INGROZITOARELE CRIME DIN CARACAL IN TARA PROCURORILOR SI A SERVICIILOR SECRETE. Mai multe adolescente ar fi fost ucise de un criminal in serie. Ultima victima ar fi putut fi salvata, dar autoritatile nu au intervenit la timp! REACTII PUTERNICE DE INGIDNARE ALE PUBLICULUI. „A trebuit să moară o fată nevinovată ca să înțelegeți și voi, ticăloșilor, ce monstru ați creat”

26-07-2019 10 minute Sublinieri

 • Gandul.info:

Cazul adolescentelor dispărute. Rămăşiţe umane, găsite în locuinţa unui mecanic. Detalii revoltătoare: Poliţiştii ar fi aşteptat dimineaţa să intervină, deşi ştiau coordonatele de noaptea / A fost deschis dosar pentru omor / Unchiul Alexandrei: Era masacrată în casă cu poliţiştii şi procurorii la poartă – LIVE TEXT

UPDATE Anchetatorii au aflat în intervalul 02.00-03.00 adresa presupusului criminal, dar au intervenit la 6.00 pentru că “autorizația era pentru ora 6.00”. Explicații incoerente ale șefului Poliției Române,care dă vina pe “un vid legislativ”

 Bogdan Licu nu are o explicație pentru întârzierea foarte mare cu care s-a intervenit în tragedia de la Caracal: A murit o fată care după toate aparențele putea fi salvată / Regret cele întâmplate

Cazul Caracal. Procurorul general: Polițiștii puteau interveni fără autorizația procurorului sau judecătorului. E incredibil, viața fetei putea fi salvată / Presupusul criminal era suspect în cazul altei fete dispărute

Noi precizări de la STS despre precizia localizării apelului făcut de tânăra de 15 ani la 112: Victima a fost găsită la limita inferioară a zonei de localizare transmisă de rețeaua de telefonie mobilă

STS: Adolescenta de 15 ani ar fi putut fi localizată cu precizie dacă ar fi folosit aplicația Apel 112, care poate fi descărcată pe telefon. Ar fi fost vital

Șeful demis al Poliției Române, Ioan Buda: „Polițiștii au cerut imperativ să intervină chiar și fără mandat. Procurorul nu a fost de acord”

Șeful demis al Poliției Române, Ioan Buda, a afirmat, în legătură cu crima de la Caracal, că procurorul de caz nu a permis intervenția Poliției mai devreme de ora șase.

„Am luat act de demiterea mea. Am avut niște intervenții neadecvate pe care mi le asum. Am fost înștiințat și mi s-au raportat cronologic evenimentele care s-au derulat aici. Știu despre ce e vorba, cunosc exact cam ce activități s-au desfășurat în acest caz. În continuare toate evenimentele vor fi coordonate de domnul comisar Dragnea Florian”.

Întrebat dacă polițiștii puteau interveni mai devreme de ora 6 în acest caz, Ioan Buda a spus că nu, „procurorul nu a permis intervenția Poliției mai devreme de ora 6. Puteau să se ia și alte măsuri, puteau să intervină. Au așteptat ora 6 pentru a se interveni, conform mandatului. Mandatul a fost eliberat pentru ora 6”. 

 „Polițiștii au cerut imperativ să intervină chiar și fără mandat. Procurorul de caz nu a fost de acord cu această intervenție”, a mai spus Ioan Buda. 

Șeful demis al Poliției Române a transmis condoleanțe familiei victimei.

Procurorul care s-a ocupat de cazul de la Caracal, în atenția Inspecției Judiciare la solicitarea CSM

Crima din Caracal. Un procuror #rezist (anti-SIIJ) i-a oprit pe polițiști să intre în casă. Judecătorul dăduse ordin să se intre la 06:00

Alexandru Cumpănașu, liderul Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, este văr cu tatăl Alexandrei, victima criminalului din Caracal. Practic, fata ucisă era nepoata lui de văr. El a declarat la România TV că procurorul i-a oprit pe polițiștii care au vrut să intre în casă: judecătorul dăduse ordin să se intre începând de la 06:00, deși practic trecuse o jumătate de zi de când fata sunase la 112, iar STS și polițiștii au bâjbâit pe la trei alte locații greșite în prealabil.

Alexandru Cumpănașu a declarat:

„Ofiţerii de poliţie, în timp ce Alexandra era în casă, stăteau la poartă. În timp ce ea ţipa şi a fost auzită, erau opriţi de către procurori să intre. Deşi unii dintre ei au vrut să intre chiar şi fără să îndeplinească termenul de ora 6.00, procurorul de caz a dispus să nu se intre. Eu am aflat la 11 seara azi-nopate şi de atunci nu am dormit deloc.

Aici eu vreau ca nişte capete să cadă. Nişte jigodii să plece. Art. 27 din Constituţie spune clar pentru toţi că un cetăţean, eu, nu un procuror sau poliţist care are autoritate, poate oricând să intre în domiciliul oricăriei persoane dacă o face pentru a salva viaţa unei persoane şi are indicii în acest sens. Păi ce judecător cretin a putut fi acela care pune rezoluţie ora şase?”

Ziarista Sorina Matei informează că procurorul care a gestionat cazul fără să cunoască Constituția României și Codul Penal este Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul Județean Caracal, chiar purtătorul de cuvant al institutiei… și e, normal, de la gaska #rezist!” Adică s-a opus înființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), care are ca scop investigarea magistraților (inclusiv a procurorilor) pentru felul în care își fac treaba. El a semnat o scrisoare care milita în acest sens:

Mirel Palada: „A trebuit să moară o fată nevinovată ca să înțelegeți și voi, ticăloșilor, ce monstru ați creat”

A trebuit să moară o fată nevinovată ca să înțelegeți și voi, ticăloșilor și nemernicilor, ce monstru ați creat.

Sistemul torționar pe care din 2005 încoace, de cînd v-a dat nas Băsescu, îl preamăriți și-l hrăniți, distrugînd democrația și libertatea în România.

A trebuit să moară o fată nevinovată în chinuri, tranșată de un descreierat, cu polițiștii la poartă, încolonați disciplinați și răbdători, așteptînd să se facă ora șase,

mai preocupați de formalități și de acte și de hîrtii decît de viața unui om care murea lîngă ei, fix peste gard, în urlete groaznice auzite de toți împrejur,

Ca să înțelegeți că puterea trebuie luată și gestionată pentru a respecta oamenii, pentru a apăra viețile oamenilor, nu pentru privilegii și pentru pensii speciale și pentru făcut poliție politică.

A trebuit să moară o fată nevinovată să începeți și voi să înțelegeți că sistemul este preocupat de un singur lucru: să ia puterea și să se bucure de privilegiile sale. Să-i aresteze pe cei care nu sînt de acord cu ei, să facă dosare inventate și poliție politică.

Nimic altceva. Putere și privilegii și persecuții. A, era să uit: și chipiuri. Multe chipiuri.

A trebuit să moară o fată nevinovată ca voi, nemernicilor și ticăloșilor, să înțelegeți că încet încet sistemul va ajunge și la voi, chiar dacă vă credeți deasupra consecințelor, că sînteți voi deontologi și de partea bună a abuzului și a torționarilor.

Da, mă. A început să ajungă și la voi. La voi, ăștia care iată deja descoperiți că fata este chiar neam cu voi, nepoată de sînge cu deontologii care pupau sistemul în ștampilă și preamăreau abuzurile făcute “într-un interes superior”.

Dintr-o dată, cînd descoperiți că a ajuns și la voi în curte sistemul, să vă omoare cu zile, să vă tranșeze un pic, să vă pună la butoi, vă dați de chinurile morții și urlați indignați să se facă dreptate.

Voi, care ani de zile doar asta ați făcut: ați făcut tot posibilul să omorîți dreptatea și libertatea și decența și democrația în România.

A trebuit să moară o fată nevinovată, nemernicilor. Vă mai aduceți aminte ce spuneați acum cîțiva ani? “A trebuit să moară oameni să-și dea Guvernul demisia”.

Doar asta aveți în cap, ticăloșilor. Guvern. Putere. Cum să luați puterea. Nu contează că mor oameni. Contează că luați voi puterea. Că vă luați privilegiile înapoi. Că vă prezervați voi junta aia militară a voastră, indiferent de consecințe.

Să vă luați Guvernul înapoi, … mamii voastre de ticăloși însetați de putere. Să vi-l băgați în ștampilă și în chipiu și-n toate găurile legale pe care le dețineți pe bază de act normativ.

Să vă luați țara înapoi. Să vă dați pensii speciale. Să băgați oameni nevinovați în continuare la pușcărie, ca pe vremea lui Stalin.

Și să nu vă pese de nimic altceva. Doar de bani. Doar de putere. În rest, să lăsați oamenii să moară, prin neglijență și prostie și dispreț. Deontologilor.

A trebuit să moară o fată nevinovată ca să înțelegeți și voi, nemernicilor și ticăloșilor și bestiilor, că sînteți și voi oameni, carne și sînge și suferință și viață și moarte.

Și că puteți să muriți la fel de simplu ca și ăia pe care îi disprețuiți voi, ăia pe care îi persecutați voi, ăia de-i demonizați voi și pe care i-ați vrea șterși de pe fața pămîntului.

Nemernicilor. Ticăloșilor. Bestiilor.

A trebuit să moară o fată nevinovată ca să începeți și voi să înțelegeți, într-al treișpelea ceas, ce e aia să fii om.

 • ActiveNews:

Mihai Somanescu: Cum a fost posibil?

Cum a fost posibil ca serviciile care se ocupă de localizarea apelurilor telefonice să nu găsească locația unui telefon aflat pe o stradă principală (Strada Craiovei) dintr-un oraș cu 30.000 de locuitori? Dacă în oraș, la bulevard, nu-l găsești, cum o să-l găsești în creierii munților?

Cum a fost posibil ca polițiștii să stea la poarta criminalului, să se plimbe pe-acolo fără să-l avertizeze ÎN GURA MARE că intră peste el din moment în moment și că trebuie să-i dea drumul fetei?

Cum a fost posibil ca să stea șă aștepte mandatul după ce fata i-a informat prin 112 că este LEGATĂ și fusese în prealabil violată?! 

Cum a fost posibil să se intre cu 12 mascați peste familia Sorinei, iar în cazul unei potențiale crime și al unui viol anunțat să se stea la gard așteptându-se…mandatul?

Cum a fost posibil ca acest om să-și ardă victimele într-un oraș și nimeni, dar nimeni, să nu se sesizeze nimic?

Oameni buni, aici nu e vorba de politică: în cazurile astea, la nivel local și central, toți caută să se acopere între ei. Să nu vă închipuiți că acum cineva își face vreun proces de conștiință la STS sau la Poliție și Procuratură. Toți caută modalități prin care să arate că au fost acoperiți de lege și că „nu aveam ce face”.

Faceți ceva?

Iulian Capsali, reacție după cazul fetei din Caracal: AJUNGE!

Regizorul Iulian Capsali a reacționat dur după dezvăluirile incompetenței autorităților în cazul crimei Alexandrei, fata din Caracal răpită și ucisă.

Fata a apucat să sune la serviciile de urgență, 112, dar Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Poliția s-au întrecut în gafe, astfel că atunci când au ajuns la ea, era prea târziu.

„Două cazuri de fetițe răpite în ultima vreme. Una cu concursul Statului, care și-a folosit toate resursele – Direcția de protecție a copilului împreună cu procurori, polițiști șamd, o adevărată industrie a adopțiilor care a împânzit România și găsește portițe pentru “exportul” de copii. Totul la intervenția ambasadei SUA, părinții fiind cetățeni americani. S-au folosit acte false, un pașaport cu poză făcută cu telefonul, Sorina neputând să fie dată în adopție întrucât avea un frate biologic în țară.
Nu a contat nimic, a fost luată ca un miel la tăiere și dusă din țară.

O altă nenorocire s-a întâmplat astăzi: o fetiță răpită care a sunat ieri DE TREI ORI la 112, o rețea pentru apeluri de urgență administrată de STS. A fost localizată greșit – STS a furnizat o arie în Munții Apuseni și trei locații greșite. După ce bănuiala s-a oprit asupra unei locații din orașul Caracal, în loc să spargă ușa așa cum fac în alte cazuri, inclusiv de corupție, organele statului au pândit să nu iasă și să nu între nimeni, vreme de câteva ore, până au primit mandatul de percheziție.
Au mai găsit resturi umane și bijuteriile a 4 (patru) fete ce au fost tranșate și arse cu acid de criminalul în serie, care își lua victimele de pe marginea drumurilor din comunele din jurul orașului, cu mașina proprie, tinere fete care stăteau la ocazie.

„Fata dispărută de la Dobrosloveni a sunat aseară, a anunțat: mă aflu într-o casă mare, veche, aproape părăsită, iarbă multă în curte, boscheți și are doi câini lupi, e într-un service. În momentul acela criminalul i-a luat telefonul: «Cu cine vorbești?»(…) Dimineață la ora 4.00 se auzea – «Lasă-mă, că mă omori! Lasă-mă, că mă omori!». Au sunat vecinii la 112, au venit 3-4 echipaje de poliție și s-au plimbat pe stradă prin fața curții până la ora 6,00. La ora 6,00 au intrat în curte pentru că atunci au obținut mandat de percheziție”

Statul este captiv unor centre de comandă străine și are instituțiile puse în solda acestora, pentru acapararea totală a politicului. STS și-a folosit resursele pentru o amplă operațiune de fraudare a votului la ultimele alegeri, dovedită chiar din actele BEC, prin care a dat lovitură de grație celui mai mare partid din România, al cărui lider începuse să devină preocupat de SUVERANITATEA României. În schimb este incapabil să dea coordonatele unui copil aflat în pericol de moarte.

România, apără-ți copiii!
Voi fi prezent la acest protestul organizat de Platforma Împreună în apărarea copiilor români desconsiderați de autorități.
Sâmbăta această, pe 27 Iulie, ora 18,00
P-ța Universității”

STS, instituție cu un buget de 128 de milioane de euro anul acesta, este la al doilea scandal de amploare în care nu reușește să inițieze la timp inițiatorii unor apeluri de urgență după cazul avionului SMURD prăbușit în Apuseni. Alexandra, o fată de 15 ani din Caracal, a fost ucisă de un criminal în serie după ce a sunat la 112 dar localizările trimise către poliție au fost greșite. Ce se știe mai puțin este că România a fost în procedură de infringement la Comisia Europeană începând din 2007 pentru că nu putea localiza apelurile la 112, procedură din care a ieșit în 20009, când a susținut că a rezolvat problema. Sistemul a fost făcut de firmele lui Sebastian Ghiță și de Ericsson.

28 noiembrie 2007: Se deschide procedura de infringement pentru lipsa localizării pe 112

„Comisia Europeană a demarat o procedură de infringement împotriva României, pentru a se asigura că numărul unic de urgenţă european 112 funcţionează corespunzător, în acelaşi caz fiind trimise Curţii Europene de Justiţie dosarele Poloniei şi Letoniei. „Atunci când se află în alte ţări ale UE, ca turişti sau în scopuri profesionale, cetăţenii europeni trebuie să se poată baza pe faptul că serviciile de urgenţă îi pot localiza de fiecare dată când formează numărul de urgenţă”, a declarat Comisarul UE pentru Telecomunicaţii, Viviane Reding.”

29 ianuarie 2009: Se închide procedura de infringement. Sistemul de „localizare” a fost făcut de Sebastian Ghiță / Teamnet

„CE a decis, joi, închiderea procedurii de infringement împotriva României în cazul numărului de urgenţă 112, după ce Bucureştiul a confirmat că *serviciile de urgenţă au în prezent acces la informaţia de localizare, care le permite să repereze rapid victimele accidentelor, pentru toate apelurile*.”

20 ianuarie 2014: Avionul SMURD se prăbușeșete în m-ții Apuseni și nu este localizat la timp – doi morți

„ANCOM: (1) Furnizorii de reţele publice mobile de telefonie au obligaţia de a transmite informaţia de localizare primară a apelantului, prevăzută la art. 25 alin. (1), la iniţierea fiecărui apel, sub forma unui identificator de celulă şi, acolo unde este disponibil acest parametru, sub forma unui identificator de sector de celulă (cell-id/sector-id) pe reţeaua de semnalizare, la iniţierea apelului, utilizând sistemul de semnalizare pe canal comun nr. 7”

25 iulie 2019: O fată sună la 112 să anunțe că este sechestrată de un criminal în serie din Caracal. STS o localizează tocmai în m-ții Apuseni

„A fost un apel de la fata dispărută pe 24, ieri, cei de la STS ne-au transmis o arie în Munţii Apuseni şi trei locaţii greşite. Au mers cei de la IPJ Olt acolo şi nu au găsit nimic. Cei de la Dolj care se aflau în zonă s-au implicat cu ce aveau. Aşa au ajuns în zona locaţiei respective şi au văzut o maşină care fusese de câteva ori pe imagini. La şase dimineaţa au făcut percheziţiile şi au găsit într-un butoi mai multe rămăşiţe umane cu nişte inele, bijuterii. Rămăşiţele vor fi expertizate”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Lucian Davidescu:

Alexandru Cumpănașu: „Ofiţerii de poliţie, în timp ce Alexandra era în casă, stăteau la poartă. În timp ce ea ţipa şi a fost auzită, erau opriţi de către procurori să intre. Deşi unii dintre ei au vrut să intre chiar şi fără să îndeplinească termenul de ora 6.00, procurorul de caz a dispus să nu se intre”

Ioan Buda: „Poliția și procurorul au intrat atunci când a dispus domnul procuror de caz, la ora 6.00 dimineața. Procurorul de caz conduce operațiunea”

Dacă treaba asta e adevărată, nici nepăsarea, nici incompetența, nici prostia nu-s explicații suficiente. Nu poate fi decât ceva mult, mult mai odios.

Despre localizarea apelurilor la 112

Înainte de orice: localizarea telefonului prin sistemul GSM nu este nici pe departe la fel de precisă ca cea prin GPS – sunt lucruri complet separate. Deci comparațiile cu aplicațiile de taxi sau livrările de la Uber Eats nu-și au rostul.

Totuși, localizarea poate fi mult mai precisă decât ce (nu) a reușit STS / Ghiță-Teamnet / Ericsson în cazurile din Apuseni, acum 5 ani sau Caracal, acum.

Localizarea este obligatorie prin regulament european: „Member States must ensure that emergency services are able to establish the location of the person calling 112”.

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/eu-rules-112

Gradul de precizie este după posibilități – recomandarea Comisiei Europene din 2003 este ca identificarea să se facă „to the extent technically feasible”.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/…

Informația imediat disponibilă se referă la celula și sectorul (fiecare celulă are până la șase sectoare) care gestionează efectiv apelul. Aceasta este și cerința minimală, pe care România n-a respectat-o până în 2009, de s-a ales cu procedură de infringement.

Atât s-a putut și în 2014, când a căzut în Apuseni avionul pilotat de Adrian Iovan, atât s-a putut și acum. Asta spune și STS, că atât s-a putut, ceea ce este riguros corect.

Ceea ce nu spune este că dacă ar fi avut un sistem la zi (nu de ieri de azi ci de cel puțin 10 ani) cu posibilitățile tehnologice, s-ar fi putut mult mai mult.

Un telefon mobil, chiar dacă este gestionat de o singură celulă, este identificat de *toate* celulele care îl au în rază, de la toți operatorii. Pe baza informațiilor colectate de la operatori, incluzând puterea relativă a semnalului, poziția telefonului poate fi calculată cu o precizie mult mai bună (variabilă în funcție de densitatea rețelelor în zonă) – chiar dacă nu la fel de bună ca a GPS-ului.

În fine chiar și din cele două/trei hărți furnizate de STS în cazul ăsta, dacă informațiile erau minimal prelucrate, tot se putea furniza o aproximare puțin mai bună.

Ce are de zis STS? „Victima a fost găsită în zona afișată, la limita inferioară a acesteia”...

Deci ce să aștepți de la unii care, când văd o hartă, zic „limita inferioară” în loc de „Sud”?

Mandat sa puneti taranii sa jure pe Biblie nu aveati, dar ati facut-o.

Mandat sa ridicati oameni care nu reprezentau niciun pericol social ati avut, probabil, dar v-ati executat prompt, chiar si cand era vorba de babe sau cand era in crucea noptii, ca pe vremea bunicilor vostri.

Mandat sa rapiti, practic, o fata din familia sa nu aveati, dar cu procuror cu tot ati facut-o.

Geolocalizare si interceptare faceti la toate porcariile, dar la un apel disperat al unei fete, serviciile-mandria-tarii-care-supravegheaza-alegeri-si-ne-apara-activ-de-teroristi dau gherla.

Si o fata moare in curtea un psihopat.

#seintamplacevainromania

Procurorul care a stat la poartă ca imbecilul pana la 6.00, ca nu știe Codul Penal, este Cristian Ovidiu Popescu, de la PJ Caracal, chiar purtătorul de cuvant al institutiei care și-a închis telefonul și e, normal, de la gaska #rezist! E pe lista de semnatari de scrisori la fel de imbecile.

Procurorul care a tinut politistii in fata portii pana la 06:00 este unul dintre protestatarii din justitie care au cerut desfiintarea sectiei pentru anchetarea magistratilor. Si doamna procuror Piturca de la Baia dr Arama a fost la fel.

Andrei Caramitru își cere scuze că nu a făcut destul, că nu s-a implicat.
Ba da, băi, ai făcut și ați făcut prea mult. Ați apărat procurorii și judecătorii abuzivi dar incompetenți, ați fost pavăza serviciilor și a statului paralel, ați blocat în stradă, în parlament și în spațiul public schimbarea în bine a sistemului judiciar.
Ați făcut mult, mult prea mult. Rău.


Categorii

Justitie, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “INGROZITOARELE CRIME DIN CARACAL IN TARA PROCURORILOR SI A SERVICIILOR SECRETE. Mai multe adolescente ar fi fost ucise de un criminal in serie. Ultima victima ar fi putut fi salvata, dar autoritatile nu au intervenit la timp! REACTII PUTERNICE DE INGIDNARE ALE PUBLICULUI. „A trebuit să moară o fată nevinovată ca să înțelegeți și voi, ticăloșilor, ce monstru ați creat”

 1. Mirel Palada crede ca au inteles…, este cel putin naiv…

  Ca sa iti pese in astfel de momente si sa actionezi, nu in urma unei legislatii ci de-a dreptul omeneste, trebuie sa fii OM, adica sa porti pe Dumnezeu cu tine, fie si asa cum o facem noi de obicei, adica trunchiat si incomplet, dar suficient cat sa iti pese de cel de langa tine, mai ales daca e copil. Ei bine, asa ceva devine din ce in ce mai rar, in special in partea de sus a ierahiilor sociale, de acolo de unde ne vin modelele si unde ni s-au cocotat conducatorii.
  Pai cu o populatie care aduleaza un traficant de copii si il voteaza cu patima presedinte, care nu reactioneaza mai deloc in cazul copiilor Bodnariuc si ai Cameliei Smicala, care chiar s-a uitat cu rabdare la televizor in timp ce copilul Sorina a fost rapit efectiv de catre reteaua de carne vie din ceea ce se numeste astazi Justitie (??) si care vrea interzicerea iertarii in legea tarii, cum credeti ca se va rezolva ceva? Daca as fi parior, as paria ca nu se va rezolva nimic. Se va putea vedea de altfel si maine la mitingul pentru copiii Cameliei Smicala, cati vor fi, puteti sa-i comparati cu cei care vor participa curand la “sarbatoarea” de la 10 august. Practic, stau si numar zilele pana cand o sa apara un individ care va incerca sa faca pe Batman sau Zorro, pentru ca disperare si frustrare este, dar duhovniceste nu e calauzita spre fapte bune.

  Stiu, ma hazardez, nu putem sti viitorul. Dar ceva experienta de viata alaturi de poporul meu am inceput sa am. Oricum, as fi mai castigat sa ma insel.

 2. 1) Canonul Ingerului Pazitor sau Acatistul Buneivestiri sau Acatistul Acoperamant al Maicii Domnului, facut de copil sau DE PATINTI, TE SCAPA DE ASEMENEA ISPITE – daca nu sunt pacate grele la mijloc.
  2) Sunt foarte curios in cazul victimelor: aveau pravila de rugaciune macar dimineata si seara ? Am rezreve: in repetate randuri este invocat Ingerul Pazitor, Maica Domnului, Toate Puterile Ingeresti si Sfintii.
  3) In vremea comunismului, in conditii grele, poetul Ioan Alexanderu marturisea dreapta credinta la Fac de filologie din Bucuresti si la Institutul de arte plastice. In mod repetat avertiza: O FATA FRUMOASA, SA NU ISI SPOREASCA FRUMUSETEA PRIN HAINE FARDURI, pieptenaturi… PT CA SMINTESTE PE CEI DIN JUR.

 3. Nu știu de ce am senzația că autoritățile române știu deja adevărul despre ceea ce s-a întâmplat la Caracal și acum doar se joacă cu noi. Știu, este o senzație foarte ciudată și m-aș bucura din toată inima să mă înșel… Dacă toată TRAGEDIA asta este parte din mafia traficului de persoane și/sau de organe, din care s-a speculat că face parte și președintele Iohannis (și nici în cazul fetei adoptate de Viorica Dăncilă nu este prea clară treaba) și foarte probabil și în cazul adoptării Sorinei în America, nu știu dacă am mai putea spera ca să se afle vreodată adevărul. Lucrurile par disparate la prima vedere, dar la Dumnezeu nu este nimic întâmplător… Ce bine ar fi să nu fie așa și să mă înșel eu, dar este cât se poate de clar că autoritățile române vor să se folosească la maxim de această “întâmplare”. Nouă nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru iertarea păcatelor celor aflați în “suferință sufletească și trupească”… Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 4. Avalanșa asta de evenimente tragice- Sorina, fetiță din Caracal- am ajuns sa le cunoaștem cu îngăduința lui Dumnezeu. Am cumva credința ca Dumnezeu așteaptă un răspuns de la noi romanii ca popor. Mai putem acționa ca un popor solidar , ca oameni dispuși sa facem ceva pentru aproapele nostru in suferință, sau suntem indivizi închistați in noi insine , preocupati doar de ce ne afectează direct ? Si mai cred ca in functie de răspunsul pe care il vom da va depinde soarta noastră ca popor. Va mai exista Romania sau nu?

 5. https://m.prosport.ro/fotbal-intern/diverse/fetele-din-caracal-ucise-pentru-trafic-de-organe-ipoteza-socanta-18252325?utm_source=Prosport&utm_medium=Click%2BCitesteSi+200&utm_campaign=CitesteSi%2Bprosport

  Până și bunicul uneia dintre cele două fete dispărute de la Caracal susține această “ipoteză șocantă”, că suspectul cu pricina ar fi doar “un cărăuș plătit” pentru un asemenea trafic…Dar, nu este totuși ciudat că se aruncă toată vina asupra poliției, ai cărei șefi sunt destituiți tocmai acum înainte de “aniversarea” unui an de la “evenimentele” din 10 august ??? S-ar părea că toată această mascaradă vrea să ascundă ceva care ni se pregătește și cu siguranță se dorește învrăjbirea poliției române, a jandarmeriei române cu propriul popor… Doamne ferește-ne și apără-ne de asemenea ispite !!! Să ferească Bunul Dumnezeu pe toată lumea de asemenea deznodământ tragic !!! Pur și simplu nu mai am cuvinte… În ce hal am putut ajunge… Da, cred că suntem toți vinovați, pentru că nu ne doare inima pentru toți cei aflați în necazuri, în greutăți și în ispite de tot felul … Bunul Dumnezeu să ne lumineze pe toți !!! Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 6. @ RomeoB:

  Oribila, rusinoasa, inumana reactie. Doamne fereste…

 7. https://www.activenews.ro/stiri-social/Familia-Saramat-asistentii-maternali-ai-Sorinei-veniti-la-Caracal-Asta-e-justitia-noastra-pentru-ca-la-noi-au-intrat-mascatii-sa-ia-un-copil-parca-eram-cei-mai-mari-infractori-si-aici-unde-chiar-au-fost-criminali-nu-au-putut-sa-intre-157098

  https://www.dcnews.ro/jurnalista-bruscata-la-protestul-pentru-alexandra-in-fata-mai_676479.html

  Pentru astia sa ne rugam?
  Daca Dumnezeu nu s-ar fi aratat, daca Dumnezeu nu s-ar fi jertfit pentru noi in persoana Fiului sau, as fi zis si eu, iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac. Dar astia chiar stiu ce fac.
  Sincer, eu nu pot decat sa ma rog decat pentru judecata lui Dumnezeu… Intelegeti? Pacatele noastre sunt atat de mari incat nici cei credinciosi nu mai putem sa vedem unde este pacatul, crezand ca el este virtute. E timpul, fratilor, e timpul Doamne sa nu mai intarzii.

 8. @TitusL
  Iertare și mulțumesc pentru linkul cu adopția fiului Vioricăi Băncilă. Iertare pentru că, din neatenție, am scris “fetei adoptate” în loc de “fiul adoptat”… Citisem mai demult despre acest lucru și reținusem că fuseseră ceva discuții în legătură cu legalitatea adopției. Deci, încă o dată, mulțumesc.
  Totuși, privitor la rugăciunea pentru cei la care te-ai referit în cele două linkuri, cred că nu avem alternativă la rugăciunea pentru ei. Dacă ne rugăm, îi oferim Domnului un motiv să îi ajute și pe ei să se întoarcă la El. Domnul Însuși citat de toți Sfinții Părinți ne atenționează că nu este altă Cale. Domnul ne așteaptă pe toți până în ultima clipă a vieții (vezi tâlharii de pe cruce, din care unul s-a mântuit fiind primul cetățean al Raiului). Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 9. @Romil, este stravezie aceasta “ipoteza socanta” pentru oricine vrea sa vada si nu mai accepta sa fie mintit. Fata a sunat la 11.00 ziua si abia la 18.00 au anuntat sts. Ca sa vina seara, noaptea si sa aiba motiv sa nu mai actioneze. Sa traga de timp. E doar poezie chestiunea cu dificultatea pozitionarii victimei.
  Nu ma indoiesc ca serviciile si tot spectrul politic stiu despre ce este vorba. 3(trei) procurori si mai multi politisti s-au certat la poarta cateva ore daca sa intre sau nu in curte. Ciudat faptul ca tocmai cu procuror #rezist a preluat cazul.
  Ce bine organizati sunt si nu le scapa nimic ! ! !
  De remarcat ca oamenii din zona au fost pe pozitii si au indemnat si ei politistii sa intre in casa. Au fost tratati superior si agresiv cu sintagma “situatia e sub control; mergeti in casele voastre si nu mai iesiti” Concluzia nu poate fi decat una: oamenii vor fi tot mai tentati pe viitor sa actioneze singuri si sa-si faca dreptate !

  …………………..

  O, da ! Suntem toti vinovati ! De multe pacate ! Toate acestea Dumnezeu ni le trimite , ca sa ne privim in oglinda si sa ne trezim macar in al 12-lea ceas ! Doar rugaciunile personale si comune ne pot fi de folos ! Doamne ajuta tuturor !

 10. Nu avem cadavru si nici arma crimei,deci (inca) nu avem o crima.Asta in timp ce acuzatia prima era de trafic de persoane.Sa fi fost dinca o rotita de care angrenajul incearca sa scape ca sa se salveze? Era dinca,lichidatorul,dupa,ce fetele ereau “utilizate”?!

 11. @RomeoB (comentariul 2)

  Ați sugerat că dacă victimele ar fi avut o pravilă de rugăciune ar fi scăpat de groaznica ispită în care au intrat. Poate că da, poate că nu. Și eu am avut cândva pornirea, dacă nu de a-i judeca pe oameni, cel puțin de a mă raporta la ei în funcție de apropierea sau de depărtarea lor față de cele duhovnicești.
  Însă cu timpul am înțeles un lucru: părintele Zaharia de la Essex spune că vine un moment în viața fiecărui om (dacă vine, desigur!) în care omul se întoarce cu fața către Dumnezeul său, indiferent dacă acel om a aflat despre Dumnezeu din copilărie sau mai târziu, iar acel moment în care omul se întoarce cu fața către Dumnezeu este unul în care omul nu Îl mai percepe pe Dumnezeu după niște idei sau teorii aflate de la alții sau din cărți, ci Îl percepe ca pe Dumnezeul, Creatorul și Mântuitorul său. Ce face ca acel „declic” să se producă cred că este o combinație dintre voința omului, starea și deschiderea lui sufetească și lucrarea și harul lui Dumnezeu.
  Privind lucrurile în această lumină, am observat că există oameni la care acel „declic” nu s-a produs, nu sunt credincioși practicanți, nu (prea) se roagă, și totuși sufletele lor mai au o anumită frumusețe -dar mai degrabă aș numi-o putere- duhovnicească, adică nu au doar moralitate, ci și milă, generozitate, corectitudine etc. Este adevărat că omul, pe măsură ce înaintează în vârstă, dacă se ține departe de Dumnezeu și se învechește în păcate, își atrofiază acea putere duhovnicească, și poate ajunge la expresia pe care o citim în cărți: că este mort duhovnicește sau măcar împietrit duhovnicește.
  Ceea ce mi s-a părut deosebit la această fată, care era aproape un copil, este faptul că prezența ei de spirit nu doar că a întors o țară întreagă pe dos ci a și adus sub lumina reflectoarelor probleme vechi, urâte și ascunse. De aceea mă gândesc că poate sufletul ei avea o anumită putere duhovnicească, chiar dacă se ruga sau nu.
  Și apoi mai este ceva important: Dumnezeu nu numai că vede sufletele oamenilor nu doar cum sunt în prezent ci și cum ar putea deveni, ci mai vede și cum s-ar comporta un suflet dacă ar trăi în alte condiții decât cele în care trăiește. Ce vreau să spun este că mulți tineri din ziua de azi se formează și cresc într-o societate care nu mai are rost să spunem cum este, și doar Dumnezeu știe cum ar fi fost ei dacă ar fi trăit în alte condiții. De aceea nu cred că putem noi să cunoaștem nivelul sufletelor lor, sau soarta pe care ar fi avut-o, doar prin raportarea lor din prezent față de practicile creștine.
  Am scris cam mult, dar am vrut să explic din părerile mele, deoarece deși am avut o impresie cam asemănătoare cu cea a lui admin (comentariul 7) la remarcile lui RomeoB, mi s-a părut cam usturătoare replica de punere la punct, și de aceea am răspuns eu mai pe lung. Pentru că eu cred că mulți dintre creștini putem cădea în capcana de care spunea și Părintele Seraphim Rose, aceea de a-ți însuși „cu trup și suflet” litera credinței, dar de a pierde din vedere duhul ei. Important e ca încetul cu încetul să ne dumirim. Nu degeaba se spune că drumul mântuirii e greu, iar eu cred că e greu chiar și pentru cei care am pășit deja pe el.

 12. Un nou protest va avea loc în fața Ministerului Internelor, după cazul crimelor din Caracal. Acesta va fi organizat duminică, la ora 19:00, în Piața Revoluției, sub titlul „Cade una, cădem toate!”. Protestul este organizat de Feminism Romania, Girl Up Romania, Vagenta, Centrul FILIA, E-Romnja, MozaiQ şi CUTRA.

  ”Moartea uneia dintre noi e moartea siguranţei tuturor femeilor. Atunci când o femeie din această ţară este bătută, jignită, hărţuită, ucisă – simţim toate. Ştim că ni se poate întâmpla oricând. Ni se întâmplă deja. De fiecare dată când auzim despre astfel de cazuri simţim frică, neputinţă, furie, îngrijorare, revoltă.
  Cât timp sa mai fim ignorate şi minimizate? Nu putem să acceptăm ca moartea noastră să fie folosită în mod instrumental: critica şi reacţia noastră nu trebuie să se rezume la stat disfuncţional, corupţie sau haos instituţional. Reacţia trebuie să fie despre faptul că trăim într-o cultură care normalizează hărţuirea şi violenţa asupra femeilor, iar societatea face mişto despre asta – în bancuri, în reclame, în melodii, în rânjetele complice ale tuturor.
  Citeşte şi:

  Tragedia de la Caracal este despre minimalizarea violenţei asupra femeilor în discursul public. Despre normalizarea şi banalizarea abuzului. Despre faptul că, în România anului 2019, dispariţia unei fete de 15 ani nu impresionează poliţiştii, convinşi că fata a plecat „cu un hăndrălău”. Despre strigătul de ajutor al victimelor ignorate. Despre tăcerea instituţiilor statului. Despre rânjetul cinic al poliţiştilor care stigmatizează corpuri fără apărare. Despre statul care-şi abandonează victimele violenţei. Despre statul care apără agresorii. Despre complicitatea naţională la tăcerea ucigaşă.
  Tragedia de la Caracal este şi despre sexism şi misoginie. Este despre înăbuşirea strigătelor noastre de ajutor în faţa violenţei sexiste. Despre tortura şi imperativul tăcerii, sub care atâtea femei trebuie să îndure violenţă. Toate femeile din ţara asta ştim asta.

  Şi totuşi nu se vorbeşte în aceşti termeni, nici în apelurile la ieşit în stradă, nici în platourile de televiziune, nici de către politicieni. Haideţi în stradă! Protestul nostru nu va fi tăcut. Furia noastră nu va fi tăcută. Ajunge! Vom fi în stradă, duminică, 28 iulie, la ora 19:00, în faţa sediului MAI. Vino şi tu alături de noi! Avem nevoie de cât mai multe voci”.

 13. M-am tot gandit daca sa spun cele ce urmeaza. Exista parinti in manastiri care nu sunt de accord cu iesirea in strada. Chiar isi sfatuiesc in acest sens ucenicii. Explicatia este simpla – scandalul din strada are sanse minime sa resolve ceva, ceea ce s-a vazut de multe ori, dar exista si multe riscuri ca actiunea sa degenereze, sa duca la violenta, interventii criminale ale fortelor de ordine, manipulare psihotronica(de ce nu?), gazarea cu diverse substante, arestari etc. Iesirea trebuie sa fie la rugaciune , la rugaciunea zilnica dupa toate puterile noastre, incepand cu Slava Tie, Doamne, slava Tie !, Imparate Ceresc, Rugaciunile incepatoare, Tatal nostru, caci daca nu avem timp sa mai facem pravila de dimineata , macar pe drumul spre serviciu sa spunem rugaciunile acestea, sa le repetam cu calm, poate si la serviciu, cand avem o clipa de ragaz. Si sa participam la slujbele randuite de biserica in zilele libere. Avem nevoie de rugaciune si trebuie sa o facem cu timp si fara timp.

 14. Romil: Nu-i problema, nu ai de ce sa iti ceri iertare, sau, daca vrei, o aveai dinainte. Toti gresim, si eu, chiar am facut-o de curand.
  Nu stiu la randul meu ce sa iti raspund cand vine vorba de rugaciunea pentru acesti oameni, indiferent de ceea ce au spus parintii. Ei nu sunt in inselare, au toate datele spre a nu fi. Aici e vorba de vanzatori de suflete, de criminali de copii. Nu stiu pe cineva care sa se fi rugat pentru sufletul lui Irod.

 15. https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/ctp-ce-au-in-comun-politistii-si-criminalul-din-caracal-1166083m

  CTP îl introduce în discuția privitor la ceea ce “au în comun polițiștii și criminalul din Caracal” și pe … preotul Vasile Răducă ?!? Deci, iată de ce trebuie să fim foarte atenți la ceea ce spunem sau scriem în ziua de azi !!! Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 16. Cred ca cu crimele acestea , au ocazia asta o sa se accelereze Big Brother … ceva in genul – control mai strans ..

 17. @petru

  Pai deja s-a avansat ideea de a achizitiona cartele prepay doar cu buletinul si chiar si… microciparea copiilor ca solutie pentru protejarea lor.

 18. @anarho feminismul…
  Da, ele confisca revolta legitima in spiritul lor marxisto-feminism, care nu vede fiinta unica, irepetabila creata de Dumnezeu, ci masa informa. Nu TOATE au patit, nu ele! Ci doar acele copile care au incaput pe mina unui psihopat, folosit probabil si el, de altii. Perspectiva duhovniceasca este valabila, majoritatea nenorocirilor se petrec din pricina relei asezari duhovnicesti, insa nu ca pedeapsa lui Dumnezeu, cum percep unii. Socotesc ca principalii responsabili ramin parintii. Daca nu se roaga ei insisi pentru copii si nici nu i-au invatat sa se roage, macar sa-i sfatuiasca sa nu se urce in masina unui necunoscut, sa nu accepte invitatii in locuinte particulare sub diferite pretexte.
  Dumnezeu sa ierte si sa mintuiasca sufletele acelor fete!

 19. https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/un-tata-isi-cauta-fiica-disparuta-de-20-de-ani-din-caracal-marturii-cutremuratoare-ale-barbatului-care-l-a-dus-pe-suspect-la-politie-1166357

  Asta mi se pare și mai cutremurător !!! Dacă ceea ce se relatează în articol este adevărat și nu este doar o invenție gazetărească, este într-adevăr cutremurător !!! Nici în cazul dispariției recente a Alexandrei nu sunt sigur că fata este moartă… Știu, nu par sănătos la cap, dar cine garantează că dacă s-au găsit câțiva dinți, fire de păr prin cenușă, care provin de la Alexandra, fata a fost omorâtă și arsă ??? Să fim serioși, nici nu ar fi putut arde atât de repede… Deci, mai sigur, șefii rețelei de traficanți, i-au ordonat suspectului să “recunoască” crima și să ia totul asupra lui…”Prietenii știu de ce”… După ce tu (Alexandra sau altă fată) ai încăput pe mâna traficanților, iar apoi ai auzit că ai fost declarată moartă, ce curaj, ce nădejde mai poți avea să lupți ca să scapi din mâinile lor ??? Să ne aducem aminte de ce pătimeau deținuții politici la Pitești și în alte temnițe comuniste, unde li se aducea la cunoștință că au fost abandonați de iubite, de prieteni, de părinți… Stăpânii sistemului global nu și-au schimbat năravurile, ci doar “părul”(metodele). Să ne ferească Bunul Dumnezeu pe noi pe toți de asemenea pervertire a minții și a inimii, spre bătaia de joc a semenului de către semen, ajungând chiar până la viol și ucidere. Este clar că nu ar putea avea loc asemenea evenimente fără o “protecție” de la nivel înalt. Dacă sistemul occidental are Barnevernet-ul la îndemână, aici la noi în Balcani merge și “la ocazie”… Bunul Dumnezeu să ne lumineze și să ne întărească în neputințele noastre pe toți !!!
  Iertare și Doamne ajută tuturor

 20. Ticalosii se joaca efectiv cu toti, atat cu cei care inteleg si cu cei care nu pricep…principiul dominoului, atent regizat si comandat care a inceput cu revolutia bolsevica din 1917, a continuat si la noi cu 30 decembrie 1947,apoi cu revolutia la tv din 1989, iar apoi cu
  jertfe de sange prin care se creaza impulsul spre trecerea la o noua etapa/borna a procesului. Oare de ce Dumnezeu a ingaduit uciderea dreptului Abel de catre Cain care apoi a condus la proliferarea raului pe pamant? Nu poti decat sa te imbolnavesti efectiv cand citesti declaratiile cioclilor si hienelor politice si de sistem in legatura cu moartea acestei fetite.

 21. Pingback: „Am fost sechestrată de către un domn... Mi-e frică, mi-e frică”! SFÂȘIETORUL STRIGĂT DUPĂ AJUTOR AL ALEXANDREI ȘI STATUL EȘUAT ROMÂNIA. O ipoteza tot mai credibila: trafic de persoane si exploatare sexuala a minorelor la Caracal. Un subiec
 22. Pingback: PS Sebastian CRITICA VEHEMENT autoritatile pentru adolescentele rapite din Caracal, acuzand "INCOMPETENTA" si "COMPLICITATEA" lor. "Dacă Alexandra este vie, cazul ei a fost îngropat. Cazul ei a fost îngropat! Rugaţi-vă pentru
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare