In plin jaf dezlantuit al padurilor, IOAHNNIS a promulgat legea care micsoreaza AMENZILE pentru TAIERI ILEGALE de padure

14-06-2017 29 secunde Sublinieri

 

Legea care scade amenzile pentru tăierea ilegală a pădurilor a fost semnată de preşedintele Klaus Iohannis şi va fi aplicată. Parlamentarii au votat reducerea sancţiunilor ce fuseseră mărite de Cabinetul Cioloş.

Cei care depăşesc cu mai puţin de trei procente cantitatea de lemn aprobată pentru tăiere nu vor mai plăti 8.000 de lei ca până acum, ci vor scăpa doar cu avertisment în cazul în care sunt prinşi.

Amenda a scăzut de 10 ori şi în cazul celor care dau undă verde pentru exploatarea copacilor bolnavi sau scoşi din rădăcini. 2.000 de lei este acum sancţiunea maximă.

Un raport Greenpeace arăta acum doi ani că ţara noastră pierde trei hectare de pădure în fiecare oră.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “In plin jaf dezlantuit al padurilor, IOAHNNIS a promulgat legea care micsoreaza AMENZILE pentru TAIERI ILEGALE de padure

 1. “Codrul e frate cu românul”…

  Între timp, aeronavele militare străine coboară tot mai des pe aeroport… Vehiculele la sol traversează tot mai des orașul… Iar graiul străin al noilor recruți, îmbrăcați civil, aduși de ele, este auzit tot mai strident, tot mai adesea…

 2. Sorin Ovidiu Vîntu: „S-a dat liber la tăierea copacilor din parcurile naturale printr-o lege care a trecut deja prin Senat. Animalele care-și pierd habitatul vor fi nevoite să iasă la drumul mare în căutarea hranei. Madam Ministru de la Mediu va da ordin să fie împușcate imediat și fără somație pentru tupeul de care dau dovadă. ”
  “Ăsta e blatul Iohannis-Dragnea suspectat de presă? Acesta este motivul pentru care „minunații” noștri securiști n-au scos o vorbă despre șmenul cu firma intermediară a gazului de la Marea Neagră?”
  “Îmi pare rău pentru profesorul Tudorel Toader care n-a înțeles adevărata miză a îndepărtării lui Kovesi. Îmi pare rău pentru tinerii sau mai vârstnicii jurnaliști care, crezând cu sinceritate în lupta lor împotriva nedreptăților, au netezit drumul acestor derbedei. Kovesi nu este o ființă mininată, a făcut o grămadă de porcării, fie de capul ei, fie la ordin, dar ea împreună cu instituția ei au devenit o adevărată sperietoare pentru cei care se înfruptă din tunuri de asemenea dimensiuni. Tragedia, băi generație, nu este aceea că fură, ci că pentru a putea fura, distrug. O țară se poate dezvolta exact atât de mult pe cât îi permite energia de care dispune. Prin înstrăinarea gazului de la Marea Neagră se distruge capacitatea de dezvoltare a țării. Prin tăiarea pădurilor distrugi viață, distrugi frumusețe, distrugi compasiunea și umanismul din ființa nației tale.”
  https://www.stiripesurse.ro/sov-reac-ie-dupa-anun-ul-lui-tudorel-toader-despre-kovesi-revocarea-este-o-gre-eala-uria-a-pe-plan-politic-economic-i-social_1250692.html

 3. Iohannis, Dancila si Dragnea afla de la americani ca austriecii fac prapad in parcurile nationale
  In ultimele 18 luni furnizorii de lemn ai Holzindustrie Schweighofer au transportat peste 35.000 de metri cubi de lemn provenit din două parcuri naţionale, susţine un raport al Agenţiei americane pentru Investigaţii de Mediu.
  https://www.stiripesurse.ro/raport-exploziv-americanii-de-la-eia-atrag-aten-ia-guvernului-schweighofer-continua-sa-se-aprovizi_1277942.html

 4. Păduri românești, scoase la vânzare pe site-ul Alibaba, gigantul chinez din domeniul comerțului online.
  Un lot de pădure din localitatea Ploscuţeni, judeţul Vrancea, care are o suprafaţă de aproximativ 140 de hectare se vinde cu 366.000 de dolari. O altă suprafață de stejari, aproximativ 430 de hectare, se vinde la un preț de 2.200 de dolari hectarul. Suma totală ajunge la aproximativ 900.000 de dolari.
  Cei mai mari 15 proprietari de păduri au împreună peste 3,35 milioane de hectare de păduri, ceea ce reprezintă 51% din totalul fondului forestier al României.
  https://www.realitatea.net/padurile-romane-ti-vandute-in-china-cum-s-a-ajuns-la-o-afacere-de-sute-de-mii-de-euro_2187132.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare