Asa-zisa Evanghelie dupa Barnabas, provocarea iraniana si FALSUL PENIBIL

30-05-2012 47 secunde Sublinieri


Un cotidian iranian a declarat că descoperirea unui manuscris numit generic „Evanghelia lui Barnabas” va duce la colapsul creştinismului.Însă cercetătorii şi savanţii biblişti au spus că aceste ipoteze sunt ridicole şi stupide.

Textul a fost descoperit acum 12 ani în Turcia şi ziarul iranian Basij s-a trezit de-abia acum să spună că toate învăţăturile Mântuitorului Iisus Hristos sunt doar proorocii ale lui Mahomed.

Textul a fost scris în limba siriacă pe piele de animal, şi Basij afirmă că este scris în secolele 5 sau 6 după Hristos. Cercetătorii creştini au respins textul spunând că este un fals şi că interesul pentru text a fost resuscitat după ce Vaticanul a făcut o cerere oficială de cercetare a textului în februarie.

Ziarul afirmă că textul ar spune că islamul este adevărata religie. Însă comunitatea ştiinţifică internaţională a spus că aceste afirmaţii sunt demne de râs şi stupide. Mai mult decât atât, islamul a apărut după aceasta carte, care se numeşte a lui Barnabas, ucenic al Sfântului Apostol Pavel, care a trăit în sec. I. Cartea este însă scrisă în secolele 5-6. Aşa că cel ce a scris nu avea niciun drept să se semneze Barnaba după 400 de ani.

Phil Lawler, editor al Catholic World News, autor a 6 cărţi a spus că este o provocare ridicolă a iranienilor la religia creştină.  

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.christianpost.com


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri...

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Asa-zisa Evanghelie dupa Barnabas, provocarea iraniana si FALSUL PENIBIL

 1. ziarul iranian Basij s-a trezit de-abia acum să spună că toate învăţăturile Mântuitorului Iisus Hristos sunt doar proorocii ale lui Mahomed

  “Invataturile Mantuitorului sunt proorocii ale lui Mahomed”, care a trait de fapt dupa ce Mantuitorul S-a intrupat pe pamant. Halal prorocie! E ca si cum ne-am apucat noi acum sa “proorocim” luptele lui Stefan cel Mare. Asta dovedeste ca nici macar nu se face apel la o logica de bun simt.

 2. Interesant. Daca invataturile lui Hristos sunt proorocii ale lui Mahomed, religia islamica a luat cu adevarat o intorsatura radicala.

 3. Islamul este o primejdie reala, si tot mai prezenta, pentru crestini…

 4. Pe cand un documentar pe National Geographic pe aceasta tema ?

  “Islamul este o primejdie reala, si tot mai prezenta, pentru crestini…”

  Ipotetic vorbind, daca cei care au preluat si amplificat corespunzator aceasta stire, au urmarit inflamarea crestinilor, se pare ca au reusit.

 5. @Adriana

  Nu mi se pare ca ar fi crestinii “inflamati”, crestinii continua sa fie/si sa accepte sa fie martirizati in tarile islamice, in timp ce in tarile cu traditie crestina, islamistii sunt lasati sa faca ce le place…

 6. Tind sa dau dreptate partial Adrianei. Personal vad aceasta resuscitare a subiectului mai degraba legata de actualele tensiuni din jurul Iranului decat de vreo tentativa reala de zdruncinare a crestinismului. Prin asta se incearca (dupa parerea mea) atragerea unei parti a crestinatatii de partea puterilor care de ceva vreme incoltesc Iranul, sau cel putin o reactie mai indiferenta din partea noastra la ce vor sa faca ei acolo…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare