Exxon Mobile negociază cu… rușii muicăăăă! Vânzarea gazelor din Marea Neagră. După ce ne-am frăsuit atât să le dăm degeaba, după ce au pornit ăștia cruciade împotriva lui PSDragnea că ne bagă la ruși, ei bine iată că însuși americanul care ne-a dat șapca măreției pe cap ne negociază cu Putin. Ia ziceți băi, curvilor, ăștia care băliți non stop cu sperietoarea rusă și cu salvatoarea Americă, cum vine asta? Nu ne scapă sfânta piață liberă? Nici parteneriatul strategic? Dar serviciile în care s-a băgat atâta buget al țării, bașca vama pe care o iau de la proxeneți și traficanți de droguri?
Articole din categoria: Batalia pentru resurse
Ce vă trebuie vouă, papuaşilor, industrie? Nu ştiţi voi ce să faceţi cu resursele pe care le aveţi. Daţi-le încoace. Daţi lemnul, daţi petrolul, daţi gazul, daţi cerealele, daţi viţeii şi oile. Nu ştiţi voi ce-i de făcut cu ele. Nu ştiţi voi să mâncaţi T-bone steak, veniţi la Viena.
Recentele măsuri antiabuz de monopol obligă, de fapt, capitalul străin să oficializeze statutul de colonie al României pentru a-și putea continua cel puțin la ratele de până acum exploatarea colonială în România. Adevărul, oricât de crunt, este oricum mai bun decât minciuna. Va mai rămâne însă o problemă: colonia cui? Câțiva corifei sunt gata, dar nu prea se înțeleg între ei! Doamne, ce vremuri vin!
4. LEGEA OFFSHORE umileste industria de petrol românească?/ O idee: (RE)NATIONALIZAREA PETROM 30-10-2018
Pe ultima sută de metri, PSD a acceptat un amendament al celor de la PNL, ALDE și UDMR, prin care investitorilor din Marea Neagră li se garantează că taxele nu vor fi schimbate pe parcursul derulării contractelor. Una dintre condițiile de bază puse de companiile din domeniu a fost stabilitatea fiscală pe tot parcursul unui eventual contract cu statul romam. Cu alte cuvinte, taxele și redevențele să nu se modifice de la un an la altul în funcție de diferite interese.
5. LEGEA OFFSHORE, AMENDATA DE UN SENATOR PSD IN FAVOAREA MARILOR COMPANII EXPLOATATOARE! 19-09-2018
Două amendamente importante introduse la legea offshore, aflată în comisiile din Senat la reexaminare, introduse chiar de un senator PSD, garantează companiilor petroliere că nu va creşte taxarea gazului extras din Marea Neagră pe toată durata exploatării, iar cheltuielile de explorare de miliarde de euro vor fi scăzute din impozitul pe care firmele îl vot datora
O delegație a ExxonMobil Exploration and Production l-a vizitat miercuri pe Liviu Dragnea la Parlament, întâlnirea având loc în biroul liderului PSD – transmite agenția Mediafax. Cu o zi înainte, tot în biroul său de la Parlament, Liviu Dragnea l-a primit și pe Reiner Seele – CEO-ul OMV.
Deși ar fi putut sa respingă legea pentru motive absolut întemeiate – legea fiind lipsită de claritate in ceea ce privește modul de calcul al cotei de profit ce se cuvine României – KWI preferă să se situeze fățiș in tabăra exploatatorilor: “la nivel de principiu, este necesar un cadru normativ eficient şi durabil, capabil să asigure o distribuţie echitabilă a beneficiilor între stat şi investitori, care să contribuie la stabilirea unui parteneriat pe termen lung între cele două părţi, precum şi la consolidarea încrederii în perspectivele economiei naţionale.”
Presiunile cresc după adoptarea de către Parlamentul României a Legii offshore. Prima care a luat poziție a fost comunitatea de afaceri după care a urmat o ieșire violentă a ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, care a clamat încălcarea de către partea română a principiilor transparenței și negocierii. Presiunile au fost destul de puternice încât să îl facă pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să recunoască că ar urma să fie modificată.
Președintele ar putea retrimite legea la parlament, așa cum făcuse la începutul mandatului cu un proiect referitor la exploatările forestiere împotriva căruia protestase compania Holzindustrie Schweighofer, care deține în România, la fel ca OMV, o poziție dominantă. E adevărat că parlamentul poate revota legea în aceeași formă, dar redeschiderea discuției ar fi totuși o victorie importantă a industriei extractive, care speră în răsturnarea votului. E o situație complicată, iar România pare să fie complet singură. Doi mesageri americani, în ordine crescătoare a importanței lor politice, și apoi un comisar european au îndemnat insistent România să adopte o lege îngăduitoare față de companiile extractive, cu argumentul ”securității energetice” europene.
Există întrebări legitime care sugerează că în tot procesul de până acum ar putea exista elemente de mare corupție sau chiar de înaltă trădare. Combaterea corupției este una dintre marile priorități ale mandatului dumneavoastră.
Deci, pe scurt, ce s-a întâmplat? Legea offshore, scrisă parcă de concesionari în interesul lor, trecuse prin Senat cu unanimitate. Statul păstra doar redevențele, elimina taxele speciale și promitea să nu mai pună nici una în loc. În Camera Deputaților, legea trebuia să fie trecută în aceeași formă, preferabil de deputați care nu habar n-au exact ce votează. Acum o săptămână, în urma apelurilor cetățenești, au început să pună întrebări și au aflat. În realitate, miza este de ordinul a 10 miliarde de euro. În ultimul moment, legea a fost schimbată și votată printr-o manevră care i-a luat prin surprindere pe beneficiarii ei. Vot final: 175 pentru, 30 împotrivă, 30 de abțineri.
Știați ca “opoziția” PNL a votat alături de “ciuma roșie”, alias PSD, proiectul guvernului condus de “civilul” Tudose prin care sunt cedate resursele noastre naturale din Marea Neagră către mai marii și stăpânii noștri? De ce, oare, avem unanimități doar atunci când se votează împotriva interesului național???
Mare parte din aspectele principale au fost convenite, mai puțin două:
– ca cel puțín 25% din lucrările aferente extracției gazului să fie făcute de companii românești
– ca gazele ce vor fi vândute local cu peste 85 de lei/MWh să fie suprataxate cu 80%, similar celor de pe uscat și ca redevența să fie la fel ca cea a zăcămintelor de uscat, între 3,5% și 13%, funcție de producție.
Conform tratativelor care au avut loc până în prezent, a demersurilor insistente ale ambasadorului Hans Klemm, atât la cel mai înalt nivel guvernamental, cât și la cele mai înate nivele parlamentare, România este pe cale să-și piardă definitiv acestă uriașă resursă de hidrocarburi și gaze naturale din platforma continentală a Mării Negre, în beneficiul exclusiv a trei giganți. Exxon Mobil, american, OMV Petrom, austriac și Lukoil, rusesc.
Am aflat că sunt societăți comerciale care n-au plătit NICIODATA, rețineți NICIODATA, niciun leu redevență Statului Roman, deși exploatează resurse de peste 20 de ani!!! Angajații Statului n-au urmărit, și când au urmărit și au constat că nu plătesc, nu le-au retras licentele și nici nu s-au preocupat de recuperarea datoriilor!
Pentru orice ţară din lume, resursele naturale sunt o binecuvântare dacă cei care conduc acea ţară nu o trădează sau nu sunt corupţi, dacă ştiu să le folosească pentru concetăţenii lor. Altfel, este Africa. Există oameni care afirmă că acesta este scenariul pentru România pentru următoarele decenii. Să fim doar un teritoriu de exploatare a resurselor naturale, care urmează să fie procesate în vest. Este cineva care să-i contrazică?
Să ne cinstim eroii, să fim la înălţimea lor, lăsând generaţiilor următoare, tuturor locuitorilor României, o ţară unită, suverană, cu dragoste pentru trecut şi pentru cultura sa, cu respect de sine, stăpână pe pământul său, educată şi prosperă, o ţară a Europei Unite, dar cu identitate proprie, românească.
Poporul român din Bucovina sare în foc pentru aceste valori de patrimoniu, dar să aibă cu ce. Bucovinenii muncesc exemplar, dar cui să vândă produsele lor şi cu cât? Dăm de pomană. Resursele ţării au fost vândute la străini, de trădători din sânul nostru. Veniturile ţării acolo merg, în afara ţării!
România se află la egalitate pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte riscul de sărăcie şi excluziune socială, un procent de 40% din totalul populaţiei regăsindu-se în această situaţie, potrivit datelor Eurostat, oficiul european de statistică. Ţara noastră împarte prima poziţie în top cu Bulgaria.
„Marile corporații conduc, guvernele doar le urmează. Ai înţeles? Marile corporații, lanțurile de supermarketuri, guvernele și Uniunea Europeană, toate fac parte dintr-un mare club. Și tot ceea ce vor să obțină sunt bogăție și putere. Ceea ce vreau să spun este că în Europa de Est au fost oameni naivi, care abia au intrat în UE. Pământul este ieftin. Forța de muncă este ieftină în comparație cu Vestul Europei. Și atunci ce și-au zis: Haideți, băieți, să punem mâna cât timp e acolo!”
Din 2000 și până astăzi, România a pierdut, în favoarea străinilor, 4,5 milioane de hectare de teren, pe care am fi putut să ne producem hrana. Iar o parte din această suprafață s-a vândut cu complicitatea unor oficiali ușor de corupt.
La București, nu pare să îngrijoreze pe nimeni raportul realizat în 2015, la comanda Parlamentului European, în care România este fruntașă în rândul statelor care își înstrăinează pământul. Apetitul altora pentru această resursă este aproape alarmant. Aproximativ 20% din terenul național este la mâna unor libanezi, danezi, italieni, lituanieni, olandezi, francezi, germani, americani, britanici portughezi, spanioli și chinezi. Și lista se va extinde, pentru că, din păcate, străinii au cu cine.
“Scopul propagandei a fost dividă republicile astfel încât să se separe de Iugoslavia. A trebuit să alegem un țap ișpășitor care putea fi acuzat pentru tot. Cineva trebuia să fie responsabil pentru război și violență. Serbia a fost aleasă pentru că în anumite feluri este succesoarea Iugoslaviei”, a zis el.
Americanii şi ruşii decid unde ajung gazele din platoul continental. Ne-am bucurat prea devreme pentru zăcământul uriaş descoperit de ruşi în Marea Neagră. Resursele de 30 de miliarde de metri cubi ar putea ajunge în cu totul alte destinaţii, iar statul oricum a negociat o participaţie prea mică în proiectul de explorare – recunosc acum şefii companiei de stat Romgaz.
Hotnews: Romania va construi o conducta de 230 de milioane de euro pentru transportul gazelor din Marea Neagra Romania se va concentra pe constructia unei conducte de gaze de 230 milioane de euro al carei scop este transportul gazelor din …
Goliathul anti-Chevron “bagand spaima-n jandari” Hotnews: New York Times: Bani rusesti, suspectati ca s-ar afla in spatele valului de proteste anti-fracking din Europa de Est, inclusiv de la Pungesti Mircia Vlasa, primarul micului sat Pungesti din estul Romaniei, a crezut …
ActiveNews: Guvernul Ponta, acuzat că vrea să scadă REDEVENŢELE României din petrol şi gaze. PROTEST Guvernul Victor Ponta plănuieşte să scadă veniturile României din redevenţele pentru petrol şi gaze, afirmă un grup de activişti pro-mediu, într-un comunicat trimis redacţiei. Grupul …
MoneyChannel: Guvernul şi-ar putea micşora participaţia la Transgaz Executivul si-ar putea micsora participatia la Transgaz, pe viitor, potrivit declaratiei premierului Victor Ponta. Actiunea executivului va avea ca scop atragerea de noi capitaluri private care sa mai permita dezvoltarea companiei. Statul, …
Avand o evolutie mult mai lenta si o raspandire inca limitata, criza pretinsa a fi de tip pandemic intitulata EBOLA se indreapta, treptat, catre acel tip de “solutii” previzibil: vaccinuri experimentale, produse farmaceutice facute in graba, lipsite de testare stiintifica …
Realitatea.net: Erdogan, SEMNALUL ÎNCEPERII RĂZBOIULUI? “Este necesară o acțiune terestră” Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că țara sa ia în considerare o posibilă implicare militară în operațiunile împotriva Statului Islamic și a atras totodată atenția că raidurile aeriene …
Bursa/ CĂLIN RECHEA: Gazele de şist, miracol energetic sau bulă speculativă aproape de final? Miracolele se întâlnesc la tot pasul în basme. În realitate, mai ales în cea economică, este mai greu, deoarece trebuie îndeplinită, mai întâi, o condiţie simplă: …
COPIII ROMANI DIN TINUTUL SECUIESC AR TREBUI SA INVETE OBLIGATORIU LIMBA MAGHIARA, CONFORM PROIECTUL UDMR sursa foto: agerpres.ro Romania Libera/ Sabina Fati: Hunor: Proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc este neconstituțional Președintele UDMR, Kelemen Hunor, 47 de ani, declară că UDMR nu a …
Energy Reporter: Mark Gitenstein, fost ambasador SUA: “Am intervenit pentru ca Guvernul României să concesioneze zăcăminte de gaze de șist către Chevron” Mark Gitenstein, fost ambasador al Statelor Unite la București, recunoaște, într-o declarație acordată publicației americane Mother Jones, că …
CUM NI SE INTOARCE PE NAS DOCTRINA INDEPENDENTEI ENERGETICE PRIN INTERMEDIUL COMPANIILOR STRAINE: OMV BATE PALMA CU GAZPROM, EXXON ARE AFACERI IN RUSIA Mediafax: Traian Băsescu: CSAT a aprobat prezenţa unor aeronave de luptă ale NATO pe aeroporturile din România. …
Robert Hunter Biden, unul dintre fiii vicepreşedintelui SUA Joseph Biden, a fost numit şef al departamentului juridic şi membru al Consiliului de administraţie la cea mai mare companie de gaze privată din Ucraina
Rusia SOMEAZA Letonia in privinta minoritatii rusofone/ Seful Pentagon “bate” (la) CRIMEEA sa priceapa CHINA/ Bulgaria tine la SOUTH STREAM impotriva indicatiilor Comisiei Europene UPDATE Gandul: Manifestanţii proruşi din Doneţk proclamă o “republică suverană” Manifestanţii care ocupă de duminică sediul administraţiei …