UN ARHIEREU CURAJOS depre un EROU DISCRET: Preasfințitul IUSTIN HODEA, Episcopul Maramureșului, îl omagiază pe fostul ministru DECEBAL TRAIAN REMEȘ la plecarea la Domnul, în calitate de BUN ROMÂN ȘI PATRIOT, fiind victimă a „SINDROMULUI UCIGAȘ AL TRĂDĂRII ȘI TURNĂTORIEI, de care poporul român nu vrea sau nu poate să se vindece”: “A FĂCUT MULT BINE ROMÂNIEI, CĂREIA I SE PREGĂTEA, ÎNCĂ DE ATUNCI, FALIMENTUL ECONOMIC”!

17-02-2020 4 minute Sublinieri

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

Mesajul Preasfințitului Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului la plecarea în lumea veșniciei a Ministrului maramureșean DECEBAL TRAIAN REMEȘ

Vineri, 14 februarie a.c. în jurul orei 18.00, domnul ministru Decebal Traian Remeș a încetat din viață, acasă, la Baia Mare.

Decebal Traian Remeș s-a născut pe 26 iunie 1949, în comuna Băsești, județul Maramureș. De profesie economist, politicianul a îndeplinit funcțiile de ministru al Finanțelor (1998-2000) și de ministru al Agriculturii și Dezvoltării rurale (2007) în guvernele României.

*

Mesajul Preasfintitului Parinte IUSTIN
Episcopul Maramuresului si Satmarului,
la plecarea in lumea vesniciei si dreptatii lui Dumnezeu
a Ministrului maramuresean, DECEBAL TRAIAN REMES,

– un roman liber, drept, darz si demn –

A plecat dintre noi discret si fara zgomot, asa cum a trait in ultimii ani, un mare demnitar al Maramuresului, domnul Decebal Traian Remes. A fost si ramane, in istoria recenta, unul dintre putinii barbati demni si darji pe care i-a mai avut Romania ultimului deceniu al secolului XX.

Din demnitatea de Ministru si conducator al Finantelor Publice a facut mult bine atunci cand, si pentru cine, a fost nevoie.

Ca un bun roman si patriot, a facut mult bine Romaniei, careia i se pregatea, inca de pe vremea aceea, falimentul economic, rezistand eroic in fata unui astfel de scenariu, dupa cum a povestit el insusi ulterior.

A facut mult bine Judetului Maramures si orasului Baia Mare, pe care l-a iubit si pentru care s-a luptat sa fie declarat ca zona defavorizata, lucru care a produs ulterior dezvoltarea, printr-o buna chivernisire a acestei facilitati de catre administratia locala.

Ca bun crestin, a facut mult bine comunitatilor crestine, Bisericii Ortodoxe si Bisericii Greco-Catolice, mult nedreptatite si prigonite in timpul comunismului, ca de altfel si celorlalte culte. De fiecare data cand aloca sume pentru construirea bisericilor, atat de necesare in frumosul nostru oras care, insa, era lipsit de locasuri de cult in noile cartiere, ma suna personal si imi spunea: “Preasfintite, am alocat sumele cutare pentru Catedrala noastra Episcopala si pentru celelalte biserici ortodoxe si greco-catolice in constructie, cred ca nu va suparati!“. Eu ii multumeam si ii multumesc si acum pentru eternitate si pentru faptul ca frumoasa noastra Catedrala Episcopala a iesit la suprafata, ajungand la cota +0.0 cu banii de la Guvernul Romaniei de catre ministrii Remes si Noica.

Dar, din pacate, cu toate ca a fost un om drept, demn si darz, a fost nevoie sa-si sacrifice propria lui demnitate si libertate pentru demnitatea si libertatea Romaniei si pentru libertatea de a spune adevarul romanilor. Cum a fost posibil? A fost pentru ca, din pacate, regimul comunist, care n-a reusit sa ne smulga credinta in Dumnezeu, ne-a transmis, insa microbul lasitatii, rautatii si, mai ales, al tradarii si turnatoriei, despre care Nicolae Steinhardt, el insusi victima a inchisorilor comuniste, spunea ca este cel mai urat pacat in fata lui Hristos. Decebal Traian Remes a fost victima acestui sindrom ucigas, de care poporul roman parca nu vrea, sau nu poate, sa se vindece.

Am fost si am ramas prieteni. Ne-a unit iubirea, ne-a unit credinta in Dumnezeu, ne-a unit dragostea de Tara, Neam si Biserica. Cei care au aceasta rara virtute, chiar daca nu se intalnesc prea des, se cunosc si traiesc in acelasi duh.

La revedere om drept si prieten drag! Tu ai ajuns la portile dreptatii si justitiei divine. Fii sigur ca acolo nu vei fi dezamagit. Dumnezeu este singurul care are balanta corecta si dreapta si nu fura la cantar.

Dumnezeu sa te iubeasca si sa te rasplateasca pentru tot ce ai facut bun pe pamant si sa te aseze cu marii barbati ai Poporului Roman, alaturi de batranul neamului, George Pop de Basesti si alaturi de parintii tai, de mosii si stramosii nascuti in Basestiul Maramuresului si mutati in eternitatea si lumina Presfintei Treimi.

Dumnezeu sa-l ierte si sa-i daruiasca odihna vesnica!

Vesnica lui Pomenire

Baia Mare, 16 februarie 2020

+ IUSTIN

Episcopul ortodox roman al Maramuresului si Satmarului

***

ActiveNews:

Decebal Traian Remeș a murit de cancer, la vârsta de 70 de ani

Decebal Traian Remeș, fost ministru al Finanțelor (1998-2000) și al Agriculturii (2007), a murit vineri seară, în vârstă de 70 de ani, după ce fusese externat cu o zi înainte din Spitalul Județean Baia Mare, suferind de cancer în fază terminală.
„A decedat acasă (în Baia mare – n.r.). Ieri a fost externat din spitalul nostru”, a declarat Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean Baia Mare, pentru Agerpres.
Decebal Traian Remeș s-a născut la data de 26 iunie 1949 în comuna Băsești (județul Maramureș). A absolvit în anul 1971 cursurile Facultății de Științe Economice din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași.
După absolvirea facultății, a lucrat ca economist, șef birou, șef serviciu la Electroprecizia Săcele (1971-1978), în paralel fiind și asistent la Universitatea Brașov (1973-1978). În anul 1978 este numit în funcția de inspector la D.P.M.S. Maramureș, apoi din anul 1980 lucrează în funcția de contabil șef la I.P.I.C.C.F. Maramureș, potrivit Wikipedia.
Din 1990, devine director economic, apoi director general al SC „RAMIRA” Baia Mare. În perioada 1992-1995 a fost vicepreședinte, apoi președinte al Consiliului Județean Maramureș. Apoi, a fost director general al Credit Bank, sucursala Baia Mare, în perioada 1995-1996.
În data de 23 septembrie 1998, președintele Emil Constantinescu îl numește pe Decebal Traian Remeș în funcția de ministru al Finanțelor, unde va rămâne în perioada 23 septembrie 1998 – 28 decembrie 2000.
Nefiind ales în urma alegerilor parlamentare din anul 2000, Remeș a devenit director economic al SC Predilect SRL din Baia Mare, firmă din domeniul agricol-zootehnic, la care poseda 50% din capitalul social, restul titlurilor fiind deținute de soția lui, Steliana Remeș, în calitate de administrator. Această firmă va dona 60.000 lei, în numerar, pentru finanțarea activității PNL, în 2006, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, citate de Antena3.ro.
În anul 2005, revine în cadrul Partidului Național Liberal, după o absență de 5 ani, perioadă în care s-a perindat pe la mai multe partide. Este ales președinte al organizației PNL Maramureș, iar în perioada 2006-2007 îndeplinește funcția de secretar general al Partidului Național Liberal.
În data de 5 aprilie 2007, Decebal Traian Remeș este numit în funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării rurale. Ca urmare a implicării în acțiuni de dare de mită, la data de 11 octombrie 2007, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat lui Decebal Traian Remeș să își prezinte demisia din funcție, considerând că acesta nu își mai poate exercita în mod eficient atribuțiile, iar Remeș a demisionat.
Decebal Traian Remeș a fost implicat și într-un alt scandal privitor la activități asociate corupției. În martie 2008, Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală împotriva lui Remeș, iar în iunie acesta a fost trimis în judecată sub acuzația de „trafic de influență”, pentru că ar fi favorizat o firmă în câștigarea unei licitații, primind în schimb un autoturism de lux, produse alimentare și 15.000 de euro. A fost condamnat, împreună cu Ioan Avram Mureșan, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, la câte trei ani de închisoare cu executare, pe 14 februarie 2012. A contestat apoi decizia la Înaltea Curte de Casație și Justiție, care însă a reconfirmat-o pe 25 februarie 2012. Astfel, a fost închis până pe 11 februarie 2014, când a fost eliberat condiționat.
În februarie 2020, Decebal Traian Remeș s-a internat la Secția Oncologie a Spitalului Județean Baia Mare, fiind bolnav de cancer. Medicii nu l-au mai putut ajuta, făcându-i externarea pe 13 februarie, cu o zi înaintea decesului.

***

STRIGĂTUL DISPERAT AL UNUI ARHIEREU CARE PLÂNGE DISPARIȚIA IMINENTĂ A NEAMULUI ROMÂNESC. România înlăcrimată își strigă fiii rătăcitori prin Pastorala dureroasă de Paști a Episcopului Maramureșului, PS IUSTIN: “Oare cum să ne rugăm și cât să stăm în genunchi în fața Mântuitorului Iisus Hristos ca SĂ ÎNVIEZE NEAMUL NOSTRU CARE SE STINGE PE ZI CE TRECE?!”

Alte PASTORALE impresionante și importante ale Crăciunului 2017, mărturisind IUBIREA, STRĂPUNSĂ DE DURERE, DE NEAM ȘI DE FAMILIE: “Credința, Familia, Biserica și Neamul nu se trădează ori negociază, ele se păzesc și se apără cu sfințenie și dârzenie”. “În ultimul sfert de secol A MAI MURIT O ROMÂNIE…”; “ŢARA ARE NEVOIE DE NOI! Cine se întoarce acasă, acela se aseamănă cu marele Moise…”/ MAI AVEM TIMP PENTRU DUMNEZEU? Câtă credință mai curge prin sângele nostru?

PS MACARIE DRĂGOI – cuvânt pentru mărturisire: “SĂ NU NE RABDE INIMA SĂ PĂSTRĂM TĂCEREA atunci când oameni nevinovați sunt NEDREPTĂȚIȚI sau PERSECUTAȚI lângă noi! Câți dintre noi, dacă am avea parte de un astfel de SUCCES, am fi capabili să ne desprindem sufletele de carieră, de recunoașterea celor din jur sau de prietenii sus-puși?”

PARINTELE NICOLAE STEINHARDT – cuvintele unui om nobil intr-o lume a celor smecheri, turnatori, nemilosi…

SUFLET DE ROB (sau taina libertăţii)

DE LA FARISEII DE IERI LA FARISEII DE ASTAZI… “Amagitorul acela…” si META-amagitorii lumii

Ceausescu “razbunat”: OMUL NOU, REEDUCAT FACE LEGEA ASTAZI. E delator si calomniator, lingusitor cu cei mai puternici si tiranic cu cei mai mici

“Suntem de mult trecuţi de ceasul al doisprezecelea. DEJA AM INTRAT ÎN LUMEA LUI KAFKA”. Cui și în ce scop a folosit ALIBIUL “LUPTEI ANTICORUPȚIE”, împinse până la formele de abuz cele mai grosolane, amintind izbitor de “Justiția” stalinistă? NEOCOLONIALISMUL, ANTANTA ANTI-ROMÂNEASCĂ și PLANUL DE CONTROL, DEZBINARE și DISTRUGERE SISTEMATICĂ A ȚĂRII folosind ciomagul “PARADELII” instituționalizate

RELEGITIMAREA POLITIEI POLITICE SI A SECURISMULUI/ Scandalul arhivei SIPA si BINOMUL SRI-DNA/ Absurditatea anticoruptiei DNA – arestari, procese si denunturi sub intimidare pentru sume modice si ciocolate strecurate in buzunarele cadrelor medicale/ PRABUSIREA INCREDERII IN JUSTITIE SI FALIMENTUL NEOIACOBINILOR

PUSCARIA CA PROIECT DE TARA? 4 MILIOANE DE ROMÂNI IMPLICATI IN DOSARE PENALE? Dezvaluirile terifiante ale lui Ghita, fostul protejat al SRI, despre TEROAREA DOSARELOR SI DELATIUNILOR cu care sunt controlati TOTI liderii politici si despre “MACELUL” POLITICO-SOCIO-ECONOMIC AL DNA. Dictatura procurorilor si securistilor sau NOUL GESTAPO? Dupa ce chiar el “a dat briciul maimutei”, Basescu “descopera”: “DNA face un joc care nu e al României si e partenera MAFIEI”. Cacealmaua “istorica” a dosarului MICROSOFT (video)

RAZBOIUL LUMILOR ACOPERITE. Decizia CCR privind interceptarile SRI arata doar varful aisbergului: INFRASTRUCTURA GIGANTICA A SERVICIULUI SECRET SI PRACTICILE SUPRAVEGHERII GENERALIZATE/ Cine este Darren White si de ce o contesta vehement pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi?/ JUDECATOR: “Societatea s-a obisnuit cu anormalul, iar o readucere la normalitate socheaza, sperie, ba chiar creaza panica si isterie”/ SRI bate FBI la interceptari! (VIDEO)

“Ce vedeți nu există! Ce auziți, e doar un colaj! TRUST IN ME! Trust in me!”. ROMÂNIA “PARADITĂ” și ROMÂNIA HIPNOTIZATĂ, căzută în adulație în fața MINCIUNILOR și ABUZURILOR statului milițienesc. MARELE BLAT IOHANNIS-DRAGNEA-KOVESI pentru salvarea REȚELEI organizate de tip MAFIOT, pusă în slujba unor forțe TRANSNAȚIONALE

#REZISTENTA PRIN CENZURA SAU NOUA ERA DE SECURISM SI TURNATORIE DIGITALA. Cum se pun bazele unui MINISTER META-ORWELLIAN AL ADEVARULUI, creat pe baza de voluntariat, a carui misiune va fi TRIEREA INFORMATIILOR CE SUNT RASPANDITE PRIN FACEBOOK

INAPOI LA STALINISM! Institutia “CONSILIERILOR DE ETICA” in institutiile publice: REINSTITUTIONALIZAREA TURNATORIEI SECURISTE potrivit noilor comandamente ideologice sau a “CAMPULUI TACTIC” DIN JUSTITIE/ Presedintele Germaniei si ideea grava: “DNA – A TREIA PUTERE IN STAT” – doar o EROARE DE TRADUCERE?!

DOSARUL “AIUD – IULIUS FILIP”. Continuitatea nemuritoarei Securitati sau “SOBOLANII ROSII” DE IERI AU PUTEREA SI AZI (I). Dezvaluirile explozive ale jurnalistilor Sorina Matei, Ion Spanu si Radu Soviani despre “CARACATITA” Lazar-Musat-Iohannis: AVOCATUL PRESEDINTELUI, TURNATORUL LUI IULIUS FILIP DIN PUSCARIE (si video)

DOSARUL “AUGUSTIN LAZAR – IULIUS FILIP – AIUD” (II), TURNESOLUL ROMÂNIEI acaparate TRANSPARTINIC de nemuritoarea SECURITATE și de supremul lichelism al “anticomunistilor” care GLORIFICA TORTIONARII: “Sistemele nu mor niciodată, nu ies la pensie, ci doar se transformă, doar se adaptează, prin orice metode, prin oamenii ‘noştri’. SISTEMUL SECURIST #REZISTA prin oameni ca Lazar”. AU FOST/ SUNT LAZAR SI IOHANNIS COLABORATORI AI SECURITATII?

***

Traian Basescu si revenirea atmosferei anilor bolsevici: TEROARE SI TUPEU

INTRAREA IN NOAPTEA RAZBUNARII (I)

Statul de “drepti” al NOILOR PROCURORI STALINISTI, Directia Nationala a Abuzului si inceputul LICHIDARII LIBERTATII DE EXPRIMARE. “Am ajuns un stat politienesc” (video)

ROMANIA – COBAI pentru o DICTATURA sustinuta de UE sub numele de… “democratie”!/ Ce sunt romanii pentru Europa si pentru propagandistii fascisti ai regimului Basescu? OAMENI INFERIORI (video)

BASESCU A FOST SUSPENDAT, DAR NU SE PREDA. EUROPA SI AMERICA FAC ZID IN JURUL SAU. Agentii minciunii si… cine conduce cu adevarat Romania? FARA ILUZII SI ALTERNATIVE

SFARSITUL ROMANIEI, CU “FLACARA” (ANTI)DEMOCRATIEI LA CAPATAI?

DISTRUGĂTORUL

BASESCU SI ȚARA. 10 ani de desfigurare a României

Iulian Iancu il acuza pe Traian Basescu: PRIVATIZAREA PETROM a fost DECISA pe semnatura actualului presedinte, INCA DIN 1999

CAZUL ION STAN (dosar “Cotidianul” si VIDEO “Exces de putere”). “Executia” fostului vicepresedinte al Comisiei SRI – RAZBUNAREA SERVICIILOR SECRETE?


Categorii

1. DIVERSE, Eroism, omenie, Justitie, PS Iustin Sigheteanul, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “UN ARHIEREU CURAJOS depre un EROU DISCRET: Preasfințitul IUSTIN HODEA, Episcopul Maramureșului, îl omagiază pe fostul ministru DECEBAL TRAIAN REMEȘ la plecarea la Domnul, în calitate de BUN ROMÂN ȘI PATRIOT, fiind victimă a „SINDROMULUI UCIGAȘ AL TRĂDĂRII ȘI TURNĂTORIEI, de care poporul român nu vrea sau nu poate să se vindece”: “A FĂCUT MULT BINE ROMÂNIEI, CĂREIA I SE PREGĂTEA, ÎNCĂ DE ATUNCI, FALIMENTUL ECONOMIC”!

  1. Pingback: PS IUSTIN HODEA: “Ce s-a dorit din partea Bisericii lui Hristos? SA TACA. SA NU VADA. SA NU AUDA. SI SA NU VORBEASCA. Satana a dorit SA O INCHIDA INTRE ZIDURI, SA-I INCHIDA GURA, sa nu mai transmita mesajul lui Dumnezeu” (VIDEO, TEXT) | Cuvân
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare