ATENTAT GROSIER LA SUVERANITATEA NATIONALA. Diktat european prin Rezolutia PE si Raportul MCV care ataca „legile justitiei” in complet dispret fata de deciziile CCR, ale Parlamentului României si realitatii/ IOHANNIS reuseste o premieră absolută în UE: declara România „TOTAL NEPREGATITA” pentru sefia Consiliului UE

14-11-2018 8 minute Sublinieri

Dictatura Comisarilor Europeni

 • LUJU.RO:

TIMMERMANS NE BAGA POLITIA POLITICA PE GAT – Cel mai ticalos Raport MCV dictat Romaniei. Stapanii Europei vor ca Romania sa accepte abuzurile serviciilor si parchetelor, si blocarea tuturor reformelor din Justitie. Raportul MCV pe 2018 nu are decat o explicatie: Romania deranjeaza ca si-a ales o coalitie majoritara si un Guvern, care nu vor sa se dea la o parte pentru a face loc “tehnocratilor Ciolos-Soros”. In Raportul MCV nu se sufla o vorba despre protocoale (Raportul)

Desi Mecanismul de Cooperare si Verificare impus Romaniei in anul 2007 nu mai are nicio baza legala, nemaifiind aplicabil tarii noastre de la 1 ianuarie 2010, data la care a expirat clauza de salvgardare inclusa in Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, acest mecanism ticalos continua sa fie impus tarii noastre de un grup ocult care se crede stapan peste Romania. Un grup care are ca interes impiedicarea oricaror reforme in Romania si care urmareste fatis aducerea la putere a unor “tehnocrati Ciolos-Soros”, care sa raspunda la comenzile straine ale unor persoane cu interese meschine. Marti, 13 noiembrie 2018, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans (foto alaturi de Monica Macovei), a dat citire concluziilor Raportului MCV pe Romania pentru anul 2018, ocazie cu care intreaga Europa a putut constata ingerinta fara drept a acestui organism in treburile interne ale Statului roman.

Sub pretextul necesitatii reformarii Justitiei din Romania si sub aparenta ingrijorare fata de efectele pe care recentele modificari aduse Legilor Justitiei si Codurilor penale le-ar putea aduce sistemului judiciar, Frans Timmermans a criticat dur toate actiunile Parlamentului si ale Guvernului, cerandu-le, cu un tupeu fara margini, sa revina pe traiectoria care va conduce la incheierea procesului MCV. Pentru atingerea acestui deziderat ar trebui, potrivit recomandarilor din Raportul MCV pe anul 2018, sa fie inghetata aplicarea Legilor Justitiei si a ordonantelor de urgenta date de Guvern pe aceste legi, precum si revizuirea Legilor Justitiei, in functie de recomandarile MCV.

Revoltator este faptul ca in Raportul MCV nu este prezentat si modul in care ar fi afectata independenta justitiei de aceste legi, sau care vor fi efectele aplicarii noilor prevederi ale Legilor Justitiei sau Codurilor penale in forma lor actuala.

Deloc surprinzator, in Raportul MCV se recomanda relansarea procesului de numire a procurorului sef DNA (pesemne Adina Florea nu le este pe plac), dar si suspendarea procedurilor de numire si revocare a procurorilor din functii cheie. Cu alte cuvinte, se cere ca procurorul general Augustin Lazar sa ramana pe functie.

Interesant este si faptul ca in tot Raportul MCV nu se sufla o vorba despre protocoalele incheiate de SRI cu Parchetul General, cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar si cu alte institutii din sistemul judiciar, care au vizat in esenta aservirea Justitiei serviciilor de informatii.

Toate informatiile publice venite din partea Comisiei Europene legate de Raportul MCV pe anul 2018, cu criticile si blamarile aduse Guvernului si Parlamentului fara vreun argument solid, ne dovedesc fara echivoc ca reprezentatii CE au decis sa emita un cec in alb politiei politice care a comis abuzuri in Romania, dandu-le practic mana libera pentru distrugerea Justitiei si pentru transformarea Statului roman in sclavul Europei.

Iata precizarile Comisiei Europene legate de Raportul MCV pe anul 2018, Raport care poate fi citit integral la finalul articolului:

[…]

DIKTATUL DE LA BRUXELLESAvocatul Dan Chitic se dezlantuie dupa Raportul MCV: „Politrucii si birocratii din cea mai oculta si nedemocratica structura a UE dau asaltul final asupra suveranitatii Romaniei, impunand Parlamentului ce si cum sa sau sau sa nu legifereze… Dupa ce ne-au luat gazul si petrolul, ne-au taiat padurile si ne-au luat ca sclavi, a venit vremea sa ne fie luata si ultima farama de demnitate, ultima iluzie a libertatii si egalitatii cu celelalte natiuni ale Europei”

Diktatul de la Bruxelles, sau cum Politrucii si birocratii din cea mai oculta si nedemocratica structura a UE dau asaltul final asupra suveranitatii Romaniei, impunand Parlamentului ce si cum sa sau sau sa nu legifereze.

Acum avem confirmarea faptului ca Sistemul, ‘statul paralel’, este instrumentul de control si opresiune al ‘federalistilor’ din UE, la randul lor simple instrumente ale corporatiilor si multinationalelor.

Dupa ce ne-au luat gazul si petrolul, ne-au taiat padurile si ne-au luat ca sclavi – mana de lucru ieftina dar calificata -, a venit vremea sa ne fie luata si ultima farama de demnitate, ultima iluzie a libertatii si egalitatii cu celelalte natiuni ale Europei.

Acceptatea acestui Diktat va insemna capitularea definitiva a Romaniei in fata globalistilor si a marii finante.

Guvernul si Parlamentul au obligatia sa anunte de urgenta denuntarea unilaterala a MCV-ului!

[…]

BRUXELLES-UL NE VREA SLUGI – Politrucii care detin majoritatea in Parlamentul European si-au permis sa dea ordine Romaniei sa renunte la suveranitate si sa accepte amestecul in treburile interne: „Parlamentul European este profund preocupat de revizuirea legislatiei judiciare si penale… Condamna interventia violenta si disproportionata a politiei in timpul protestelor din august… Recomanda insistent sa se reconsidere legislatia privind finantarea, organizarea si functionarea ONG-urilor”

***

Catavencii/ Doru Bucsu: UE pentru adulți

Doi asteroizi lovesc, la interval de o zi, România: rezoluția Parlamentului European și raportul MCV. Sînt desprinși din nebuloasa alegerilor europarlamentare de anul viitor și accelerați de cîmpul electoral al dreptei europene. Cu un telescop bun, se pot detecta pe suprafața lor pașii cosmonautei Macovei – mici pentru un om, dar dezastruoși pentru o țară.

Se așteaptă un impact violent cu Guvernul Dăncilă, poate și un cutremur politic. Ideea astronomilor de la Bruxelles pare a fi formarea norului de cenușă care ar urma să ucidă toți dinozaurii stîngii. Mamiferele și reptilele mici, de dreapta – “șobolanii și șopîrlele mele” – ar putea atunci urca pe lanțul trofic și forma guvernul așteptat de Iohannis.

“Problema cu această rezoluție e că va fi politică”, spune Claude Moraes, președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din PE. Și, ca să fie clar și cu raportul MCV, să-l ascultăm pe Franz Timmermans: “Nu văd legătura între aceste protocoale secrete și modificările juridice”.

Să înțelegem că Europa politică fierbe sub presiunea scrutinului din mai 2019, cînd butoanele financiare ale imperiului european pot încăpea pe mîinile unei noi alianțe între macroniști, salviniști, liberali dezamăgiți și – de ce nu? – socialiști est-europeni. Popularii, care acum domină jocul de sfori și în Comisie, și în Parlamentul European, n-au nici un motiv să-și întrerupă seria de mizerii cazuistice la adresa celui mai vulnerabil și mai votat partid socialist din Est. Lupta de la Bruxelles s-a transmis, prin corespondenții politici din România, la București, iar lupta de la București a luat avionul de Bruxelles de fiecare dată cînd PSD a nesocotit dorințele lui Iohannis sau a pus în dificultate protocoalele secrete. Cele două documente, rezoluția PE și raportul MCV, atacă România cu armament disproporționat, interzis nu numai de tratatele de aderare, dar și de principiile UE.

Guvernarea PSD funcționează prost, e adevărat. I se pot aduce învinuiri legate de economie, de infrastructură, de legislația muncii, de bîlbîielile fiscale, de educație și sănătate. Dar cînd raportul MCV îi cere României, la capitolul “recomandări”, să suspende “imediat” implementarea legilor Justiției și a ordonanțelor de urgență subsecvente, e depășit nu numai cadrul tratatelor UE, ci și linia roșie a disprețului internațional. Legile Justiției pot fi bune sau proaste, dar sînt constituționale. Ele există la capătul unui lanț de etape legal, obligatoriu și european. Au străbătut toate filtrele cerute de lege și de Constituție, poartă girul Curții Constituționale și votul Parlamentului României. A le suspenda înseamnă să suspenzi Constituția și apoi, în cascadă, statul de drept, suveranitatea și independența țării. Iar genul ăsta de tupeu discriminatoriu, aplaudat de suporterii dreptei, poate deveni sursa unui val antieuropean iscat din senin.

Cele două documente care pun la zid România reiau necritic toate fantasmele judiciare ale grupului Macovei și transformă în acuzație o dezbatere pe care, constituțional și democratic, proștii de la guvernare au cîștigat-o, în ciuda efortului angajat de regimul Iohannis. Principiul cooperării loiale între instituțiile UE și statele membre sau principiul egalității de tratament nu vor fi găsite în conținutul celor două documente europene oricîți detectivi criminaliști ar fi angajați să le caute.

Întrebarea este: de ce, dincolo de înrudirea politică de conjunctură, grupul țărilor puternice sprijină această rețea de ambiții nefinalizate, căreia azi i se spune, prin abuz de limbaj, “dreapta românească”? De ce oameni din specia Cioloș, Macovei sau Iohannis, logodiți în secret cu Serviciile și cu Justiția selectivă, sînt cultivați în birourile UE, în timp ce întreaga rasă pesedistă, indiferent de merite sau defecte, e privită chiorîș? Pentru că acești oameni ai “dreptei”, plantați din timp în cuibul corporației europene, integrați în morala și practicile bruxelleze, fluenți în limba trocului politic transnațional, dau garanția că, dacă ajung la putere, livrează. Livrează ceea ce metropola așteaptă de la periferie: corvete, porturi, contracte, resurse și monopoluri. Dragnea, în schimb, nu vorbește strasbourgheza, nici pariziana și nici berlineza. Dăncilă înțelege doar șeica și emira. PSD nu știe să bea cu Juncker și nimeni din acest partid nu s-a gîndit să i se înfățișeze lui Timmermans îmbrăcat în portul tradițional Constanța.

Băsescu Traian, care avea darul suptului și în politica externă, a spus odată că, dacă tot e să cazi sub masă, măcar să nimerești în dreptul Licuriciului Mare. Ei bine, pesediștii n-au reușit să priceapă că lor le-au rămas licuricii mici. M… PSD s-a dovedit, pînă la urmă, doar un sfat de uz intern.

Klaus Iohannis – o premieră absolută în UE.

Am ajuns să regret că, între vizitele în Franţa şi Marea Britanie, soţii Iohannis nu s-au oprit câteva zile la Cherbourg – romantic, sub umbrele  (“Non, je ne pourrai jamais vivre sans toi…”) – şi Preşedintele s-a întors intempestiv în ţară, ca să mai înregistreze o premieră românească.

Care e premiera? Pentru întâia oară, din 1958, un preşedinte declară că ţara sa e “total, total” nepregătită să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019.

“Nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva”, a declarat Klaus Iohannis, după ce, săptămâna trecută, încredinţase pe toată lumea că România se va descurca rezonabil.

Ce s-a petrecut în câteva zile? “Lucrurile au luat-o razna”. Cum aşa? Doar pentru că a fost demis tînărul şi tenacele politruc pesedist, diplomat submediocru, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene?

“Cred că, din păcate, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care e guvernul Dragnea-Dăncilă”, concluzionează Preşedintele. De ce “din păcate”?

Şi de când e, brusc, guvernul Dragnea condus de Dăncilă un accident al democraţiei? N-a prevăzut dezastrul ăsta când a desemnat-o premier, fără să crâcnească, pe Vasilica Viorica? Nici când i-au defilat prin faţă toţi analfabeţii funcţional din guvern, cărora le-a semnat senin decretele pentru desemnare?

Fireşte că nu suntem pregătiţi. Farmecul nostru e că nu suntem niciodată pregătiţi. Şi nici nu facem nimic să fim pregătiţi. E şi greu, oricât de “neamţ” ai fi, ca de pe pârtie sau de pe plajă să faci lucrurile să meargă ceas.

Ca să fi fructificat preşedinţia rotativă a UE, ar fi fost nevoie de un preşedinte cu viziune şi de diplomaţie. N-avem de nici unele.

Altminteri, din ianuarie până în iunie, ne descurcăm noi, ca de obicei. Austria îşi face treaba, Finalnda o va face în urma noastră.

De ce se impacientează abia acum preşedintele României? Îi dau o veste care să-l scoată din depresie: când, în ultimele şase luni ale anului 2010, a deţinut preşedinţia Consiliului, Belgia n-a avut guvern. Problematica a fost preluată de vechiul Executiv şi lucrurile s-au terminat cu bine, ba chiar cu succes. Însă nici unui demnitar belgian nu i-a trecut prin minte să pună la îndoială legitimitatea celor care gestionau lucrurile. Ţara lor, bună sau rea!

Premierul finalndez Juha Sipilä a exprimat luni seară disponibilitatea ţării sale de a prelua preşedinţia Consiliului UE având în vedere tensiunile de la Bucureşti, însă oficialii români au spus că România îşi poate asuma această sarcină, conform programului deja stabilit. Finlanda ar urma să asigure preşedinţia Consiliului din iulie 2019.

Însă, de ce au făcut finlandezii această propunere? Totul a plecat de la președintele Klaus Iohannis, spune premierul de la Helsinki.

„Suntem în al doisprezecelea ceas şi suntem nepregătiţi. Nu există nicio şansă a unui guvern bun sau a unei implicări corespunzătoare în afacerile europene”, este declaraţia lui Iohannis, preluată de jurnaliştii finalndezi.

În consecinţă Sipilä adeclarat, luni seară, că Guvernul finlandez s-a pregătit pentru o potenţială solicitare din partea Bucureştiului de a face un schimb şi a prelua de la începutul lui 2019 preşedinţia Consiliului UE, însă o astfel de solicitare nu a fost făcută.

 • George Alexander:

Urât gest al președintelui României de a batjocori, de fapt, această țară! Total iloial!

Indiferent cine este la conducerea României, SUNTEM PREGĂTIȚI să ne asumăm rolul președinției europene.

Care rol?, veți întreba… Vă închipuiți cumva că trimitem niște navete spațiale în cosmos? Credeți că președinția europeană înseamnă mai mult decât câteva mese rotunde unde vorbim vorbe goale?!
Până și tanti Veorica ar fi fost în stare să mestece cu făcălețul în oala de sarmale…

Dar dl. Iohannis, însoțit de niște structuri care l-au cumpărat -de fapt, nu l-au cumpărat, îl șantajează probabil cu cele 17 dosare penale!- s-a umplut de ridicol. A ținut neapărat să arate cât suntem de rudimentari și primitivi în ochii lumii!

Săracă țară și săracă minte prezidențială! În fața străinilor, nu mai este vorba de psd, pnl sau de nu știu ce partid. Este vorba de Români și de Țara lor!
Rufele murdare se spală în familie, stimabile, nu se întind obsesiv pe balconul Bruxelles-lui.

Păcat că Țara aceasta înseamnă atât de puțin pentru voi!

Toți corupții și toți oamenii fără minte din politica românească să dispară!

Rezoluția Bruxelles-ului impotriva României din această marțe neagră a statalității noastre, agresivitatea și violența atacului la adresa suveranității naționale, deși mulți nu le asociază, iși au o legătură directă și profundă in eșuarea, catastrofală pentru ideea de coeziune și demnitate națională, a referendumului pentru identitate, de la inceputul lunii octombrie.

Sunt absolut convins, că dacă poporul român ar fi răspuns cu o prezență copleșitoare la referendum și ar fi votat intr-un mod in care nu ar fi lăsat loc de nicio interpretare, și maidanezii globaliștii de la Bruxelleas s-ar fi gândit de mai multe ori inainte de-a ataca atât de fățiș acum, România. Când un popor in general, ca să nu spun de dimensiunea celui român iți spune clar in marea lui majoritate: GATA.. STOP.. PÂNĂ AICI.. PE AICI NU SE TRECE (apropo de Centenar), te gândești de mai multe ori dacă să-l ataci așa, la baionetă.

Așa.. cu un referendum național eșuat, care ne-a arătat in toată splendoare dezbinării noastre, pentru succesul căruia Timmermans și echipele de zgomot ale lui Soroș din statul subteran tremurau vizibil, mai e de mirare că ne-au spus acum cu tot cinismul: Ia.. hai, mai stați voi o tură, pentru că e clar că vă place?

Sincer, ce ar mai fi de spus altceva, decât că ne-o merităm.

Dar stați pe aproape, că le-am arătat că se poate și vin indată la pachet, marile migrații afro-asiatice, politicile de gen, stergerea identității culturale, națională, individuală, etc. și ce e mai bun, de acum urmează.
Să ne bucurăm zic, pentru că, vorba lui nea Mitică, inaintea unei deplasări pentru un meci decisiv cu Olanda:
– Ehee.. habar n-au ei ce bătaie ne vor trage..

Am vazut acum ca Finlanda se ofera sa ne inlocuiasca la presedentia Consiliului UE. Asta, in urma declaratiei lui Iohannis, sef al statului, despre cat de nepregatiti suntem noi pentru a prelua pozitia din 1 ianuarie. Trebuie sa fie foarte clar urmatorul lucru: ASA CEVA NU SE FACE. Oricat de politic ai juca, oricat vrei sa pui guvernul tau, oricat de antipesedist (si nu e cazul) feroce ai fi, oricat si orice si oricum, NU FACI ASA CEVA. Ca reprezentant al tarii, NU AI VOIE sa dai mesaje despre faptul ca suntem praf, nepregatiti, distrusi, incapabili. NU AI VOIE. Aceasta regula face parte din regulile de baza ale faptului de a fi om. Asa cum nu [iti faci nevoile] pe strada, nu scuipi in mancarea vecinului si nu sugi cleiul din ureche la dineu, asa nu spui astfel de lucruri, public, oficial, cu intentie. Luati orice tara din UE, oricat de conflictuala ar fi intern. Nu veti gasi niciodata, niciodata, niciodata astfel de atitudini din partea sefilor sau conducatorilor politici despre propria lor tara. In aceste conditii, Iohannis nu mai poate fi optiunea nimanui intreg la minte. Nu mai poate fi sustinut de nicio forta politica decenta. Nu mai poate fi optiunea decat unor oameni orbi, iresponsabili sau anti-romani. Daca maine se vor face alegeri intre Iohannis si o baliga vorbitoare, eu voi vota baliga vorbitoare. Un lucru mi-e clar: #nuiohannis#neveriohannis#iohannistrebuiesaplece#acum#sisanusemaintoarcavreodata


Categorii

Justitie, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “ATENTAT GROSIER LA SUVERANITATEA NATIONALA. Diktat european prin Rezolutia PE si Raportul MCV care ataca „legile justitiei” in complet dispret fata de deciziile CCR, ale Parlamentului României si realitatii/ IOHANNIS reuseste o premieră absolută în UE: declara România „TOTAL NEPREGATITA” pentru sefia Consiliului UE

 1. Interesanta asocierea lui Petre Caloian cu referendumul.
  Si totusi, reala. Sunt la randul meu convinsa ca cea mai mare umilire a Ro de dupa Revolutie incoace, care a avut loc ieri, la Bruxelles, isi are radacina (SI) in spectacolul patetic pe care l-a oferit acest sarman popor ratacit in cele 2 zile ale referendumului. Si poate si in legea off-shore. Daca n-ar fi fost acele zile, ne-ar fi sabotat, cu siguranta, dar nu cu tupeul sfidator si fenomenal, nemaiauzit cred in istoria UE, cu care au facut-o ieri – incalandu-si manifest, fatis, fara rusine, propriile tratate si propriile competente.

  Nu stiu, poate spun prostii: de ce nu ne alaturam si noi grupului aluia de la Visegrad?

  Asa, si daca nu respectam MCV…ce? Ce o sa se intample? Care sunt consecintele?

  Ro a fost tratata ieri ca o tarfa care s-a vandut prea ieftin, dupa ce ti-ai batut joc de ea cu tot cu gasca de prieteni.

 2. @Doroteea
  Romania se prostitueaza in diferite chipuri, pe fata sau mai cu perdea, de destui ani, insa multi s-au facut ca nu vad, iar cei care au recunoscut-o cu voce tare, au fost injurati si pusi la zid ca nepatrioti si vanduti strainilor, de la vest sau de la est…Nu stiu ce se intampla, cunosc de multi ani oameni capabili si de incredere in Ro care parca au luat-o razna de ceva timp, o fi vorba de vreun sindrom al acestor vremi ? O dam pe cotzcareala conjuncturala, nu vrem sa dovedim curaj si si sa ne asumam responsabilitatea marturisirii adevarului precum a facut si face Orban.
  Am detestat teribil PCR,FSN, PDSR,PSD, insa nici Ion Iliescu nu s-a coborat atat de jos in relatiile externe precum a facut-o acest presedinte de azi al Romaniei. “Dreapta” mascata de acum, condusa de corifeii Sorosisti imi face frica si repulsie mai mult decat mi-au facut pesedeii…vin vremuri foarte grele pentru Romania, insa Drept este Domnul Dumnezeu si nu se afla nedreptate intru El!

 3. GeluS – cred ca asa e, precum zici. Subscriu.

  Insa acel “au luat-o razna” e efectul direct al relativizarii credintei si “relaxarii” vietii noastre, de ortodocsi. A imprastierii sufletesti si a intinderii mainilor noastre spre tot ce nu ne-a fost si nu ne este strict necesar mantuirii. Mai pe scurt, din cauza pacatelor nu mai avem lumina Duhului Sfant in launtrul nostru. L-am alungat pe Domnul din noi si din vietile noastre interioare si exterioare, de atata desteptaciune si obraznicie. Nu ascultam, nu ne jertfim, nu intrebam mai intai pe Domnul ce vrea El sa facem la tot pasul, nu facem voia Lui, ci voia noastra si a demonilor, slujim la doi sau la mii de domni-idoli peste care ne punem pe noi insine imparati si placerea noastra, ne este frica sa zicem raului rau si binelui bine si avem gura mare si obraznica; si mai mult ca orice, uram cu totul sa ne lepadam de noi insine pentru Hristos…
  Si acum orbecaim bajbaind prin intuneric incercand sa refacem noi darul lui Dumnezeu (inaltand atat de multe turnuri ale lui Nimrod), dupa ce am lepadat acest dar: buna oranduire a vietilor noastre, de la miezul cel mai intim din adancul nostru, pana la randuilelile cele mari ale tarii, si pana la buna asezare si randuiala a bisericilor vii. Dar ne amagim facand asa, pentru ca indreptarea oricarei preacurvii, a oricarei faradelegi se face, pentru fiecare in parte si pentru poporul intreg, prin pocainta jertfelnica cu “roade vrednice”, prin sudoare si sange, ca Domnul sa se induplece, si sa ne aduca iar la Viata…
  Pentru multi pare atat de greu de priceput ca simplitatea vietii de acum o mie sau doua mii de ani era suficienta mantuirii; se mantuiau oamenii atunci? Da. Toate cele cu care oamenii si-au ingreunat vietile, si le-au complicat, si le-au “imbunatatit” – au dus si duc inevitabil la aceasta stare… de spital de nebuni planetar, dupa cuvantul Sfantului Parinte Paisie… Din pacate…

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/despre-caderea-babilonului-si-falsele-minuni-ale-lui-antihrist-cum-sa-ne-ferim-de-inselare/

  ” „Iesiti din ea poporul meu, ca sa nu va faceti partasi pacatelor ei, si sa nu fiti sortiti de pedepsele sortite ei” (cf. Apocalipsa 18,4).

  Nu trebuie sa gandim ca tot ceea ce scrie in Apocalipsa este pentru viitor, iar noi ne putem vedea linistiti de ale noastre. Nicidecum; multe lucruri scrise acolo deja s-au petrecut, iar altele se petrec chiar in vremea noastra. Astfel, ultima cadere a Babilonului se va intampla atunci cand toate caracteristicile Babilonului pe care le-am enumerat vor ajunge la culme si Dumnezeu nu va mai rabda toate aceste nelegiuiri. Daca primul imparat al lumii de dupa Noe, a fost imparatul Babilonului, care se numea Nimrod (cf. Facerea 10, 8-12), ultimul imparat al lumii va fi tot al Babilonului, si va fi antihrist, insa acesta va stapani lumea cuprinsa de caracteristicile negative ale Babilonului. ”

  Dar recomand intreg cuvantul de acolo…

  Doamne, ajuta!

 4. @GeluS

  Corect. Stiu despre ce vorbesti. Ceea ce se intampla acum deja nu mai e doar imoral: e sinistru. “Dreapta” de azi este efectiv sinistra. La fel fenomenul de turma turbata care i a atins pe atati romani altfel cumsecade si cu scaun la cap. Groaznic!

 5. Băsescu spune ca nu este un atentat la suveranitate, pentru ca am renuntat la suveranitate acum 11 ani, cand am aderat la UE: “Realitatea este că atunci când am aderat la Uniunea Europeană, prin Tratatul de Aderare am renunţat la parte din suveranitate şi ne-am angajat să restectăm toate regulile clubului.”
  “Trebuie să ştim toţi că atunci când îi sunt încălcate principiile, legile şi tratatele, Uniunea Europeană nu iartă.”
  https://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-a-explodat-dupa-raportul-mcv-fostul-pre-edinte-anun-a-consecin-e-dezastruoase_1303931.html

 6. @ nimeni:
  Da, stim, dupa Basescu trebuia sa fi renuntat complet, aderand la SUE. Era decis sa faca asta, slava Domnului ca n-a mai apucat. Nimic de mirare, acelasi ticalos.

 7. Nu ma mir ca raportul arata in “halul” asta ! Cea mai mare aberatie care se poate spune despre UE este ca ar avea vreo legatura cu democratia sau mai degraba cu vreo intentie de respect a celulilalt, mai ales cand el este din est si a fost “sub rusi” pana in 1989. Toate eforturile facute de acest organism construit cu multa tenacitate de vesticii Europei, inclusiv eforturile de a silui oamenii, copii si adulti, spiritual, moral , nu sunt decat pentru a mentine si largi, daca se mai poate, CULOARUL BANILOR. Sa te gandesti ca educatia sexuala pentru copiii de gradinita este o prioritate pentru acesti monstri numai ca sa-si adune si mai multe bunuri materiale, bani etc. este aberant. Dar este REAL. Totul este pentru bani. Proiectul European este un proiect esuat de mai mult timp. Brexitul este o consecinta a acestei alunecari pe tobogan. Finalitatea va fi dizolvarea acestei uniuni, posibil printr-un razboi, inbucnit, cum altfel, decat intre Franta si Germania, sau invers, in care daca nu avem minte sa ne retragem la timp, vom repeta istoria. Parlamentul European si Consiliul |Europei sunt organisme care deruta si creaza un paravan pentru adevaratele organisme destinate sa subjuge lumea – ONU=guvernul Mondial si NATO=armata eliberatoare, nu rosie la culoare, ci albastra.

 8. @miriam
  Scopul lor nu vizeaza banii, asta este doar fatada vopsita…Il afecteaza pe Hristos Dumnezeu prin pierderea oilor Sale care de fapt nu mai vor sa-L cunoasca. Daca Dumnezeu se intristeaza pentru un suflet pierdut, cum este pentru popoare intregi care merg spre pierzanie si aici, dar mai ales in vesnicie? Banii sunt doar momeala, cei care au muscat, nu mai pot fi liberi.
  Toti acestia si-au vandut demult sufletul lui mamona si acum sunt instrumente ale lui si ce fac nu mai fac pentru bani, ci de frica caci cunosc ce-i asteapta daca se opun.
  Culmea este ca toti care nu inteleg nimic din acestea doresc sa traiasca si ei cat mai comod si asta presupune sa aiba mai multi bani…Suntem slabi si netrebnici, insa spre usurare si aparare avem rugaciunea, postul si lacrimile pentru halul in care am ajuns.
  Insa cine le mai face DIN INIMA ? Suntem asa de destepti si obraznici-cum zice Lucian-ca le dam tot felul de interpretari acestora, nu numai cei destepti din turma, dar si pastorii ei care-o dau pe coarda moale ce scartzaie obosit si fara de efect…

  @Lucian
  Asa este…

  @Doroteea
  Da, faptul ca dreapta a devenit sinistra este ceva infricosator.
  In italiana sinistra este stanga…

 9. Miriam, nu “totul este pentru bani”.
  Cum zice GeluS, in fapt, cercurile cele din varf detin deja toti banii si toata puterea lumeasca si toate resursele. Miza lor nu este acapararea lumii materiale – asta s-a facut deja, ci ruinarea omului, incepand cu coruperea si distrugerea copiilor si terminand cu anihilarea omului ca chip si asemanare cu Dumnezeu. Asta e ce se lucreaza.

 10. @GeluS
  Si nu este necesar sa ne reconsideram apartenenta la aceasta monstruozitate facuta de mamona si sa gandim o retragere, rupand legaturile cu ea.
  Stiu ca doar prin rugaciune putem sa indreptam lucrurile. Am mai pus aceasta intrebare unor parinti din manastiri si nu am primit un raspuns clar: Ar trebui sa facem o rugaciune pentru acest scop la nivel national, adica sa ne rugam zilnic, ca un canon(cine vrea si intelege ca este necesar), cu rugaciuni indicate de niste preoti care sa se roage cu noi pentru iesirea din acest impas ??? Sa facem acest canon fiecare la el acasa, dar sa-l facem zilnic, 40 de zile sau mai mult. Raspunsul a fost ca politica este un lucru care nu are relevanta pentru viata crestinilor si ca n-ar fi important sa ne rugam in acest fel.Eu nu vad in acest demers ceva politic. Eu ma gandeam la un grup de rugaciune cat mai mare, care sa se roage pentru acelasi lucru: pentru credinta si iubirea frateasca, pentru izbavirea de viclenia celor care urmaresc sa ne fure sufletele, pentru izbavirea de navalirea altora asupra noastra(Paraclisul Maicii Domnului ar fi foarte folositor). Stiu ca o putem face si singuri, fiecare pentru el, dar in comuniune nu ar fi mai de folos????Astept parerile voastre !

 11. Miriam, sigur ca ar fi. Subscriu.
  Mai mult decat atat, pe langa rugaciune, sa ne straduim sa facem ce ne-a spus Domnul sa facem; si sa nu facem ce ne-a spus sa nu facem.

 12. @miriam

  apel@aliantaparintilor.ro sau leonardvancu@gmail.com pentru inscriere, sunt un grup de oameni din toata tara care se roaga pentru stoparea: ideologiei identitatii de gen, promovarii homosexualitatii in scoli, legii obligativitatii vaccinarii etc.
  Cei de la Alianta Parintilor au reusit cu ajutorul lui Dumnezeu in trecut niste rezultate notabile…multi dintre ei sunt din Pro Vita.

 13. Scuze! Acum am văzut că ați postat articolul la cazul copiilor Cameliei Smicală.

 14. @miriam
  Rugaciunea trebuie facuta si pentru politica, mai ales pentru “politica” asta de acum care distruge omenirea! Prin aceasta politica oamenii se tampesc pe zi ce trece si devin zombi manipulabili , prin aceasta politica lumea a devenit deja alienata, anormala.
  “Sufragiul universal” si “drepturile omului” sunt cele mai perfide curse intinse vreodata omenirii!
  Se lucreaza cu metode “soft de ghidare” spre peire si oamenii nu mai pot sa vada si sa inteleaga lucruri evidente. Inainte erau metode “hard”, raul si binele erau clare, acum insa prapastia pare cer caci nu i se mai poate vedea capatul mascat prin diferite oferte imbietoare.
  Cel mai bine ar fi sa se faca grupuri de rugaciune in biserica,cu preotul , vineri seara.
  Se facea acest mod de rugaciune in grup in 2002, in Sfantul Post al Pastelui, citind continuu Psaltirea de vineri seara pana sambata dimineata cu Parintele Albu, Dumnezeu sa-l mareasca, care era cu initiativa….ceva infricosator de frumos si de folos, caci asa zice Cuvantul Cel ce este Duh si Viata:
  “Cu cel cuvios, cuvios vei fi; şi cu omul nevinovat, nevinovat vei fi.
  Şi cu cel ales, ales vei fi; şi cu cel îndărătnic Te vei îndărătnici.
  Că Tu pe poporul cel smerit îl vei mântui, şi ochii mândrilor îi vei smeri”.
  (Psalmul 17)

  Ce credeti, daca Domnul va trimete unul precum Iona care sa-i zica acestui popor sa posteasca si sa se roage, va asculta el?

 15. @GeluS
  Oamenii se tampesc pe zi ce trece si devin zombi manipulabili din cauza ca au parasit “calea, adevarul si viata”, iar noi ne amagim ca facem exceptie, cata vreme nu putem lepada “toata grija cea lumeasca”…
  “Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu”
  “Şi din plinătatea Lui noi toţi am luat, şi har peste har.”

 16. @GeluS
  Este exact ceea ce am gandit si eu, dar intr-o comunitate mai largita. Am participat la un grup de rugaciune acum cativa ani, vreo jumatate de an, la o biserica dintr-un sat de munte , unde preotul era cautat de oameni de la distante tot mai mari. Am primit canonul(acelasi canon pentru tot grupul) si ne-am rugat cu o vioiciune pe care nu am mai cunoscut-o, se intampla ceva minunat cand ma apucam de rugaciune, parca ma rupeam de tot ce era in jur, uitam de toate, rugaciunea ma absorbea. Si altii au povestit aceleasi lucruri. Nu stiu cati eram in grup, poate nici parintele nu stia exact, dar puterea de rugaciune a grupului era impartasita tuturor care il formau. Rugaciunile le faceam acasa, doar cand ajungea cineva acolo la biserica din sat, participau si la slujba. Deci erau la distanta unii de altii, si totusi atat de uniti, de aproape de Dumnezeu impreuna. Si s-au intamplat evenimente frumoase in aceea perioada.
  In 2014 cand a izbucnit razboiul in Ucraina am primit un sms in care eram rugati sa facem Paraclisul Maicii Domnului la 22 seara, pentru a indeparta razboiul de tara noastra. Am intrebat colega care ne-a trimis mesajul de unde il are, a spus ca de la o cunostinta, cunostinta de la altcineva cunoscut, si pana la urma nu am aflat cine a fost initiatorul, decat ca niste parinti din manastiri se rugau in acelasi timp cu noi, fara sa-i stim care anume. A fost un mesaj care s-a dorit anonim. Si atunci ne-am pus intrebarea de ce trebuia sa fie anonim si nu s-a anuntat la radio Trinitas un asemenea mesaj. Dar poate tocmai pentru ca Iona nu ar fi fost ascultat. Rugaciunile au adus linistea de care tara avea nevoie, probabil prin efortul acelor parinti din manastiri pe care nu-i stim nici astazi.
  Voi vorbi cu duhovnicul despre aceste lucruri sa vedem daca putem face si rugaciuni pentru situatia tarii noastre, a noastra, a crestinilor ortodocsi !

 17. @nimeni
  Nu putem lepada “toata grija cea lumeasca” pentru ca suntem asa cum suntem, nu de acum, ci de la caderea lui Adam, insa aceasta grija paleste in fata nepasarii ,nefricii de Dumnezeu si ignorarii grozave a celor sfinte. Sunt destui “relaxati” si fara de grija pe lumea asta carora nu le pasa de “pilda bogatului care i-a rodit tarina”…

  @miriam
  Doamne ajuta!

 18. @GeluS
  Nu putem, dar trebuie sa ne straduim sa ne pastram credinta, calmul si luciditatea in mijlocul furtunii cara sta sa vina si care-i va arunca in pragul nebuniei pe cei “relaxati”. Lupta noastra nu este pentru lumea asta, care sta sa se surpe in abis.

  Eminescu spunea profetic ca vom ”avea de-acum înainte dominaţia banului internaţional, o domnie străină, impusă de străini; libertatea de muncă şi tranzacţiuni; teoria de luptă pe picior în aparentă egal, în realitate inegal. Si, în această luptă, nu învinge cine-i tare, nobil, sau eroic; învinge cel pentru care orice mijloc de câştig e bun, cel fără scrupul faţă de concetăţenii săi, cel pentru care orice apărare a muncii e o piedică pe care va tinde a o răsturna, pe cale legiuită sau pe cale piezişă”

  Cântări şi laude-nălţăm
  Noi, Ţie Unuia
  Primindu-l cu psalme şi ramuri
  Plecaţi-vă neamuri,
  Cântând Aleluia!
  Christos a înviat din morţi,
  Cu cetele sfinte,
  Cu moartea pre moarte călcând-o.
  Lumina ducând-o
  Celor din morminte!

  Mihai Eminescu
  https://revistaiosifvulcan.wordpress.com/teme/din-istoria-romanilor/testamentul-politic-al-lui-mihai-eminescu/

 19. “Bombă cu ceas în largul Ciprului. Descoperirea de sub ape, care agită spiritele în Turcia

  Un responsabil american a exprimat vineri sprijinul Washingtonului pentru explorarea gazelor în largul Ciprului, în timp ce ExxonMobil şi Qatar Petroleum au lansat lucrări de foraj în pofida opoziţiei Turciei, relatează AFP, preluată de Agerpres.

  Ankara a avertizat în repetate rânduri companiile petroliere împotriva oricăror prospecţiuni energetice în largul insulei mediteraneene divizate.
  Republica Cipru, care îşi exercită autoritatea doar pe două treimi din teritoriul insulei, a semnat în ultimii ani contracte de explorare cu giganţi de hidrocarburi.
  Washingtonul ‘recunoaşte dreptul Ciprului de a-şi dezvolta resursele naturale’, a declarat subsecretarul de stat Francis Fannon.
  ‘Noi considerăm energia drept un catalizator al cooperării şi dezvoltării economice, care poate aduce beneficii tuturor celor din regiune’, a declarat el presei la Nicosia, subliniind ‘rolul semnificativ al Ciprului în acest sens’.
  Fannon, subsecretar de stat la Biroul de resurse energetice, s-a exprimat în finalul unei întâlniri cu ministrul cipriot al energiei, George Lakkotrypis.
  ExxonMobil şi Qatar Petroleum au lansat vineri operaţiuni de foraj la blocul nr.10 din zona economică exclusivă (ZEE) în largul insulei, conform ministrului cipriot al energiei.
  Ankara, ale cărei trupe au ocupat 37% din teritoriul insulei, în 1974, ca reacţie la o lovitură de stat vizând alipirea insulei la Grecia, cere suspendarea oricăror lucrări de explorare de către ciprioţii greci, subliniind că o soluţie la divizarea Ciprului nu a o fost încă găsită.
  Potrivit lui Fannon, care urmează să se deplaseze în Egipt şi în Israel, Statele Unite consideră că ‘bogăţiile din resursele naturale trebuie să fie împărţite între toate comunităţile de pe insulă într-un mod echitabil în cadrul unei reglementări globale’ vizând reunificarea Ciprului.
  La începutul lunii noiembrie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a calificat pe cei care sfidează Ankara drept ‘răufăcători’ care merită acelaşi tratament ca inamicii Turciei în Siria.
  În februarie, o navă închiriată de compania petrolieră italiană Eni, pentru a efectua prospecţiuni în largul Ciprului, a trebuit să renunţe, după ce a fost blocată de nave de război turceşti.
  Aceasta nu a împiedicat Cipru să invite în octombrie Total, Eni şi ExxonMobil să liciteze pentru un nou bloc de gaze offshore, Blocul 7, situat în “Zona economică exclusivă” a insulei. Blocul 10 a fost deja acordat companiei ExxonMobil şi Qatar Petroleum.”

  De pe Incont.ro, 16.noiembrie.2018
  De aici va porni al treilea război mondial după proorociile Sfântului Paisie Aghioritul. Da, @miriam ai dreptate să-l întrebi pe părintele duhovnic. “Este nevoie de multă rugăciune cu durere” după cum spunea același sfânt. Și tot el :”Lumea arde, voi pricepeţi asta ?”. Trebuie să ne rugăm cu durere pentru pacea lumii, dar mai întâi să ne pocăim pentru păcatele noastre, așa încât să ne asculte Domnul rugăciunile. Iertaţi și Doamne ajută tuturor !!!

 20. Jean Claude Juncker, a declarat miercuri că sunt unele puncte, cum ar fi statul de drept, la care ar mai fi de lucrat, dar România este foarte bine pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE.
  https://www.mediafax.ro/externe/declaratia-zilei-juncker-sunt-divergente-cum-ar-fi-statul-de-drept-dar-nu-legate-de-presedintia-consiliului-ue-17759251

  In Germania, statul de drept s-a trezit din somn
  Poliţia a făcut percheziţii la birourile tuturor membrilor din bordul Deutsche Bank.
  Anchetatorii studiază dacă, prin activităţile lor, doi angajaţi neidentificaţi ai Deutsche Bank şi-au ajutat clienţii să înfiinţeze firme offshore prin care „să-şi albească” unele sume de bani, a anunţat procuratura de la Frankfurt.
  https://www.mediafax.ro/economic/ceo-ul-deutsche-bank-angajatilor-acuzati-trebuie-sa-li-se-aplice-prezumtia-de-nevinovatie-17741321

 21. Timmermans, un critic al reformei asupra justiţiei din România, va fi propunerea socialiştilor la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene
  https://www.mediafax.ro/politic/timmermans-un-critic-al-reformei-asupra-justitiei-din-romania-va-fi-propunerea-socialistilor-la-functia-de-presedinte-al-comisiei-europene-17774970

  PSD-istii români îl susțin pe Frans Timmermans în campania sa pentru a deveni viitorul Președinte al Comisiei Europene
  Victor Negrescu a explicat: „Stânga europeană s-a mobilizat în jurul unui candidat puternic, atașat principiilor și valorilor europene. Alegerile europarlamentare reprezintă un moment cheie în viitorul Uniunii Europene și sper ca noi românii să fim de partea celor care vor continuarea proiectului european. Social democrații români, dacă vor să fie de partea forțelor politice progresiste pro-europene trebuie să îl susțină pe Frans Timmermans”.
  https://stiridinbanat.ro/2018/12/12/incredibil-psd-istii-romani-anunta-ca-l-sustin-pe-timmermans/

 22. Frans Timmermans considera ca UE nu este suficient de diversa cu cele 28 de natiuni si trebuie diversificata si mai mult cu imigranti din Orientl Mijlociu, Africa si Asia ca nu degeaba au construit turnul Babel la Strasbourg si statuia femeii care tine coarnele taurului la Bruxelles.

  Frans Timmermans says official data shows majority of refugees are economic migrants, as Slovakia declares Europe is ‘suicidal’. “It’s about 60 per cent of all asylum seekers,” he said.
  https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/12123684/Six-in-ten-migrants-not-entitled-to-asylum-says-EU-chief.html

  The European Union’s Tower of Babel
  https://www.youtube.com/watch?v=2l1RhAI-rRQ

  The European Union’s Woman on the Beast
  https://www.youtube.com/watch?v=7PNAR8HOfUw

  Tinere talente feministe: Le festival Bruxelles Babel révèle les jeunes talents bruxellois
  https://www.youtube.com/watch?v=AsWMMcUmD8A

 23. Pingback: TRUMP in ofensiva: retrage trupele americane din Siria, se cearta cu FED-ul si intra in „shutdown” pentru ZIDUL anti-imigratie. Presedintele SUA: NU PUTEM CONTINUA SA FIM JANDARMUL LUMII/ Timmermans, candidatul socialistilor europeni la sefia Comisiei
 24. Dupa ce i-a curtat pe Putin si Erdogan, Merkel l-a ales pe Macron, iar la ceremonia parteneriatului civil au participat toti birocratii sefi din UE, Iohannis fiind cavalerul de onoare al lui Merkel
  https://adevarul.ro/news/politica/iohannis-alaturi-merkel-macron-tusk-juncker-daca-parteneriatul-franco-german-functioneaza-bine-atunci-ue-functioneaza-mai-bine-1_5c471daedf52022f75e29bee/index.html

  Putin si Erdogan se intalnesc maine sa stabileasca cum se vor razbuna.
  Recep Tayyip Erdogan will visit Russia on Jan. 23 for talks with his Russian counterpart Vladimir Putin
  http://www.hurriyetdailynews.com/syria-tops-agenda-of-turkish-russian-leaders-meeting-in-russia-140692

 25. Financial Times: Brexit-ul va fi oprit, iar Trump pus sub acuzare in acest an

  “Marea Britanie va reusi, in al 12-lea ceas, sa se salveze de la acest act de automutilare.”

  Alegerile pentru Parlamentul European vor aduce castiguri importante pentru populisti?

  Da, afirma comentatorul Gideon Rachman. “Aceste alegeri sunt perfect organizate ca populistii si nationalistii sa obtina castiguri importante. Sondajele de opinie sugereaza ca imigratia este problema cea mai importanta in majoritatea tarilor”.

  Vor incerca democratii din SUA sa-l puna sub acuzare (“impeach”) pe presedintele Donald Trump?

  Da, prevede comentatorul Edward Luce. “Ancheta lui Robert Mueller (procurorul special privind posibila ingerinta rusa in alegerile prezidentiale din 2016) se va finaliza la inceputul lui 2019 cu un ropot de puneri sub acuzare si un raport extrem de critic.”
  http://www.ziare.com/international/stiri-externe/financial-times-brexitul-va-fi-oprit-iar-trump-pus-sub-acuzare-in-acest-an-1546799

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare