Inca o palma data BOR. Arhiepiscopia Sucevei pierde definitiv procesul RETROCEDARILOR PADURILOR BUCOVINEI. Altfel, masacrul padurilor continua nestingherit

29-11-2014 1 minut Sublinieri

IPS Pimen

Inalta Curte de Justitie a pronuntat joi decizia irevocabila prin care Fondul Bisericesc al Bucovinei – Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a pierdut procesul prin care revendica 166.000 ha de la Directia Silvica Romsilva. Terenul urias fusese dat de fostul premier Adrian Nastase catre Arhiepiscopia Sucevei, condusa de IPS Pimen – fost turnator la Securitate.

Reprezentantii bisericii pierdusera si in 2013, la Curtea de Apel Cluj, si au pierdut si recursul inaintat la Inalta Curte.

Reamintim ca in 2007, Tribunalul Suceava a admis o cerere a Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina (FBOB) privind retrocedarea unei suprafete de padure si a obligat Romsilva si statul roman, prin Ministerul de Finante, sa puna la dispozitia Fondului Bisericesc o suprafata de 166.613 de hectare. Curtea de Apel Timisoara a stabilit, in decembrie 2009, mentinerea deciziei Tribunalului Suceava, dar Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul formulat de Regia Nationala a Padurilor, a casat decizia Curtii de Apel Timisoara si a retrimis cazul spre rejudecare la Curtea de Apel Cluj. Curtea de Apel Cluj a dat dreptate statului roman in disputa cu Biserica Ortodoxa, iar decizia a fost reconfirmata astazi de Inalta Curte, prin decizie definitiva si irevocabila.

Unitatile de cult din judetul Suceava primisera in 2004, in proprietate, potrivit Legii fondului funciar, cate 30 de hectare de terenuri cu vegetatie forestiera, suprafata totala cu care Biserica Ortodoxa din Bucovina a fost pusa in posesie fiind de peste 15.000 de hectare. Ulterior, in noiembrie 2004, printr-o Ordonanta de Urgenta emisa de Guvernul PSD dupa ce Adrian Nastase ii promisese acest lui lui Pimen, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a fost improprietarita cu 90.000 de hectare de padure, dar legea de aprobarea a acestei ordonante a fost considerata neconstitutionala de Curtea Constitutionala – la sesizarea unor parlamentari PSD.

Cabinetul Nastase reusise in 2004 sa cumpere tacerea arhiepiscopului Pimen, unul dintre cei mai duri critici la adresa guvernarii, chiar in prima zi de campanie electorala pentru alegerile prezidentiale, unde Adrian Nastase era candidatul PSD.

Una dintre putinele voci critice din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, s-a aliniat celorlalti prelati dupa ce guvernul a aprobat o lege prin care eparhia sa va fi improprietarita cu 95.000 de hectare de padure.

“Adrian Nastase s-a inscris in rindul marilor ctitori si ocrotitori ai manastirilor”, scria la acea vreme IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor.

Executivul a aprobat joi o lege prin care improprietareste Arhiepiscopia cu o suprafata de 95.000 de hectare, urmind ca veniturile obtinute din exploatarea padurilor sa fie folosite pentru restaurarea monumentelor bisericesti.

Statul roman, prin Directia Silvica, a fost reprezentat in proces de avocatii casei NNDKP, Ana Diculescu – Sova si Sorina Olaru.

Contextul real al scandalului tine de drepturile de proprietate ale BOR si de modul in care statul i le respecta. In timp ce padurile sunt masacrate de firme straine si de hrapareti care au pus mana pe ele prin retorcedari dubioase, BOR-ului i se mai da “secularista”.

*


Categorii

1. DIVERSE, IPS Pimen

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Inca o palma data BOR. Arhiepiscopia Sucevei pierde definitiv procesul RETROCEDARILOR PADURILOR BUCOVINEI. Altfel, masacrul padurilor continua nestingherit

 1. Iohanis a putut retroceda confesiunii sale ce a retrocedat, ca primar, susținând că a facut dreptate, dar aici ,, justiția independentă” cu care el şi tabăra lui, a spulberat toate şansele adversarului, (pe care o laudă şi o impune), ia defenitiv dreptul BOR, asupra ce i se cuvenea retrocedat.
  Şi asta când ?? .
  În momentul când tot oprobiul se îndreaptă asupra bisericii, când frunaşi justițiabili sunt implicați în scandaluri şi părtăşii grosolane cu afaceriştii cei mai veroşi mai dedați corupției şi furtului pe retrocedări, când baronii PSD implicați în retrocedări sunt după gratii…
  Ce trebuie înțeles?
  Ce deduce mulțimea?
  Ce se vrea a fi în atenția românilor ???
  Păi nu-i clar ? Cum că BOR, este asemeni afaceriştilor şi vânatorilor de retocedări, că cere ce nu a avut, şi că practică excrocheria şi smecheriile avocătoreşti şi vine cu dovezi neadevărate ca să pună mâna şi… pe păduri.

 2. „Statul roman, prin Directia Silvica, a fost reprezentat in proces de avocatii casei NNDKP, Ana Diculescu – Sova si Sorina Olaru.”

  Doamna Ana Diculescu Sova (mama vitrega a senatorului Dan Sova) este o avocata de foarte mare succes. Firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), respectiv Ana Diculescu-Sova, au avut pana in decembrie 2012 ca si client Rosia Montana Gold Corporation (RMGC). Alte firme ale caror interese au fost reprezentate de casa de avocatura NNDKP sunt: Bechtel, Otto Wolff Handelgesellschaft GmbH, Thyssen Krupp Steel si altele:
  http://www.avocatura.com/av.2113-ana-diculescu-sova.html#ixzz2S4Oz1tOd
  In ceea ce priveste scandalul Thyssen Krupp Steel AG:
  http://adevarul.ro/news/eveniment/krupp-romania–27-ani-procese-1_50bd40247c42d5a663c91fd8/index.html#
  Firma Bechtel a reusit sa obtina in negocierile cu guvernul despagubiri substantiale pentru a rezilia contractul. In acelasi timp, nu s-au mai gasit actele originale ale contractului Bechtel.

  Cu concursul unor politicieni, judecatori, notari si sefi de directii silvice s-au retrocedat ilegal dupa 1989 500.000 de hectare de padure si alte 500.000 au fost rase de pe suprafata Pamantului. Retrocedarile s-au facut fie prin inventarea unor mostenitori folosindu-se documente false, fie prin cumpararea abuziva de drepturi litigioase, fie prin punerea in drepturi a unor mostenitori care fusesera deja despagubiti.
  http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2013/romania-marea-defrisare-ilegala-1-munti-intregi-au-ramas-fara-niciun-copac-iar-institutiile-statului-nu-pot-sa-faca-nimic.html
  http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2013/sezonul-2/marea-defrisare-2-metodele-prin-care-regia-nationala-a-padurilor-isi-protejeaza-angajatii-corupti-lemnul-taiat-ilegal-este-albit-in-acte.html

 3. De unde se vede clar, că ofensiva împotriva BOR se dă în prezent prin procurorii și mai ales judecătorii Înaltei Curți de Casație, CCR, ș.a. asemenea. Care li se pare unora, că într-un stat de drept (ce-o fi acela?) sunt poziționate mai presus și de Biserică, și de lege, și de popor, că doar toți se supun sentințelor și nimeni nu mișcă nimic împotriva lor…
  Periculoasă atitudine, că doar nici judecătorii acestor foruri nu sunt scutiți de păcate, greșeli, atitudini reprobabile!

 4. bine ca retrocedeaza pamanturile grofilor!!!! Tara de imbecili buni de pus la zid ca tradatori de tara si de neam

 5. Pingback: IPS PIMEN de Ziua Bucovinei: “RESURSELE TARII AU FOST VANDUTE LA STRAINI DE TRADATORI DIN SÂNUL NOSTRU! Veniturile uriașe acolo merg, în afara țării. La noi rămâne ce trece printre degete” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare