Ilie Serbanescu despre LICHIDAREA OLTCHIM si a Romaniei: Totul arata de parca ar fi voia lui Dumnezeu care si-a intors fata de la Romania…

17-09-2012 3 minute Sublinieri

Coincidenţă sau nu, oprirea lucrului, practic din cauza falimentului, la marele combinat Oltchim nu putea interveni într-un context mai semnificativ decât acela în care a intervenit, când, cu prilejul referendumului privind demiterea preşedintelui, puterea colonială a găsit cu cale să certifice, printr-un amestec în forţă fără precedent, statutul de colonie la care fusese adusă pe plan economic România încă mai demult. Totul s-a potrivit atât de perfect încât pare să fie nu aranjamentul unor oameni, ci voia lui Dumnezeu care şi-a întors faţa de la România.

Valoarea simbolică şi emblematică a acestei coincidenţe este legată de faptul că falimentul Oltchim este pe de-a întregul expresia ajungerii României într-o stare de colonie, după cum parcursul spre faliment al Oltchim este pe de-a întregul procesul de colonializare şi desfiinţare economică a României.

Încercările – foarte numeroase în aceste zile – de explicare a falimetului Oltchim prin diferite dificultăţi tehnice şi financiare, prin greşeli de management şi prin etern invocata „încăpuşare” a combinatului, prezentă de altfel în cazul tuturor structurilor de stat, de către firme clientelare ale partidelor sunt diversioniste. Nu pentru că nu ar fi adevărate, ci pentru că nici pe de parte nu constituie, cel puţin în acest caz, cauzele principale. Să nu delirăm! Au existat corporaţii şi state străine care erau deranjate de existenţa Oltchim şi care au pus la punct scoaterea acestuia din joc. Căci coloniile n-au voie să aibă jucători în piaţă. Nu campioni, ci nici măcar jucători! Pentru scoaterea din joc a Oltchim nu s-au făcut doar diferite manevre insidioase ori uzualele presiuni financiare şi blocări de acces pe pieţele de desfacere! S-a apelat la cea mai teribilă şi abjectă formulă: tăierea pur şi simplu a aprovizionării cu materie primă!

Misiunea a revenit celui mai vajnic exploatator colonial al României: OMV, proprietarul Petrom, care secătuieşte România pe toate părţile şi din toate unghiurile. Extrage singurele rezerve de petrol existente precum şi jumătate din resursele de gaze, pe care vrea de altminteri să le exporte pentru a le vinde mai scump decât pe plan intern, chiar dacă ar lăsa în frig pe proprietarul resurselor, poporul român. A presat la Comisia Europeană să impună şi a obţinut aşa-numita liberalizare a preţurilor (de fapt o fabuloasă creştere) ca să-şi însuşească renta diferenţială din exploatarea acestor gaze, interzicând astfel consumatorilor români să se bucure de ele ca proprietari printr-o aprovizionare mai ieftină decât cea din import. Nu mai vorbim de dezmăţul de preţuri pe care OMV îl face pe piaţa benzinei şi motorinei pe care o domină în chip monopolist. Ei bine, încă din 2008, OMV a tăiat Oltchim-ului aprovizionarea cu etilenă, închizând, din pretinse considerente economice, rafinăria Arpechim care producea etilenă. De atunci, peste jumătate din Oltchim a murit şi a început iremediabil drumul spre faliment. Căci, vai!, etilena nu poate fi transportată nici rutier, nici feroviar, ci numai prin conducte. Si, prin concepţie, Oltchim fusese construit în asociere cu Arpechim. Mai grav – şi aceasta era de fapt ţinta – petrochimiei din România i se punea astfel căluş!

De ce OMV a cumpărat Arpechim odată cu Petrom s-a putut vedea. De ce însă România a vândut Arpechim odată cu Petrom este un mare semn de întrebare! Ar fi de adresat întrebarea dlui Adrian Năstase. Acesta este însă acum la puşcărie, dar, vai!, nu cumva pentru că a vândut ţara, ci pentru că a manevrat propangandistic nişte afişe!

Privatizarea Oltchim, vânturată ca soluţie, este o ruşine! La fel precum cea a privatizării Petrom sau a BCR! Nodul strategic reprezentat de Oltchim este astfel lichidat. Va fi cumpărat – oricum pe nimic! – fie de către străinii cărora Oltchim le făcea concurenţă şi vor să-l pună definitiv la pământ, fie de către străinii care vor să beneficieze de afacerea de circa 4 miliarde euro pe care Oltchim o constituie, caz în care, ca prin farmec, OMV, parte a scenariului falimentării Oltchim, va redeschide sau va vinde imediat „nerentabilul” Arpechim.

Pentru România şi poporul român va fi tot o lichidare! Nu numai a Oltchim! Ci a României şi poporului român!

Procesul de privatizare a combinatulio Oltchim Râmnicu-Vâlcea a început cu stângul. Privatizarea a fost amânată, după ce termenul de depunere a ofertelor a post prelungit până joi, la ora 12.00, a anunţat Remus Vulpescu, preşedintele OPSPI. Vulpescu a precizat că până joi, 22 septembrie, reprezentanţii FMI trebuie informaţi cu privire la începerea negocierilor cu investitorii.

“Termenul de depunere a ofertelor se prelungeşte până joi, 20 septembrie la ora 12:00. Documentele de participare depuse rămân valabile, iar cumpărătorii dosarului de prezentare şi ai caietelor de sarcini au dreptul să retragă documentele depuse până la data prezentei decizii, să completeze şi sau să continue depunerea de documente până la noul termen limită”, a anunţat Vulpescu, potrivit Mediafax. El a precizat că nu va mai fi posibilă o altă amânare pentru că până pe 22 septembrie autorităţile române trebuie să informeze Fondul Monetar Internaţional.

“După multiple amânări, statul român este într-un moment în care termenele limite nu mai pot fi amânate, anulate, sau tergiversate (…) Având în vedere că data limită anunţată iniţial pentru18 septembrie avea ca scop să dea posibilitatea autorităţilor române să informeze partenerii internaţionali şi că există un termen de informare a conducerii partenerilor internaţionali (…) o scurtă amânare este posibilă şi dorim în spiritul transparent al legalităţii şi al intereselor legale să acordăm o scurtă amânare în procedura de selectare a ofertantului câştigător pe baza preţului”, a spus Vulpescu.

Companiile care reprezintă Gazprom au cerut amânarea cu două săptămâni a termenului limită pentru depunerea ofertelor de privatizare la Oltchim pentru a analiza impactul litigiilor apărute în ultimele zile privind combinatul chimic, a declarat şeful OPSPI, Remus Vulpescu. Preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a cerut, săptămâna trecută, în instanţă, anularea hotărârii AGA de la Oltchim prin care s-a aprobat metoda de privatizare, care presupune şi preluarea unor datorii de 1,8 miliarde lei către AVAS.

În dimineaţa zilei de luni Diaconescu a mai depus la Tribunalul Bucureşti două cereri, care privesc anularea privatizării Oltchim şi suspendarea tuturor măsurilor de privatizare până la soluţionarea cererii de anulare a deciziei AGA. Până la termenul limită care a expirat astăzi la ora 12:00, au depus oferte trei cumpărători: PCC SE, înregistrată în Germania, preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu şi omul de afaceri Ştefan Vuza, prin două firme, Chimcomplex şi Aisa Invest.


Categorii

Acordul cu FMI, Articolele saptamanii, Batalia pentru resurse, ILIE SERBANESCU, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Ilie Serbanescu despre LICHIDAREA OLTCHIM si a Romaniei: Totul arata de parca ar fi voia lui Dumnezeu care si-a intors fata de la Romania…

  1. Daca stăm strîmb si gîndim drept, politica facuta de guvernaci României de dupa tambalaul din 89, adica rinvoluție; a fost de retrocedare, un fel de -retro. Numai ca o astfel de politica, a retroului, s-ar putea sa ne aduca in perioada imperiulu Austro-Ungar. Că numa ce vom auzi ca, in contul datoriei externe a României, austriecii vor avea pretenții la Ardeal. Îi cumpara și pe unguri și: gata noul imperiu Austro-Ungar, cu granița la Brasov. Care ar fi explicația ca dupa rinvoluție, clasa politica din România a fost și este atît de abjecta si de demențiala? E ”democrația” actuala, un mod al escrocilor de a îi fraierii pe prosti și asta cu acte în regula, adica dupa lege? Ca și legile par a fi făcute un acest sens, spirit.

  2. De ce au șters inscripția RSR de pe stemă? Acum s-ar potrivi de minune, ar fi Republica Sclavagistă Ronânia. Sau vor sa scrie RFR, adica Republica Feudalista România? Nu? Că daca in 89 a fost rinvoluție, adica re involuție sau cam așa, înseamna că ne indreptșm spre comuna primitivă si că mai avem cale lungă de străbătut pîna ce vom ajunge la ”normalitate”.

  3. Pingback: “TRAIM UN MOMENT CRUCIAL IN CARE PIERDEM TOT”. De ce a fost sustinut Traian Basescu de UE, Germania si SUA? (video si transcript) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Inadmisibil: Ateistul ignar, agresiv si speculant REMUS CERNEA, BAGAT DE PSD-ul lui Ponta in PARLAMENT pe spinarea romanilor din HARGHITA? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: FARSA PRIVATIZARII ”REALITY-SHOW” OLTCHIM: cum (n)-a ajuns combinatul pe mainile lui Dan Diaconescu ”POPOR” [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Ilie Serbanescu: DE CE ROMANIA ESTE DEJA COLONIE? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: ROMANIA: de 40 de ani COBAI IN LABORATORUL SOCIAL FMI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Bilantul unei distrugeri premeditate: LISTA INTREPRINDERILOR (peste 1200!) CU PESTE 1000 ANGAJATI DESFIINTATE IN ULTIMELE DOUA DECENII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: ILIE SERBANESCU, “ultimul nationalist economic” ne avertizeaza aproape profetic: VOR TRECE LA GÂTUIREA VOASTRA… - Recomandari
  10. Pingback: Ilie Serbanescu: se trece de la SPOLIEREA STATULUI la JUGULAREA OAMENILOR prin “privatizarea” SANATATII, PENSIILOR si UTILITATILOR/ Organismele Antifrauda ocolesc MULTINATIONALELE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare