Jocurile Olimpice de la SOCI: RISC DE ATENTATE, NAVE AMERICANE IN MAREA NEAGRA

6-02-2014 2 minute Sublinieri

ramage

  • Mediafax: 

JOCURILE OLIMPICE de iarnă – Riscul comiterii unor atentate este mai ridicat în regiunea Soci decât în satul olimpic

Riscul comiterii unor atentate este mai ridicat în regiunea Soci decât în perimetrul unde se vor derula Jocurile Olimpice, afirmă un oficial american de rang înalt citat de AFP.

Cel mai mare pericol este al producerii unor atentate în afara perimetrului propriu-zis unde se vor desfăşura Jocurile Olimpice, adică în regiunea Soci”, declară Matthew Olsen, directorul Centrului naţional american pentru combaterea terorismului.

“Principala ameninţare este reprezentată de organizaţia Emirat Kavkaz (Emiratul Caucaz), o grupare islamistă afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

“Serviciile de securitate americane monitorizează eventuale ameninţări specifice privind Jocurile Olimpice de la Soci”, a dat asigurări oficialul american.

Statele Unite au trimis două nave militare în Marea Neagră, unde vor fi disponibile pentru evacuarea cetăţenilor americani, în cazuri de necesitate, sau pentru alte situaţii de urgenţă, în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.

Grupuri islamiste din Caucazul rus au ameninţat că vor încerca să comită atacuri teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, staţiune situată pe litoralul Mării Negre.

ATENTATELE din Volgograd: Presupusul organizator al atacurilor a murit într-un schimb de focuri cu poliţia

Presupusul organizator al dublului atentat comis în decembrie în oraşul rus Volgograd a fost omorât într-o operaţiune a poliţiei desfăşurată în republica rusă Daghestan, anunţă presa rusă citată de CNN. 

Suspectul a murit într-un schimb de focuri care a avut loc într-o clădire din oraşul Izberbaş, conform agenţiei Itar-Tass.

Autorităţile ruse nu au dezvăluit numele suspectului, precizând că alţi complici au fost arestaţi în operaţiunea antiteroristă.

Două atentate au avut loc în decembrie 2013 în oraşul rus Volgograd, soldându-se cu 34 de morţi şi 100 de răniţi. Operaţiunea antiteroristă s-a desfăşurat în contextul măsurilor de securitate luate cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Soci.

Statele Unite au trimis două nave de război în Marea Neagră pentru a întări securitatea la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, care urmează să înceapă. Un distrugător şi o navă de suport plecate din Italia au trecut de Dardanele şi s-au poziţionat în apele din apropierea oraşului Soci.

Navele USS Ramage şi USS Mount Whitney au la bord peste 600 de membri, inclusiv din forţele speciale, iar navele sunt dotate cu elicoptere.

Scopul declarat este de a ajuta Rusia să asigure securitatea Jocurilor, însă forţa militară va interveni rapid pentru a extrage delegaţia americană în caz de urgenţă.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, a apărut îmbrăcat cu o geacă sport în cursul vizitei efectuate în staţiunea Soci, unde se vor desfăşura Jocurile Olimpice de iarnă. 

Patriarhul Kiril a purtat un trening al echipei olimpice a Rusiei, în culorile roşu/albastru închis/alb şi cu stema ţării, conform unei imagini difuzate de agenţia RIA Novosti.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse a vizitat, miercuri, locurile unde vor avea loc concursurile din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci şi s-a întâlnit cu sportivii, el precizând că se va ruga pentru succesul acestora, chiar dacă au origini păgâne. Patriarhul s-a întâlnit cu sportivi din Rusia, Ucraina, Belarus şi R.Moldova, care sunt majoritar ortodocşi.

După întâlnirea cu sportivii, Kiril a respins criticile potrivit cărora Jocurile Olimpice ar fi împotriva culturii ortodoxe ruseşti, deoarece provin din Grecia antică, ceea ce ar însemna că sunt păgâne. El a argumentat că multe tradiţii ruseşti au origini păgâne, însă acestea au fost acceptate de creştinism.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci va avea loc vineri, iar competiţiile sunt programate până la 23 februarie.

Premierul Victor Ponta va fi prezent, vineri, la Soci, unde va asista la Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă şi va participa la dineul care va fi oferit cu acest prilej de către preşedintele rus Vladimir Putin, informează MEDIAFAX.

Festivitatea de deschidere a celei de-a XXII-a ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă va avea loc, vineri, la ora 18.00, pe Stadionul Olimpic Fişt din Soci.

kirill-soci


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Kirill, Rusia, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Jocurile Olimpice de la SOCI: RISC DE ATENTATE, NAVE AMERICANE IN MAREA NEAGRA

  1. Pana una, alta…n-a fost Basescu la turci?

    Tot trambita sprijinul Romaniei pentru aderarea Turciei la U.E.!

    S-ar putea sa se supere Ursul si pe ei (pe turci) , DAR si pe sustinatorii lui auto-declarati (romanii)….prin extensie – pe NATO!

    Navele-s colea, la mal…scuturile – si ele…

  2. Pingback: De la ONU la GOOGLE si de la OBAMA la scriitorii de Nobel – PROPAGANDA HOMOSEXUALA AGRESIVA si PRESIUNE INFERNALA pe toate fronturile asupra RUSIEI, cu ocazia inceperii OLIMPIADEI de iarna de la SOCI - Recomandari
  3. Pingback: De la ONU la GOOGLE si de la OBAMA la scriitorii de Nobel – PROPAGANDA HOMOSEXUALA AGRESIVA si PRESIUNE INFERNALA pe toate fronturile asupra RUSIEI, cu ocazia inceperii OLIMPIADEI de iarna de la SOCI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare