SUA trimite un submarin nuclear si un distrugator catre Golful Persic. AGLOMERARE DE NAVE LANGA IRAN

31-01-2012 2 minute Sublinieri

USS ANNAPOLIS VISITS GREECE

Operatiune de amploare pe Canalul Suez. Autoritatile au inchis portile acestuia pentru toti navigatorii, dar si autostrada care-l traverseaza, timp de mai multe ore. Asta pentru ca doua nave americane sa intre in Marea Rosie. Este vorba despre doua nave ale Marinei Americane. Submarinul nuclear USS Annapolis si distrugatorul USS Momsen au trecut prin Canalul Suez in Marea Rosie. Desi destinatia lor este confidentiala, acum se apropie periculos de mult de Golful Persic.

Asigurarea trecerii celor doua nave a fost o operatiune extrem de laborioasa, pentru ca totul s-a desfasurat in cea mai mare taina, scrie Russia Today. Administratia Canalului Suez a anuntat ca este nevoita sa inchida portile pentru motive de siguranta. A fost inchis chiar si traficul de pe podul care traverseaza canalul, intrerupand pentru aproape 5 ore circulatia de pe un mal pe celalalt, potrivit Agentiei Interfax.

Nu se fac referiri la destinatia vaselor, dar vestea vine intr-un context mai amplu, in care relatiile dintre SUA si Iran se degradeaza pe zi ce trece. Asta atrage dupa sine speculatii in legatura cu faptul ca submarinul Annapolis si distrugatorul Momsen sunt in misiune pentru a intari prezenta navala americana in Golful Persic si Stramtoarea Ormuz.

In prezent americanii au acolo doua portavioane nucleare USS Abraham Lincoln si USS Carl Vinson, si se asteapta un al treilea portavion, USS Enterprise, sa li se alature in luna martie. De cand Europa a pus sub embargou asupra petrolului iranian, tara condusa de Ahmadinejad ameninta sa foloseasca forta pentru a inchide Stramtoarea Ormuz, calea strategica prin care circula jumatate din petrolul extras din zona Golfului Persic.

Intre timp, un oficial kuweitian din marina militara a declarat la Consiliul de Cooperare al Golfului ca tarile arabe pregatesc contingente militare de coasta, pregatindu-se astfel pentru orice fel de surpriza neplacuta din parea Iranului.

Un razboi cu Iranul ar declansa Al Treilea Razboi Mondial

Pregatirile militare care au loc si santiunile economice impotriva Iranului sunt facute sa dezlantuie un razboi mondial care se va intinde de la Marea Mediterana pana in China, ale carui consecinte sunt impredictibile, avertizeaza Michel Chossudovsky, Director al centrului pentru Cercetare si Globalizare, citat de rt.com.

Tensiunile dintre Iran si Occident sunt foarte aproape de a escalada. Cu un ajutor masiv din partea presei vestice, Iranul a ajuns sa fie vazut ca radacina tuturor relelor din lume de catre multi dintre occidentali. Autorul cartii numita Towards a World War Three Scenario, The Dangers of Nuclear War, a declarat ca problema armelor nucleare dezvoltate de Iran este una spinoasa, una care ne duce spre un Al Treilea Razboi Mondial.

Asistam cu totii la aranjarea pieselor pe frontul de razboi – chiar sub ochii nostri au loc pregatirile pentru o confruntare militara majora, sustine Michel Chossudovsky.

Acesta crede ca ceea ce Statele Unite si aliatii asteapta in acest moment este un soi de unda verde, un pretext care sa dea o fata umana razboiului“.

Altfel, razboiul a inceput deja, daca e sa ne gandim ca au loc atacuri ale dronelor si asupra dronelor. Exista forte speciale (americane) in interiorul Iranului deja. Exista si foarte multe miscari financiare in jurul acestui subiect“, explica Chossudovsky.

Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a declarat aseară, într-un interviu acordat postului de televiziune CBS, că regimul de la Teheran va putea produce prima bombă nucleară în cel mai probabil un an de zile. “Există o părere unanimă potrivit căreia, dacă şi-au propus acest lucru, le va trebui probabil un an de zile pentru a produce bomba şi apoi încă un an sau doi pentru a dezvolta o rachetă capabilă să transporte această încărcătură nucleară”, a declarat Panetta.

Oficialul american a subliniat că Statele Unite împărtăşesc acelaşi obiectiv cu Israelul atunci când vine vorba de programul nuclear iranian.SUA, iar preşedintele a spus foarte răspicat, nu vor ca Iranul să dezvolte armament nuclear. Aceasta reprezintă o linie roşie pentru noi. Şi este fără îndoială o linie roşie şi pentru israelieni, astfel că vorbim despre un obiectiv comun”, a adăugat secretarul american.

O delegaţie formată din şase experţi ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) a sosit ieri la Teheran, potrivit presei iraniene. Surse din cadrul agenţiei ONU dezvăluiseră că inspectorii nu vor vizita niciunul din complexele nucleare, ci vor încerca mai degrabă să convingă regimul iranian să reia negocierile cu comunitatea internaţională.

În legătură cu o eventuală intervenţie militară, Panetta nu s-a referit în mod deschis la lovituri aeriene, mărginindu-se să afirme că “sunt avute în vedere toate opţiunile”, adăugând: “dacă va trebui să o facem, o vom face”. În discursul său de marţi asupra Stării Uniunii, preşedintele Obama a reafirmat că Washingtonul este “hotărât să împiedice Iranul ca să se doteze cu arme nucleare“, dar “o rezolvare paşnică a acestei probleme este, totuşi, posibilă”.

După ultima rundă de sancţiuni, şi anume anularea de către UE a importurilor de petrol iranian, Teheranul a adoptat o poziţie conciliantă şi a renunţat la tonul belicos. Experţii americani şi israelieni apreciaseră, in orice caz, că Republica Islamică a jucat la cacealma atunci când a ameninţat cu o ripostă devastatoare în cazul unui atac aerian asupra instalaţiilor sale nucleare.

ria novosti ormuz


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Israel, SUA versus Rusia, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “SUA trimite un submarin nuclear si un distrugator catre Golful Persic. AGLOMERARE DE NAVE LANGA IRAN

  1. Pingback: Iranul e gata sa atace SUA, considera seful serviciilor secrete americane/ SEFUL MOSSAD la Washington - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. http://debka.com/article/21691/

    US foresees May as tentative date for clash with Iran. Floating SEALs base for Gulf

  3. Nu pot sa nu observ un amanunt ce mi se pare amuzant.

    “Stirile ProTV: Operatiune ultra-secreta in Marea Rosie. Alte doua nave de lupta se apropie periculos de Iran”

    “Asigurarea trecerii celor doua nave a fost o operatiune extrem de laborioasa, pentru ca totul s-a desfasurat in cea mai mare taina, scrie Russia Today.”

    Operatiune ultra-secreta, efectuata in mare taina…apare la stiri, in ziare, pe Internet. Cu adevarat ultra-secreta.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare