ERDOGAN catre Obama: “actionati ca un AVOCAT AL ISRAELULUI”

17-10-2011 57 secunde Sublinieri

 

Ministrul de externe Ahmet Davutoglu a spus, ieri ca primul ministru Erdogan a spus presedintelui Obama ca guvernul sau actioneaza ca “avocatul Israelului”. Ministrul a spus ca Obama i-ar fi telefonat lui Erdogan de 11 ori in timpul ultimelor 9 luni; in timpul unei conversatii a avut loc o contradictie, Obama plangandu-se de rolul pe care Turcia in are in imbogatirea uraniului Iranian, intreband de ce apara Erdogan Iranul.

Erdogan ar fi respins spusele lui Obama, raspunzand: “nu protejez Iran, dar voi (SUA) va comportati ca un avocat al Israelului”.

Turcia va îngheţa relaţiile cu cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene dacă Cipru va prelua în iulie 2012 preşedinţia UE – a declarat, duminică, premierul turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Potrivit afirmaţiilor lui, informează Agenţia RBK, Turcia nu doreşte să aibă relaţii diplomatice cu acest stat, întrucât Ankara nu recunoaşte suveranitatea Ciprului “grecesc”. Recep Tayyip Erdoğan a subliniat că Ankara se pronunţă pentru unirea Ciprului într-un singur stat şi doar în acest caz se poate vorbi de preşedinţia Ciprului în UE.

Premierul turc a declarat, de asemenea, că Turcia “va întreprinde măsuri dure” dacă Nicosia va continua căutările de petrol şi gaze în Marea Mediterană. Anterior, ministrul turc pentru relaţii cu UE, Egemen Bağış, a declarat că principalul obiectiv al Turciei este obţinerea statutului de membru cu drepturi depline şi că nici o altă variantă (de exemplu ideea de “partener privilegiat” cu UE) nu va fi acceptată.

 


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare