ILIE TUDOR, supravietuitor al temnitelor comuniste, tatal lui TUDOR GHEORGHE, a trecut la Domnul. Reportaj TV – “Un om cat un veac” (Video)

23-03-2015 33 secunde Sublinieri

 

 

Ilie Tudor, fost deținut politic pe vremea regimului comunist și tatăl maestrului Tudor Gheorghe, a murit acum câteva ore.

În vârstă de 92 de ani, Ilie Tudor a făcut cinci ani de închisoare sub acuzația de a constituit „un grup de 23 de persoane pentru a răsturna guvernul”. Inițial, fostul cântăreț bisericesc fusese condamnat la 22 de ani de temniță din motive de apartenență la Mișcarea Legionară în tinerețe.

Avea 35 de ani când a fost arestat. A fost coleg de închisoare cu marele teolog Dumitru Stăniloae, cu Petre Țuțea, Nichifor Crainic sau Radu Gyr, informează Ziarul Lumina.

Mai jos puteți urmări un reportaj excepțional cu Ilie Tudor realizat de o televiziune din Craiova.


Categorii

1. DIVERSE, Ilie Tudor, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Video

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “ILIE TUDOR, supravietuitor al temnitelor comuniste, tatal lui TUDOR GHEORGHE, a trecut la Domnul. Reportaj TV – “Un om cat un veac” (Video)

  1. Dumnezeul sa-l odihneasca in pace!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare