INTALNIREA TINERILOR ORTODOCSI DIN TOATA LUMEA, LA BUCURESTI

26-08-2016 1 minut Sublinieri

Untitled

 • Basilica:

 Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea (Bucureşti, 1-4 septembrie 2016)

În perioada 1-4 septembrie 2016, la Bucureşti, va avea loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, eveniment cu participare naţională şi internaţională, organizat cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de Arhiepiscopia Bucureştilor, în colaborare cu Patriarhia Română. În contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, această întâlnire reprezintă o încununare a evenimentelor dedicate tinerilor și organizate în anul 2016 pe cuprinsul Patriarhiei Române.

La acest eveniment vor participa 2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani din toate eparhiile Patriarhiei Române, precum şi reprezentanţi ai unor Biserici Ortodoxe surori.

Din programul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea menţionăm:

 • joi, 1 septembrie 2016, la ora 18.00, pe esplanada Catedralei Patriarhale, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, când tinerii participanţi vor fi întâmpinaţi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. În cadrul festivității de deschidere va fi oficiată slujba de Te Deum, urmată de prezentarea invitaților și de câteva momente artistice;
  – în prima parte a zilelor de vineri, 2 septembrie, și sâmbătă, 3 septembrie 2016, tinerii vor participa la două ateliere de lucru a căror tematică este Importanța şi activitatea tinerilor în Biserică. Aceste ateliere se vor desfășura în mai multe unităţi de învăţământ din Capitală;
  – în a doua parte a celor două zile, tinerii vor vizita obiective culturale din Capitală;
  în seara zilei de vineri, după un moment de rugăciune la Catedrala patriarhală, va avea loc un concert de muzică ușoară în Parcul Titan (IOR), începând cu ora 20.00;
  – sâmbătă seara, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului din Capitală, va avea loc o conferință cu tema Iisus Hristos – Bucuria Vieții, urmată de Procesiunea Luminilor pe traseul: Sala Palatului – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Catedrala patriarhală;
  – duminică, 4 septembrie 2016, începând cu ora 09.00, tinerii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, în fața Catedralei Mântuirii Neamului. La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Patriarh Daniel va adresa un mesaj celor prezenți. În încheiere, ştafeta evenimentului va fi predată Arhiepiscopiei Iaşilor, viitoarea organizatoare a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3, 5 și 6, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti şi Centrul de Presă „Basilica” al Patriarhiei Române.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

#ITO2016: A fost lansat site-ul oficial al Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea

A fost lansată recent pagina oficială de internet a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea (ito2016.ro) care va avea loc la București în perioada 1 – 4 septembrie 2016.

Site-ul prezintă detalii despre acest eveniment, unde se află locurile de cazare, programul desfășurat, precum și informații practice.

Participanți la această întrunire vor fi peste 2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani din toate eparhiile Patriarhiei Române, precum şi reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe surori.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3, 5 și 6, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti şi Centrul de Presă „Basilica” al Patriarhiei Române.

crop


Categorii

1. DIVERSE, Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “INTALNIREA TINERILOR ORTODOCSI DIN TOATA LUMEA, LA BUCURESTI

 1. Septembrie 2016, o luna plina de evenimente: pe langa Festivalul Mekudeshet ce va avea loc in perioada 4-23 sept 2016 la Ierusalim si unde crestinii, evreii si musulmanii se vor reuni intr-o mare adunare spirituala in scopul dialogului, cantului si rugaciunii, pentru prima data la Berlin, pe 17 sept 2016, in evenimentul numit si “noaptea lunga a religiilor”, http://nachtderreligionen.de/ vor participa si copii. Festivalul de la Berlin aflat la cea de-a cincea editie, este un semn al diversitatii religioase care va fi deschise usile a peste 100 de biserici pentru participantii care vor canta, se vor ruga, vor discuta, fireste, fiecare cu dumnezeul lui – crestini, musulmani, evrei, budisti..

  sursa: http://www.pentapostagma.gr/2016/08/%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9.html

 2. * care va deschide usile

 3. Pingback: INTALNIREA TINERILOR ORTODOCSI (ITO 2016) a inceput la Bucuresti. DEMONSTRATIE DE FORTA SI DESCHIDERE A BISERICII CATRE TINERI, deficitara insa din punct de vedere al CONSISTENTEI duhovnicesti si marturisitoare. Care era viziunea CUV. SERAFIM ROSE despre
 4. O întâlnire în Hristos Domnul, de neuitat!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare