Guvernul ungar INTERZICE CONSTRUCTIA DE MALL-URI

14-11-2011 41 secunde Sublinieri

Guvernul din Ungaria a aprobat o propunere de interzicere temporară a construcției de centre comerciale noi mai mari de 300 de metri pătrați. „Intenția este de a modifica structura retailului“, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Andras Giro-Szasz, citat de The Wall Street Journal.

După cum explică acesta, 69% din cifra de afaceri a retail-ului din Ungaria este controlată de corporații internaționale care reprezintă numai 1% din antreprizele din retailul local. Restul de 99%, adică afacerile mai mici, au o felie de numai 31% din piață.

Ideea a stat pe masa guvernului încă din vară. Grupuri de interese formate din dezvoltatori imobiliari și proprietari de malluri au declarat că această lege este fără noimă, și va conduce la pierderea și mai multor locuri de muncă din zona construcțiilor, capitol la care Ungaria nu stă deloc bine.

„Un centru comercial crează, în medie, 1.000 de locuri de muncă, în timp ce un hipermarket angajează între 400 și 500 de oameni“, a argumentat Gergely Arendas, la o masă rotundă pe această temă. Sectorul imobiliar din Ungaria suferă încă de la prăbușirea Lehman Brothers. Ultimele date publicate de biroul maghiar de statistică arată o scădere de 12,3% a acestui sector, în august 2011, comparativ cu august 2010.


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Guvernul ungar INTERZICE CONSTRUCTIA DE MALL-URI

  1. Mai bine ar fi interzis supermarketurile, ca ele au distrus pe mici comercianti si au impus un monopol aproape absolut, mall-urile reprezentand mai degraba produse de lux. Ma intreb daca nu cumva la misloc este mana supermarketurilor, care din cauza preturilor mici sunt cumva pe pierdere si vor sa intre si pe piata produselor mai scumpe care aduc profituri mai mari, dar concurenta mall-urilor le sta in cale.

  2. Mall = cancer economic.

  3. Mall-lul generalizat printr-o sumedenie de buticuri mici nu reprezita un derapaj economic nociv ca cel reprezentat de supermarketuri, el avand mai degraba un rol de nisa in ecuatia economica. Caracterul cancerigen al Mall-rilor vine din zona morala si nu din zona economica. Mall-ul find reprezentantul produselor de lux in general, este exponentul opulentei, al mandriei de sine ca facand cumparaturi in Mall apartinem unei clase superioare de parveniti.

    Astazi foarte multa lume se imbraca sau fac cumparaturi de la Mall, chiar daca pretul este in multe cazuri exorbitant, ramane multumitea de sine ca esti o persoana cat de cat importanta si nu un amarat care se imbraca de pe la second hand. Aici este problema duhovniceasca de care vb. mai sus. Aceasta apartenenta de VIP pe care o creaza Mall-ul nu mai are nimic in comun cu smerenia, iar foarte multi tineri cat si persoane de conditie medie fara a include aici pe cei cu banii multi, se simt deosebiti ca sint pe valul modei datorita apartenentei la aceasta structura numita Mall. A nu te imbraca de la Mall, a nu face cumparaturile de la Mall, este o rusine greu de suportat pentru cei ce ravnesc la statutul de a fi importanti si ei printre cei importanti.

    Asa se creaza lipsa de modestie care in final anuleaza orice urma de smerenie, deplasand imaginea omului catre o alta lume frumos colorata, fara sa se mai vada pe el isasi asa cum este, chiar mai grav ne mai vazand pe sarmanul Lazar de langa noi, ca el acuma apartine unei alte lumii in care nu exista Mall-ri. Intr-adevar in Imparatia unde locueste zdrentarosul Lazar nu exista Mall-uri. In final cred ca se poate spune ca Mall-ul este mai degraba cancerigen prin sensul moral decat prin cel economic.

  4. Pingback: UNGARIA: Bancile participa la pierderi. FMI SI UE INTRERUP NEGOCIERILE, protestand fata de intentia Ungariei DE A PRELUA CONTROLUL BANCII NATIONALE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare