IRANUL TROPAIE A RAZBOI… “PLANETAR”/ Semnul focului? Incendiile fac ravagii in lume/ PE MARGINEA COLAPSULUI ECONOMIC SI SOCIAL/ OMS si-a gasit o noua “jucarie”: superbacteria ucigasa/ Cum ni se asculta telefonul?/ COPIII ARSI SI MINUNILE LUI DUMNEZEU/ Linsaj dezlantuit asupra Bisericii. PREGATESTE TERENUL PT. O PRIGOANA A ORTODOCSILOR, “AJUTATA” DE PROVOCARILE INFILITRATILOR “ZELOTI”?/ Asalt pe frontul gay si impotriva drepturilor parintilor (STIRI 13 – 23 AUGUST 2010)

23-08-2010 16 minute Sublinieri

Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a promis o “riposta la scara planetara” in eventualitatea unui atac asupra tarii sale, intr-un interviu acordat pentru numarul de sambata al cotidianului Al-Sharq din Qatar. “Optiunile noastre nu vor cunoaste limite (…) Ele privesc planeta intreaga”, a afirmat presedintele iranian, raspunzand unei intrebari legate de o eventuala reactie a Teheranului la un posibil atac, relateaza Agerpres. Statele Unite si Israelul au afirmat in mai mult randuri ca nu exclud un atac impotriva Iranului, pentru a pune capat controversatului program nuclear al Teheranului. Occidentalii banuiesc ca, in pofida dezmintirilor lor, autoritatile iraniene incearca sa construiasca arme atomice, la adapostul programului nuclear civil. “Cred ca unii se gandesc sa atace Iranul, in special in randul entitatii sioniste, insa ei stiu ca Iranul este un scut indestructibil si nu cred ca stapanii lor americani ii vor lasa sa o faca”, a spus liderul iranian. “Ei mai stiu si ca palma iraniana va fi puternica si dureroasa”, a adaugat Ahmadinejad.

 • Hotnews:

VIDEO Iranul a inceput alimentarea primei centrale nucleare

Iranul a inceput sambata sa incarce combustibil in prima sa centrala nucleara de la Bushehr, dupa decenii de amanari, in ciuda temerilor comunitatii internationale ca urmareste realizarea bombei atomice, relateaza Reuters. Televiziunea iraniana a difuzat imagini live cu seful organizatiei de energie atomica din Iran, vicepresedintele Ali Akbar Salehi, alaturi de omologul sau rus, asistand la operatiunile de incarcare. “In ciuda tuturor presiunilor, sanctiunilor si greutatilor impuse de natiunile vestice, suntem martorii lansarii celui mai mare simbol iranian al activitatilor nucleare pasnice,” a declarat Salehi.

VIDEO Mahmoud Ahmadinejad a prezentat prima drona bombardier produsa in Iran

*

Reactia Moscovei la declaratiile lui Traian Basescu: Tema “ocupatiei rusesti” in Moldova este exagerata in “scopuri propagandistice”

Kievul cinta in struna Moscovei: Ucraina a acuzat Romania ca a introdus tarife „discriminatorii” pentru navele care traverseaza canalul Dunare – Marea Neagra

 • Ziuaveche:

Oficial rus: Moscova ar putea sanctiona economic Romania

Dupa Rusia, Ucraina ar putea pune si ea embargou pe exporturile de cereale

 • Adevarul:

VIDEO Armata SUA a ieşit din Irak. Intră mercenarii

Falsa retragere din Irak

Ultima brigadă de luptă a părăsit Irakul, la şapte ani de la invazia trupelor internaţionale conduse de americani. Mass-media şi comentatorii au salutat aşa-zisa retragere a SUA. Şi totuşi, nu este o retragere, indiferent de câte ori ni se repetă acest lucru. 50.000 de soldaţi americani vor rămâne în Irak până în 2011, pentru a oferi asistenţă şi sprijin forţelor irakiene. E vorba de 50.000 de soldaţi, cu arme şi echipamente militare, care vor putea interveni în operaţiuni de luptă, în situaţii defensive sau la cererea Guvernului de la Bagdad.

*

 • Antena3:

Incendiile fac ravagii în lume. Doi pompieri au murit în Spania, iar 1500 se luptă cu flăcările în Portugalia (VIDEO)

Incendiile fac ravagii în Bolivia şi Canada. Doi piloţi morţi şi 1.500.000 de hectare de vegetaţie arsă (VIDEO)

Sute de pompieri se luptă cu incendiile devastatoare din Grecia şi Turcia (VIDEO)

 • Romania Libera:

Analist rus: Apa va deveni în curând resursă strategică

Apa va deveni în curând resursă strategică, a declarat secretarul Consiliului Securităţii ruse, Nikolai Patruşev, într-un interviu apărut joi în cotidianul rus Rossiiskaia Gazeta, care semnalează că deficitul de resurse de apă a generat un fenomen periculos – migraţia, peste 20 de milioane de oameni părăsindu-şi casele numai într-un singur an, potrivit Agerpres.“Pot să citez numeroase exemple care arată că penuria de apă a provocat conflicte armate şi războaie între state vecine. În ultimii 10 ani, conflicte şi crize din această cauză există deja în 46 de state, unde trăiesc 2,7 miliarde de persoane. Regiunile cu riscul cel mai mare sunt Orientul Mijlociu, Asia Centrală şi Africa de Nord”, a afirmat Nikolai Patruşev, fost şef al Serviciului Federal de Securitate (FSB), în interviul menţionat.

Rossiiskaia Gazeta scrie că, potrivit prognozelor experţilor ruşi, între anii 2035-2045, cantitatea de apă potabilă pe care o consumă omenirea va fi egală cu resursele ei, dar criza mondială de apă poate apărea mai devreme.

Această situaţie este legată de faptul că principalele resurse de apă sunt concentrate numai în câteva ţări. Acestea sunt în principal Brazilia, Canada şi Rusia. Fireşte că, în aceste ţări, nu va fi utilizată toată apa chiar şi către 2045, avându-se în vedere marile lor resurse. Însă, pentru multe ţări problema apei poate apărea mâine”, a semnalat Patruşev.

În Rusia, problema constă nu în resursele de apă, ci în utilizarea lor, ceea ce creează deja de acum un real pericol pentru securitatea naţională a ţării, notează cotidianul. Pericolul unei crize a apei este menţionat şi în strategia securităţii naţionale până în anul 2020, adaugă ziarul.

Potrivit lui Patruşev, în 2009, numai 38% din localităţile ruse au fost alimentate cu apă potabilă de bună calitate. În peste jumătate din oraşele şi localităţile ruse, calitatea apei nu este cunoscută, întrucât ea nu a fost testată.

Nikolai Patruşev a semnalat totodată şi existenţa unor probleme în domeniul irigaţiilor. “Suprafaţa terenurilor irigate în Rusia reprezintă în total 4,5 milioane de hectare. Eficacitatea utilizării resurselor de apă în Rusia este de 2-3 ori inferioară celei în ţările industrializare”, a deplâns el.

Potrivit datelor ONU, citate de ziarul rus, 700 de milioane de oameni din 43 de state se confruntă permanent cu stresul şi deficitul de apă. Aproximativ o şesime din populaţia de pe glob nu are acces la apă potabilă, iar o treime la apă pentru nevoile casnice.

Feţele disperării

Foamete, dizenterie, mizerie, teamă. Sute de mii de pakistanezi trăiesc coşmarul vieţii de după cumplitele inundaţii, rămaşi pe drumuri, fără apă potabilă şi mâncare, ameninţaţi de boli şi lipsiţi de speranţă. Un fotoreportaj de Associated Press.

***

 • Gandul:

70% dintre medici şi asistenţi vor să plece în străinătate. Studiu realizat în şase judeţe

România se împrumută 2 mil. euro pe oră. Guvernul anunţă că vor creşte salariile

Investitorii nu mai au încredere în bursele din SUA

Wall Street-ul pariază pe falimentul Californiei (articol important care arata mecanismul prin care poate fi dus la faliment un stat)

Românii mănâncă şi beau mai puţin cu 10%. Industria alimentară produce şomeri în pas cu restrângerea consumului. Sindicatele se aşteaptă la creşterea importurilor şi la scumpiri

Mai puţini bani pentru săracii UE. Guvernele Uniunii vor să impună Comisiei Europene un buget de austeritate

 • Capital:

Când lucrezi pentru UE nu se pune problema de criză: ţi se măreşte salariul

Dezastru bugetar iminent la fondul de şomaj

Banii pentru ajutoarele de şomaj alocaţi pentru tot anul 2010 aproape s-au epuizat în şase luni. Fondul de şomaj riscă colapsul, fiind alimentat, ca şi cel de pensii, cu miliarde de lei din bugetul de stat.

 • Ziuaonline:

Inundatiile, ploile acide si canicula au distrus culturile agricole din mai multe judete

Se spune – cel putin asa sustin unele autoritati romane – ca FMI si-ar fi amanat special boardul din 28 iunie pentru a putea aproba masurile inlocuitoare adoptate de autoritatile din Romania pentru incadrarea deficitului bugetar in limitele convenite, in contextul respingerii de catre Curtea Constitutionala a taierii pensiilor, astfel incat sa se poata elibera transa din imprumutul prevazut. Asa ceva – in caz ca s-a intamplat – are un nume precis: show pe limba FMI si circ pe romaneste. Ca doar n-o crede cineva ca FMI si-a amanat boardul de dragul Romaniei! Motivul real nu poate fi decat unul. Cu Romania in cazul in speta, FMI face un experiment. Nu a existat nici un precedent ca o tara sa fie pusa sa se imprumute si inca masiv la FMI, desigur cu conditionalitatile aferente, nu doar pentru problemele ei, ci si pentru firmele straine aciuiate in acea tara si ramase, intr-un anumit context, fara finantare din partea actionarilor lor externi. Plata fiind evident facuta de tara cu pricina, adica, in cazul in speta, de contribuabilii romani! Desigur, exista un anume interes ca acest experiment sa nu dea gres. Realitatile se incapataneaza insa sa demonstreze contrariul. Lucrurile merg din rau in mai rau. Din pacate pentru FMI – caci oricum la Romania nu s-a gandit si nici nu se gandeste nimeni -, un asemenea experiment nu avea cum sa nu dea gres. Este aproape o chestiune de aritmetica. Cand o tara cu un buget de numai 40 miliarde euro este pusa sa imprumute 20 miliarde euro, din care peste jumatate pentru altii, anume spre a le asigura acestora finantare, tara respectiva nu poate merge decat catre o fundatura, indiferent ce strangeri de curea i-ai cere si administra! Este imposibil “material”, “fizic”, “aritmetic” sau din oricare alt punct de vedere! Pe scurt, Romania nu poate prelua finantarea formelor straine de aici pentru ca nu are de unde. Ea le poate ingrasa profiturile, cum deja a facut-o, dar treptat pe seama saracirii relative a populatiei ei, dar nu le poate finanta. A finanta inseamna altceva! Adica nu le poate avansa bani, caci populatia ei n-are de unde, fiind saraca. Si va putea face cu atat mai putin asa ceva, daca va fi complet strangulata! Oficial, finantarea de catre statul roman a bancilor straine din banii de la FMI (respectiv in proportia a peste 9 din cele 13 miliarde euro) s-a facut in numele rambursarii catre aceste banci a sumelor depuse la Banca Nationala cu titlu de rezerve minime obligatorii. De ce rambursare?! Rambursare, pentru ca atunci cand Romania ar intra in zona euro, nivelul rezervelor minime obligatorii nu ar putea depasi 2%, iar in Romania acest nivel era in cazul sumelor in valuta de 40%. Sa observam ca stabilirea nivelului rezervelor minime obligatorii era atributul perfect legal al Bancii Nationale si fusese stabilit de aceasta la nivelul inalt mentionat pentru a mai elimina din elanul distrugator al bancilor straine din Romania in acordarea de credite fara noima. Si sa mai observam ca aceste banci pur si simplu ignorasera respectivul nivel, aducand bani din afara pentru realizarea propriilor interese. Deci, scaderea acestui nivel nu prezenta nici un interes pentru banca centrala din Romania si, atat timp cat nu era impusa de o intrare in legalitate, nu exista nici un motiv sa fie intreprinsa. Putea cel mult fi avuta in vedere de catre banca centrala doar facultativ, daca, si numai daca, in conditiile de criza, se constata ca bancile comerciale doreau sa finanteze economia si nu aveau bani. Cat priveste reducerea nivelului la 2% in momentul intrarii in zona euro, sa fim noi sanatosi: sa ajunga Romania efectiv pana acolo si atunci sa intreprinda masura cu pricina, si nu in plina criza! La ce s-a ajuns concret in conditiile acordului cu FMI?! Banca Nationala a eliberat bani catre bancile comerciale straine, acestora insa nici prin gand nu le-a trecut sa finanteze economia! (…)Romania a ajuns la ananghie facand-o pe generoasa cu cei infinit mai puternici financiar decat ea. Si oalele care s-au spart le plateste tot ea, prin saracirea celor in capul carora au fost efectiv sparte aceste oale!

(…) La trei ani de la inceputul crizei, ziarul britanic The Guardian isi intreaba cititorii: “Ne intreptam spre o depresiune economica prelungita?”. Peste 74% au raspuns ca da, exesele crizei financiare trebuie inca sa fie eliminate. In SUA guvernul incearca cu disperare sa angajeze noi someri, facand astfel SUA sa devina mai mult o economie condusa de stat, deoarece sistemul capitalist bazat pe piata libera a esuat datorita proliferarii bancilor pradatoare. Nimeni nu a stiut mai nimic despre ele si intre timp acestea au infulecat banii, creditul, infrastructura, munca noastra si a copiilor nostri. Colapsul Americii este deja stirea zilei in presa mainstream. Iata cateva stiri luate la intamplare:

Exista deci depresiune sau nu? In Georgia, Atlanta, peste 30.000 de oamenii se ingramadesc si se calca pe picioare doar ca sa obtine formulare de cerere pentru locuinte sociale.


Cu toate acestea, profiturile bancilor explodeaza. Dar este asta bine? Nicidecum! Steve Keen de la Debtwatch demonstreaza cum “profiturile bancilor sunt un semn de boala a economiei, nu de sanatate“. Unul dintre simptomele unei economii care se indreapta spre depresiune este cresterea veniturilor bancherilor in detrimentul muncitorilor si al oamenilor de afaceri. Cred ca deja a venit timpul sa ne punem intrebarea nu cand va pica totul, ci mai degraba ce vom face. Sa intelegem insa ce inseamna colapsul economiei. In primul rand, in prezent asistam la caderea economiei, ceea ce este cu totul altceva decat colapsul acesteia. Multi se plang si se tanguiesc ca nu mai au bani, ca au fost dati afara de la munca, bugetarii se plang ca le-au taiat salariile cu 25%, oamenii de afaceri ca le-au scazut profiturile cu 20%. Si totusi aceasta nu e prea rau. Mai rau va fi cand ne vom trezi peste noapte intr-o situatie atat de infricosatoare, incat numai cei care au trecut prin criza din anii 30 pot sa aiba o oarecare idee. Spun aceasta deoarece acum lucrurile sunt cu mult mai nasoale, dar nu e momentul aici sa explic de ce, deoarece nu atat datele economice pot demonstra aceasta. cat simpla observatie ca lumea de azi e mult mai complexa decat acum 80 de ani.

Ce inseamna insa colaps? In primul rand bancile vor pica, veti auzi mai multe persoane ca nu mai pot sa scoata bani de la bancomat si ca nici la ghiseu bancile au suspendat retragerile de bani, ziua urmatoare veti vedea ca toate magazinele se inchid, inclusiv benzinariile. Masinile se vor opri in loc, politia va fi tot mai prezenta pe strazi, poate chiar si armata, dar asta in primele zile. Dupa cateva zile nu vom mai avea utilitati: apa, curent, gaze … si dupa o saptamana deja ne va fi frica sa iesim pe strada. Mai departe va puteti imagina singuri …

***

Cercetătorii americani au descoperit că un medicament încorporat într-un cip şi implantat în corpul pacientului ar putea ajuta la tratarea diabetului, a osteoporozei şi a cancerului. După 17 ani şi cu un buget de 72 de milioane de dolari, John Santini de la MIT a creat primul dispozitiv de acest tip. MicroChips, firma pe care Santini a înfiinţat-o în 1999 împreună cu Robert Langer, un coleg din cadrul laboratorului de bioinginerie de la MIT, este programată să înceapă în acest an experienţele pe subiecţi umani suferind de osteo­poroză. Dispozitivul MicroChips, încapsulat în titan, este de mărimea unui pager şi are o antenă neobişnuită pe o parte, care poate transmite şi recepţiona semnale radio de la câţiva metri distanţă în afara corpului uman. Cofrajul fix de silicon din interior conţine 100 de micro-rezervoare – capacitatea fiecăruia fiind a 3.000-a parte dintr-un mililitru – care pot stoca şi elibera medicamente la comandă electronică. (Un mililitru reprezintă un pic mai puţin decât un sfert de linguriţă)

SUA sunt pe cale sa adopte un nou pachet legislativ, numit S510, care va putea interzice tuturor americanilor cultivarea plantelor utilizate in alimentatie. Practic, aceasta noua lege va duce, potrivit ziarului National, la ruinarea fermelor mici, dar si la interzicerea cultivarii unor plante pentru consum propriu de catre cetateni in gradini. Cu alte cuvinte, americanii au toate sansele sa spuna adio rosiilor, ardeilor, castravetilor dar si fructelor de gradina. Pachetul legislativ, care a fost conceput dupa ultima epidemie de salmonela, contine aproximativ 250 de pagini si are ca scop obtinerea dreptului de a hotari cine si ce va cultiva. In acest moment, legea se afla in Senatul Statelor Unite pentru a fi modificata, dorindu-se introducerea unui amendament care sa protejeze entitatile care au rulaj mai mare de 500.000 de dolari. Adica marile corporatii din industria alimentara care vor detine monopolul integral al pietei agroindustriale din America.

Un cuplu de lesbiene din Texas si-a exprimat nemultumirea dupa ce fata lor nu a fost acceptata la o scoala privata, transmite FoxNews. Conducerea institutiei de invatamant a afirmat ca nu este de acord cu “stilul lor de viata lesbian”, care va face ca scoala sa nu reprezinta “o solutie potrivita” pentru fetita deoarece St. Vincent’s Episcopal School nu “sprijina valorile invatate acasa de la parintii ei”. Potrivit informatiilor, Jill si Tracy Harrison s-au casatorit in Canada, in 2006. Luna trecuta, ele au depus o cerere de admitere a fetitei lor, Olivia, la Scoala episcopala St. Vincent. Jill a trecut numele ei la rubrica “mama” pe toate formele. De asemenea, ea a taiat cuvantul “tata” si a scris “mama” langa numele lui Tracy. Oficialii de la scoala privata au declarat ca au presupus ca Tracy este un barbat, insa, dupa ce cuplul a participat la o sedinta cu parintii, Olivia nu a fost acceptata. Intr-un comunicat, conducerea scolii a afirmat ca decizia ei a luat in considere “ceea ce e mai bine pentru toti elevii” si “in conformitate cu Scriptura si propriile noastre standarde bisericesti”. “Regretam dezamagirea pe care o simt mamele. Este evident insa ca inscrierea copilului intr-o scoala crestina traditionala, asa cum este St. Vincent, nu ar promova valorile ei personale acasa… Rugaciunile noastre sunt cu Olivia si cu mama ei”, se precizeaza in declaratia scolii. Cele doua femei au spus ca au ales scoala St. Vincent la recomandarea prietenilor si le-a placut deoarece are un numar scazut de elevi. “Toata lumea de-acolo a fost foarte prietenoasa si de ajutor”, au spus femeile, care s-au declarat “dezamagite” de refuzul institutiei de invatamant de a le accepta fetita. Conducerea scolii a afirmat ca respinge de asemenea si copii cuplurilor heterosexuale ce nu sunt casatorite.

Dacă toți teoriștii ar ști cât de ușor sunt interceptați (da, chiar și cu bateria scoasă), n-ar mai vorbi la telefon. Atunci, securiștii ar trebui să-i prindă altfel sau să-și caute de lucru. Sau să-i asculte doar pe oamenii obișnuiți. Răsturnare de situație spectaculoasă în scandalul Blackberry. După ce arabii și indienii au vrut să le interzică pentru că ar fi prea sigure, germanii renunță la ele la nivel înalt pentru că le cred prea vulnerabile.

Povestea pe scurt: Emiratele Arabe Unite, apoi Arabia Saudită, apoi India au anunțat că vor suspenda serviciile de mesagerie ale telefoanelor Blackberry, pe motiv că o parte dintre mesaje sunt criptate, trimise direct prin serverele producătorului din canada, și din cauza asta statul nu le poate intercepta. Scandalul a dezvăluit că Blackberry este singurul echipament distribuit pe scară largă care le face probleme celor care vor să tragă cu urechea. Însă a ridicat și o mulțime de întrebări noi. De exemplu, de ce China și Rusia nu par să aibă o problemă cu așa o jucărie și de ce guvernul SUA sare în apărarea dreptului la discreție. Un răspuns pare să îl sugereze reacția Germaniei, care le-a interzis miniștrilor să mai folosească Blackberry din cauza riscurilor “dramatice” de a fi victimele unor atacuri cibernetice. Încă un mit spulberat din fașă.

Însă morala rămâne. 1: Aproape toate convorbirile la telefon sau în apropierea telefonului pot fi ascultate, dar cu cât soluția de securitate este mai avansată, cu atât sunt mai mici șansele ca cei care o pot intercepta să fie interesați de convorbirile tale, și 2: mesajele text le dau mai multe bătăi celor care interceptează decât cele vocale.

Cum poți fi interceptat și cum să te ferești: În primul rând, ține cont de posibila “ascultare ambientală”, adică cu microfoane direcționale sau ascunse în apropiere, caz în care nici măcar nu mai e nevoie de telefon. Dacă totuși e nevoie de telefon…

1. Metoda cea mai accesibilă “publicului larg” este interceptarea semnalului de aproape, cu echipament pe care și-l permite aproape orice agenție de detectivi sau divizie județeană de doișiunsfert. Însă se aplică doar pentru standardul GSM, care folosește o criptare ușoară. În cazul 3G sau CDMA, decodarea mesajului este aproape imposibilă. Concluzia: Dacă ai opțiunea asta, folosește telefonul exclusiv pe modul 3G.

2. Criptarea nu mai face două parale atunci când ești ascultat din centrală, operațiune care se face – de regulă – cu mandat de interceptare. Tot de regulă, beneficiarii sunt în acest caz agențiile guvernamentale. Poți ocoli această metodă de interceptare cu ajutorul mai multor soluții proprii de criptare.

a) soluția ieftină și simplă: Apeluri VoIP (prin Skype, Gizmo5 etc.) de pe un smartphone. Însă metodele de decriptare pentru rețelele standard nu par a mai fi un secret, pentru serviciile guvernamentale cel puțin.

b) soluția ieftină și complicată: Programul zfone (www.zfoneproject.com) instalat tot pe un telefon deștept și folosit exclusiv pentru apeluri VoIP. În cazul acesta, protocolul de criptare este cunoscut doar de cei doi parteneri de discuție. Singura condiție este ca ambii să aibă programul instralat.

c) soluția scumpă și simplă: Un telefon criptat (exemple: www.cryptophone.de, www.privatewave.com, www.caspertech.com, www.gold-lock.com, www.totallysecurecommunication.com, www.tl2000.pl). Și în acest caz, ambii interlocutori trebuie să aibă telefoane similare. Avantajul este că furnizorii rezolvă și alte găuri de securitate.

Ce, credeai că s-au terminat? Nici vorbă. Aproape oricare telefon, deștept sau nu, poate fi programat de la distanță (de operator sau chiar de rău-voitori) să transmită conținutul convorbirii pe un canal paralel. Criptarea nu mai contează, de vreme ce ea este valabilă pentru canalul principal. Și da, poți fi ascultat chiar și când nu vorbești la telefon.

3. În cazul smartphone-ului este cel mai ușor, dacă cel care vrea să te asculte îți instalează un program special pe telefon (să-i zicem virus) fără știrea ta. Soluția este să ții închise infraroșiile, bluetooh sau wifi.

4. Chiar dacă telefonul este mai puțin deștept, metoda rămâne disponibilă pentru experți. Protocolul numit “roving bug” presupune că un semnal de la distanță ordonă deschiderea microfonului.

5. Dacă securistul are puțin noroc și echipamentul potrivit, nu-i trebuie atâtea complicații. Unele telefoane transformă vocea și în semnale reziduale pe care le aruncă pe distanțe scurte în jurul benzii de 2 MHz (față de 900 MHz, frecvența GSM). Metoda este similară dar mai eficientă decât cea de la punctul 1, pentru că semnalul este tot timpul analog.

Chiar și cu bateria scoasă, “inamicul ascultă”. Are nu o metodă, ci două:

6. Dacă are acces fizic la telefonul tău, îți poate plasa un microfon independent. Cel mai ușor este să îl integreze într-o altă baterie, de unde să aibă și sursă practic nelimitată de curent. Soluția evidentă este să nu lași niciodată telefonul la îndemâna altcuiva.

7. Însă chiar și dacă arunci bateria cu totul poți fi ascultat. Știu că deja nu-ți vine să crezi. Nici americanilor nu le-a venit să creadă că ambasadorul lor în Rusia a fost ascultat timp de șapte ani cu ajutorul unui dispozitiv atât de simplu încât nimeni nu credea că poate exista. “Chestia“, care nu avea nevoie de o sursă de curent, fusese inventată de savantul rus Leon Teremin și stă la baza tehnologiei RFID de azi.
Pe scurt, dacă microfonul telefonului tău este bombardat cu microunde de o anumită frecvență el va rezona inclusiv modulațiile de voce pe care le percepe. Deci, cel mai sigur este să nu ai telefonul lângă tine când pui la cale vreo lovitură de stat.


***

Desi in salonul de la Reanimarea Maternitatii Giulesti, cuprins de flacari lunea trecuta, incubatoarele, mobilierul si toata aparatura au fost distruse de flacari, anchetatorii au descoperit surprisi ca o iconita de plastic, infatisandu-l pe Sfantul Stelian cu un prunc in brate, a ramas intacta. Temperatura in seara dezastrului atinsese in incaperea respectiva circa 200 de grade Celsius, cu toate acestea, obiectul a fost gasit sub o saltea carbonizata, fara sa aiba vreo urma ca trecuse prin foc. “E o minune! Mi-au dat lacrimile. Va rog sa i-o dati parintelui care a pus-o acolo. Macar cu asta sa ramana. Stiu ca bebelusii din patuturi au murit asfixiati luni seara. Totusi, sper si ma rog la Dumnezeu ca iconita sa-l fi protejat pe copilas si acesta sa traiasca”, a declarat anchetatorul care a gasit iconita, in exclusivitate pentru Libertatea. Cinci bebelusi au pierit si alti sase au suferit arsuri grave in urma unui incendiu care a izbucnit, luni seara, la Reanimarea Maternitatii Giulesti din Capitala.

Au fost botezaţi de urgenţă, chiar în prima noapte după ce au fost aduşi de la Maternitatea Giuleşti la Spitalul “Grigore Alexandrescu”.

Preotul Tudor Peiu a fost chemat în miezul nopţii şi a făcut slujbe pentru micuţi. Să apuce săracii să fie creştinaţi! Copilaşii au primit numele sfinţilor serbaţi chiar în acea zi fatidică, 16 august.

„Unora le-am dat eu nume, altora le-au dat părinţii. Au ales chiar numele Sfinţiilor Martiri Brâncoveni (Constantin, Ştefan, Radu, Matei), fără să ştie însă că aceştia erau serbaţi în acea zi. I-am pus sub ocrotirea sfinţilor din ziua botezului”, ne-a declarat preotul de la bisericuţa aflată în curtea spitalului.

Părintele Tudor Peiu face zilnic rugăciuni la căpătâiul bebeluşilor în suferinţă şi ne îndeamnă să ne rugăm pentru micuţii care se zbat între viaţă şi moarte.

„Rugaţi-vă pentru ei: gemenii Radu Marian şi Ştefan Marin, gemenii Ştefan şi Ana (botezată cu numele mamei Maicii Domnului), Constantin […] şi Maria Daria”, ne-a spus părintele, exact aşa cum se scriu de obicei acatistele pentru cei dragi.

(pentru cine are timp sa studieze conceptiile acestui “teolog” vadit de erezie de catre intreg Sfantul Munte si de Cuv. Paisie Aghioritul – a se vedea aici )

Alta cerere pentru o revolutie in Biserica

Garda financiara amendeaza Biserica

 • Hotnews:

Muzeul Holocaustului critica BNR pentru ca refuza sa retraga moneda cu patriarhul Miron Cristea: “O decizie nechibzuita”

Ambasadorul SUA Mark Gitenstein: Sunt foarte dezamagit de decizia BNR de a emite o moneda cu patriarhul Miron Cristea

***


Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania

Revolta Americanilor. Vara aceasta a fost una grea pentru institutia casatoriei in emisfera vestica. In iulie, Argentina a legiferat casatoriile homosexuale, pe 8 iulie un judecator federal american a abrogat cu de la sine putere legea federala americana care defineste casatoria barbat-femeie, si pe 4 august un judecator homosexual din California a declarat nul amendamentul constitutional adoptat de californieni in noiembrie 2008 care interzice casatoriile homosexuale. Americanii sunt revoltati. Li se pare ireal ca un judecator are indrazneala sa anuleze o parte din constitutia Californiei pe care doar cetatenii o pot adopta, abroga sau modifica. Dintre extrem de multele comentarii care au aparut si continua sa apara pe aceasta tema, va prezentam unul exceptional, cel al lui Rush Limbaugh , vedeta a programelor conservatoare de radio americane: Americanii, spune el, sunt in fierbere si asteapta cu nerabdare alegerile din noiembrie sa se revanseze (link).

Argentina. In Argentina, magistratii se revolta si ei impotriva legiferarii casatoriilor homosexuale. Unii declara ca nu le vor oficia din cauza convingerilor lor crestine (link).

Spania – Divort. In Spania, divortul a atins proportii epidemice, peste 110.00 de divorturi in 2008. Cresterea e vertiginoasa. In 1998, doar 36.072 de divorturi au fost inregistrate in Spania. In ultimii 10 ani, rata divortului a crescut cu 205%. O tragedie nationala, spun comentatorii (link).

Spania – Un judecator curajos. Acum cateva saptamani, un judecator a fost amendat cu 100.000 de euro pentru ca a refuzat adoptia unei fetite de catre o pereche de lesbiene. In decembrie 2008, el a fost suspendat din functie si i s-a dat o limita de 5 august sa plateasca amenda, cat si daune morale de peste $7.000 cuplului lesbian. Judecatorul are 7 copii. Dupa cum se vede, socialistii spanioli continua distrugerea societatii spaniole (link).

Rusia. Rusia si SUA au negociat recent reluare adoptiilor copiilor rusi de catre americani. Rusii au insistat si americanii au cedat cerintei Rusiei ca orfanii sa nu poata fi adoptati de catre homosexuali (link).

Estonia. Estonia nu e interesata de legiferarea casatoriilor homosexuale. Dimpotriva, e mai interesata de lucrurile de mai mare importanta imediata, cum ar fi crearea locurilor de munca (link).

Homosexualitatea nu e innascuta. Ne nastem normali din punct de vedere sexual, afirma un studiu emis de Universitatea Otago din Christchurch, Noua Zeelanda, si comentat pe 23 iulie in ziarul NZHerald. Deviatia de la normalitate inspre homosexualitate e determinata de factori externi, in primul rand de abuzul sexual ca minori. Studiul se alatura multor altora care afirma valideaza aceeasi concluzie: homosexualitatea nu este innascuta, ci rezultatul unor evenimente si factori externi din viata persoanei (link).

Jocuri de noroc. Cetatenii statului american Maryland s-au saturat de cazinouri. Asa ca in toamna vor vota intr-un referendum daca vor sa permita constructia celui mai mare cazinou din stat. Recent, Curtea Suprema a statului a declarat legala initiativa cetateneasca (link).

Inca o revolutie americana? Am remarcat un articol aparut in iulie in prestigioasa publicatie americana conservatoare American Spectator, “America’s Ruling Class – And the Perils of Revolution” (“Clasa conducatoare a Americii – si pericolele revolutiei”) Autorul deplange uniformizarea fortata a gandirii americane si alunecarea spre un totalitarism intelectual. Pana acum cativa ani, observa autorul, diversitatea era puterea Americii, cand nici o parte a Americii nu avea o influenta dominanta asupra restului societatii americane. In ultimii ani insa, afirma autorul, se reliefeaza tot mai mult o conformitate cognitiva si intelectuala impusa de elite si reliefata in deciziile judecatoresti. De aceea, autorul prezice posibilitatea uni noi revolutii americane pentru reafirmarea unui pluralism real (link).

Avort – America Latina. Un sondaj de opinie facut recent in Brazilia, Chile, Nicaragua si Mexic arata ca majoritatea cetatenilor acestor tari sunt impotriva avortului, cu exceptia cazurilor aparte, cum ar fi pericol pentru viata mamei sau al copilului, viol sau malformatii ale fatului (link).

Australia. In ultimii ani, conservatorii autralieni au fost constanti pe pozitie impotriva casatoriilor sodomite. Notam un editorial din 21 iulie din The Australian, in favoarea casatoriei si familiei naturale, scris de Bill Muehlenberg, lider al miscarii profamilie din Australia. Tot anul acesta, el a publicat o carte in care combate casatoriile sodomite (link).

Un inceput bun? In iulie a avut loc o consfatuire de lucru intre reprezentanti ai diferitelor miscari religioase din Europa si presedintii Parlamentului European, Comisiei Europene si Consiliului Europei. Consfatuirile s-au focalizat asupra necesitatii de a lupta impotriva “saraciei si a excluderii sociale.” Articolul 17 din Tratatul de la Lisabona impune un astfel de dialog intre liderii Uniunii Europene si lideri civici si ai grupurilor religioase. Agenda a fost decisa de liderii unionali, nu de liderii religiosi (link). – Un inceput bun pentru cine? (n.n.)

Demografie. Ca si cand nu am fi avut destule studii privind dezastrul demografic cauzat de miscarea de control al populatiei, Societatea Regala Britanica a anuntat lansarea unui studiu major privind cresterea populatiei si impactului ei asupra societatii si mediului. La acest studiu vor participa “capetele luminate” din domeniul demografiei si se asteapta sa fie finalizat la inceputul anului 2012 (link).

Casatoria nu e necesara. Newsweek e una din prestigioasele publicatii americane care a facut din suprimarea institutiei casatoriei un obiectiv prioritar al politicii ei editoriale. In ultimii ani, a publicat numeroase articole impotriva casatoriei si religiei, si in favoarea homosexualitatii. Ultimul articol, publicat pe 20 iulie, e simbolic si nu se lasa mai prejos. Are un titlu indraznet: “The Case Against Marriage” (“Argument impotriva casatoriei”) si afirma ca familia si casatoria nu mai sunt importante, necesare sau relevante in secolul 21 (link).

Textul deciziei judecatoresti. Cei interesati pot citi aici) textul integral al deciziei judecatoresti din 4 august care a anulat amendamentul constitutional pro-casatorie din California din noiembrie 2008. Cazul urmeaza sa fie dus in recurs in urmatoarele saptamani.

Libertatea religioasa in America. Se pare ca presedintele Obama si-a pus in minte sa schimbe notiunea de libertate religioasa in America. In sensul acesta, incercarile lui sunt unice in istoria SUA. Pana anul acesta, intreaga societate americana vorbea la unison despre “libertatea religioasa.” Administratia Obama a eliminat acest termen din vocabularul Casei Albe si l-a inlocuit cu “libertatea de inchinare.” (“freedom to worship”) Are lucrul acesta vreo semnificatie ascunsa? Fara indoiala, spun comentatorii. Libertatea de inchinare” exclude libertatea parintilor de a-si educa copiii in religia proprie, de a poseda literatura religioasa, de intrunire in public pentru a manifesta sentimente religioase, de a strange fonduri in scopuri religioase, de a evangheliza, de a promova activitati caritabile sau de a avea un sistem de educatie religioasa sau seminarii pentru pregatirea personalului de cult (link).

Parintii nu conteaza. In aceasta directie cauta sa duca societatea americana elita ei intelectuala si seculara. Notam o aparitie editoriala pe aceasta tema, What Is Right for Children? The Competing Paradigms of Religion and Human Rights (“Ce e potrivit pentru copii? Competitia intre Religie si Drepturile Omului”). Publicata in august 2009, cartea e scrisa de profesori universitari si de drept care promoveaza ideea ca parintii nu au dreptul sa-si educe copiii in credinta religioasa. De asemenea, ei sugereaza abolirea educatiei de acasa (homeschooling) si a scolilor private. Toate scolile, spun ei, trebuie sa fie publice iar educatia strict seculara (link). (…)


Categorii

Al treilea razboi mondial, Criza mondiala, Era Big Brother, Iran, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “IRANUL TROPAIE A RAZBOI… “PLANETAR”/ Semnul focului? Incendiile fac ravagii in lume/ PE MARGINEA COLAPSULUI ECONOMIC SI SOCIAL/ OMS si-a gasit o noua “jucarie”: superbacteria ucigasa/ Cum ni se asculta telefonul?/ COPIII ARSI SI MINUNILE LUI DUMNEZEU/ Linsaj dezlantuit asupra Bisericii. PREGATESTE TERENUL PT. O PRIGOANA A ORTODOCSILOR, “AJUTATA” DE PROVOCARILE INFILITRATILOR “ZELOTI”?/ Asalt pe frontul gay si impotriva drepturilor parintilor (STIRI 13 – 23 AUGUST 2010)

 1. Saptamana trecuta, ZiuaVeche scria ca grupul Bilderberg si-a dat acordul la atacarea Iranului, sugerandu-se ca Rusia si China sunt astepate ca sa aprobe decizia.

  Inca de pe vremea razboiului din Serbia, sau Irak, Rusia a afirmat ca nu recunoaste decat deciziile Consiliului de securiate, ca atacurile sunt ilegale si neconforme cu sistemul juridic de dupa al II lea razboi mondial.

  De data aceasta Rusia s-ar putea sa nu mai stea pasiva. Probabil ca din aceasta cauza nu incepe atacul…

 2. Trebuie stiut ca in cazul in care va fi o confruntare de proportii intre marile puteri, aceasta este planificate si pregatita cu mult timp inainte pana la cel mai mic detaliu posibil (ca la sah).

  Citeam undeva, ca razboiul de eliberare a Constantinopolui, a inceput sa fie “planificat”, inca din momentul in care turcii au inceput sa contruiasca marile baraje de pe Tigru si Eufrat, care ar urma sa dirijeze apa acestor fluvii, catre sistemele de irigatii din Anatolia.

  In ultimii doi ani, presa a publicat tot felul “de preziceri” despre conflictul major ce urmeaza sa aiba loc in 2012. Este interesant ca asemenea preziceri au avut loc si in Rusia – e drept mai putin mediatizate.

  Presa occidentala este strict cotrolata si prin urmare in opinia mea este vorba de mesaje de avertizare-manipulare a populatiei.

  Se pare ca ultima smecherie in materie de manipulare si influentare a opiniei publice, este aceea cu prezicatorii; acestia devin in anumite cazuri purtatori de cuvant ai guvernelor, cu un anumit impact asupra opiniei publice. Guvernele “nu pot interveni” pt ca respecta “libertatea de opinie”; pe de alta parte nu pot fi trase la raspundere pt ceea ce transmit “prezicatorii” maselor de oameni indobitociti.

 3. saptamana trecuta m-am uitat la serialul ” la limita imposibilului” si am vazut un episod in care un virus rezistent la orice antibiotic a cam ras populatia pamantului si peste 3-4 zile vad pe un site specializat cu informatii medicale cum ca a aparut un asemenea virus.
  serialul e facut in ’97, virusul a aparut in 2010 pe bune dupa cate vad.
  in alt serial “C.S.I. miami” un profesor era anchetat pentru ca se presupunea ca a omorat pe cineva, era descris ca un tip interesat de “teoria conspiratiei” si unu dintre politisti spunea ironic cum ca acel profesor credea in prostii si enumera mai multe lucruri pe care nu mi le amintesc si printre care erau si chemtrails, iar una dintre bio-chimistele de la laborator spune amuzata ca nici nu a auzit de asa ceva.
  in filme si seriale vor sa-i faca pe acesti adepti ai “teoriei conspiratiei” sa para niste nebuni periculosi.
  am mai auzit cum ca mai toata tehnologia care apare in filme este depasita de 10 ani.
  partea proasta e ca majoritatea oamenilor chiar cred ca aceste lucruri sunt prostii si ca chemtrails nu exista si ca guvernele lumii n-ar otravi populatia voit.
  nu au incredere in guverne dar nici nu cred ca ar face chiar atat de mult rau.
  oamenii sunt rupti total de realitate si chiar cred tot ce se spune la tv, radio si ziare si daca incerci sa le spui ori nu te cred din start ori daca reusesti sa le dovedesti cat de cat anumite lucruri care se leaga dau din umeri si isi vad de treaba.
  totul este planificat cu mult inainte, uneori este atat de incredibil incat cei care le planifica pot scoate carti sf, Dune, 1984, ultima parte din haptalogia lui Orson Scott Card – In umbra gigantului se descrie cam ce se doreste, 1984 s-a si se intampla inca, Dune citita mai atent iti poate revela anumite dedesubturi ale masoneriei, iar ultima mentionata descrie destul de bine cam cum va fi declansat al III-lea razboi mondial. cine cu cine impotriva cui si mentioneaza chiar inscaunarea unui hegemon, care poate fi numit antihrist, pentru ca e descris destul de bine si seamana cu ceea ce am citit despre el.
  toate sunt destul de pe fata, daca ai ochi sa vezi, partea proasta e ca cei care citesc carti duhovnicesti nu prea citesc sf-uri si invers pentru a vedea legaturile. Pentru cei care citesc carti duhovnicesti e mai bine ca deja sunt multe profetii si nu au nevoie de “s.f.-uri”
  eh, e greu cand vezi si stii lucruri si n-ai ce face si lumea nu te asculta sau daca te asculta te cred nebun. le povestesti miracole care ti s-au intamplat si incearca sa gaseasca explicatii stiintifice pentru ele…
  Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

 4. Interesanta stirea despre programul fix al bisericilor. Te pomenesti ca in curand nu o sa mai putem sta la slujba de Inviere sau la slujba de Prohod pentru ca ne salta politia ca trezim ateii din somn…

 5. toti avem parte de miracole mai mari sau mai mici in fiecare zi. Doar ca unii le spunem miracole iar altii le zic intamplari. Insa cei care le spun intamplari nu pot explica de ce nu s-a intamplat nenerocirea care era cat pe ce sa se intample, nu pot explica de ce in ultima clipa ceva a oprit sau a deviat masina ce venea spre tine, in ultima clipa directia unui foc s-a schimbat, gheata a ocolit chiar gradina ta, ei nu pot explica cum e posibil ca atunci cand gandesti ca ti s-au terminat proviziile tu faci rost de altele (de fapt nici chiar tu nu stii cum s-a intamplat asta) ori cum ai reusit sa traiesti pur si simplu ani buni cu buzunarele goale si sa nu duci lipsa de nimic; iar exemple sunt nenumarate. De ce trebuie sa te amarasti ca lumea nu vede? Pai cum poti sa vezi intreg firul pe care il tot despici?

 6. Scoateti link -ul cu:
  Ziuaonline: O iconita cu Sfantul Stelian, gasita intacta printre aparatura carbonizata de la Maternitatea Giulesti

  De ce?
  Informatia nu cred ca este adevarata ci are o directie subtila anticrestina.

  Adica Dumnezeu lasa sa arda atiti copii, dar salveaza o bucata de plastic.
  Cam asta este ideea.

 7. @ Alin:

  Nu suntem siguri ca e asa… Icoana nu e, oricum, o bucata de plastic…

 8. Comentariu de pe pagina respectiva:

  #1 Eu — Feynman 25-08-2010 10:29
  Intrebarea mea este: articolul asta e ironic? Exista o lege a lui Poe care spune ca nu poti deosebi bataia de joc de habotnicie. Nu sesizati ironia?
  Dumnezeu omoara niste copii, dar e foarte preocupat de un obiect, sa-l salveze. Ii pasa mai mult de o iconita, nu?
  Pentru cunostintele voastre generale, exista plastic care rezista la mai mult de 200 C. Pana si hartia ia foc pe la 450 C, asa ca daca era vreo Biblie pe acolo, puteati avea de ce sa va extaziati.
  Un dumnezeu caruia sa-i pese mai mult de un obiect chicios decat de niste copii nevinovati, frumos dumnezeu v-ati inchipuit. Dupa chipul si asemanarea voastra.

  Voi ati putea sa-l contraziceti? Sub unele aspecte da (Dumnezeu nu omoara copii), dar ideea in esenta cam asta e, nu poti vorbi de miracol in contextul in care o icoana a scapat neatinsa (poate din motive pur naturale cum explica individul) dar atati copii fara nici o vina au murit sau ramas cu sechele severe pe viata, ca sa nu mai vorbim si de parinti.

  Icoana ar trebui sa ne faca sa ne apropie de Dumnezeu iar prin aceasta apropiere sa ne raportam cu dragoste si compasiune la aproapele nostru.

  Insa atunci cand pretindem ca vedem divinitatea si miracolul intr-o icoana si jubilam pentru ceea ce se incadreaza doar formal in standardele miracolulului pe care ni l-am insusit din reflex, nu ca traire autentica -caci ignoram suferinta si nenorocirea aproapelui, atunci nu mai putem vorbi de icoana in intelesul ei spiritual, ci de idolatrie fata de ideea de icoana si ideea de miracol.

  Stim ca Sf. Stelian este protectorul copiilor, dar poate ca situatia asta tocmai demonstreaza faptul ca daca e prezent doar pe perete si nu si in inimile oamenilor, prea putin ii poate proteja..

 9. @Alin

  Frate am vazut si eu comentariul si m-a durut ingrozitor sufletul gandindu-ma cati ca el gandesc asta. Primul impuls al durerii provocate a fost sa-i dau un raspuns in care sa-l luminez un pic…insa m-am oprit.
  Din pacate am multi ca el in jurul meu si cam stiu modul lor de gandire
  Nu textul e de vina sau stirea pentru ca oricum ai spune-o sau ai arata-o, ei tot un dumnezeu rau ar vede….
  Caci fiecare intelege (vede) dupa cat de curat ii sunt ochii sufletului.
  Este greu (aproape imposibil) sa convingi unul ca el de darul pe care-l avem noi ca oameni: Creatorul nostru Iubirea in Persoana, care ni se ofera in totalitate. Pentru oameni ca el, noi ceilalti nu putem decat sa ne rugam…
  Un om cu viata sfanta poate are sanse sa-i patrunda in inima inchisa.
  (Ma gandesc ca de ex. parintele Arsenie Boca ar fi putut sa explice clar fiecarei familii in parte de ce s-a intamplat asta…..nu stiu insa cat de mult ar fi inteles parintii sau ar fi acceptat explicatiile…ma gandesc si eu)

  Sunt insa unii la inceput de drum pe Cale si care se intreaba de ce s-a intamplat asta si asta? Pe aceea ii poti trimite la episoade asemanatoare din Noul sau Vechiul Testament.
  In situatia asta ca exemplu ar fi copiii omorati de Irod la nasterea Mantuitorului, ….insa unul ca cel care a facut acel comentariu n-ar intelege absolut deloc, ar spune ca e tot o “nedreptate” si “cruzime” deci mai mult i-ai da apa la moara.

  Sa-i odihneasca Bunul Dumnezeu pe copiii care s-au prapadit, pe cei vii sa-i miluiasca cu mare mila Sa si pe parinti sa-i intareasca.

 10. Pingback: Ce mai zic expertii in terorismul ”alb” de extrema dreapta: STATUL AR TREBUI SA INTERVINA DACA INFLUENTA IDEOLOGICA A PARINTILOR AMENINTA BUNASTAREA COPIILOR
 11. Pingback: De vorba cu Parintele Anthony din Colorado despre HOMESCHOOLING - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare