Grecia primeste sute de tancuri pe gratis de la SUA

9-12-2011 51 secunde Sublinieri

Autoritatile din Grecia, confruntate cu o lipsa importanta de fonduri, studiaza in prezent o oferta venita din partea Guvernului de la Washington, care vrea sa le dea gratis sute de tancuri M1A1 Abrams, transmite AFP. Tancurile, aflate in depozite in Nevada, au participat la primul Razboi din Golf, in 1990-1991. “Este vorba de o oferta gratis”, a declarat un purtator de cuvant al armatei elene, Yiannis Sifakis.

Oficialul a adaugat ca “o delegatie de ofiteri a mers in Statele Unite pentru a examina tancurile aflate in depozit. Plecam de la premiza ca sa alegem 400 dintre ei”. Potrivit declaratiilor lui Sifakis, “singurul cost va fi cel al transportului, care este estimat la circa opt milioane de euro“. Cotidianul Ta Nea a relatat ca tancurile, aflate in depozite in Nevada, au participat la primul Razboi din Golf, in 1990-1991. Guvernul de la Washington le-a oferit prima oara Greciei in urma cu un an. Consiliul de stat pentru afaceri externe si aparare de la Atena va fi cel care va decide daca grecii vor lua tancurile, a declarat Sifakis.

AFP scrie a Grecia se afla intr-o criza financiara majora, care a fortat autoritatile sa inghete comenzile anterioare de tancuri, fregate si avioane de vanatoare. Grecia a fost in mod traditional una dintre tarile care cheltuiau cel mai mult pe aparare, unul dintre motive fiind si rivalitatea de decenii cu Turcia. Pentru anul viitor, Atena a alocat mai multi bani comenzilor de echipamente militare, respectiv un miliard de euro, fata de 600 de milioane de euro in acest an. Ministerul Apararii isi va reduce bugetul cu 1.4%.


Categorii

1. DIVERSE, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Grecia primeste sute de tancuri pe gratis de la SUA

  1. Americanii isi permit sa fie generosi, inca au voie sa faca milostenie, nu ii amendeaza nimeni. La cat sunt si ei de afectati din cauza crizei, renuntau la milostenii de frica amenzilor.

  2. Tancuri in o milostenie americana fara interes? Greu de crezut. Numai sa nu fie contaminate cu DU (depleeted uranium), ceea ce de fapt e foarte probabil de vreme ce au fost folosite in Iraq.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare