TURCIA AMENINTA CU INGHETAREA RELATIILOR CU U.E. PE MOTIV DE… CIPRU! Imperiul Otoman renaste? Cuviosul Paisie: “Turcii isi au coliva pregatita”

18-09-2011 3 minute Sublinieri

Conflictul Cipru - Turcia

Vicepremierul turc Besir Atalay a declarat ca tara sa, care aspira sa adere la Uniunea Europeana, va ingheta relatiile cu UE daca Cipru va primi presedintia Uniunii in 2012, a anuntat sambata noaptea agentia Anatolian, citata de Reuters. Declaratia oficialului de la Ankara a venit in contextul in care guvernul cipriot de la Nicosia, recunoscut international, urmeaza sa obtina presedintia semestriala a UE in iulie 2012, pentru un mandat de sase luni.

Daca negocierile de pace de-acolo (n.red. din Cipru) nu sunt concludente, iar UE ofera presedintia sa Ciprului de sud, criza adevarata va fi intre Turcia si Uniunea Europeana“, a spus Atalay pentru postul de radio si TV Bayrak, dupa o vizita efectuata in nordul Ciprului.

Deoarece atunci noi ne vom ingheta relatiile cu UE. Am facut acest anunt, am luat aceasta decizie ca guvern“, a spus oficialul de la Ankara. Guvernul cipriot de la Nicosia, recunoscut international, urmeaza sa obtina presedintia semestriala a UE in iulie 2012, pentru un mandat de sase luni. In iulie, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat si el ca Turcia va ingheta relatiile cu Uniunea Europeana in perioada in care Cipru va detine presedintia semestriala a UE.

Ankara, care nu recunoaste guvernul cipriot grec de la Nicosia, cere ca un acord care sa puna capat disputei de zeci de ani dintre comunitatile greaca si turca din nordul insulei sa fie adoptat inainte ca Cipru sa preia presedintia UE, in iulie 2012.

Consideram ca este o rusine sa ne asezam la masa negocierilor alaturi de ei (cipriotii-greci), nu vom negocia cu o tara pe care nu o recunoastem“, a insistat atunci Erdogan, inaintea efectuarii unei vizite in nordul Ciprului, aflat sub ocupatie turca, pentru a marca 37 de ani de la interventia militara turca din 20 iulie 1974.

In ultima perioada, Ankara s-a remarcat si prin luari de pozitii extrem de dure si la adresa Israelului. Turcia l-a expulzat pe ambasadorul israelian la Ankara, Gabby Levy, si a anuntat ca-si reduce prezenta diplomatica in Israel, dupa publicarea raportului ONU pe marginea raidului efectuat de trupele de comando din Israel impotriva unei flotile ce se indrepta spre Gaza, la 31 mai 2010.

In plus, Ankara a declarat ca isi suspenda intelegerile militare cu Israelul, iarErdogan a anuntatsuspendarea totala” a contractelor din industria de armament cu Israelul.

Imperiul Otoman Contra-ataca

La aproape 100 de ani de la colapsul Imperiului Otoman, Turcia revine puternic pe arena internaţională, intenţionând să-şi recâştige influenţa pierdută în secolele XIX şi XX. Iar acest lucru stârneşte deja îngrijorare la Israel, Siria, Iran sau UE.

Primele semne ale nerăbdării turceşti de a reveni la gloria de altădată ar putea fi fricţiunile cu Israelul, deşi cele două ţări sunt într-o alianţă. Mai nou, de câţiva ani, Turcia oferă un sprijin masiv Palestinei, ameninţă că vor cere monitorizarea programului nuclear israelian şi promit că se vor opune oricărei încercări a Israelului de a exploata gazele naturale din Mediterana. Pe data de 7 septembrie, Turcia a mai făcut un pas în direcţia opusă Israelului, anunţând intenţia de a semna un tratat militar cu Egiptul.

În general, notează ziariştii ruşi de la Pravda, sentimentele anti-israeliene sunt în creştere în Egipt, Turcia şi recent “eliberatele” ţări arabe din nordul Africii. Acestea s-ar putea coaliza din nou împotriva Israelului, cum au făcut-o în anii ’60 şi 70, într-un scenariu pesimist. Doar că de data asta, Turcia nu va mai fi de partea Israelului. Iar Turcia, nu mai este cea din urmă cu 50 de ani, fiind astăzi cea mai puternică decât toate ţările arabe la un loc. Unii experţi consideră că activitatea militară intensă din ultima vreme din Turcia ar trebui să îngrijoreze. Turcii vor să trimită o nouă “flotilă a libertăţii”, vase cu provizii pentru Palestina, însă de data asta sub protecţia Marinei turce.

Răceala dintre Turcia şi Israel a devenit evidentă mai ales după 2008, în paralel cu eforturile de politică externă depuse de guvernarea islamistă a premierului Recep Tayyp Erdogan. După căderea lui Hosni Mubarak, turcii încearcă să exploateze la maxim puternicul sentiment islamist din această ţară. De asemenea, regimul lui Erdogan susţine activ mişcarea Fraţii Musulmani din ţările arabe din nordul Africii. În plus, Marina turcă a anunţat că îşi va spori activitatea şi în Marea Adriatică, o mişcare care ţinteşte influenţa în Bosnia şi Herţegovina, o altă zonă pe care turcii vor să o aducă sub influenţa lor. La fel, turcii vor să ofere sprijin şi marilor comunităţi islamice din Caucaz, o zonă cunoscută drept butoiul cu pulbere de la marginea Europei.

Cu un produs intern brut de 1,1 trilioane de dolari şi cu o creştere economică de 8,2%, cifre aferente anului 2010, Turcia este în acest moment puterea economică dominantă în Orientul Mijlociu, o situaţie complet diferită de cea în care s-a aflat ţara în ultimii 50 de ani. Obiectivul declarat al Turciei, de a adera la Uniunea Europeană, lansat în urmă cu câţiva ani, a căzut în derizoriu, după ce turcii şi-au dat seama că tocmai neapartenenţa la UE i-a făcut să fie imuni la crizele economice ale marii alianţe.

Despre premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, un ziar canadian scria zilele trecute că este omul care poate declanşa un război mondial.

Stim insa de la Cuviosul Paisie Aghioritul ca ambitiile imperiale ale Turciei se vor sfarsi tragic intr-un timp scurt, de indata ce ele se vor concretiza prin declansarea unui razboi, iar Turcia va fi stearsa de pe harta:

“Turcii ne vor lovi, dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp dupa atacul turcilor si rusii ii vor lovi pe turci si ii vor casapi. Asa cum rupi o foaie de hartie, tot astfel va fi sfasiata Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor increstina si o treime va merge in adancurile Asiei. Folosirea apelor EUFRATULUI de catre turci pentru irigatii va fi o preinstiintare ca a inceput pregatirea marelui razboi care va urma.

Dupa destramarea Turciei, Rusia va continua razboiul pana va ajunge in Golful Persic si isi va opri trupele langa Ierusalim. Atunci puterile occidentale ii vor soma pe rusi ca sa-si retraga trupele si le vor da sase luni. Rusia insa nu isi va retrage trupele si atunci puterile occidentale vor incepe sa aduca trupe pentru a-i ataca pe rusi.

Razboiul care va izbucni va fi mondial si in cele din urma vor pierde rusii. Se va varsa mult sange. Marile orase vor deveni ruine. Dar noi grecii, nu vom participa la acest razboi.Toti din jurul nostru se vor sfasia unii pe altii, insa noi vom sta deoparte. ” (…)

“Continuand discutia cu Staretul Paisie, l-am intrebat despre turci. Atunci el mi-a raspuns ca turcii isi au coliva pregatita. A spus ca va veni o putere – nu mi-a precizat-o – care va ocupa Turcia. O treime din populatie va fi ucisa, o treime se va retrage in adancurile Asiei, iar cealalta treime se vor boteza crestini ortodocsi. Inainte de acestea, ca va avea loc o ciocnire intre trupele turcesti si cele grecesti, dupa care turcii vor ocupa, temporar, doua insule grecesti. ”

Legaturi:


Categorii

Al treilea razboi mondial, Articolele saptamanii, Batalia pentru resurse, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, Sfantul Paisie Aghioritul

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “TURCIA AMENINTA CU INGHETAREA RELATIILOR CU U.E. PE MOTIV DE… CIPRU! Imperiul Otoman renaste? Cuviosul Paisie: “Turcii isi au coliva pregatita”

  1. Din Cartea “HRISTMOS”, Descoperirea fericitului Agatanghel, de Zosima, tradusa in Man. Neamt, anul 1905.

    “Parintele Cleopa ne-a spus ce-si aminteste din aceasta carte, care nu se stie unde a disparut. Au fost doua carti, aceasta din 1905 avea si talcuirea vedeniilor, iar cealalta – a doua – reda numai simplu vedeniile. Zosima Pascal a tradus cartea fiind la Muntele Athos.

    Fericitul Agatanghel a vazut in insula Corsica o vedenie ca aceasta: Un vultur iesea din mare, cu aripi de aur si cu perle pretioase, iar vulturul a strigat… ” Agatanghel, Agatanghel … ” Sfantul s-a speriat, dar glasul i-a zis: “Nu te teme!. A iesit sfantul la marginea marii si a vazut o harta de piele, pe care era intreaga Europa, iar pe harta aratau fiecare tara, Romania – R, Grecia – G, Rusia -RS, Italia -I, iata profetiile referitoare la fiecare tara:

    Italia

    “Am vazut o femeie, pe curva Servastopi, care zicea: Fosta-am tiitoarea unui imparat, dar mi-am pierdut fecioria”. Imparatul este Hristos, tiitoarea este Biserica Italiei. In anul 1054 prin ruperea Bisericii catolice de cea ortodoxa si-a pierdut fecioria dogmelor. A pierdut curatia dogmelor originare ortodoxe. Mare pacat. Zice Agatanghel: ca daca ce se va face imparatia crestineasca a rasaritului, va veni Papa de la apus si se va uni cu Biserica Rasaritului si se vor face una precum au fost si mai inainte”.

    România

    Am vazut 3 focuri pe o movila inalta pe Dunare, un glas striga: Romanie, Romanie, sfarsitul necazurilor tale un 5 si 50, adica 550 de ani. Vedenia are loc la anul 1327+550 de ani=1887, cand Romania si-a dobandit independenta.

    Apoi am vazut un bou si un leu.

    Boul este mult luptator, dar va scoate drepturile sale, anul 1916 biruinta. De cand e tara aceasta a avut numai de suferit, dar a rabdat ca si boul, este boul de pe stema Moldovei.

    Leul este prea viteaz, se va ridica deasupra cocosului (Ungaria). Cocosul insa va scoate ochii leului, i-a scociorat in 1940, ne-a luaat Ardealul, dar Leul (Transilvania) a luat inapoi de la unguri Ardealul.”

    “Si atuncea se vor duce toti la dansul din toate partile si isi vor cere partile tarilor care au fost robite de alti imparati, si isi vor lua locurile care le au stapanit altii cu nedreptate, pentru ca, zice: se vor intoarce fiecare la cuiburile parintesti, ca zice Sf. Metodie: si boul va ragi, adica tara noastra (Romania), care era de jaful tuturor. Asisderea vor face natiunile, si isi vor lua partile lor fiestecare. Ca imparatul acesta asa va fi de pasnic, ca va fi ca un tata al tuturora. Romania va lua toate hotarele sale! “

    Ungaria

    “Amaratul de cocos (Ungaria) se retrage in tara lui si nu mai canta altul niciodata”. Nu va mai canta Ungaria in Romania niciodata.

    Germania

    Spune profetia, ca va veni inapoi la ortodoxia la care a fost mai inainte de a ajunge protestanta. Si Biserica romano-catolica se va intoarce la ortodoxia rasaritului.

    Rusia

    Am vazut 4 stalpi … Am auzit un glas: Rusie, Rusie, sora mea iubita, unde este buna ta credinta? De ce ai facut din Biserici grajduri? La tine va straluci faclia adevarata (ortodoxia), vei fi mult mai iubita la urma, mai mult decat dintai”. 70 de ani Biserica Rusiei a fost prigonita 1917-1987, iar acum s-au terminat cei 70 de ani de prigoana, dupa cum au profetit sfintii rusi: Serghie de Radonj, Sf. Serafim de Sarov, Sf. Tihon de Zadonsk si alti sfinti rusi.”
    Vroiam sa va intreb daca aceste profetii sunt autentice cu privire la ungaria si romania?

  2. Eu nu stiu ce sa zic. Nu cred in “idealuri” pamantesti.

  3. Off-topic:
    Incepe campania de vaccinare antigripala. NU va vaccinati!

    Vaccinul anti gripal – Falsuri, efecte adverse, concluzii

    Tom Jefferson: … Experţii din domeniul gripei (Influenza) recomandă populaţiei produsele lor – aşa cum o fac şi cei care îşi vând aspiratoarele pentru a scăpa de marfă – de parcă am fi cu toţii o gloată de idioţi.
    Cui foloseşte vaccinul anti gripal?

    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/09/18/cui-foloseste-vaccinul-anti-gripal/

  4. @andy. Autentice(profetille) s-ar putea sa fie ….s-ar putea sa nu. Dar aiurite rau de tot sint cu siguranta.

  5. Pingback: SE APROPIE RAZBOIUL PROFETIT INTRE TURCIA SI GRECIA? "Intamplator", Rusia a inceput niste exercitii militare de amploare
  6. Pingback: ATAC CU BOMBA in centrul capitalei TURCIEI! Un raspuns dur si fara echivoc la atitudinea Turciei din ultima vreme.
  7. Pingback: (update) CIPRUL A INCEPUT FORAJUL in Marea Mediterana, TURCIA ANUNTA PREZENTA MILITARA IN APELE TERITORIALE DIN ZONA SI PROVOACA BLOCADA ISRAELULUI ASUPRA FASIEI GAZA
  8. Pingback: DETERMINAREA TURCIEI, PUSA LA INCERCARE. Turcia va incepe propriile exploatatii in apele teritoriale disputate cu Cipru
  9. Pingback: RUSIA TRIMITE SUBMARINE NUCLEARE in apele teritoriale ale Ciprului
  10. Pingback: Turcia a trimis o nava de prospectii in zona disputata cu Cipru
  11. Pingback: (video) "Hiliarmenul in apele grecesti"? Noutati despre TENSIUNILE TURCIA - CIPRU - GRECIA si despre PREGATIRILE MILITARE ALE RUSIEI
  12. Pingback: "Turcia ameninta intreaga lume"... LEGISLATORII DIN ISRAEL DEZBAT SI EI "GENOCIDUL ARMEAN"
  13. Pingback: PROFETIILE CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL despre Turcia, Grecia, Cipru si CUM INCEPE RAZBOIUL MONDIAL -
  14. Pingback: MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU – nou interviu incendiar despre baze militare rusesti in Marea Egee pentru a neutraliza TURCIA si colaborarea cu ISRAEL (traducere integrala) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: Raport american: TURCIA DIVIZATA, RUSIA, AMENINTARE PENTRU SECURITATEA GLOBALA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: BALCANII, INCA O DATA BUTOIUL CU PULBERE AL EUROPEI? Scenariul RAZBOIULUI BALCANIC, repus pe tapet de Rusia - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: “Din Siria va incepe…”. Parintele Paisie Aghioritul despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL (si VIDEO). PROFETII si apocrife despre DISTRUGEREA SIRIEI SI A DAMASCULUI. “Rugati-va neincetat!” - Recomandari
  18. Pingback: Presa din TURCIA despre anexarea NORDULUI GRECIEI, CIPRULUI si zonelor din SIRIA si IRAK. HARTA TURCIEI MARI sau NOUL IMPERIU OTOMAN - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare