Desecretizarea contractelor cu Chevron: UN FALS DIVERSIONIST?

1-05-2012 1 minut Sublinieri

 

O mică diversiune.
Agenția de Resurse Minerale a “desecretizat” trei dintre contractele de explorare cu Chevron (Adamclisi, Costinești, Vama Veche, NU Bârlad), cu câteva dreptunghiuri plasate strategic prin documente pe informațiile presupus “sensibile”. Dreptunghiurile au fost puse cam stângaci, destul pentru ca oricine care știe cum se face un pdf să vadă ce e dedesubt.

Așa am aflat informațiile “vitale” pentru care fusese secretizat contractul:

1. Costurile pentru explorare, irelevante pentru publicul larg și perfect familiare competitorilor Chevron.

2. Adresa firmei și numele celor care au semnat contractul, angajați Chevron.

3. Faptul că documentele fuseseră clasificate “secret de serviciu”, lucru care – vezi-Doamne – chiar și după declasificare trebuie să rămână secret.

La prima vedere, incompetența este îmbucurătoare. E bine dacă așa-zisele “secrete ale statului”, majoritatea lor hoție, incompetență și paranoia, sunt vulnerabile la prostia birocraților. Poate vom mai vedea și altele. Poate vreun securist care a fugit cu ele acasă – pentru a-și asigura o “pensie” mai mare sau măcar mai liniștită – le va pune pe torente, în folderul de manele.

Din păcate, nu pare să fie cazul de data asta. Pentru că dincolo de spectaculoasa declasificare dublă, din document lipsește o pagină. A fost scoasă cu totul și înlocuită cu alta. Este vorba de pagina 18, comună fiecărui contract.

Există elemente de formă care sugerează asta și elemente de fond care o confirmă.Ca formă, scanarea este diferită, la o rezoluție mai bună și la lumină mai puternică. De asemenea, dimensiunile totale ale paginii sunt cu câteva procente mai mari.

Asta n-ar fi, în sine, foarte concludent. Însă diferențele de fond sunt. Distanța dintre paragrafe este alta, ceea ce sugerează că pagina a fost redactată într-un moment diferit. Iar numărul de caractere, care în celelalte pagini este sub 2500, în pagina 18 sare de 3500.

Situația sugerează că informațiile conținute erau destul de scandaloase, de vreme ce s-a făcut o falsă declasificare. Asta dacă nu cumva este la rândul ei o diversiune, pentru a ascunde ceva încă mai grav.


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Desecretizarea contractelor cu Chevron: UN FALS DIVERSIONIST?

  1. pai degeaba l-a numit base pe ponta asa repede?
    sau… de frica??? ha ha ha, dar nu e rasul nostru 🙁

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare