ISRAEL vrea ULTIMATUM pe termen scurt al SUA si OCCIDENTULUI catre IRAN

8-04-2013 2 minute Sublinieri

MIDEAST ISRAEL POLITICS

Ministrul israelian pentru lupta împotriva programului nuclear iranian i-a îndemnat duminică pe membrii comunităţii internaţionale să stabilească Teheranului un ultimatum de “câteva săptămâni, o lună” pentru încetarea îmbogăţirii uraniului, sub pedeapsa unor lovituri militare, relatează AFP.

“Iranienii joacă micul lor joc şi râd până când obţin bomba nucleară“, a declarat pentru postul militar de radio Yuval Steinitz, ministrul pentru Afaceri strategice, însărcinat totodată cu serviciile de informaţii, în urma eşecului înregistrat sâmbătă, în Kazahstan, la ultima rundă de negocieri între Teheran şi marile puteri.

“A venit timpul să adresăm o ameninţare militară Iranului sau să îi stabilim un fel de linie roşie, un ultimatum fără echivoc din partea întregii lumi (care să fie lansat) de către Statele Unite şi Occident”, a adăugat el, evocând un termen de “câteva săptămâni, o lună”.

Steinitz a îndemnat încă de sâmbătă comunitatea internaţională să adopte “o poziţie mai fermă” faţă de Iran, apreciind că Teheranul se dedă doar unei “mascarade de negocieri”, având drept unic obiectiv să câştige timp.

Israelul, considerat singura putere nucleară în Orientul Mijlociu, şi Occidentul suspectează Iranul că încearcă să producă arma atomică sub acoperirea programului său nuclear civil, ceea ce Teheranul dezminte. ONU a sancţionat acest program prin măsuri ce au fost consolidate unilateral printr-un embargo bancar şi petrolier de către Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite.

După două zile de negocieri intense în Kazahstan, marile puteri şi Iranul nu au ajuns la vreun acord. Catherine Ashton, şefa diplomaţiei europene şi reprezentanta acesteia la negocieri, a declarat că poziţiile rămân “foarte îndepărtate, pe fond” şi că nu s-a stabilit nici măcar o dată pentru o reuniune viitoare.

În contextul în care Israelul ameninţă cu declanşarea unui atac împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, preşedintele american Barack Obama a apreciat, în martie, la “un pic mai mult de un an” perioada de care Iranul are nevoie pentru a se dota cu arma nucleară, precizând că nu doreşte, “evident”, să aştepte până în “ultimul moment”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat duminică că Israelul nu poate în niciun caz “să-şi abandoneze soarta în mâinile altor state”, chiar şi ale “celor mai buni prieteni”, în faţa problemei nucleare iraniene, în cadrul deschiderii comemorării anuale a Shoah, relatează AFP.

“Apreciem eforturile comunităţii internaţionale pentru oprirea programului nuclear al Iranului, însă nu vom abandona în niciun moment soarta noastră în mâinile altor state, chiar dacă acestea sunt cei mai buni prieteni ai noştri”, a declarat Netanyahu în cursul unui discurs la Ierusalim înainte de comemorarea genocidului comis în cel de-al Doilea Război Mondial asupra evreilor.

În cadrul vizitei sale în regiune luna trecută, preşedintele american Barack Obama a promis Israelului că “va face ce (trebuie)” pentru a împiedica Iranul să obţină arma nucleară.

“Ce s-a schimbat după Shoah este determinarea şi capacitatea noastră de a ne apăra cu propriile noastre forţe”, a insistat premierul israelian.

Netanyahu a reafirmat că “Iranul proclamă deschis intenţia sa de a distruge statul Israel iar această ţară se va folosi de toate mijloacele posibile pentru a atinge acest obiectiv”.

“Israelul, afirmă liderii iranieni, este «o tumoare canceroasă care trebuie extirpată» din Orientul Mijlociu. Ura criminală împotriva poporului evreu nu a dispărut din lume, doar şi-a schimbat faţa, a devenit o ură cirminală împotriva statului Israel”, a acuzat Netanyahu în cadrul unei ceremonii organizate în fiecare an la Yad Vashem, memorialul Holocaustului de la Ierusalim.

La rândul său, preşedintele israelian Shimon Peres a denunţat liderii iranieni care “neagă deschis existenţa Shoah şi ne ameninţă cu un altul”.

Evocând antisemitismul din statele europene, preşedintele Peres a adăugat că “din cea mai mare ruşine a noastră, unii nu au învâţat nimic”. “Crizele sunt din nou exploatate pentru a crea noi partide naziste, ridicole însă periculoase”, a declarat acesta. Comemorarea “Yom HaShoah” (ziua Shoah) a început duminică seară în Israel în prezenţa principalilor lideri israelieni.


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “ISRAEL vrea ULTIMATUM pe termen scurt al SUA si OCCIDENTULUI catre IRAN

 1. (…)

  Deci, este posibil ca si acest razboi mondial, in urma caruia se vor institui, probabil, noi oranduiri sociale, politice si economice, sa fie pe cale de a izbucni.
  Eu cred ca mai dureaza doar pana cand se va atinge “targetul” de neintelegeri intre popoare, pentru a fi implicate toate statele, indiferent de pozitia lor geopolitica. Se doreste o noua si singura oranduire sociala, politica, economica si religioasa la nivel mondial.
  Antihristul se vrea domn peste toata omenirea, iar inaintemergatorii lui lucreaza in scopul acesta.

 2. E clar ca Iranul este cauza. Turcia va fii scuza intr-un context politic international extrem de tensionat. Dar nu cred ca va izbucnii aum, imediat dupa Pasti sau inainte. Obama declara cu putin timp in urma ca stie exact cand vor putea Iranienii sa pregateasca bomba atomica si spunea ca le mai trebuie cel putin un an. Ori daca faci o astfel de declaratie oficiala, atunci nu poti justifica un atac armat pe acest motiv imediat dupa declaratie.
  Cred ca astfel de declaratie are menirea de a mai aduce aminte opiniei publice problema iraniana, de a o pastra in actualitate, pentru a justifica, atunci cand vor considera ei ca este momentul optim, un atac asupra Iranului.
  Si Rusii isi formeaza o flota formata din nave de razboi, care va avea misiuni permanente in Marea Mediterana, dar care vor ajuge la destinatie taman la jumatatea lunii mai.
  Stau sa ma gandesc ce va fii cand vor ajunge acele nave in zona?! Dupa ce ca locul este intesat cu nave militare ale tuturor partilor, asa cum am vazut si in articolele postate de cititorii nostrii, ce tensiune maxima va fii cand vor ajunge si aceste nave de razboi!
  Oricand e posibil sa izbucneasca un conflict!
  Dar vremea spanacului va trece in curand. Poate la toamna! Cine stie, poate avem vreo vara super secetoasa si, obligati fiind sa mai retina apa in baraje pe Eufrat, acesta va seca, inplinandu-se astfel profetiile Parintelui Paisie!

 3. @Admin

  Imi puteti spune, va rog, de ce evitati sa-mi postati comentariile referitoare la profetiile unor sfinti ?

 4. @Un crestin ortodox:

  Pentru ca nu apreciem “canalul”. In orice caz, chiar ne-am straduit sa punem toate profetiile credibile pe site, fie aici, fie pe pagina de home, si chiar nu credem ca au fost citite chiar toate si chiar cu atentie astfel incat sa fie o lipsa asa mare ce necesita completari din alte surse.

 5. Am dorit sa folosesc acel “canal”, deoarece cuprindea esentialul din mai multe profetii. Nu era vorba despre nici-o completare din alta sursa, deoarece nu aducea nici-o completare, ci era o “sinteza”, pe scurt, a mai multor profetii si al caror continut putea fi accesat la un singur link.
  Imi cer scuze, nu stiam ca acest site a inceput sa cearna preotii, atata timp cat ei sunt inca in Biserica.

 6. @Un crestin ortodox:

  Respectivul nu e preot, e imbracat in straie de citet, parca asa se cheama. Am scris pe larg mai demult, despre propovaduirea sa fatis schismatica, stilista si nu s-a cait pentru ea, din pacate. Dar nu vrem sa revenim pe subiect, am dori sa incheiem aici, avem totusi dreptul sa decidem ce popularizam si ce nu.

 7. Iertati-ma va rog, nu am stiut.

 8. M-am uitat putin peste dotarea MAPN
  Atat Fortele Terestre cat si Fortele Aeriene Romane sunt zero barat.

  Nici nu se poate vorbi despre o dotare la nivelul tehnologic actual, chiar si avioanele sau tancurile acelea vechi de tip sovietic au devenit raritati.
  Totul se rezuma la NATO si modernizarile armatei pe seama lor, de parca NATO ar fi interesata ca Romania sa aiba o armata puternica si bine doatata…

  Asadar in cazul unui razboi, Ministerul “apararii” o sa astepte modernizarea armatei romane de la NATO sau o sa ne apere cu prastia…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare