Germania: CIRCUMCIZIA unui copil din considerente RELIGIOASE, pasibila de CONDAMNARE in justitie

29-06-2012 48 secunde Sublinieri


Justitia germana a decis vineri ca circumciderea unui copil din considerente religioase constituie o rana corporala pasibila de o condamnare in justitie, o hotarare care ar putea avea valoare de jurisprudenta, relateaza AFP.

Potrivit tribunalului din Cologne,corpul unui copil este modificat de o maniera ireparabila prin circumcizie“.

Aceasta modificare este contrara interesului copilului care trebuie sa decida mai tarziu, el insusi, apartenenta sa religioasa“, argumenteaza judecatorii.

Drepturile parintilor in materie de educatie si libertate religioasa nu sunt incalcate daca asteapta ca minorul sa fie in masura sa decida o circumcizie ca “semn vizibil al apartenentei la islam“.

Decizia tribunalului ar putea starni reactii dure de respingere in Germania, unde cateva mii de baieti musulmani si evrei sunt circumcisi anual, la cererea parintilor lor.

Decizia este “extrem de importanta pentru medici deoarece au pentru prima oara o baza legislativa de la care sa porneasca“, spune un expert in drept, Holm Putzke, in Financial Times Deutschland (FTD).

Justitia germana a fost sesizata in cazul unui medic generalist din Cologne care a circumcis un baiat de 4 ani, la cererea parintilor sai. Or, la cateva zile dupa operatie, copilul a fost internat de urgenta in urma sangerarilor prezentate. Parchetul din Cologne a dechis urmarirea penala impotriva medicului.

Acesta a fost achitat in prima instanta si in apel, tribunalul argumentand ca la momentul in care s-a produs operatia nu era in masura sa decida daca a actionat ilegal. “Eroarea (doctorului) era inevitabila“, literatura juridica oferind pana in prezent raspunsuri diferite, potrivit argumentarii tribunalului din Cologne.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Germania: CIRCUMCIZIA unui copil din considerente RELIGIOASE, pasibila de CONDAMNARE in justitie

 1. O decizie salutare copii nu trebuiesc mutilati pentru convingerile bonlave ale parintilor.

 2. @Ortodox:

  Oare?

  “Aceasta modificare este contrara interesului copilului care trebuie sa decida mai tarziu, el insusi, apartenenta sa religioasa“, argumenteaza judecatorii.

  Nu e nimic salutar aici…

 3. Este o verigă. Care are prea puține în comun cu religia mozaică sau cu cea musulmană. Scopul este extirparea identității religioase. O lume globală se cuvine a construi propriul său om nou. Îndoctrinat, rupt de Biserică, ușor manipulabil. Deci, departe de a bucura, poate doar să îngrijoreze acest demers care nu este altceva decât nou atentat la libertatea de conștiință.

 4. Tot prin modul asta de a gandi, se va ajunge sa fie opriti parintii de la a-i invata pe copii sa posteasca… pana vor decide ei insisi!

 5. sau sa-i boteze

 6. Da poate ca nu m-am facut eu bine inteles.Atunci cand am zis ca nu trebuie sa fie mutilati m-am referit, in special la suferinta repectivilor copii.Nu si la posibilele conotati religioase.Nu e drept sa nu ii dai libertatea religioasa parintilor, care au tot dreptul sa decida cu privire la optiunile religioase ale copiilor lor pana cand ei singuri v-or fi destul de mari sa ia decizii.Dar cred ca noi crestini de azi, in loc se ne ingrijoreze fapte ca interzicerea simbolurilor religioase in scoli, sau chiar a religiei pe motiv de propaganda religioasa, facem ca vechi evrei ne molipsim de credintele si practicile pagane ale popoarelor din jur.Sau din acest sat planetar ca doar traim epoca globalizari nu.Asa cum vechi evrei au preluat o gramada de superstiti, de la popoarele din jur ajungand sa se inchine chiar la idolii lor parasindu-l pe adevaratul Dumnezeu, asa si noi ne ingrijoram de obiceiurile si traditiile unor popoare pagane sarindu-le in aparare.Ce ati spune de hindusi care respectandu-si traditia religioasa, le pilesc dintii propriilor copii ori de chinezi, japonezi, etc, etc, care pentru a-si respecta traditiile se tateaza ori isi gauresc tot corpul pentru a se impodobi conform traditiei lor?Dar ca sa fiu mai exact si sa ma fac cu adevarat inteles, trebuie sa spun ca si eu aprob acesta decizie insa pe jumatate.Atoritatile germane ca sa arate ca nu au alte scopuri decat binele propriilor cetateni, trebuie sa nu se opreasca aici ci sa dea exemplul lumi nostre civilizate crestine in care semnele exterioare sunt de prisos sa le arate mai ales prin fapte ca ceea ce ii trebuie omului, pentru mantuire vine din interiorul lui nu din exterior asa cum invata prin diverse metode celelalte religii.Dar asta e forte greu pentru ca acest lucru ar fi un proces greu presupunand, revenirea sub autoritatea Sfintei Bisericii a statului laicizat si ateu, din ziua de astazi asta ar insemna sa ne intorcem cu mult in urma inainte de revolutia franceza, care a schimbat atat de mult si atat de rau Europa.Acum probabil veti zice ce fapte si civilizatie crestina intr-o Europa secularizata, pentru care anormalul a devenit normal?Dar noi romanii suntem ortodocsi nu?Da noi rasaritul crestin trebuie mai ales, in vremurile acestea ale secularizari si anormalitati, sa devenim exemple vii ale adevarului prin care Dumnezeu sa se proslveasca, ca si fratii nostri occidentali vazand faptele nostre sa il proslvaesca, pe Tatal nostru ceresc.Dar daca in loc ca noi sa-i luminam pe ei, ei ne-au convins sa mergem dupa modele lor occidentale oare nu suntem noi mai de plans decat ei?Ei macar au scuza ca s-au nascut catolici sau protestanti dar noi nascandu-ne in Lumina ortodocsiei, ne-am intors de la ea si ne-am facut partasi, iubiri materialismului si celorlalte mode occidentale.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare