, prin dictatura);

rolul esential al minoritatii constiente, al avangardei care conduce revolutia politica. (Lenin sublinia rolul esential, pentru reusita dictaturii proletariatului, al revolutionarilor de profesie).

Aceasta este realitatea: politic vorbind, SUA si UE ne privesc ca un popor ce trebuie guvernat cu bățul. Economic, suntem semi-periferie a sistemului economic mondial, adica un statut mai jalnic decat colonia, supus metodei pamantului parjolit. Toata discutia si propaganda despre “statul de drept”, “justitia independenta”, “modernizarea Romaniei”,parteneriate strategice” ascunde, de fapt, o cinica si brutala politica a fricii.

Politica bățului si politica pamantului parjolit sunt, de asemenea, doua coordonate care caracterizeaza TOATE taberele politico-mafiote din Romania. Cele doua nu sunt caracteristice doar pentru tabara ”Basescu”, tot mai parasita, de altfel, de sustinatorii ”intransigenti” ai ”justitiei” de rit macoveic/CIA-ist. Tabara ”Ponta” nu a facut nimic pentru a schimba statutul Romaniei si al poporului, ci ii vinde iluzia gaunoasa a… ”mandriei de a fi roman si ortodox”. In loc de aceasta mandrie de conjunctura, avem nevoie de un alt statut economic si de mecanisme de democratie reala, participativa. Si, cum nimeni nu e interesat ca Romania sa nu mai fie ”democratie dirijata”, putem spune ca soarta noastra e pecetluita si ca suntem, cu adevarat, numai la mila lui Dumnezeu.

PS1: Hotnews are un fetis cu ”Romania primitiva”. Recent, un asemenea titlu putea fi vazut latit si tinut in prim-planul siteului:

Romania primitiva din rapoarte europene si nationale: Cei mai multi cetateni au WC-ul in fundul curtii, lipsa autostrazilor ne izoleaza de Europa, jumatate dintre familii nu au nici un salariat. 

De fapt, denota o gandire primitiva sa echivalezi WC-ul din fundul curtii cu ”analfabetismul functional” sau ”primitivismul”. Oricum ar fi, omul, fie si analfabet de-a dreptul, el isi stie foarte bine propriile interese si propria sa ”treaba” locala. Taranul ala ”primitiv” din Cuca Macaii stie mai bine decat toti Tapalagii din Bucuresti care stau cu WC-ul langa bucatarie (c-asa-i viata de oras) ce e bine si ce nu e bine pentru satul lui. Asa ca, daca ar fi lasat, taranul de la Cuca Macaii ar fi un democrat mult mai bun si viabil decat propagandistii ”civilizatiei”. Cat despre cine nu a dorit, programatic, sa avem autostrazi si cine a dus politica criminala a “restructurarilor”… mai bine sa nu ne amintim.

PS 2: Din aceeasi gandire autoritarista, insa, de aceasta data, pe filiera tabloid-corporatista soft, o mostra ne ofera si Gandul.info:

„Credem în Dumnezeu. Pe toţi ceilalţi îi monitorizăm”. România lucrează la sistemul NATO de supraveghere cu „drone” Global Hawk

Dincolo de subiectul in sine, e vorba de atitudinea necritica cu care jurnalistii au preluat deviza unui sistem de monitorizare prin drone: „In God We Trust. All Others We Monitor” (Credem în Dumnezeu. Pe toţi ceilalţi îi monitorizăm). Cum ar veni, nu ai incredere in NIMENI, deci monitorizarea TUTUROR e justificata. Simplu, nu? Pai, nu! E exact invers! Caci monitorizarea este atributul lui Dumnezeu, deci problema reala este ca, daca credem in Dumnezeu, atunci pe toti ceilalti care monitorizeaza, uzurpandu-i prerogativele, ar trebui sa-i tinem de talhari si furi. Sau, altfel spus, cine-i controleaza pe controlori? Caci doar in Dumnezeu poti avea incredere ca nu-si va folosi puterile sale de atotstiutor impotriva ta!

Nu veti vedea insa asemenea intrebari, realmente simple si igienice, decat in mod cu totul marginal si exceptional, in presa de propaganda filo-atlantista si “civilizatoare” de la noi.


Categorii

1. DIVERSE, Justitie, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Stat politienesc

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “ANTIDEMOCRATISMUL VISCERAL AL “STATILOR DE DREPT” EURO-ATLANTICI: “Romania este PREA PRIMITIVA pentru a fi condusa altfel decat prin FORTA MANIPULARII, FORTA INSTITUTIILOR”/ Culmea “elitismului” totalitar: “JUSTITIA” AR TREBUI SA APERE DEMOCRATIA… DE ALEGATORI!

 1. Ei,sintagme gazetaresti, ca sa fie efectul mai mare si analistul mai respectat…Romania NU ESTE DE FAPT PRIMITIVA,tocmai asta-i fenta!
  Si daca ar fi primitiva,de ce ne deranjeaza!
  Insa tocmai asta este problema, ca nu este primitiva,este altfel,insa ei nu vor sa dezlege cimilitura celor care n-au adormit de tot.

 2. Plecind de la ce i-au sugerat lobby-ul evreiesc si altii presedintelui american John Kennedy cindva…de a lasa politica externa americana sa fie condusa de ei,iar in cea interna sa faca ce doreste administratia lui…refuz care impreuna cu lupta lui impotriva lor a dus la asasinarea sa:

  http://www.youtube.com/watch?v=VvQ2FUwvcqw

  parca imi imaginez ca exact acesta este modelul pe care Basescu & Co il urmeaza pentru a ramine la putere si a i se permite sa faca orice isi doreste in tara.

  Integrare Nato si UE,penetrare CIA a serviciilor secrete,media si justitie…si in contra partida, el si urmasii lui,ca un bulibasa in regatul lor.

 3. @Sherlock:

  Problema semnalata de tine se inscrie in cu totul alt registru decat comentariul nostru.

 4. @ admin

  Cred ca aveti dreptate aici.Daca SUA ca mare putere economica,militara si de prestigiu in arena internationala,conta mult pentru tinarul stat Israel si securitatea sa,deci avea sens ca politica externa SUA sa fie initiata sau influentata de lobby-urile lor,nu acelasi lucru se poate spune despre Romania in lume astazi.

  Asa ca rectific,atit politica externa cit si cea interna ( asa halucinanta cum pare in multe aspecte ale ei ) este ori initiata,ori trebuie confirmata de “sus numitii ” pentru a putea cineva ramine la putere ( era sa scriu in picioare ) .

  De aici si trepadusii oceanici care scriu ce scriu,gen Teapalaga sau Petre Leancu sau care or mai fi….si i-ati dibuit si voi ( sper ca nu le-am incurcat numele,am citit pe diagonala )

 5. @Sherlock:

  In fine, chiar nu vedem de ce reduci problema ridicata aici la evrei. Pur si simplu nu despre asta e vorba aici si conceptiile alea, plus propagatorii si mecanismele conexe, nu tin de nicio oculta, ci de cinism la vedere si geopolitica.

 6. Mai presus de faptul ca un om este primitiv sau nu, instruit sau nu, ca greseste sau nu, el ESTE INZESTRAT DE DUMNEZEU CU LIBERTATE !

  Fiului risipitor i s-a respectat librtatatea, desi era clar pentru tatal sau ca greseste.

  Popoarele aposente, in mare perte s-au lepadat de Hristos.
  Conducatorii lor nu iau decizii pe baza ideologiilor.

  Cand a vizitat Romania in anul 2000, arh Efrem de la Vatoped a spus:
  Noi nu-i uram pe eretici, ci modul lor de viata. Deoarece intre dogma si modul de viata exista o stransa legatura.

  Sf Iustin Popovici a afirmat: Toate umanismele, inepand cu cle prerenascentiste si terminand cu cele moderne sunt toate erezii.

  Intrand in UE romanii s-au aliniat modului de viata dictat de ideologii.

 7. VERSIUNEA CORECTATA:

  Mai presus de faptul ca un om este primitiv sau nu, instruit sau nu, ca greseste sau nu, el ESTE INZESTRAT DE DUMNEZEU CU LIBERTATE !

  Fiului risipitor i s-a respectat librtatatea, desi era clar pentru tatal sau ca greseste.

  Popoarele aposente, in mare perte s-au lepadat de Hristos.
  Conducatorii lor nu iau decizii decat pe baza ideologiilor.

  Cand a vizitat Romania in anul 2000, arh Efrem de la Vatoped a spus:
  Noi nu-i uram pe eretici, ci modul lor de viata. Deoarece intre dogma si modul de viata exista o stransa legatura.

  Sf Iustin Popovici a afirmat: Toate umanismele, inepand cu cle prerenascentiste si terminand cu cele moderne sunt toate erezii.

  Intrand in UE romanii s-au aliniat modului de viata dictat de ideologii.

 8. @ RomeoB

  Ar trebui sa postezi si VERSIUNEA CORECTATA corectata!

  De acord cu ce ai scris.

  ” Intrand in UE romanii s-au aliniat modului de viata dictat de ideologii.”

  Au intrat intr-o inchisoare in aer liber,o Gaza mai mare,o tara a palestinienilor de pretutindeni…unde Hristos este antisemit,crestinii sint cel putin preistorici,familiile atenteaza la planeta Mama generind inclazirea globala,iar umanismele de care vorbea cuviosul Iustin Popovici se scurg continuu din gurile sponsorilor terorismului international si al razboaielor fara sfirsit.

  Daca pentru unii,ceea ce am scris nu pare adevarat,timpul le va rezolva in sensul acesta cu fiecare fir de nisip care se scurge din clepsidra.

  @ admin

  Nu m-am referit la evreii evrei,multi dintre ei fratii nostri de credinta in curind,marturisitori ai lui Hristos ( mare minune,daca nu cea mai mare ) ci la lobbyul evreiesc ( marea finanta,mainstream media,Hollywood,marile firme si corporatii,cluburi si clubusoare )…si am scris si altii,adica complexul militar-industrial,mai pe la firul ierbii si francmasonii,sint destui.Ca exista oculta si cam cu ce se ocupa ea,o afirma presedintele american Kennedy…cam de aici vine cam toata geopolitica ultimelor sute de ani,bancile englezesti ale lui Rotschild si speculatiile bursiere pe seama invaziei napoleoniene,revolutiile de tot felul cu decapitarea clerului catolic la propriu si figurat,al monarhilor la fel,tot de aici si primele 2 razboaie mondiale,si Federal Reserve american,ce sa mai zicem de zilele noastre cu UE si Nato sau de sfirsit,cea mai clara geopolitica cu putinta,guvernul lor mondial,conducatorul lor mondial,crestinii disparuti…

  Asa ca dupa cum gindeste capul,asa se misca si coada,adica cei de care pomeniti voi in articol,in alte tari vorbesc de eutanasie,in altele de perversitati,in altele zburda taietorii de capete ( or sa apara si prin UE si SUA,atunci sa vedem groaza si pe la noi )….

  …..

  https://www.youtube.com/watch?v=L0VY5Kb8ajg

  Am pus linkul titrat si in romana,ca sa inteleaga oricine.Este memorabil,si acopera multe si din ceea ce scriem noi aici,fiind cu atit mai actual si valoros.

 9. […]
  “În concluzie investitorii străini nu sunt o soluţie pentru dezvoltatea unei ţări. Un stat care îşi bazează creşterea economiei doar pe investiţii străine este o ţară bananieră falimentară, condusă de politicieni corupţi. Marii rechini internaţionali nu aduc nici prosperitate, nici locuri de muncă, deoarece urmăresc să facă un profit cât mai mare cu investiţii cât mai mici.
  Mulţi vor întreba, în acest caz, care este soluţia. Soluţia sănătoasă, pentru un stat liber şi suveran este dezvoltarea economiei locale, a micilor afaceri, bazate pe capital autohton, singurele care creează prosperitate, milioane de locuri de muncă (nu doar câteva mii) şi care contribuie în mod real la bugetul ţării.”
  […]

  Sursa: http://adevarulascuns.blogspot.ro/2011/10/investitorii-straini-nu-aduc.html

 10. Cand o sa vedeti ca se remediaza problema din sanatate si autostrazile vor fi mai putin importante decat oamenii, atunci sa stiti ca ii pasa cuiva de noi. Pana atunci, parerea mea, la conducere s-au aflat niste criminali care au avut tot interesul sa decimeze acest popor. Constat, nu judec, caci judecata si razbunarea sunt ale Domnului.

 11. Cateva precizari pe care oamenii trebuie sa le stie:

  1) Petre Iancu este un mincinos dovedit, un falsificator, un evreu inchipuit prigonit de…reactionari: http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/un-falsificator-de-cursa-lunga-%E2%80%93-petre-m-iancu-103534.html

  2)Articolul din gandul.info este scris de Andrei Luca Popescu, un jurnalist prin excelenta anti-crestin, care insulta poporul roman ca-si face cruce la volan, fiind astfel “inconstient”.

  Apoi, este clar: totul este o mare mascarie, in care “falitii nostri”, nu trebuie sa mai existe. Sa fie doar “falitii lor”. Noi sa revenim la statutul de populatie tolerata, precum am fost inainte de 1918.

 12. Pingback: DARWINISM SOCIAL LA “GANDUL.INFO”? “Teste” si “diversiuni” ale ziarului lui Adrian Sarbu menite REEDUCARII ROMANILOR si limitarii influentei “PRIMITIVILOR” sensibili la teme nationale si ortodoxe - Recomanda
 13. Pingback: NOII CAINI DE PAZA AI PUTERII. Tradarea oamenilor de cultura si a jurnalistilor, deveniti PIESE ANGRENATE in STRATEGII DE PUTERE si CONTROL, de LINSAJ si “OCUPARE” a SPATIULUI PUBLIC - Recomandari
 14. Pingback: “Gandul” a ajuns si la VOTUL CENZITAR. Resurgenta NEOFASCISMULUI: justitiarism si elitism antidemocratic - Recomandari
 15. Pingback: TEATRUL DE UMBRE - Recomandari
 16. Pingback: Hotnews recidiveaza grav: IPS TEOFAN, “FILORUS CONVINS”, “PARTIDA ORTODOXA” O VULNERABILITATE A ROMANIEI FATA DE RUSIA! - Recomandari
 17. Pingback: SUBMINAREA PROGRAMATA A ROMANIEI prin demoralizare - Recomandari
 18. Pingback: SRI si DNA DERANJATE DE STATUL DE DREPT. Maior si Kovesi insista pentru LEGEA BRIG BROTHER in ciuda verdictului CCR - Recomandari
 19. Pingback: “EXPERTII” OENGISTI – veriga lipsa din lantul CAINILOR DE PAZA ai PUTERII. “Care e rolul acestor oameni? Să controleze opinia publică, să nu permită ridicarea unor lideri neșantajabili, să manipuleze subiecte-cheie” - R
 20. Pingback: MECANISMELE MANIPULARII ROMANIEI. Cum este practicat astazi RAZBOIUL NEVAZUT impotriva mintilor noastre - Recomandari
 21. Pingback: Care este sensul MEGA-SCANDALURILOR MICROSOFT si EADS? Prin anticoruptie la antidemocratie sau cum dispare POLITICUL din Romania. CINE NU E DE ACORD CU DIRECTIVELE OBLIGATORII N-ARE DECAT SA DEVINA “EXTREMIST” - Recomandari
 22. Din afirmatiile lor ,ale acestor “progresisti”,reiese ca lor le e frica de poprul roman crestin si anume de LIBERTATEA LUI INTERIOARA care nu se acomodeaza cu dorintele lor dominatoare si nu ii pasa de imbecilitatile pe care le declara …el poporul continind sa isi vada de ale sale de credinta sa ,de familia sa ,in ciuda agresionarilor externe si a jignirilor aduse care nu dovedesc altceva decit o preocupare a acestor ‘EMANCIPATI” CAUZATA DE FRICA LOR FTZA DE LIBERTATEA INTERIOARA A CRESTINULUI ROMAN.

 23. Pingback: OPERATIUNEA “REFERENDUM” RELUATA. Batrani si bolnavi adusi la AUDIERI in CRUCEA NOPTII [video]. “INCREDIBILA IMPLICARE A JUSTITIEI IN CAMPANIA ELECTORALA”/ Cine este si ce vrea “PARTIDUL DNA”? - Recomandari
 24. Pingback: ARDEALUL, O ALTA ROMANIE? In contra unei propagande debile. DE CE ALEGATORUL ROMAN E RATIONAL CHIAR SI CAND E ”SUDIST” - Recomandari
 25. Pingback: ALEGERI PREZIDENTIALE – TURUL I. Valsul marionetelor si lectia neinvatata a ”inteligentilor cu dinti”. URA FATA DE ROMANIA SARACA, OPORTUNISMUL DE SCOALA NOUA SI ROMANIA NEREPREZENTATA - Recomandari
 26. Pingback: ROMÂNII IMPOTRIVA ROMÂNILOR – miza campaniei electorale? [video]/ “Elite” si gloata, idoli si maniheism oportunist - Recomandari
 27. Pingback: PROPAGANDA INFLAMEAZA ROMANIA. Pana unde va ajunge fanatizarea si dezbinarea romanilor? Pana la violente si razboi civil? ANALIZE, MECANISME SI MIZE ALE JOCURILOR CU FOCUL PREZIDENTIALELOR - Recomandari
 28. Pingback: CAZUL REGIMULUI SAAKASVILI – Georgia. De la Revolutia Trandafirilor la Dictatura Maracinilor sau cum a dus SPIRITUL PUNITIV al ‘democratilor’ la ORORILE unei TIRANII bazate pe TEROARE - Recomandari
 29. Pingback: PARTIDUL FACEBOOK – NOUA ERA A (ANTI)-POLITICII. “Forta buna” a imposturii, wall-ul de ură si batalia pentru noul consens majoritar - Recomandari
 30. Pingback: MIHAI RAZVAN UNGUREANU – consilierul personal al lui Iohannis/ Sefa DNA spune ca e inspirata de CREDINTA ORTODOXA in “cautarea dreptatii”/ Vicepremierul Ungariei are un “OPTIMISM MODERAT” cu privire la relatia cu IOHANNIS - R
 31. Pingback: DESPRE “STATUL PROFUND” SAU PUTEREA REALA ASTAZI. Coalitia de interese ale gruparilor din serviciile secrete, armata, sistemul judiciar, corporatii si mafie care ne impune agenda zilei | Cuvântul Ortodox
 32. Pingback: COLONIA MILITARISTĂ ROMÂNIA ŞI ACOPERIŢII “STORMTROOPERS”. Adevarul despre ce a ajuns tara noastra, spus verde-n fata de avocatul GHEORGHE PIPEREA: “Visul vechii Securităţi de a ajunge să ne fie din nou frică de ea e deja realita
 33. Pingback: FAȚA HIDOASĂ A ROMÂNIEI „EUROPENE” ȘI PROGRESISTE. Scene halucinante de gherila a urii fata de participantii la mitingurile PSD din Iasi si Galati (Video, Foto). Pana unde vor merge cu razboiul dus impotriva „SOLDOVENILOR” si „GUNOAIELOR UMA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare