Grecia inlocuieste STATUL MAJOR al FORTELOR ARMATE. Ce se prefigureaza?

2-11-2011 1 minut Sublinieri

  Grecia va schimba intregul Stat Major al fortelor armate, a declarat, marti, ministerul grec al Apararii, citat de AFP.

  Aceasta inlocuire a intregului personal vine pe fondul unei crize politice care ar putea duce la caderea guvernului elen, dupa decizia de a organiza un referendum in Grecia referitor la acordul incheiat intre tarile din zona euro, care include un plan de reducere a datoriei Atenei. O sursa din minister a declarat pentru AFP ca reuniunea Consiliului de Securitate al tarii, prezidat de premierul grec, a fost programata cu mult timp in urma si ca inlocuirile din fruntea fortei armate nu au legatura cu situatia politica. Partidele de opozitie au atacat imediat decizia guvernului.

  (…) Coniliul de Securitate al tarii, reunit sub sefia lui Giorgios Papandreous, a inlocuit cei patru sefi ai armatei, seful statului major al armatelor si sefii statului major al armatelor terestre, al marinei si al aerului, si a eliberat din functiile lor o duzina de ofiteri ai Armatei si ai marinei.

  “Sunteti terminat, lasati fortele armate in pace”, a declarat Margaritis Tzimas, insarcinat cu probleme de aparare din partidul Noua Democratie (opozitia de dreapta) calificand inlocuirile din Statul Major drept “anti-democratice”. Celelalte partide au pus la indoiala si ele motivatiile guvernului. “Aceasta intareste climatul de incertitudine si neliniste in opinia publica”, a estimat stanga democratica.

  (…) Conform unui cunoscator al moravurilor politice grecesti, din orice familie politica ar face parte, sefii guvernelor grecesti purced la schimbarea statelor majore militare inaintea unor alternante politice anticipate, numind oameni considerati favorabili taberei lor.

  Măsura a fost anunţată în plină criză politică, ce riscă să ducă la căderea Guvernului, după ce premierul grec, Georgios Papandreou, a anunţat convocarea unui referendum privind planul european de salvare a ţării. Panos Beglitis, titularul portofoliul Apărării, anunţase încă de luna trecută că doreşte să numească proprii oameni în funcţiile cheie din armată, pe care o considera un adevărat “stat în stat”, potrivit cotidianului britanic The Guardian. Astfel, printre victimele lui Beglitis se află şeful de Stat Major din Armata elenă, omplogul acestuia din forţele navale, dar şi comandantul aviaţiei greceşti.


  Categorii

  1. DIVERSE, Traduceri

  Etichete (taguri)

  , , , ,

  Articolul urmator/anterior

  Comentarii

  4 Commentarii la “Grecia inlocuieste STATUL MAJOR al FORTELOR ARMATE. Ce se prefigureaza?

  1. @ Gigel:

   Pentru ca am publicat-o cu 1 an in urma, atunci cand a aparut 🙂 Nu e de acum.

   http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/12/29/marturisire-esentiala-profetica-a-sinodului-bisericii-greciei-despre-cauzele-crizei-economice-planul-de-inrobire-mondiala-si-remediile-sale-duhovnicesti-si-despre-o-prima-strategie-diversionista-d/

   Cineva de la Financiarul a descoperit-o acum sau doar s-a gandit ca acum se potriveste sa o dea si acolo, fara sa o dateze.

  2. mda , vom vedea , din noile numiri ce se vor face , daca … se apropie vremea spanacului .

  3. Ce mai inseamna si manipularea asta; stiam si eu de enciclica de atunci dar am fost ferm convins ca BOG a luat deja atitudine la planul de salvare. Cat de profetic a fost totusi acel semnal dat acum 1 an, iata cum s-a ajuns in pragul pierderii suveranitatii.

   Iata inca ceva interesant care ne arata tocmai tensiunile si luptele care se duc intern intre cei care cred in a treia cale – prin noi insine – si fricosii care pup in fund euro si cred ca fara euro o sa uitam sa traim.

   http://www.youtube.com/watch?v=sMuLhpf1ssU

   Deci grecul care este invitat din Atena chiar nu intelege sau nu vrea sa inteleaga ca Papandreus este un hot si ca Grecia chiar si va pierde suveranitatea: comisioan troicai va deveni permanenta si va monitoriza si va controla orice pas pe care guvernul il va face. Ce altceva inseamna asta decat cedarea suveranitatii? Oare tipul ala nu are habar de istorie, nu stie cum functionau in evul mediu relatiile de vasalitate?

  Formular comentarii

  * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

  Rânduială de rugăciune

  Carti

  Documentare