GRIPA AVIARA: Mexic decreteaza STARE DE URGENTA

3-07-2012 31 secunde Sublinieri


Mexicul a declanşat ierii stare de urgenţă privind sănătatea animală pe teritoriul său din cauza unei epizootii de gripă aviară înalt patogenă, informează AFP.

Până acum, 1,7 milioane de păsări au fost contaminate, dintre care 870.000 au murit sau au fost sacrificate, a anunţat Ministerul Agriculturii.

Depistat pentru prima dată pe 20 iunie, virusul gripei aviare de tip A, subtipul H7N3, este transmisibil “prin contact direct sau indirect intre animale, produse sau subproduse (…) infectate”, se arată într-un buletin al ministerului.

Starea de urgență declarată ieri presupune în special măsuri de carantină, dar și sacrificarea, vaccinarea și distrugerea produselor infectate.


Categorii

1. DIVERSE, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “GRIPA AVIARA: Mexic decreteaza STARE DE URGENTA

 1. Cum zicea o batrana parafrazata de Puric:’Gripa aviara e un om in halat care mi-a omorat toate gainile!’

 2. Mexicul nu e cumva stat mafiot ? Parca asa mi-aduc aminte… 🙂

 3. iar au inceput… incredibil… peste 3 ani o sa reia cu gripa porcina.

 4. sau inventeaza o alta gripa, tot la ceva ce se mananca. Nu inteleg de ce nu au scos pe piata gripa sobolanilor; i-ar fi pus in saci si o multime de oameni ar fi fost fericiti, ba chiar le-ar fi multumit

 5. Se pare ca in Mexic a fost ales un presedinte care nu este pe placul elitelor americane,si atunci l-au trimis pe omul in halat sa le faca un mic cadou de atentionare.

  Mexicul ca si Columbia,sint un fel de state mafioate,sponsorizate de marile banci americane precum si de elite CIA,iar impotriva cartelurilor drogurilor,lupta si FBI-ul si mai apar si ceva articole in mass-media mainstream ( a elitelor ) pentru pacalirea opiniei publice.

  La fel s-a intimplat si cu razboiul in Afganistan,unul din scopurile atacarii acestei tari fiind si productiile mari de opiu si narcotice din aceasta tara.Daca inainte de razboi,pe piata americana nu se gasea nici urma de droguri afganistaneze,dupa razboi,acestea au acaparat piata americana,ajungind la opiu pe primul loc.

  Prin ce minune ? Evident,cu concursul armatei,CIA si a traficantilor de droguri autohtoni si internationali,in slujba intereselor elitelor religioase,economice si politice ” americane “.

 6. emanuela@,

  Pentru ca ar fi fost prea multi oameni fericiti. Acesta e raspunsul continut in insasi dilema dv 🙂

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare