Iranul e gata sa atace SUA, considera seful serviciilor secrete americane/ SEFUL MOSSAD la Washington

1-02-2012 1 minut Sublinieri

clapper cia

  • Realitatea.net:

Avertismentul care dă fiori SUA. Unde va lovi IRANUL?

Unii oficiali iranieni sunt dispuşi să susţină atacuri asupra unor ţinte aflate chiar în SUA. Este un avertisment lansat de James Clapper, directorul Comunităţii naţionale de informaţii americane.

Unii oficiali iranieni, probabil inclusiv liderul suprem Ali Khamenei, şi-au schimbat strategia şi sunt acum dispuşi să susţină atacuri asupra unor ţinte aflate chiar în SUA. Este un avertisment lansat în Senatul SUA de James Clapper, directorul Comunităţii naţionale de informaţii americane, potrivit Business Insider.

Clapper a declarat că disponibilitatea Teheranului de a sponsoriza atacuri vine ca răspuns la “percepţia liderilor iranieni privind ameninţarea pe care SUA o reprezintă la adresa regimului”.

Şeful MOSSAD, vizită SECRETĂ în SUA. Tema: IRANUL

Directorul Serviciului israelian de informaţii externe (Mossad), Tamir Pardo, a purtat discuţii secrete cu oficiali americani, în ultimele zile, pe tema programului nuclear iranian, informează ziarul Haaretz, în ediţia electronică. Vizita neanunţată la Washington a directorului Mossad a fost dezvăluită în cursul audierilor organizate de Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA. În cursul sesiunii au fost audiaţi David Petraeus, directorul CIA, James Clapper, directorul Comunităţii naţionale de informaţii, şi Dianne Feinstein, preşedintele Comisiei.

În cursul sesiunii, Feinstein l-a întrebat pe Clapper dacă Israelul intenţionează să atace instalaţiile nucleare iraniene, oficialul american cerând discutarea acestui subiect după evacuarea din sală a jurnaliştilor. Conform unor surse americane, Feinstein a anunţat apoi că s-a întâlnit zilele trecute la Washington cu directorul Mossad, iar Petraeus a precizat că discuţiile cu acesta s-au axat pe programul nuclear iranian. Directorul CIA a subliniat că Israelul insistă că Iranul dotat cu arme nucleare ar fi o “ameninţare existenţială” la adresa statului evreu.

Căderea regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad este “doar o chestiune de timp”, având în vedere revolta unei părţi însemnate din populaţia ţării, a apreciat astăzi directorul comunităţii naţionale pentru informaţii din SUA, James Clapper, audiat de Senatul american, transmit agenţiile AFP şi Reuters. “Cred că este o chestiune de timp, dar plecarea sa va avea loc“, a declarat Clapper, care coordonează activitatea principalelor agenţii de informaţii din SUA, printre care şi CIA.

“Nu văd cum şi-ar putea menţine controlul asupra ţării”, a apreciat el într-o audiere în faţa Comisiei pentru informaţii a Senatului american. El a menţionat însă că acest proces ar putea lua “mult timp”, din cauza “fragmentării opoziţiei”.  La rândul său, directorul CIA, David Petraeus, a afirmat că împărtăşeşte opinia lui James Clapper. “Opoziţia a arătat o capacitate de rezistenţă considerabilă”, a declarat el, amintind de nivelul sporit de violenţă din timpul manifestaţiilor şi de faptul că revolta s-a extins la periferia oraşului Alep, al doilea ca mărime din ţară, şi a Damascului.

În opinia sa, căderea lui Assad, membru al minorităţii alawite, va duce probabil la instalarea unei puteri dominate de suniţi, care sunt majoritari în Siria. Directorul CIA a mai notat că pierderea aliatului sirian ar constitui “un eşec important” pentru Iran, mai scriu agenţiile internaţionale, preluate de Agerpres.

Clapper a mai precizat că serviciile secrete americane se aşteaptă ca noul lider nord-coreean Kim Jong-Un să continue politica de proliferare nucleară. Exportul de rachete balistice nord-coreene şi de material nuclear în ţări precum Iranul şi Siria demonstrează intensitatea activităţii de proliferare a Phenianului, a explicat oficialul american. Regimul de la Phenian va continua să dea dovadă de coeziune, pentru a preveni pe termen scurt şi mediu orice posibilitate de destabilizare a ţării, a adăugat Clapper.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Israel, Siria, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Iranul e gata sa atace SUA, considera seful serviciilor secrete americane/ SEFUL MOSSAD la Washington

  1. Şeful MOSSAD, vizită SECRETĂ ..si stie deja toata planeta ???, asta da secret al lui Polichinelle.

    Data viitoare poate ne anunta mai din timp, s-o urmarim ‘on line’ vizita asta super-secreta si sa ne dam eventual cu parerea…parerea mea

  2. Pingback: Serviciul secret al Armatei Israelului: Iran poate produce 4 BOMBE NUCLEARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: Leon Panetta (Pentagon): Israel ar putea ataca Iranul in aceasta primavara/ “RAZBOIUL SE COACE IN VAILE HERMONULUI” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare