NATO SE GANDESTE LA UN ATAC AL RUSIEI IN EUROPA DE EST/ Patriarhul Kirill se implica in batalia geostrategica pentru Moldova?/ ONG-URILE ANTICRESTINE AU CERUT RENUNTAREA LA BULETINELE BIOMETRICE. DACA NICI ATEII NU LE VOR, CINE LE DORESTE, PANA LA URMA?/ Mocneste revolta in agricultura/ PATRIARHIA VS. MASONUL PRIGOANA/ Alianta Familiilor lanseaza Declaratia de la Timisoara (STIRI 23-24 AUGUST 2010)

25-08-2010 18 minute Sublinieri

NATO trece, conform revistei The Economist, printr-o revoluţie. Strategii militari fac, pentru prima oară, planurile pentru apărarea Europei de Est de eventuale atacuri din partea Rusiei. În acelaşi timp, se înmulţesc vocile care pledează pentru aderarea Rusiei la NATO. (…) Nu este pentru prima oară când Valasek evocă posibilitatea aderării Rusiei la NATO. A mai facut-o într-un studiu publicat anul trecut, care se bucură de apreciere în mai multe capitale europene. Noua propunere intervine însă în momentul în care NATO, la iniţiativa Casei Albe, a început să elaboreze planurile pentru apărarea statelor din Europa de Est de un posibil atac din partea Rusiei, o eventualitate considerată tabu chiar şi pe vremea lui George W. Bush. Administraţia Obama pare să însoţească „resetarea” şi deschiderea faţă de Moscova cu măsuri de întărire a NATO. Această politică corespunde punctelor de vedere ale principalului consilier pentru Rusia al preşedintelui Obama, Michael McFaul. Într-o depoziţie în faţa Comisiei de Politică Externă a Camerei Reprezentanţilor, imediat după războiul din Georgia, în septembrie 2008, McFaul a propus un plan în 12 paşi pentru relaţia cu Rusia. Ultimele două puncte sună astfel: „…Dacă facem toate lucrurile acestea nu înseamnă să nu discutăm direct cu ruşii despre interesele noastre şi lucrurile de care ne pasă. Vom vorbi cu ei despre reducerea arsenalelor nucleare, nonproliferare şi Iran. Dar nu o facem ca o favoare făcută ruşilor. Nu o să le cerem să ne facă o favoare pentru că ei nu gândesc în felul acesta. Dacă impunem un asemenea mod de a gândi, suntem naivi. (…) În final, ar trebui să ţinem uşa deschisă pentru un răspuns diferit din partea Rusiei. Avem un interes de securitate naţională ca Rusia să facă parte din instituţiile occidentale. Şi aş spune, aşa cum am spus-o de nenumărate ori, unei Rusii democratice ar trebui să i se permită accesul în NATO. Aş vrea să subliniez adjectivul – o Rusie democratică, nu Rusia actuală. Dar trebuie să păstrăm uşa deschisă”.

Rusia a interzis importul produselor agricole din Republica Moldova pentru o serie de producători autohtoni, potrit unor surse de la Chişinău, citate de Jurnal.md. Autorităţile au confirmat informaţia, iar subiectul va fi discutat în cadrul unei şedinţe de urgenţă la Guvern, programată marţi după-amiază. Măsura intervine după ce exportatorii moldoveni de vinuri au întâmpinat probleme cu Rusia. Şeful serviciilor sanitare ruse, Ghennadi Onişcenko, a anunţat dumincă seară că suspendă vizitele la producătorii moldoveni de vin, motivând că a fost deranjat de “comportamentul autorităţilor moldovene”, pe care le-a jignit sugerând că au mintea tulburată de substanţele dăunătoare din vinurile autohtone.

 • Ziuaveche:

Mihai Ghimpu lucreaza la un decret de condamnare a Pactului Ribbentrop-Molotov

Delirium tremens la Moscova: Patriarhul kaghebist Kiril sustine ca Moldova este parte inseparabila a Sfintei Rusii

Ne rugam pentru Republica Moldova, pentru prosperitatea poporului moldovenesc, ca orientarea politica a Republicii Moldova sa ajute la pastrarea unitații Sfintei Rusii”. Declaratia halucinanta apartine patriarhului Kiril al Moscovei si al intregii Rusii, un kaghebist de aceeasi teapa ca Vladimir Putin, dar mult mai perfid si mai periculos, care si-a facut un ideal din a ataca poporul roman si Biserica sa. Uneori suntem intrebati: dar de ce atribuiti Moldova Sfintei Rusii, caci moldovenii vorbesc o alta limba, neslava? Si eu raspund ca Sfanta Rusie este o notiune nici etnica, nici politica, nici lingvistica, este o notiune spirituala”, a mai spus Kiril, in cadrul intalnirii cu arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei in frunte cu IPS Mitropolitul Vladimir la Manastirea Solovki.

Comunicatul Patriarhiei Moscovei si a intregii Rusii

La 21 august 2010, la manastirea stavropighiala de calugari din Solovki (insula Solovki din Marea Alba – nota traducatotului), a avut loc intalnirea planificata intre Sanctitatea Sa, Patriarhul Moscovei Kirill cu ierarhii mitropoliei Chisinaului si a Moldovei.

La intalnire au participat mitropolitul Chisinaului si al intregii Moldove Vladimir, presedintelele Sectorului de Relatii externe bisericesti al Patriarhiei Moscovei, mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, episcopii Sava de Tiraspol si Dubasari, Anatolie de Cahul si Comrat, Petru de Hancu, Marchel de Balti si Falesti.

Sunt foarte bucuros, vladica, ca impreuna cu episcopatul Inaltpreasfintiei voastre sunteti aici, pe acest pamant sfant, – a spus Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Ruse, salutandu-l pe mitropolitul Chisinaului Vladimir. – Uneori suntem intrebati: “dar de ce atribuiti Moldova Sfintei Rusii, caci moldovenii vorbesc o alta limba, neslava?” si eu raspund ca Sfanta Rusie este o notiune nici etnica, nici politica, nici lingvistica, este o notiune spirituala”.

“Atunci cand ne rugam impreuna cu fratii si surorile noastre din Moldova, noi nu simtim nici o diferenta – in fata lui Dumnezeu suntem un singur popor – a continuat Sfantul Vladica. – Anume aceasta comuniune de valori, comuniune a orientarii spirituale formeaza unitatea noastra spirituala, care este mai presus de orice granite politice; si nici un fel de partide politice care ne ameninta cu o ruptura intre noi nu sunt capabile sa distruga acesta unitate. Cu cat mai devreme vor intelege ei asta, cu atat mai putine puteri vor risipi in van”.

“Ne rugam astazi pentru Moldova, pentru inflorirea poporului moldovenesc, pentru ca orientarea politica a Moldovei sa contribuie la pastrarea unitatii Sfintei Rusii”, – a spus in incheiere Sanctitatea Sa, Kirill, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii.

Serviciul de presa al Patriarhiei Moscovei si a intregii Rusii

(traducere in limba romana de pe   cubreacov.wordpress.com)

Atacurile kaghebistului Kiril

Hotararea Patriarhiei Romane de a deschide trei noi eparhii pe teritoriul Moldovei este un pas care distruge unitatea ortodoxa si nu va ramane fara consecinte, declara in 2007 Kiril, pe atunci fiind presedintele Departamentului pentru Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei si mitropolit de Smolensk si Kaliningrad.Am considerat intotdeauna ca nu trebuie sa incalcam randuielile canonice, care nu permit crearea unei jurisdictii pe teritoriul alteia. Ceea ce s-a intamplat acum reprezinta o incalcare grava a randuielilor canonice, iar acest pas este indreptat spre distrugerea unitatii sfintei Ortodoxii”, a spus ierarhul la o conferinta in cadrul expozitiei „Rusia Ortodoxa”. „Suntem foarte ingrijorati si, desigur, actiunile Patriarhiei Romane nu vor ramane fara urmari”, a subliniat mitropolitul. El a remarcat ca in noiembrie, in capitala Rusiei ar fi trebuit sa aiba loc un dialog intre Bisericile Rusa si Romana, „nu doar in ce priveste Moldova, ci si alte chestiuni”. „Ne-am exprimat ca aceasta intalnire nu este posibila la Moscova, deoarece aceasta va fi inteleasa gresit in Moldova si poate fi inteleasa gresit in Romania si chiar la noi”, a mai spus mitropolitul.

La sfarsitul lunii ianuarie 2009, cu doar cateva zile de a fi intronizat Patriarh, Kiril a reinnoit atacurile predecesorului sau Aleksei al II-lea impotriva Bisericii Ortodoxe Romane. Patriarhul Kiril acuza BOR de “atentate la teritoriul canonic al Bisericii Ruse”. Ca si anterior, nemultumirea Patriarhiei Rusiei avea legatura cu gestul Patriarhiei Romane de a recunoaste Mitropolia Basarabiei. Potrivit frontnews.ro, noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, a caracterizat masura Patriarhiei Romaniei de reactiva Mitropolia Basarabiei drept un “atentat la teritoriul canonic al Bisericii Ruse”. Declaratia a fost facuta de Kiril in primul sau mesaj dupa alegerea sa ca sef al Bisericii Ruse, si a fost adresat unui Sinod local din Rusia.

Biserica Ortodoxa Romana a reactivat acum cativa ani Episcopia de Balti (fosta a Hotinului), Episcopia Basarabiei de Sud, (fosta Cetate Alba Ismail) si Episcopia Ortodoxa a Dubasarilor si a toata Transnistria, (fosta Misiune Ortodoxa Romana din Transnistria), plasate in cadrul Mitropoliei Basarabiei. Dupa ce a criticat aceasta decizie, noul patriarh Kiril al Rusiei a aratat, in discursul sau, ca Biserica Ortodoxa Rusa nu a renuntat niciodata la dialogul cu Biserica Ortodoxa Romana si nu a intrerupt comunicarea, fiind constienta de importanta gasirii unor solutii reciproc acceptabile, care sa puna capat “dezordinii canonice si sa contribuie la ridicarea relatiilor bilaterale la un nivel superior”.

In replica, Patriarhia Romana sustine ca reactivarea Mitropoliei Basarabiei reprezinta revenirea la o realitate existenta in perioada interbelica, iar exercitarea autoritatii canonice a Patriarhatului de la Moscova asupra credinciosilor ortodocsi romani din Basarabia a fost un act “nedrept si abuziv”. Biserica Ortodoxa Romana a avut relatii delicate cu Biserica Ortodoxa Rusa inca din 2001, cand, cu aprobarea Curtii Europene a Drepturilor Omului, a reinfiintat Mitropolia Basarabiei, la cererea majoritatii credinciosilor din Republica Moldova, infuriind Rusia.

In ianuarie 2009, presigioasa publicatie The Times scria ca o comisie parlamentara condusa de un preot disident, parintele Gleb Yakunin, a stabilit, pe baza arhivelor KGB, ca mitropolitul Kiril este fostul agent “Mikhailov”. De asemenea, conform cotidianului Kommersant, Kiril este acuzat ca s-a folosit la maximum in anii ’90 de reducerile de taxe, de care beneficia Patriarhia Rusa, la alcool si tigari, produse care erau incluse pe lista de produse de ajutor umanitar. Supranumit “Tarul tutunului”, mitropolitul Kiril a fost implicat intr-o serie de scandaluri care au zguduit societatea rusa, Patriarhia Rusa devenind treptat unul dintre cei mai mari proprietari de fabrici si terenuri, inclusiv concesiuni petroliere, din Rusia.

Implicarea Mitropoliei Moldovei in politica cu girul Rusiei

Mitropolia Moldovei se implica oficial in politica, scria pe 18 iunie Jurnal de Chisinau. „Suntem dispusi sa acordam o sustinere deplina procesului de afirmare in viata publica a unei noi forte politice (proiectul politic al lui Valeriu Pasat)”, se arata intr-o declaratie comuna de la inceputul acestei saptamani a membrilor Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova. Analistii politici si politicienii considera ca in spatele acestui proiect politic se afla Moscova care, in marea sa dorinta de a pastra cu orice pret R. Moldova in raza sa de influenta, arunca in joc ultima arma – biserica. Directorul Institutului de la Moscova pentru tarile CSI, Vladimir Jarihin, inainteaza o ipoteza: solicitat de Radio Europa Libera, acesta a opinat ca, in spatele proiectului Pasat, se afla Patriarhia Rusa, nu si Kremlinul. „Nu prea inteleg ce legatura are Moscova cu toate acestea. Patriarhul Kiril, in repetate randuri, a subliniat ca Biserica Ortodoxa Rusa nu este Biserica Ortodoxa a Federatiei Ruse si ca ea activeaza nu numai pe teritoriul Rusiei. De aceea, sa construiesti asemenea legaturi – de felul Pasat, Biserica Ortodoxa Rusa si guvernul Rusiei – inseamna sa te lansezi, pur si simplu, in speculatii politice”, explica Jarihin.

Un alt analist politic de la Moscova, Vitali Portnikov, sustine ideea lui Jarihin. „Intelegand foarte bine cat de importanta este pentru Patriarhul Kiril influenta sa asupra fostelor republici sovietice, el ar putea sa actioneze anume in aceasta directie. In Rusia exista o concurenta foarte serioasa intre puterea laica si cea religioasa, de fapt intre trei centre de forta: Dmitri Medvedev, Vladimir Putin si Patriarhul Kiril. Concurenta acerba care exista acum intre Dmitri Medvedev si Vladimir Putin ii permite Patriarhului Kiril sa spere la intarirea influentei sale personale, pe contul luptei care se da intre cele doua centre de putere laice”, afirma Portnikov.

***

 • Adevarul:

Scandalul cu Rusia ne poate scumpi gazele

Birocraţii UE, pensii de cel puţin 5.000 €

Ungaria investeşte în produsele tradiţionale

 • Money.ro:

Guvernul de la Atena cere marilor bănci elene să fuzioneze (VIDEO)

Grecia va începe din septembrie să se împrumute lunar din pieţe

Ifo: România este singura ţară din regiune unde PIB-ul îşi va adânci scăderea în S2 2010

Capital Economics: În cel mai bun caz, economia României va stagna în 2011 (VIDEO)

Situaţia din agricultura românească este de ani de zile un subiect care aduce mari nemulţumiri reprezentanţilor sectorului de profil. Potrivit preşedintelui Uniunii Naţionale a Patronatelor cu Capital Privat din România (UNPCPR), Costel Olteanu, se pare că în acest moment mocneşte latent o stare de revoltă pe care o vom vedea manifestându-se în perioada următoare printr-o nouă serie de proteste.În agricultură mocneşte latent revolta. Dacă până acum agricultorii au avut foarte multă treabă să adune de pe câmp recoltele, când vor termina, vor ieşi cu siguranţă în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirile care s-au strâns până acum”, a declarat, pentru Curierul Naţional, Costel Olteanu.

Preşedintele UNPCPR a atras atenţia că agricultorii sunt nemulţumiţi de faptul că sectorul este subfinanţat, de întârzierile cu care primesc subvenţiile, precum şi de lipsa de comunicare cu echipa ministerială, la toate acestea adăugându-se o serie de alte probleme.

“Sunt foarte multe zone în care există restanţe din 2009 la subvenţiile pe suprafaţă, ceea ce creează foarte mari probleme. În aceste condiţii, cei din sectorul vegetal se vor găsi în imposibilitatea de a înfiinţa noi culturi în 2011, astfel că riscăm ca suprafaţa cultivată să fie mult mai mică decât cea de anul acesta”, a explicat Olteanu. (…)

Pâinea s-ar putea scumpi cu 15%

În ceea ce priveşte situaţia de anul acesta a recoltei de cereale, preşedintele UNPCPR a atras atenţia asupra faptului că deşi nu au fost prezentate încă datele oficiale, recolta de anul acesta de grâu este mai slabă decât cea de anul trecut cu aproximativ 10-11%, iar calitatea este mai slabă cu 30%. Din date neoficiale, există însă grâu panificabil suficient pentru a acoperi producţia de pâine până la recolta următoare. Ceea ce se va importa va fi pentru îmbunătăţirea calităţii grâului românesc şi în acest caz problema va fi preţul la care vom importa, dat fiind faptul că preţul grâului a crescut foarte mult în ultima perioadă”, a menţionat Olteanu.
Mai mult, acesta a precizat că dacă în perioada următoare preţul pâinii va creşte, acesta se va datora dublării preţului grâului pe piaţa mondială. “În acest moment estimez o scumpire a pâinii în perioada următoare cu 15%”, a menţionat Olteanu.
Referitor la celelalte culturi, Olteanu ne-a mai spus că  “la floarea-soarelui, deşi recolta este abia la început, aceasta este una bună, iar la porumb se aşteaptă o recoltă mult mai bună decât anul trecut”, ceea ce “va scădea presiunea pe  grâul pentru furaj”. (…)

Rusia nu va importa cereale în acest an

Rusia nu va importa cereale în acest an, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii, adăugând că traderii au răspândit zvonuri privind această posibilitate pentru a “încălzi” piaţa. Analiştii au declarat că Rusia, al treilea mare exportator de grâu la nivel mondial anul trecut, va fi nevoită să importe mai multe milioane de tone de cereale, prima oară în peste zece ani, din cauza secetei.
“Rusia nu va importa cereale în 2010. Avem destule cereale. Acest zvon a fost răspândit în interesul unor traderi necinstiţi, pentru a încălzi piaţa”, a spus reprezentantul ministerului, Oleg Aksionov, citat de Mediafax. Ministerul anticipează că producţia de cereale a Rusiei va fi în acest an de 60-65 milioane de tone, comparativ cu 97 milioane de tone în 2009. Aksionov a arătat că această producţie, împreună cu stocurile de rezervă de 24 milioane de tone, pot acoperi confortabil consumul intern din Rusia, de circa 77 milioane de tone. Pe de altă parte, săptămâna trecută ministrul Agriculturii, Mikola Prisiazniuk, declara că Ucraina va reduce la jumătate exporturile de cereale din 2010, urmând să livreze până la sfârşitul acestui an 2,5 milioane de tone, ca urmare a problemelor legate de condiţiile meteorologice nefavorabile. Ucraina este cel mai mare exportator de orz din lume şi al şaselea mare furnizor de grâu.
O sursă a declarat anterior că Ucraina va limita exporturile de cereale din acest an la 2,5 milioane de tone, iar în perioada ianuarie-iunie 2011 va livra alte 2,5 milioane de tone.

***

 • Hotnews: 

Tehnologia de recunoastere faciala e pe cale sa devina mult mai raspandita si pune pe jar asociatiile care apara dreptul la intimitate

IPP solicita stoparea unei afaceri de 30 de milioane de euro: Cardul de identitate electronic “de care Romania nu are nevoie”.

 • Solicitam MAI sa precizeze de ce a renuntat la procedura de a permite persoanelor care, din convingeri personale, refuza eliberarea unui act biometric sa poata solicita eliberarea unui act nebiometric, la fel ca la reglementarile privind pasapoartele.
 • Solicitam MAI sa precizeze care este raportul de cost intre un card de identitate fara date biometrice si unul cu date biometrice.
 • In final, atragem atentia asupra faptului ca jurisprudenta CEDO interzice expres colectarea sistematica a datelor biometrice ale cetatenilor statelor semnatare.
 • O solicitare similară a mai fost făcută şi de alte organizaţii nonguvernamentale printre care Active Watch, Centrul de Jurnalism Independent, Accept.

Mai multe organizaţii dezaprobă proiectul privind actele electronice de identitate

Organizaţiile semnatare susţin că Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) nu a prezentat nicio dovadă din care să rezulte că prezentele cărţi de identitate nu pot să co-existe cu cărţile electronice de identitate, propuse a fi implementate începând cu 1 ianuarie 2011.

”Aderarea Romaniei la spaţiul Schengen NU impune existenta obligatorie a cărţilor de identitate electronice. Rapoartele europene pregătite de ENISA 1 (Privacy Features of European eID Card Specifications, ENISA, Ian 2009
http://www.enisa.europa.eu/act/it/eid/eid-cards-en
) demonstrează că există chiar state europene care nu au niciun fel de act de identitate obligatoriu (Danemarca, Irlanda, Letonia, etc.) şi acest lucru nu le împiedică participarea în programul Schengen”, se mai arată în scrisoarea deschisă adresată ministrului Blaga.

Aviz negativ pentru cartea electronică de identitate a minorilor sub 14 ani

 • Voxpublica [Alin Fumurescu]:

…un interviu stupefiant cu G.M.Tamas: Mă mir că asupriţii n-au apelat încă la arme pentru a da foc frumoasei noastre Europe creştine, libere, egalitare şi albe-ca-zăpada”

…de ce mi se pare stupefiant interviul lui Tamas; si de ce nu “ma unge” cum l-a uns pe Costi

(…) Conform acestei viziuni, Europa de astazi este un soi de KKK organizat la nivel continental, o Europa “creştina, libera, egalitara şi alba-ca-zăpada”. Atentie, insa! Aici ironia se despica “pour les connaisseurs“: a se citi ca Europa ESTE crestina (si prigoneste alte religii), ESTE “alba ca zapada” (si prigoneste alte rase, etnii, etc), dar NU ESTE, de fapt nici “libera” si nici “egalitara” (doar se pretinde a fi). Te intrebi unde au aparut aceste valori – libertate, egalitate, drepturile omului, etc si cum de mostenirea crestina a Europei n-a putut fi nicaieri inclusa – nici macar in preambului Constitutiei Europene sau de ce icoanele, crucifixele si alte simboluri crestine sunt excluse din spatiul public. (Si, a propos, tiganii sunt, in majoritatea covarsitoare, crestini!)

Pe fondul acestei viziuni de sfarsit de lume, e normal sa justifici violenta; e firesc sa afirmi ca “vor explozii şi conflicte sângeroase pricinuite de marginalizări, expulzări, lagăre de concentrare, foamete, umilire şi urăDar aceste conflicte se pot termina altfel decât cu triumful jandarmeriei internaţionale. Pentru moment, desigur, ea învinge.” [Nota: inca putin, inca foarte putin, si ajungeam la conspiratia iudeo-masonica!]

Nu violenta de strada sau violenta verbala il nelinistesc pe GMT, ci tocmai absenta acestei violente – asa integem mai bine admiratia provocata nu demult de cantecelul cu “imi bag una si alta si pun mana pe ci0mag“, intampinata de multi ca expresia unui fenomen cu adanci semnificatii culturale, sociale si politice. Normal. Cata vreme vorbesti despre “napastuiti” si “asupriti”, cata vreme “poporul vulgar nu are nici o vina“, cata vreme ” chiar cei care nu sunt total inocenţi, în sensul conservator mic-burghez, şi nu sunt pe placul funcţionarului şi poliţistului îmbolnăvit de resentimentul şovin şi rasist trebuie sprijiniţi în încercarea lor normală şi omenească de a supravieţui”  responsabili nu pot fi decat “conservatorii mic-burghezi”, “napastuitorii” si “asupritorii” ce refuza vulgaritatea, imbratisand civilitatea si respectand legea.

Cum sa nu te minunezi, atunci, ca n-au pus “inca” mana pe arme si n-au dat “inca” foc acestei “frumoase Europe crestine si albe ca zapada”? E aproape logic. Inspaimantator, dar logic.

Pai, sa va spun eu de ce: pentru ca atunci n-ar mai avea unde si de ce sa circule liberi, unde sa fie marginalizati si asupriti, unde vulgaritatea sa-si mai produca efectele inspaimantatoare. Aceasta perspectiva mi se pare, intr-adevar, ingrijoratoare. Aveti, asadar, grija de ce va doriti. S-ar putea sa se implineasca.

Povestea începe la 16 august 1951, când poştaşul Leon Armunier, care ducea corespondenţa la destinatari, a început brusc să strănute şi să aibă halucinaţii namaipomenite, cu sălbăticiuni care îl atacau. A căzut de pe bicicletă şi s-a trezit la spitalul din Avignon, într-o cameră cu mai mulţi tineri care se comportau ca nişte animale extrem de agresive şi pe care medicii îi legaseră de pat, ca să-i poată ţine sub control, scrie BBC News, citând din experienţa trăită şi povestită de Armunier, care are acum 87 de ani.

“Era îngrozitor. Simţeam că mă afund din ce în ce mai mult, apoi focul acela care mă înconjura şi şerpi care mi se încolăceau pe braţe”, şi-a amintit Leon stările prin care a trecut. “Unii dintre colegii mei de cameră au încercat să fugă pe fereastră. Parcă erau sălbatici, ţipau, se smuceau din legături, iar paturile acelea de metal în care erau făceau un zgomot înfiorător”, a continuat Leon. Şi el a fost pus în cămaşă de forţă de cum a intrat în spitalul din Avignon, deşi starea lui nu era atât de gravă ca a celorlalţi.

În următoarele zile, zeci de locuitori din Pont-Saint-Esprit au fost încercaţi de aceleaşi simptome, iar cinci dintre ei au murit. Medicii de-atunci au ajuns la concluzia că locuitorii oraşului se îmbolnăviseră din cauza pâinii de secară produsă de o singură brutărie din oraş şi care fusese contaminată de un fungus otrăvitor specific secarei.  Această explicaţie a fost valabilă până anul trecut, când un jurnalist de investigaţii american, Hank Albarelli, a scos la iveală, prin legea accesului la informaţii, un document secret al CIA, numit “Re: Pont-Saint-Esprit şi Dosarele F. Olson”, având între altele şi menţiunea “Să fie trimis printr-o persoană lui Belin şi să i se spună lui să verifice dacă toate au fost îngropate”.

F. Olson era Frank Olson, un cercetător care lucra pentru CIA şi care, exact când s-a petrecut incidentul din Pont-Saint-Esprit, conducea cercetările pivind narcoticele de sinteză LSD. David Belin era directorul executiv al Comisiei Rockefeller, creată de Casa Albă în 1975, pentru a investiga abuzurile făcute de CIA în întreaga lume. Se ştie că cercetătorii din întreaga lume au făcut experimente cu LSD la începutul anilor ’50, în vremea conflictului din Coreea şi a escaladării tensiunilor în Războiul Rece.

Din documentele descoperite de Albarelli reiese că agenţia americană de informaţii a experimentat LSD pe locuitorii oraşului francez şi că drogul a ajuns la o singură brutărie din oraş, Roch Briand. Într-un alt raport al CIA, din 1954, un agent descrie conversaţia pe care a avut-o cu unul dintre reprezentanţii companiei elveţiene Sandoz Chemical, singura care fabrica în acea vreme LSD. După câteva pahare de băutură, reprezentantul Sandoz s-a exprimat voalat faţă de agentul CIA, spunând că “secretul” Point-Saint-Esprit este acela că nu “bacteria din pâine” a fost de vină… Iar oraşul francez se afla la 200-300 de kilometri de compania elveţiană.

***

Moscova – 23 august, Interfax – O cruce formata din nori a aparut timp de mai multe minute pe cer deasupra Pietei Lubianka din Moscova, in timpul unei slujbe dedicate noilor martiri de la Solovki, sambata trecuta. “A fost vazuta de toata lumea care a participat la actiunea Candela Solovki, la inceputul comemorarii noilor martiri si marturisitori de la Solovki, si de numerosi ofiteri care pazeau Piata Lubianka”, a declarat organizatorul Pavel Ilarionov.  El a reamintit ca scopul intalnirii a fost de a obtine permisiunea autoritatilor rusesti si moscovite de a pune o cruce comemorativa langa Piatra Solovki si de a construi o capela ortodoxa pentru comemorarea victimelor ucise in represiunile sec. XX. “Unii se indoiau ca un asttfel de lucru s-ar putea intampla, dar eu am spus: In curand veti vedea cu ochii vostri. Dar nici macar eu nu ma asteptam ca semnul de pe cer sa apara doar dupa cateva minute de rugaciune la noii martiri”, a declarat Ilarionov. Conform spuselor lui, crucea a fost vazuta timp de 20 minute, cat a durat si slujba, pentru a dispare apoi. Profesorul Pavel Floresnky, nepotul cunoscutului martir, vorbind dupa serviciul religios, a afirmat ca indiferent de explicatia rationala pe care un astfel de semn ar putea sa o aiba, “pentru o inima credincioasa acest miracol nu are nevoie de comentarii”, si ca l-a determinat sa creada ca crucea ortodoxa si capela vor fi deschise in Piata Lubianka foarte curand. Actiunea Candela Solovki a fost dedicata celei de-a 90-a aniversari a stabilirii primului lagar de concentrare sovietic in Insulele Solovki. Participantii au cantat Vesnica Pomenire pentru toti “cei care au suferit incercari pe insulele Solovki si in alte locuri”.

Oficialii Arhiepiscopiei Grec-Ortodoxe, care încearcă să reconstruiască singura biserică distrusă în atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, şi-au exprimat socati uimirea în această săptămână, după ce au aflat, prin intermediul Fox News, că oficialii guvernamentali au distrus înţelegerea prin care Biserica să fie reaşezată pe locul ei.


Biserica de rit grec-ortodox Sf. Nicolae, o clădire mică de patru etaje aşezată în umbra Manhattan, a fost distrusă în 2001 de către unul dintre turnurile distruse la World Trade Center. Nimeni din Biserică nu a fost rănit în atac, dar obştea, în ultimii opt ani, a încercat să-şi recontruiască propriul lăcaş ortodox.

În legătură cu atitudinea domnului Silviu Prigoană, Deputat PDL în Parlamentul României, exprimată în cadrul emisiunii “Fabrica” de la Realitatea TV, sâmbătă, 21 august 2010, privind sprijinul acordat cultelor religioase de către Stat, precizăm următoarele:

Considerăm că reacţia înverşunată şi pătimaşă a respectivului politician se explică mai degrabă prin frustrări personale şi este simptomatică pentru o persoană care se declară ateu militant (adică reprezentantul a 0,2% din populaţia României contra cetăţenilor credincioşi, în proporţie de 99%).

Atitudinea sa este nejustificată şi provocatoare, fiind plină de inexactităţi şi de afirmaţii tendenţioase în privinţa raporturilor dintre Stat şi Biserică legal constituite în prezent, pe baza tradiţiei istorice a statalităţii române moderne.
Reamintim că în art. 29, alin. 5, Constituţia României stipulează sprijinul acordat de către Stat cultelor religioase: Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.

De asemenea, Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, o lege organică, afirmă: Statul sprijină, la cerere, prin contribuţii, în raport cu numărul credincioşilor cetăţeni români şi cu nevoile reale de subzistenţă şi activitate, salarizarea personalului clerical şi neclerical aparţinând cultelor recunoscute. Statul sprijină cu contribuţii în cuantum mai mare salarizarea personalului de cult al unităţilor de cult cu venituri reduse, în condiţiile stabilite prin lege. (art. 10, alin. 4).

Cunoaşterea şi respectarea Constituţiei şi a legilor ţării este o obligaţie a tuturor cetăţenilor ţării, inclusiv pentru membrii Parlamentului.

Statul român şi-a asumat în anul 1863, după secularizarea averilor bisericeşti, obligaţia compensatorie de a susţine activităţile Bisericii şi a făcut-o neîntrerupt, cu intensităţi diferite, de atunci şi până astăzi. Chiar şi regimul comunist ateu a respectat acest angajament, acordând o contribuţie modestă la salarizarea personalului cultelor religioase.

Statul a rămas consecvent acestor obligaţii şi după anul 1989, încurajând parteneriatul social cu cultele religioase, în beneficiul spiritual, moral şi economic al tuturor cetăţenilor români. Legea 142/1999 este doar cea mai recentă reglementare legală în acest sens, şi nicidecum prima în ultimii 2000 de ani, aşa cum eronat afirmă domnul Silviu Prigoană.

Reamintim că Statul român nu a retrocedat Bisericii bunurile confiscate în timpul secularizării averilor bisericeşti de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, iar în ultimii 20 de ani nu au fost restituite decât parţial bunurile bisericeşti preluate abuziv de către Stat în timpul regimului comunist (clădiri, terenuri agricole, păduri).

Recomandăm parlamentarilor români şi tuturor oamenilor politici să ia legătura cu preoţii şi credincioşii din colegiile lor electorale pentru a cunoaşte situaţia reală a tuturor comunităţilor religioase. Acolo unde populaţia este săracă, şi biserica are nevoie de sprijin, pentru a putea ajuta pe oameni. (…)

***

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania

Declaratia de la Timisoara. Sambata, 21 august, AFR a emis Declaratia de la Timisoara (link). Aceasta este un document-mesaj catre crestinii din Romania si catre autoritati. Prin ea se doreste (re)afirmarea publica a valorilor crestine pe care s-a construit societatea si la care adera, cel putin declarativ, majoritatea romanilor. Oportunitatea emiterii unei asemenea declaratii crestine tine de contextul social in care traim. Exista atacuri mai mult sau mai putin organizate la adresa valorilor crestine: se incearca eliminarea credintei (sub forma icoanelor sau a gesturilor publice) din viata si spatiul public; se incearca normalizarea perversiunilor sexuale si fortarea acceptarii lor; se incearca redefinirea familiei, pentru a-i include si pe perversii sexuali; se face propaganda concubinajului si degenerarii sexuale, in timp ce ideea de casatorie si familie sunt luate in batjocura. Va invitam sa o semnati si dvs. Cu cat sunt mai multi semnatari, cu atat este mai puternic mesajul transmis. De asemenea, ii rugam pe webmasteri sa preia si sa afiseze pe siturile lor bannerul dedicat care se afla pe prima pagina a sitului AFR.

Nigeria-Avort. Nigeria, tara cu tensiuni intre crestini si musulmani, are totusi un punct comun – doctorii nigerieni nu vor sa presteze servicii de avort. Avortul e legal in Nigeria doar pentru a salva viata mamei. Dupa un sondaj de opinie recent, doar 13,4% dintre doctori ar presta servicii de avort in cazul ca avortul ar fi legalizat (link).

Italia – Sfarsitul Crestinismului? Studii recente indica ca bunastarea economica, consumerismul si declinul demografic a condus la un declin vertiginos in simtamintele religioase ale italienilor. Doar 15% dintre italieni merg constant la biserica. In Franta, procentul e si mai mic, de doar 5% (link).

Anglia – Sfarsitul Crestinismului. Vesti la fel de sumbre vin si din Marea Britanie. 63% dintre britanici se declara fara religie si 82% dintre ei cred ca religia e principal responsabila pentru disensiunile din societate. Motivul principal al acestui declin aparent ireversibil, spun observatorii, e faptul ca Biserica Anglicana e biserica de stat, iar secularizarea extrema a statului a condus, inevitabil si la secularizarea bisericii. Adaugam un amanunt. Majoritatea am auzit fraza “God is Dead” (“Dumnezeu e mort”) si ne-am invatat sa o atribuim lui Nietzche. Insa, fraza a aparut initial in Marea Britanie, in secolul 19, dupa ce darwinismul a inceput sa deformeze gandirea britanicilor (link).

Anglia – Casatoriile homosexuale isi pierd luciul. De cativa ani, am remarcat mereu si mereu – casatoriile homosexuale sunt un “moft” trecator, o expresie a capriciului homosexualilor, o strategie prin care doresc sa ne arate ca au influenta in societate si ne pot da peste nas. Statistici emise recent in Marea Britanie ne confirma opinia. Uniunile homosexuale sunt echivalate prin lege cu casatoriile adevarate. Au fost legiferate in decembrie 2005. In 2006, 16.000 de perechi homosexuale s-au “casatorit.” De atunci, numarul lor a scazut vertiginos, iar “divortul” homosexual a crescut. Statisticile pe anul 2009 arata ca doar 6.281 de perechi homosexuale s-au “casatorit” si ca 351 au “divortat.” Cum explica liderii homosexuali scaderea numarului? Daca parteneriatele homosexuale ar fi numite “casatorii,” mult mai multi homosexuali s-ar “casatori, spun ei. Noul guvern conservator britanic a afirmat deja ca in urmatorii ani va institui “casatoriile” homosexuale in Marea Britanie si ca va impune bisericilor care deja accepta casatoriile homosexuale sa oficieze casatorii homosexuale in biserici, intr-o atmosfera de citate din Scriptura (?!) si imnuri religioase (link).

Global. Pe 19 august, canalul CNN a dedicat un program ascensiunii drepturilor homosexualilor la nivel global. Ca de obicei, jurnalistii s-au bazat pe opiniile “expertilor” care “confirma” ca homosexualitatea e tot mai acceptata si tolerata. Dovada, spun ei, consta in deciziile judecatoresti recente din SUA si legiferarea casatoriilor homosexuale in Portugalia si Argentina. Oare au dreptate? Opinia noastra, a celor care monitorizam in permanenta acest subiect, e diferita. Homosexualii au facut progrese nu pentru ca societatea a devenit mai toleranta, ci pentru ca a devenit indiferenta fata de murdaria crescanda care a invadat-o, inclusiv pornografia, obscenitatea la televizor si in mass-media, promiscuitatea, sexualizarea tineretului, declinul valorilor, secularizarea, prostitutia. Iar pentru clasa politica tanara, promovarea acestor murdarii moderne constituie marca unei personalitati “luminate” si sofisticate. E ceva E “cool” si “chic” (link).

Luxemburgul intolerant. 85% dintre luxemburghezi sunt “intoleranti,” afirma un sondaj de opinie. Categoriile tintite de “intoleranti” – homosexualii, musulmanii si familiile cu copii multi (link).

Singur, singurel? Parca tot mai multi dintre noi si copiii nostri evita pasul casatoriei. De ce? Unii isi fac curte zece ani si tot nu se casatoresc – sau pana se casatoresc. Un studiu sociologic efectuat in SUA anul acesta arata ca cei care fac curte la nesfarsit pierd – atat in formarea relatiei perfecte, cat si la bani (link). Banii sunt risipiti pe frivolitati, in loc sa fie investiti in construirea unui camin si a unei familii trainice. Un studiu similar publicat in Marea Britanie indica aceleasi rezultate (link).

Efectele avortului. Prestigiosul American Journal of Obstetrics and Gynecology a publicat un raport care arata ca femeile care fac avort au un risc mai ridicat de a avea nasteri premature dupa aceea. La zi, au fost efectuate peste 100 de studii similare si toate au ajuns la aceeasi concluzie (link).

Anglia – Persecutie religioasa. In ianuarie 2009, un crestin britanic a fost concediat pentru ca a recomandat unui muribund din spital sa-si puna increderea in Dumnezeu pentru vindecare. A facut recurs in tribunalele britanice si recent a pierdut. Poate nu ar trebui sa ne mire lucrul acesta, avand in vedere decizia constienta a societatii britanice de a respinge religia si crestinismul (link).

Impactul homosexualitatii asupra copiilor. Pana recent, majoritatea covarsitoare a studiilor sociologice au conchis ca homosexualitatea parintilor ii afecteaza pe copii. In iulie insa, Academia Americana de Pediatrica a publicat un studiu care ar indica ca copiii crescuti in familii lesbiene se dezvolta la fel de armonios ca si copiii crescuti in familiile normale. Redam un rezumat critic al acestui studiu, adaugand ca in ultimii ani aceste studii au inceput sa devina corecte din punct de vedere politic. Iar organizatiile care le fac au devenit politizate in detrimentul argumentelor traditionale (link).

Inca un studiu. Saptamana trecuta am scris despre un studiu din Noua Zeelanda, care arata ca homosexualitatea are o cazuistica de mediu, adica nu e innascuta. Iata inca unul, emis in SUA, care afirma acelasi lucru – homosexualitatea la femei e determinata de factori externi care se ivesc pe parcursul vietii. Asta explica de ce unele femei, dupa ce au fost casatorite zeci de ani si au crescut copii, aluneca in homosexualitate (link).

Selectia sexului. Selectia sexului fatului e o posiblitatea oferita de tehnologia moderna. Si o realitate. Costa $20.000. E disponibila pe scara larga in SUA, unde pana acum cupluri din 147 de tari au venit pentru procedurile medicale de rigoare. Multe tari nu permit lucrul acesta. Viitorii parinti justifica alegerea pe care o fac pentru a “echilibra diversitatea sexuala din familie” (link).

Sondaje de opinie. Americanii sunt mai decenti decat englezii sau canadienii atunci cand e vorba de viata intima. Sondaje de opinie emise in iulie indica ca, daca ar avea loc in prezent referendumuri nationale privind homosexualitatea, 54% dintre americani ar vota impotriva casatoriilor homosexuale. Dintre englezi, doar 47% sunt impotriva, 42% fiind pentru. In Canada, 61% doresc mentinerea casatoriilor homosexuale, pe cand doar 36% din americani ar favoriza lucrul acesta (link).

Ce constituie Religie? Decizia administratiei Obama de a folosi “libertate de inchinare” in locul “libertatii religioase” a adus in discutie intrebarea “Ce e de fapt Religia?” Decizia administratiei Obama ii preocupa pe crestinii americani pentru ca indica o tendinta de limitare a libertatii religioase. Redam textul unui raport pe aceasta tema publicat in iunie 2010. El reda cazuri extrem de interesante ivite in jurisprudenta americana, care discuta situatii si invataturi extrem de bizare si deciziile judecatoresti care fie ca le-au acceptat sau le-au respins ca reprezentand “o religie” protejata de constitutie (link).

Avortul in Africa. Organizatiile internationale si guvernele seculare europene devin tot mai frustrate deoarece eforturile lor de a promova avortul in Africa nu dau rezultatele anticipate. Motivul principal este implicarea in aceste tari a organizatiilor crestine americane si europene care lupta impotriva avortului. Aceasta este o confirmare imbucuratoare pentru noi, care ne arata, asa cum afirmam de ani de zile – ca “se poate.” Amintim ca miscarea avortista a inceput in Anglia in secolul 19. A fost demarata de elita rasista preocupata de suprapopularea planetei de rasele neeuropene si “inferioare” intelectual. Apreciem implicarea crestinilor in vindecarea si contracararea acestei politici rusinoase pe care tarile “luminate” ale Europei au promovat-o de peste 150 de ani (link).

Cat de exacte? Cat de exacte sunt sondajele de opinie? Depinde. Unele sunt facute direct prin telefon si afecteaza acuratetea rezultatelor. De exemplu, un procent mai mare de americani sunt in favoarea casatoriilor homosexuale in sondajele de opinie prin telefon decat cele efectuate online. De ce? Pentru ca prin telefon nu vor sa fie etichetati ca “intoleranti.” Cand insa se prezinta la vot, voteaza impotriva parodiilor homosexuale. De aceea, spun experti, cei care afirma ca pendulul se misca in favoarea casatoriilor homosexuale se inseala (link).


Categorii

Al treilea razboi mondial, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Patriarhul Kirill, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “NATO SE GANDESTE LA UN ATAC AL RUSIEI IN EUROPA DE EST/ Patriarhul Kirill se implica in batalia geostrategica pentru Moldova?/ ONG-URILE ANTICRESTINE AU CERUT RENUNTAREA LA BULETINELE BIOMETRICE. DACA NICI ATEII NU LE VOR, CINE LE DORESTE, PANA LA URMA?/ Mocneste revolta in agricultura/ PATRIARHIA VS. MASONUL PRIGOANA/ Alianta Familiilor lanseaza Declaratia de la Timisoara (STIRI 23-24 AUGUST 2010)

 1. Dracul daca ajuta la constrirea unei biserici, o face ca sa strice altele trei in loc.

  Majoritatea diverselor societati de aparare a drepturilor omului, a dreptului de libera constiinta si majoritatea celorlalte “comitete si comitii” sunt controlate de masonerie, fiind compuse de oameni cu profilul lui Rica Venturiano.

  Din putinul pe care l-am citit pana acum, asemenea societati nu preiau avertizarea crestin-ortodoxa a codului 666 din aceste cipuri, o problema reala de constiinta pentru milioane de oameni ortodocsi, ci vorbesc de alte lucruri, in limbajul de lemn al drepturilor omului.

  E de asteptat ca la un anumit moment, dupa ce au castigat o anumita credibilitate in masa oamenilor, sa o intooarca ca la Ploiesti. Sau sa faca altceva asemenea: sa sprijine homosexualitatea sau alte pacate…

 2. nu preiau avertizarea crestin-ortodoxa a codului 666 din aceste cipuri

  Nici nu au ce sa preia, dincolo de faptul ca nu e treaba lor, cum e si firesc. Deocamdata insa nu exista codul, dupa cum am ras-explicat. In rest, perfect de acord.

 3. Homosexualii tot cu antihrist sunt,chiar daca “s-au revoltat impotriva actelor biometrice”.Veti vedea ca mai devreme sau mai tarziu vor ridica in slavi “cipul”.Ori traim intr-o societate sanatoasa,asa cum ne invata Sfanta Scriptura,ori mai bine murim in mucenicie,dar in demnitate.Numai la Biserica Ortodoxa nu se gandesc acuma sodomistii.

 4. @ Raluca Diana:

  “Societate sanatoasa” e o utopie periculoasa. Nu putem sa ne autoconditionam mantuirea de asa ceva. Mai ales azi. Societatea e antihristica, marea problema e cum suntem, ce facem, si cum vom fi NOI, ca persoane. Si Lot a trait in Sodoma, cu tot cu familie, pana cand i-a vestit Dumnezeu ca trebuie sa plece, inainte de nimicirea cetatii. Pana la mucenicia sangeroasa – care nu trebuie cautata cu lumanarea, ci primita daca ne vine fara voia noastra – noi sa tinem mucenicia cea nesangeroasa a vietuirii ne-lumesti (duhovnicesti), chiar si in mijlocul babilonului lumii.

 5. Vai mie,Doamne!Un mar sanatos cand sta langa mere putrede,de cele mai multe ori se strica si el!Pe de alta parte,deie Domnul sa luam exemplul lui Lot!
  Intr-adevar,societatea in care traim este spurcata.Mai exista Oameni ca Lot in ziua de azi?!Poate nu stiu pana acum,fiindca nu i-am intalnit!

 6. Sotia lui Lot a cazut!Asta oare nu inseamna nimic?!Vai,noua!Ce timpuri!Cata fatarnicie!

 7. Inseamna ca trebuie sa fim cu maxima luare aminte si cu hotarare. Si sa ne schimbam mai inainte pe noi, in loc sa vrem sa-i schimbam pe altii. Ca daca in lume nu ne putem pazi, ispititi fiind de oameni, in manastire sau in pustie cum vor putea, cei care se amagesc si care ii si osandesc pe ceilalti, cand se vor lupta direct cu dracii?

 8. > “Deocamdata insa nu exista codul, dupa cum am ras-explicat. In rest, perfect de acord.” (admin)

  Sa inteleg ca pe noile buletine cu chip care vor aparea la 1 ian 2011 nu exista codul 666 ? A garantat cineva asta ?

 9. A fi roman,o rusine

  Dupa ce mai nou un spion roman care era diplomat a fost prins in Rusia se pare ca Romania a ajuns cam la acelasi nivel cu Iranul sau Israelul.
  O tara condusa de niste inselati de draci care pericliteaza pacea in regiunea de aci,dar si pacea mondiala.
  (Romania e stat NATO).
  In conditiile actuale e o rusine sa te numesti roman.
  Sfantul Stefan cel Mare,Mihai Viteazul,Mircea cel Batran nu prea cred ca se numeau romani.
  Sfantul Stefan se numea probabil moldovean iar Mihai Viteazul,Mircea cel Batran munteni probabil.
  Chiar denumirea de roman care se aseamana cu cea de cetatean al imperiul Roman e o rusine daca ne aducem aminte de imperiul Roman si de faptele dracesti pe care dracii inselau pe unii sa le faca acolo:
  imparatul acestui imperiu era cinstit deobicei ca un zeu,oamenii erau inselati de draci sa stea sa se distreze privind cum prizonierii de razboi se omoara intre ei (luptele cu gladiatori),exista pare-se si niste orgii pe post de petreceri si cate si mai cate (ca de exemplu razboaiele de jefuire a altor popoare).

 10. @mihailt

  Doamne pazeste fratilor sa gandim asa, ca e o rusine sa fii roman. Sa nu echivalam miselia clasei politice si a clintelei aferente cu calitatea de roman.

 11. Din fericire, mai suntem si crestini ortodocsi ca romani, care probabil e cel mai mare dar pe care ni l-a dat Dumnezeu. Asa ca sa multumim dupa cuviinta pentru toate bune ca de la Dumnezeu sunt, si sa ne rusinam pentru cele rele ale noastre si ale neamului ca vinovati suntem cu totii pentru ele si vom da raspuns.

  Dupa ani buni de trait pe alte meleaguri am priceput ca daca nu sunt romanca ortodoxa nu sunt nimic, in nici un caz alta nationalitate, chiar daca am si alta cetatenie. Si traind printre toate natiile pamantului, am vazut ca fiecare are si bune si rele, nu suntem singurii buni sau rai. Slava Domnului!

 12. @mihailt: frate, lasa imperiul roman la locul lui in istorie si nu mai fa judecati de valoare generalizand aiurea.
  iti inteleg frustrarea insa incearca sa ti-o potolesti cat de cat inainte de a purcede la scris. ceea ce ai pus pe hartie in comentariul de mai sus samana cu un ghiveci care nu se leaga nicicum si nu are nimic, dar nimic, consistent. Sau coerent. Din pacate.

 13. În primul rând, de la ruşi , pentru noi românii, numai de rău !
  În al doilea rând, pentru părinţelul Kiriluş: Mai încet, părinţele! că-ţi saltă stelele în 5 colţuri de pe epoleţii de sub sutană !!!
  Români ,să nu vă pierdeţi nădejdea în Hristos, căci spus este că Ţara se va reîntregii Moldova lui Ştefan cel Mare şi Sfânt !
  Pentru muscali, pedeapsa va veni nu de la Magog, împăratul Miazănoaptei, ci de la cei cu ochii oblici- China cu ale sale *…douăzeci de mii de ori câte zece mii…* soldaţi !
  O spun chiar sfinţii lor părinţi din secolele 19-20 !
  Noi, românii, nu avem ceva mai bun cu care să ne prezentăm la *raportul final la Comandantul suprem* decât stăruinţa în credinţa în Hristos, cunună a mucenicilor români din toate timpurile .
  Ideea mea e să nu luăm în seamă provocările coloneilor caghebişti îmbrăcaţi în sutane din biserica -soră ortodoxă – rusă, că doar comisarul sovietic pentru România privind problemele Bisericii în anii /45-/48( câtă asemănare cu denumirile funcţiilor din m-UE ! !)asta recomanda:*….un maior(caghebist-n.m.) pentru episcop şi un colonel pentru mitropolit* ! ! !
  Domnul Iisus Hristos să ne aibă în paza sa !

 14. http://theeconomiccollapseblog.com/archives/10-practical-steps-that-you-can-take-to-insulate-yourself-at-least-somewhat-from-the-coming-economic-collapse

  intre “fuga in munti” si nadejdea numai la Domnul cred ca exista si sfaturi practice ce s-ar aplica multora dintre noi de aici. cred ca exista un soi de cale de mijloc ce pleaca din responsabilitatea si buna chivernisire ce datoram familiilor si mai ales copiilor nostri. de aceea eu as gira cele din linkul de mai sus cu unele adaptari la conditiile de aici, dar per ansamblu cele spuse acolo consider ca sunt valabile si aici. sfatuiti-va cu duhovnicii vostri dar sa fiti siguri ca va cunosc pe de-a-ntregul atat starea duhovniceasca cat si problemele materiale. idei precum “fuga in munti” sau “iesirea din sistem”, supralicitete, prost intelese, deturnate, mutilate, ideologizate etc au ajuns acum sa fie excluse dintr-o anumita pudoare, pedanterie sau suficienta “duhovniceasca” care oricat am vrea nu se aplica majoritatii si nu tine de foame sau de cald la iarna. cred ca viitorul apropiat trebuie sa ne gaseasca pe cat mai multi treji, lucizi, responsabili si liberi de cele ce ne leaga de ale lumii asteia in comunitati, nu neaparat izolate sau exclusiviste, ci in jurul parohiilor sau bisericilor noastre alaturi de frati si surori si parinti de la care sa primim sprijin si mangaiere. Doamne ajuta!

 15. karenin,
  foarte corect este ceea ce ati spus in finalul comentariului.
  Comunitatea crestina se formeaza in timp, de obicei pe nesimtite. Imprietenindu-ne, ajutand sau cerand ajutor celor care frecventeaza aceeasi biserica (si eventual se spovedesc la acelasi preot), te trezesti ca faci parte dintr-o comunitate crestina.
  Nu e neaparat nevoie sa traim izolati de lume, in plus, cred ca am atrage atentia si mai mult asupra noastra.
  Parintele Adrian Fageteanu spune ca pustia astazi este in Bucuresti, Cluj sau Timisoara.Pe mine aceasta afirmatie a Parintelui m-a intristat foarte tare(in cazul meu este adevarata).Nu stiu nici macar numele vecinilor mei si doar in treacat, la rugaciunea de seara imi amintesc de ei.

 16. Chiar daca sociatatea poate deveni antihristica, in momentul in care legile omului devin anthristice se trece o linie in viata nostra ,in sufletul nostru si trebuie sa fim impotiva ei.

 17. Pingback: PUTIN SI IMPERIUL EURASIATIC – VISUL ELECTORAL DE IARNA AL URSULUI DE LA RASARIT - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare