Erdogan: Israel este un STAT TERORIST

19-11-2012 1 minut Sublinieri

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a calificat luni Israelul drept “un stat terorist” şi a acuzat Organizaţia Naţiunilor Unite de atitudine incorectă faţă de musulmani, transmit Reuters şi AGP.

Primul ministru turc a chemat la o “acţiune sinceră” în Consiliul de Securitate al ONU pentru a se pune capăt raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, unde au murit 90 de palestinieni de la debutul violenţelor, miercurea trecută.

“Aceia care asociază islamul cu terorismul închid ochii în faţa uciderii în masă a musulmanilor, îşi întorc capetele de la masacrarea copiilor în Gaza”, a declarat şeful guvernului turc, cu prilejul unei conferinţe a Consiliului Islamic Eurasiatic, desfăşurată la Istanbul.

“Din acest motiv, eu spun că Israelul este un stat terorist, iar acţiunile sale sunt acţiuni teroriste”, a afirmat Erdogan. Premierul turc a criticat şi luna trecută ONU, cerând o reformă a Consiliul de Securitate pentru a se pune capăt blocajelor din criza siriană.

Ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu urmează să se deplaseze marţi în Fâşia Gaza împreună cu un grup de omologi din ţări ale Ligii Arabe.  Relaţiile dintre Turcia şi Israel, foşti aliaţi apropiaţi, s-au tensionat după ce, în mai 2010, un comando israelian a ucis nouă cetăţeni turci care încercau să spargă blocada asupra Gazei, la bordul unui feribot cu ajutoare umanitare.

Ankara l-a expulzat pe ambasadorul israelian şi a îngheţat cooperarea militară cu statul evreu după ce un raport al ONU asupra incidentului a exonerat în mare măsură Israelul. Justiţia turcă a început în această lună judecarea în contumacie a patru foşti comandanţi militari israelieni în legătură cu operaţiunea de comando din 2010.

AGERPRES

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Israel

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Erdogan: Israel este un STAT TERORIST

 1. Pai, da, evreii si crestinii sunt “teroristi”, musulmanii sunt niste victime nevinovate…
  Daca nu citeam Coranul, sa vad cu cohii mei insultele si balsfemiile scrise acolo, indemnurile la Jihad (crime impotriva evreilor si crestinilor), poate ca ii credeam pe turci, dar asa…
  Sa fim seriosi !

 2. @Hrisanti: Poate ar fi bine sa mergeti in Israel, daca nu ati fost deja.

  Sa stati o saptamana in zona perciunatilor (vestul Ierusalimului) si o saptamana in zona arabilor (estul Ierusalimului), sa incercati sa mergeti prin Israel cu masina inchiriata, nu cu excursii pre-organizate, sa intrati in teritoriile arabe inconjurate cu gard de 2-3 metri si pazite cu arme de militari evrei de 20 de ani (fete si baieti). Sa incercati sa vizitati Betleemul sau Betania si sa vedeti cum sunt tinuti arabii mai rau ca animalele intre garduri de sarma. Sau sa mergeti spre Hozeva si Ierihon si sa vedeti arabii nomazi traind in corturi pe pietre intr-o saracie lucie, hranindu-si caprele cu putinele ierburi ce cresc pe stanci, fara comfortul lumii moderne. Mai cumplita insa decat toate armele si gardurile este ura care se revarsa din toate directiile si smecheria asupra turistului crestin.

  Dar peste toate aceste rele si nedreptati cumplite se revarsa la tot pasul dragostea si harul lui Dumnezeu care ne tine pe toti cumva inexplicabil. La Pasti nu vine sfanta lumina pana nu sunt lasati arabii sa vina cu tobele lor. Exista multi arabi crestini ortodocsi in Betleem, Lida (la Sf. Mare Mucenic Gheorghe), Liban si Siria.

  Am cunoscut musulmani dintre cei mai cumsecade si buni oameni, chiar ultimul meu patron din Vancouver, Farid Ali pakistanez musulman a fost un om chiar bun, care a inteles mai bine ca multi crestini greutatile prin care am trecut cat am fost angajata la firma lui. Dumnezeu sa-i dea sanatate, un om adevarat!

 3. Pingback: Conflictul Israelo-Palestinian din Fâșia GAZA sau ”cine a deschis PORTILE IADULUI”? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare